Внедрявания

 • ВиВ Изоматик: Системно решение на Phoenix Contact мониторира просвета на най-големия подемен мост в Европа

  17.11.2017 г. КИП и А | ВиВ Изоматик: Системно решение на Phoenix Contact мониторира просвета на най-големия подемен мост в Европа

  Мостът Еразъм в Ротердам е един от най-красивите в света. „Но не всеки кораб може да премине под моста Еразъм по всяко време. За да се избегнат повреди както на корабите, така и на съоръжението, максималният просвет под него се визуализира непрекъснато върху панелни дисплеи, които получават необходимите данни от контролер AXC 1050 чрез безжичната система Radioline на Phoenix Contact“, съобщиха за Инженер.bg от фирма ВиВ Изоматик, която предлага продуктите на компанията на българския пазар.

 • Акварор: Уникални тръбни системи Polo-Polymutan са вложени в най-новото бижу на филипинската столица – Trump Tower

  16.11.2017 г. ВиК | Акварор: Уникални тръбни системи Polo-Polymutan са вложени в най-новото бижу на филипинската столица – Trump Tower

  В периода 2012 – 2017 г. в гр. Макати, част от мегаполиса Манила, е изградена най-луксозната сграда във Филипините. „Trump Tower в центъра на Макати е новата емблема на столицата на Филипините. Зад грандиозния разкош, който сградата предлага, се крият и висококачествени строителни материали. С такива е изградена и водопроводната инсталация на сградата – 143 km тръби, както и фитинги от серията Polo-Polymutan на немския производител Poloplast”, съобщиха от Акварор – Бояджиев и синове.

 • Акватерм: Впечатляващият хотел Looken Inn в Линген залага на климатици и конвектори на Kampmann

  16.11.2017 г. ОВК | Акватерм: Впечатляващият хотел Looken Inn в Линген залага на климатици и конвектори на Kampmann

  Всеки хотел се стреми да предостави на своите гости възможно най-много удобства. Това обикновено включва отлично разположение, прекрасна гледка, изискан интериор, добър комфорт и т.н. За четиризвездния хотел Looken Inn, намиращ се в гр. Линген, Германия, доброто местоположение е едно от основните му предимства, което носи и неочаквани ползи. В града се намира централата на компанията Kampmann, която е изборът на Looken Inn за осигуряване на качествено отопление в хотела.

 • Електра Помп: 3 500 ha захарна тръстика в Етиопия се напояват с помпените системи на SAER Elettropompe

  15.11.2017 г. ВиК | Електра Помп: 3 500 ha захарна тръстика в Етиопия се напояват с помпените системи на SAER Elettropompe

  България е страна с дълбоки традиции в земеделието, което прави решенията за напояване на земеделски площи, които агробизнесът избира, изключително важни. Затова с настоящия материал ще обърнем поглед към далечна Етиопия, в която италианският производител на помпи и помпено оборудване SAER Elettropompe S.p.A. е изградил напоителна система за 3 500 ha захарна тръстика. Повече за проекта и напоителните решения на SAER разказаха от официалния им представител у нас – фирма Електра Помп.

 • Изпълнителни механизми PR на Belimo доказват надеждността си в база на Kuhn Champignon

  15.11.2017 г. ОВК | Изпълнителни механизми PR на Belimo доказват надеждността си в база на Kuhn Champignon

  Новото поколение изпълнителни механизми от серия PR са сред най-новите попълнения в продуктовата гама на утвърдения производител на средства за автоматизация на ОВК системи Belimo, съобщиха за Инженер.bg от Белимо България. „Серията PR е разработена, така че да покрие в най-висока степен изискванията на ОВК индустрията. Преди да бъдат пуснати на пазара, механизмите бяха тествани в реални условия и успешно доказаха своите възможности", допълниха от българския офис.

 • ЛабЕксперт: Апаратура на PANanalytical извършва прецизни изследвания в Института по физикохимия към БАН

  13.11.2017 г. КИП и А | ЛабЕксперт: Апаратура на PANanalytical извършва прецизни изследвания в Института по физикохимия към БАН

  Висококачествено оборудване на световния производител на рентгенови аналитични системи PANanalytical е част от оборудването на лабораторията за рентгенови дифракционни методи и компютърна томография на ИФХ към БАН, информираха за Инженер.bg от фирма ЛабЕксперт. Лабораторията извършва обширен спектър от възможности за структурни рентгенови изследвания на нано- и микрониво на монолитни поликристални образци, прахови проби, тънкослойни покрития и др.

 • Система Cofloor на Oventrop допълва модернизма в архитектурата на дома на изкуствата в Пекин

  13.11.2017 г. ОВК | Система Cofloor на Oventrop допълва модернизма в архитектурата на дома на изкуствата в Пекин

  Националният център за сценични изкуства в Пекин, Китай, е архитектурно бижу, което само по себе си е произведение на изкуството. Сградата представлява стъклен дворец с елипсовидна форма, издигащ се сред изкуствено езеро, и е блестящо творение на съвременния модернизъм. В нея се помещават опера, театър и концертна зала, в които за поддържането на приятна температура на въздуха е отговорна система за повърхностно отопление и охлаждане Cofloor, производство на Oventrop.

