Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Внедрявания

 • БР Техника: Линейна технология на Rexroth осигурява рентабилно и безопасно решение за професионалния баскетбол

  18.02.2020 г. КИП и А | БР Техника: Линейна технология на Rexroth осигурява рентабилно и безопасно решение за професионалния баскетбол

  Баскетболът е любим на милиони фенове спорт. Немският тим s.Oliver Würzburg е отбор от професионалната баскетболна бундеслига на страната, чиято домакинска спортна зала е S.Oliver Arena. Ръководството на s.Oliver Arena във Вюрцбург се е доверило на опита и знанията на Rexroth за нетрадиционно приложение на технологията за линейно движение, а именно за вдигане и сваляне на баскетболните кошове. Това вече се осъществява напълно автоматично благодарение на системата EMC на Bosch Rexroth.

 • Машини на Мултиинженеринг внедрени в производството на Смарт Органик – една очаквано добра комбинация

  17.02.2020 г. Машини, мех. системи | Машини на Мултиинженеринг внедрени в производството на Смарт Органик – една очаквано добра комбинация

  И Вие се опитвате да се храните здравословно и балансирано, нали? И вероятно купувате продукти с био произход, екологично отглеждани и с най-високо качество, стремейки се да осигурите най-доброто „гориво“ за вашето тяло, както и добро здраве за вашето семейство. Само суровините ли имат значение за крайния продукт обаче? В днешния материал Инженер.bg ще ви разкаже за сътрудничеството между две български компании, което доказва, че ако влагаш всичко в работата си, успехът е неминуем.

 • Централната банка на Ирландия в Дъблин – „зелена“ сграда с енергиен рейтинг А2 със „зелените“ помпи на Wilo

  07.02.2020 г. ВиК | Централната банка на Ирландия в Дъблин – „зелена“ сграда с енергиен рейтинг А2 със „зелените“ помпи на Wilo

  Още в края на 18-ти век поречието на р. Лефи в Дъблин привлича вниманието с възможностите за търговия, пътешествия и развлечения. Но тези 520 ха по южния и северния бряг на реката, тогава пълни с конюшни, складове и кръчми, днес са трансформирани в модерен градски бизнес център. Именно в този район, на северния бряг е позиционирана сградата North Wall Quay, в която се помещават Международният център за финансови услуги, а от 2017 г. и Националната банка на Ирландия.

 • Текра: Немска компания разработи мобилна станция за видеоконтрол на открито с решения на Dahua Technology

  05.02.2020 г. Електротехника | Текра: Немска компания разработи мобилна станция за видеоконтрол на открито с решения на Dahua Technology

  Немска компания, предлагаща услуги за видеонаблюдение и защита, търси надеждно и гъвкаво решение, което да гарантира сигурността на посетителите по време на различни събития и изложения на открито. Благодарение на предоставените модерни технологии от международния производител Dahua Technology, дружеството успява да разработи иновативна мобилна видео система. Т.нар. мобилни „видео охранители“ разполагат с 4 HD камери, издигнати на височина 6 m върху ремарке.

 • Четири града в Румъния с нова канализационна система през 2019 г. Вложените тръби са на Steinzeug-Keramo

  05.02.2020 г. ВиК | Четири града в Румъния с нова канализационна система през 2019 г. Вложените тръби са на Steinzeug-Keramo

  В съседна Румъния, както и у нас, структурните фондове на Европейския съюз са основен източник на финансиране за големите инфраструктурни проекти, включително изграждане и реконструкция на канализационни мрежи и съоръжения. „През 2019 г. в няколко големи и средноголеми румънски града бяха изградени нови канализационни системи, а четири от тях са изпълнени с продукти на Steinzeug-Keramo”, съобщиха за Инженер.bg от българското търговско представителство на Steinzeug-Keramo.

 • Система mTRON на JUMO с принос за благородния вкус на хубавото бяло вино във винарната Welter

  05.02.2020 г. КИП и А | Система mTRON на JUMO с принос за благородния вкус на хубавото бяло вино във винарната Welter

  Приготвянето на перфектното вино е много повече от занаят, това е изкуство. Продуктовият асортимент на немската компания JUMO помага на винопроизводителите да се концентрират върху най-важното усещане – това върху небцето. „Конкретният резултат от използването на продуктите на JUMO от немски винопроизводител е по-голям оборот и още няколко сребърни медала за това, че е произвел висококачествено вино по метода на студената ферментация“, разказаха за Инженер.bg от ЮМО България.

 • Пет приложения на иновативните ултразвукови водомери Kamstrup FlowIQ 2200 за намаляване загубите на вода

  04.02.2020 г. ВиК | Пет приложения на иновативните ултразвукови водомери Kamstrup FlowIQ 2200 за намаляване загубите на вода

  Според данни на Националния статистически институт (НСИ) загубите на вода в България за 2018 г. възлизат на 56.4% от подаденото водно количество, или общо 499 млн.куб.м. От тях 425.6 млн.куб.м са загуби при транспортиране на водата по водопреносните мрежи. Една от възможните мерки, които биха могли да облекчат проблема, е акустичното откриване на течове чрез иновативния водомер Kamstrup FlowIQ 2200, за който вече ви разказахме.

