Внедрявания

 • Щастливи спортни емоции на стадиона в Лугано със система за топене на сняг и лед на DEVI

  22.05.2019 г. ОВК | Щастливи спортни емоции на стадиона в Лугано със система за топене на сняг и лед на DEVI

  Един необикновен зимен ден! Пълен стадион, екзалтирана публика, щастливи лица. Какво повече му трябва на човек? Надеждна конструкция и сигурни сградни инсталации, за да продължи денят да е спортен празник! Зимите в Лугано, Швейцария, са сурови, с много сняг и лед. При обследване на съществуващия покрив на една от трибуните на градския стадион е установено, че тя не е достатъчно надеждна, за да издържи тежестта на снега в случаи на обилен снеговалеж.

 • Комфортен престой в хотелските апартаменти my4walls, осигурен от жилищни станции на Oventrop

  22.05.2019 г. ОВК | Комфортен престой в хотелските апартаменти my4walls, осигурен от жилищни станции на Oventrop

  Всеки, който пътува по работа за период от дни, седмици или дори месеци, би оценил предимствата на наетия от него хотелски апартамент. „Жилищните абонатни станции Regudis W на Oventrop са разработени именно като отговор и на най-взискателните потребители. Те представляват оборудвани колекторни табла за подово отопление, допълнителен кръг за вентилаторни конвектори и топлообменник за битово горещо водоснабдяване“, коментираха от Овентроп България.

 • Компанията Automationware успешно използва големи сачмено-винтови двойки HTF на NSK

  21.05.2019 г. Машини, мех. системи | Компанията Automationware успешно използва големи сачмено-винтови двойки HTF на NSK

  Automationware, водеща италианска компания в технологиите за движение и контрол, е закупила две големи сачмено-винтови двойки от NSK, които да улеснят автоматичното преместване на тежките пресформи, използвани в машините за леене под налягане. „NSK разработи специалните сачмено-винтови двойки на базата на HTF технологията си, която е от най-висок клас в тази сфера, и е предпочитано решение в приложения за леене под налягане в световен мащаб“, съобщиха от NSK България.

 • Евротех: Системата Easyzon D на Lutz-Jesco спасява важна регионална болница от затваряне заради наличието на Легионела

  16.05.2019 г. ВиК | Евротех: Системата Easyzon D на Lutz-Jesco спасява важна регионална болница от затваряне заради наличието на Легионела

  След като вече ви представихме компактната система за производство на хлорен диоксид Easyzon D на Lutz-Jesco, днес ще ви разкажем за конкретен проект, изпълнен с нея. При това обектът е болница със спешно отделение, което прави примерът изключително важен. „С оборудването на Lutz-Jesco за борба с Легионела се предотвратява затварянето на важна регионална болница, към чието модерно спешно отделение се насочват всички линейки от района“, посочиха пред Инженер.bg от фирма Евротех.

 • ДМ Арматурен: Система на Kamstrup за отчитане на вода, ток и охлаждане гарантира прецизни фактури в комплекс в Риад

  10.05.2019 г. ВиК | ДМ Арматурен: Система на Kamstrup за отчитане на вода, ток и охлаждане гарантира прецизни фактури в комплекс в Риад

  Интелигентните уреди за измерване на водопотребление и електричество печелят все по-големи пазарни дялове и се налагат над масово използваните механични водомери и електромери. От доказаното българско дружество ДМ Арматурен ни разказаха за проект на своя партньор Kamstrup, специализиран в разработката на „умни“ решения за мониторинг и отчитане на комунални услуги. В Саудитска Арабия все повече потребители избират съвременните методи за дистанционно отчитане.

 • КМТ Сервиз: Супер здравите продукти Handheld направиха мисията възможна за Том Круз и компания

  08.05.2019 г. КИП и А | КМТ Сервиз: Супер здравите продукти Handheld направиха мисията възможна за Том Круз и компания

  Поне веднъж сте се питали що за „извънземно“ оборудване използват в екшън филмите – дали е истинско, как пък е толкова издръжливо… Е, днес ще ви кажем тайната! В шестия филм от поредицата „Мисията невъзможна“ – „Разпад“ таблетите и устройствата, които използват актьорите, са съвсем истински и са на шведския производител Handheld. „Продуктите на Handheld са ултраздрави. Освен за индустриални приложения явно са подходящи и за филмовата площадка“, разказаха от КМТ Сервиз.

