Внедрявания

 • САТ разработи и внедри SCADA система Dyn@miX в завода за домакинско стъкло в Нови пазар

  20.09.2018 г. КИП и А | САТ разработи и внедри SCADA система Dyn@miX в завода за домакинско стъкло в Нови пазар

  Системи Автоматика Технологии – САТ е един от пионерите в областта на индустриална автоматизация у нас. Компанията проектира, програмира и въвежда в експлоатация системи за управление в циментовата, стъкларската, бетоновата, металургичната и други области на промишлеността. „Сред последните ни успешно завършени проекти е автоматизирането на технологичните процеси в цех „Материален” на стъкларския завод „Ново стъкло“ ЕАД", съобщиха за Инженер.bg от фирмата.

 • Покривни климатични апарати на Hoval поддържат оптимален микроклимат в завода на Kostal в Пазарджик

  18.09.2018 г. ОВК | Покривни климатични апарати на Hoval поддържат оптимален микроклимат в завода на Kostal в Пазарджик

  Ховал България изпълни цялостно решение за отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода в Костал България Аутомотив, съобщиха за Инженер.bg от, българското поделение на водещия европейски производител на климатична и отоплителна техника Hoval. Костал България Аутомотив е една от производствените бази на групата Kostal в България. Тя е позиционирана в гр. Пазарджик и в нея се произвеждат електромеханични компоненти за автомобили.

 • РейСат България: Система на Gilat Satellite Networks се грижи за възстановяване на критичните комуникации в Португалия

  17.09.2018 г. Енергетика (ВЕИ) | РейСат България: Система на Gilat Satellite Networks се грижи за възстановяване на критичните комуникации в Португалия

  Водещият португалски телекомуникационен оператор Altice Portugal интегрира в производствените си системи многофункционална платформа на световния лидер в сателитните комуникационни технологии, решения и услуги Gilat Satellite Networks, обяви за Инженер.bg дъщерното дружество на компанията у нас – РейСат България. Софтуерното приложение SkyEdge II-c на Gilat ще гарантира на Altice Portugal възстановяването на критичната комуникационна инфраструктура.

 • КуатроДжи: Термогама достави и пусна система за тригенерация в още един завод за пластмасови изделия в Италия

  13.09.2018 г. Енергетика (ВЕИ) | КуатроДжи: Термогама достави и пусна система за тригенерация в още един завод за пластмасови изделия в Италия

  Термогама е италианска компания, заемаща водещи позиции в проектирането, производството и поддръжката на високоефективни системи за производство на енергия, съобразени с индивидуалните потребности на клиента. „За своите над 30 години съществуване фирмата има множество успешно реализирани проекти. Един от най-новите от тях обхваща доставянето и пускането в експлоатация на 1.3-мегаватова тригенерационна система в завод за пластмасови изделия в Италия“, информираха от КуатроДжи.

 • Коботи от Солтех подпомагат производствените процеси в завода на Уилям Хюз България край Пловдив

  12.09.2018 г. Машини, мех. системи | Коботи от Солтех подпомагат производствените процеси в завода на Уилям Хюз България край Пловдив

  Солтех интегрира колаборативни роботи на Universal Robots, опериращи в трисменен режим на работа, в производството на Уилям Хюз България, част от групата на водещия английски производител на пружини и огънати телени изделия William Hughes UK. В резултат компанията успява да постигне максимално уплътняване на машинните операции в режим 24/7, съкращаване на сроковете за изпълнение с 20%, както и стандартизирано подреждане на готовата продукция.

 • Аквастарт: Предприятие за керамика в Модена се довери на помпените решения на Zenit за отвеждане на производствени води

  11.09.2018 г. ВиК | Аквастарт: Предприятие за керамика в Модена се довери на помпените решения на Zenit за отвеждане на производствени води

  Напоследък често ви разказваме за трудностите и решенията при изпомпване на индустриални води, които в повечето случаи са агресивни и силно замърсени. Ето как го правят в Италия! Даваме пример от керамичната индустрия, при който голямо предприятие в района на Модена се доверява на производителя на помпено оборудване Zenit и по този начин решава проблемите с отпадъчните си води. Изискванията на клиента са изпълнени благодарение на технологията срещу запушване на серия Uniqa.

 • Илва достави химически устойчиво помпено оборудване на Grundfos за производствените нужди на Континвест

  03.09.2018 г. Машини, мех. системи | Илва достави химически устойчиво помпено оборудване на Grundfos за производствените нужди на Континвест

  Производството на химически продукти е специфичен индустриален сегмент, който изисква използването на специално оборудване, устойчиво на различни химични въздействия. Именно за доставката и въвеждането в експлоатация на такива помпени агрегати, Континвест се доверява на фирма Илва, специализирана в областта на високотехнологичните помпени решения. Компанията извършва всички необходими дейности по инсталирането на помпено оборудване Grundfos.

