Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Cofloor на Oventrop дава възможност за прилагане на щадящи околната среда енергийни източници, каквито са термопомпите

In Macedonian

 


Националният център за сценични изкуства в Пекин, Китай, е архитектурно бижу, което само по себе си е произведение на изкуството. Сградата представлява стъклен дворец с елипсовидна форма, издигащ се сред изкуствено езеро, и е блестящо творение на съвременния модернизъм. В нея се помещават опера, театър и концертна зала, в които за поддържането на приятна температура на въздуха е отговорна система за повърхностно отопление и охлаждане Cofloor, производство на един от лидерите в разработването на ОВК продукти и системи – немската компания Oventrop.

 


Сградата на Националния център за сценични изкуства в Пекин е проектирана от френския архитект Пол Андрю. Изграждането й отнема почти 6 години и освен видимата й част, тя включва още подводни коридори и подземни гаражи.


 

“Избраната система за отопление и охлаждане Cofloor е практично и функционално решение, което дава възможност за поддържане на оптимална температура както при работа в режим на отопление, така и при реверсивни  режими (отопление и охлаждане). В същото време тя осигурява реализацията на съществени икономии на енергия“, коментираха за Инженер.bg от българския офис на Oventrop.

 


Постигането на желаната температура в помещенията се реализира посредством топлообмен между ограждащите повърхности, пода и стените „Това позволява температурата на водата в подаващата линия да не се отклонява в голяма степен от температурата в самото помещение и дава възможност да се използват щадящи за околната среда енергийни източници. Например термопомпи, нискотемпературни котли, съвременни топлогенератори и др.“, заявиха в заключение от Овентроп България

 

Информация за Овентроп – марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материалОвентроп, National Centre for the Performing Arts

Още от Термопомпи