 • Котли на Viessmann отопляват сградата на най-старото техническо учебно заведение у нас – ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

  29.01.2020 г. ОВК | Котли на Viessmann отопляват сградата на най-старото техническо учебно заведение у нас – ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

  Знаете ли, че най-старото техническо учебно заведение в България е Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“? Историята му всъщност започва не в морската столица Варна, където се намира в момента, а в Русе през далечната 1881 г. Още любопитни факти за училището пред Инженер.bg разказаха от Висман – българското дъщерно дружество на европейския лидер в отоплителната техника Viessmann, с чиито решения е изпълнена отоплителната инсталация на сградата.

 • Виното оживява в музея Cité du Vin. Комфортът на гостите е гарантиран с решенията на Oventrop

  28.01.2020 г. ОВК | Виното оживява в музея Cité du Vin. Комфортът на гостите е гарантиран с решенията на Oventrop

  Седми най-добър музей в света според National Geographic, той е магнит за туристи, той е отворена врата към света на виното! Днес ще ви разкажем за Cité du Vin (Град на виното). Разположен в сърцето на винарския регион Бордо, Франция, музеят е място, на което виното оживява чрез сетивни, всепоглъщащи атракциони, въздействаща природа и завладяваща архитектура. За цялостното усещане допринася оптималният микроклимат в сградата, за което заслуга имат решенията на Oventrop.

 • ТермоДизайнТотал: Подово отопление Henco спасява от студения под гостите на спа комплекса Aqualand Moravia, Чехия

  24.01.2020 г. ОВК | ТермоДизайнТотал: Подово отопление Henco спасява от студения под гостите на спа комплекса Aqualand Moravia, Чехия

  Представете си, че сте се отпуснали в басейн с топла минерална вода, цялото ви тяло е загрято, релаксирано и в него текат с пълна сила възстановителни и оздравителни процеси. И тогава, излизайки от басейна, ви се наложи да стъпите върху студен под. „Спасението“ в този случай е подово отопление. Така че, ако сте собственик, проектант, архитект или строител на подобни съоръжения или просто искате топъл под у дома, следващият разказ на ТермоДизайнТотал е специално за вас.

Дискусии / позиции

 • Водоснабдителната мрежа говори! Чуйте я с новите ултразвукови водомери Kamstrup

  „Вашата водоснабдителна мрежа говори! Тогава оставете водомерите да я чуят“ – апелираха от утвърденото българско дружество ДМ Арматурен. Защото новите ултразвукови водомери Kamstrup могат именно това – да чуят всяка промяна в потока, като по този начин индикират за наличието на евентуални течове. „FlowIQ 2200 не само отчита водно количество, но и спомага за по-доброто управление на мрежите и за намаляване загубите на вода“, коментираха за Инженер.bg от българската компания, която е и партньор на Kamstrup у нас.

 • Additive Days 2020 разкрива приложението на 3D технологията в инженерните дейности и индустриалното производство

  Има ли полза от адитивното производство и как чрез него ще се минимизират вредите от производствените процеси? Какви са тенденциите за бъдещето на технологията и как тя ще повлияе на Четвъртата индустриална революция? Отговорът на тези и още много въпроси за света днес и утре предстои да разберем съвсем скоро, по време на Втората балканска конференция за 3D принтиране Additive Days 2020. А дотогава вижте какво споделиха организаторите от фирма B2N с екипа на Инженер.bg.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Жо и Вен България: Сигурност и надеждност с индустриалните устройства на Noark Electric – част II

  В предишна статия на Инженер.bg обърнахме внимание колко важни са контакторите за електрическата инсталация. Noark Electric Europe произвежда индустриални устройства, които допълнително обезопасяват и подпомагат работата на контакторите и в този материал Инженер.bg ще ви покаже кои са те. А от фирма Жо и Вен със сигурност могат да ви ги осигурят и да ви препоръчат най-доброто решение спрямо вашите специфични нужди, но за да разберете повече четете нататък.

 • Време е за комфортен живот! Рувекс представя Yesly – интелигентна система за управление на дома

  „Време е за комфортен живот!“ – обяви италианският производител на решения за електротехниката и електрониката Finder, чийто партньор за България е утвърденото дружество Рувекс. На пазара вече е Yesly – иновативната система на Finder за интелигентно управление на светлините и щорите, създадена, за да осигури максимално удобство във всеки дом. Системата Yesly включва многофункционално реле (задвижващо устройство), димер, безжичен бутон Beyon и две приложения за смартфони.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • Интелигентна система за измерване и дистанционно отчитане на разхода на природен газ от Унисист Инженеринг

  Унисист Инженеринг е доказана българска производствена, инженерингова и търговска фирма, специализирана в разработката и производството на уреди и системи за автоматизация. Едно от успешните решения на фирмата е модерна UDS система, предназначена за дистанционно отчитане на количествата природен газ през измервателните точки, разположени на територията на газовите дружества. Управлението на базата данни се осъществява чрез WEB-интерфейс.

 • Високоскоростни електрически шприцмашини Wittmann Battenfeld от серията EcoPower Xpress

  Европейският лидер в производството на шприцмашини и периферни устройства за тях Wittmann Battenfeld представя серията EcoPower Xpress – високопроизводителни шприцмашини за леене под налягане с изключително кратко време на цикъла и със сила на затваряне от 160 до 500 t. „Иновативната серия EcoPower Xpress се отличава с висока динамика, бързина и прецизност. Серията обхваща пет типоразмера модели“, съобщиха за Инженер.bg от Витман Батенфелд България.