 • Инфрачервени нагреватели sportSchwank създават зимен оазис в сърцето на Канзас Сити

  01.09.2018 г. ОВК | Инфрачервени нагреватели sportSchwank създават зимен оазис в сърцето на Канзас Сити

  Преди години, изправен пред сериозни проблеми, в т.ч. и обезлюдяване, а днес един от най-посещаваните райони на града, предлагащ богато разнообразие от забавления – това е центърът на Канзас Сити (Kansas City), най-големият град в щата Мисури, Съединени американски щати. Обновяването на централната част на града започва в началото на 21 век и включва реализацията на редица проекти. В един от тях се включва и производителят на системи за отопление на открити пространства Schwank.

 • HTI България: Alvenius е част от изпълнението на лондонския Crossrail – един от най-мащабните проекти в Европа

  31.08.2018 г. Машини, мех. системи | HTI България: Alvenius е част от изпълнението на лондонския Crossrail – един от най-мащабните проекти в Европа

  До края на 2018 г. в Лондон е планирано да приключи изпълнението на най-големия инфраструктурен проект в Европа през последните десетилетия – Crossrail. Нова подземна влакова линия с името на кралица Елизабет ще прекосява центъра на британската столица, като след пускане в експлоатация ще превозва по 72 000 пътници на час. За изпълнението на това мащабно съоръжение е необходима сериозна техника и оборудване от най-висок клас. Принос към него има Alvenius.

 • Решения на Oventrop осигуряват надеждна защита срещу Легионела в унгарския парламент

  30.08.2018 г. ВиК | Решения на Oventrop осигуряват надеждна защита срещу Легионела в унгарския парламент

  Столицата на Унгария – Будапеща, е една от най-интересните и красиви европейски столици. Разделена на две от река Дунав, тя обединява два исторически града, разположени върху двата бряга на реката – хълмистия Буда и равнинния Пеща. Те са свързани с верижен мост от 19 век, от който се разкрива чудесна гледка към величествената сграда на унгарския парламент. Една постройка в неоготически стил, която респектира със своите размери и изящна архитектура.

Дискусии / позиции

 • Ейч Ай Инженеринг: Шинопроводите – предпочитаното решение при изграждането на магистрални канали

  Една от доказаните технологии, предизвикала истинска революция в развитието на електротехниката и енергетиката, и по-специално при изграждането на магистрални канали, са шинопроводите – без съмнение доказано в практиката решение за опитните инженери и проектанти. Благодарение на тях проводниците и усилията при вкопаването и изграждането на значителни по обем кабелни трасета са оставени в миналото, като вече са заменени със съвременни модулни магистрали за пренос на напрежение.

 • БЛС Автоматизация: Малки стъпки към големия успех на Industry 4.0 с Control Techniques

  В ерата на Четвъртата индустриална революция много компании се възползват максимално от нейните предимства, но за други тази голяма идея все още е доста далече. Control Techniques е водещ производител на устройства за електронно управление на двигатели, който използва интернет от 2001 г., като всички негови продукти са свързани с цел обслужване и поддръжка. Такова ниво на свързаност прави възможно анализирането на информация от множество машини в рамките на една фабрика.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Старт Инженеринг изгражда вентилационни и климатични инсталации за различни по вид обекти

  Старт Инженеринг е утвърдена българска компания с водещи пазарни позиции в проектирането, монтажа и внедряването на отоплителни, вентилационни и климатични инсталации в големи обществени, енергийни и индустриални обекти. „Фирмата ни е реализирала и пуснала в експлоатация вентилационни и климатични системи за знакови обекти като Метрополитен София, Софарма, Овергаз и редица престижни хотели, сред които Хилтън, Радисън и др.”, коментираха за Инженер.bg от Старт Инженеринг.

 • Дайте нов живот на повреденото и старо оборудване в сервизния център на FANUC в Люксембург

  Възникват чести повреди, аварии и проблеми с оборудването във вашия завод? Не изхвърляйте старите си машини, когато можете да им вдъхнете нов живот в Европейския ремонтен център на технологичния лидер FANUC! „Модерният сервиз на компанията се намира в Люксембург и ви предоставя оптимални възможности за удължаване живота на вашата машина, благодарение на опита, диагностичните инструменти и 100% оригиналните части на производителя“, обявиха за Инженер.bg от ФАНУК България.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • Вайд-Бул: Датчици от последно поколение на Carlo Gavazzi обслужват високотехнологични процеси

  Като новатор в промишлената електроапаратура и автоматизация, Вайд-Бул отделя специално внимание на своето портфолио от датчици. „Ние предлагаме на нашите клиенти високочувствителни фотоелектрически, ултразвукови и индуктивни датчици, магнитни сензори и датчици за околна среда“, информираха за Инженер.bg от фирмата. Всички те са производство на доказаната международната компания за електрическо и електронно оборудване Carlo Gavazzi.

 • ДМ Арматурен: Фитингите Multigrip на Nova Siria доказано намаляват общите разходи във ВиК системи

  Общите разходи в една ВиК система зависят от множество фактори. За да работи тя ефективно обаче, без да се прави компромис с качеството и непрекъснатостта на водоснабдителната услуга, и същевременно това да не увеличава прекомерно разходите, е необходимо прилагането на добре обмислени инженерни решения, като например фитингите Multigrip на италианската компания Nova Siria. Повече за тях за Инженер.bg разказаха от утвърдената българска компания ДМ Арматурен.