 • БР Техника: Решения на Bosch Rexroth контролират сценичната техника в музикалната академия в Будапеща

  09.11.2017 г. КИП и А | БР Техника: Решения на Bosch Rexroth контролират сценичната техника в музикалната академия в Будапеща

  Музикалната академия „Ференц Лист” е едно от най-реномираните учебни заведения за млади музиканти в Унгария. По време на генералния ремонт на сградата е модернизирана и сценичната техника. „Само за пет месеца Rexroth успява да инсталира сценични машини с различна технология, които са в състояние да се адаптират гъвкаво към специфичните за този тип техника изисквания и същевременно да се впишат в историческия облик на сградата”, информираха за Инженер.bg от фирма БР Техника.

 • Steinzeug Keramo: Стъклокерамичните тръби на част от канализационната мрежа на Шумен са с живот от над 100 години

  09.11.2017 г. ВиК | Steinzeug Keramo: Стъклокерамичните тръби на част от канализационната мрежа на Шумен са с живот от над 100 години

  Средствата от европейските фондове се усвояват за изграждане и реконструкция на пътища, ВиК мрежи, съоръжения за отпадъци и т.н. „За да има ефективен резултат от безвъзмездната финансова подкрепа, направените разходи трябва да са в оптимално съотношение цена-качество както за инженеринговите дейности, така и за влаганите материали”, коментира г-н Емил Димитров, регионален мениджър на Steinzeug-Keramo, част от групата на Wienerberger AG – Австрия.

 • ТермоДизайнТотал: Котли на Ferroli спестяват хиляди лири на градската управа в Портсмут

  09.11.2017 г. ОВК | ТермоДизайнТотал: Котли на Ferroli спестяват хиляди лири на градската управа в Портсмут

  Отоплителната система в сградата на гражданския център към градския съвет в гр. Портсмут (Portsmouth), Англия, датира от началото на 70-те години на миналия век. Вследствие на това, трите инсталирани котела са в лошо състояние, а разходите за енергия са значителни. Решени да намалят енергийните разходи и да повишават ефективността на системата, местните власти избират да инсталират котли на водещия италиански производител Ferroli, разказаха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал.

Дискусии / позиции

 • КуатроДжи: Понижете енергийните си разходи с охладителните инсталации Free Cooling Chiller Plant на Termogamma

  Компанията КуатроДжи, част от международната група Termogamma Energy Solutions, предлага високоефективни решения за отопление и охлаждане. Инсталацията Free Cooling Chiller Plant (FCCP) представлява промишлена охладителна система, чиято ефективност е няколко пъти по-висока в сравнение с други аналогични технологии на пазара. В сравнение с традиционните системи, FCCP гарантира по-висока ефективност и по-малко въздействие върху околната среда.

 • Солид Фил: „Нашата мисия е да запознаем бизнеса с изумителните възможности на 3D принтирането“

  Българската компания Солид Фил, пионер у нас в областта на 3D принтирането, е вече традиционен участник на техническите изложения в страната. Най-мащабното сред тях – Международния технически панаир в Пловдив, Солид Фил беляза със специална мисия, а именно – да запознае в дълбочина бизнеса с важността и значението на своята дейност. „3D принтирането отваря многобройни „врати“ за индустрията в почти всичките ѝ направления, коментираха за Инженер.bg от компанията.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Унисист Инженеринг: Инфрачервената термография е ключова технология при енергийно обследване на сгради и машини

  Едва ли ще се изненадате, ако ви кажем, че физиката е основа на почти всички съвременни технологии. Доказателство за това е инфрачервената термография, която утвърденото българско дружество Унисист Инженеринг е включило в богатото си портфолио от услуги и продукти. „Методът позволява лесно и безконтактно обследване на сгради и машини, чрез което се откриват всички компроментирани зони в тяхното изпълнение или функциониране“, заявиха пред Инженер.bg от компанията.

 • Fanuc: „Роботизацията освобождава човешките ръце, но е храна за човешкия ум“

  Скъпи читатели, живеем в преломни от гледна точка на установените методи и начини на производство времена. Разработките на изкуствения интелект, роботизацията, IoT и съвременните представи за фабриката на бъдещето преобръщат с главата надолу затвърждавани с години практики и проправят пътя към техниката на бъдещето. Затова и Инженер.bg съвсем скоро ще стартира своя нов проект: ДигиталнаИндустрия.bg. Вървейки с бързи крачки към него, с настоящата статия ще ви разкажем повече за една от компаниите-еталони в световното развитие – Fanuc.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • Бандени: Ефективно и надеждно задвижване на помпи и въздуходувки с VLT AQUA Drive тип FC202 от Danfoss

  Фирма Бандени, специализирана в доставка, внедряване и обслужване на продуктите от направление „Електрозадвижвания, честотни преобразуватели и софт стартери VLT” на Danfoss, предлага на своите клиенти задвижвания от серия VLT AQUA Drive, тип FC202, намиращи приложение във водния сектор, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Опит на Danfoss Drives в разработването на задвижвания превръща VLT AQUA Drive в много добро решение за задвижване на помпи и въздуходувки ”, коментираха от фирмата.

 • БИГ процес контрол: Günther с широко портфолио от термоелементи за стъкларската промишленост

  Немската компания Günther произвежда електрически сензори за температура от 1968 г. В началото фирмата се фокусира върху развоя на температурни датчици за промишлени пещи, но за кратък период от време успява да предложи продукти за почти всички други индустриални сектори. Днес Günther е водещ производител в областта на технологиите за измерване на температура, коментираха за Инженер.bg от фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на компанията.