 • Адара Инженеринг: Помпите на Argаl ще осигурят местообитание за 25 000 морски вида в новия аквариум в Пукет, Тайланд

  08.05.2019 г. ВиК | Адара Инженеринг: Помпите на Argаl ще осигурят местообитание за 25 000 морски вида в новия аквариум в Пукет, Тайланд

  Неведнъж сме ви разказвали за висококачествените помпени решения на италианския разработчик Argal, чийто официален представител за българския пазар е утвърдената компания Адара Инженеринг. Днес, обаче, ще ви представим техен референтен проект, с който ще бъде изпълнено впечатляващо съоръжение – аквариума в Central Phuket, Тайланд. „Центробежни помпи на Argal ще осигуряват правилното функциониране на един от най-големите аквариуми в Тайланд“, заявиха от българското дружество.

 • Спиращи дъха гледки към Ниагарския водопад с газовите кондензационни котли Vitocrossal на Viessmann

  03.05.2019 г. ОВК | Спиращи дъха гледки към Ниагарския водопад с газовите кондензационни котли Vitocrossal на Viessmann

  Има места, на които човек усеща с пълна сила величието на природата! Като Ниагарския водопад, който не е нито най-високият, нито най-големият на Земята, но безспорно е най-известният! В превод от ирокезки името му означава Гръмотевични води! В непосредствена близост до подковата на Ниагарския водопад, е изградено хитовото заведение Table Rock Welcome Centre и двуетажна закрита галерия Grand Hall, осигуряваща спиращи дъха гледки към водопада.

 • Aкватерм: Климатични вътрешни тела на Kampmann работят като елемент от BMS системата в централата на Phoenix Contact

  03.05.2019 г. ОВК | Aкватерм: Климатични вътрешни тела на Kampmann работят като елемент от BMS системата в централата на Phoenix Contact

  Phoenix Contact е глобална корпорация с над 13 000 служители. При обновяване на системата за климатизация в офис сградата на компанията са използвани решения на Kampmann и по-специално вътрешни касетъчни и климатични тела KaCool, както и тела KaCool W, предназначени за висок стенен монтаж. Температурата в отделните помещения се регулира индивидуално от надеждни контролери KaController, споделиха за Инженер.bg от фирма Акватерм, която е търговски представител на Kampmann у нас.

 • Модернизация и обновяване на тръбната мрежа за отопление и охлаждане на кулата Eqho в Париж с 6-пътни вентили Belimo

  03.05.2019 г. ОВК | Модернизация и обновяване на тръбната мрежа за отопление и охлаждане на кулата Eqho в Париж с 6-пътни вентили Belimo

  Кулата Eqho, разположена в модернистичния парижки квартал Défense, Франция, е подложена на основен ремонт преди няколко години. При обновяването ѝ са модернизирани електрическата и ОВК инсталации. Небостъргачът разполага с 80 000m² офис пространства. Поради високите изисквания и огромното количество тръби и фитинги, от Belimo са предложили решение на проблема с иновативните им шестпътни вентили, споделиха за Инженер.bg от Белимо България.

Дискусии / позиции

 • Ви Ей Си България: Газовите излъчватели на Schwank са със сезонна енергийна ефективност по ErP 2018

  Kакво означава ErP? Терминът ErP се използва за продукти, свързани с енергопотреблението, и се отнася до Директивата за екодизайн на Европейския Съюз (ЕС), която се прилага от 1 януари 2018 г. за газови термопомпи, устройства за топъл въздух, както и за светли и тръбни нагреватели. Целта е трайно да се намали потреблението на енергия и ресурси от енергоемките продукти чрез интегрирана продуктова политика и да се забранят неефективните продукти от европейския пазар, коментираха от Ви Ей Си България.

 • Ритбул: Електропроектирането с EPLAN Software & Service от Ритбул е бързо и лесно. Вземете продукта на специални цени

  „Компанията EPLAN Software & Service е водещ интегратор на софтуерни решения в областта на инженеринга“, заявиха пред Инженер.bg от фирма Ритбул. Основна цел на българската фирма, партньор на EPLAN, е да предоставя продукти, улесняващи създаването на инженерни документи, както и на техния трансфер между отделите в една фирма. „Благодарение на своите предимства и характеристики, EPLAN прави електропроектирането изключително бързо и лесно“, допълниха от фирмата.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Schaeffler: Индукционните уреди със средночестотна технология – нова епоха в термичния монтаж и демонтаж

  В края на март т.г. Шефлер България проведе редица демонстрации в големи български предприятия на уреда за индукционно нагряване със средночестотна технология FAG Generator 40-2. Водещ на демонстрациите беше г-н Грюнбауер от централата на Schaeffler в Германия. „Нагряването със средночестотна технология е подходящо за всички видове приложения, в които се изисква бързо нагряване на електропроводими ротационни детайли“, съобщиха от компанията.

 • Содибул: Предимства на нишковата електроерозийна машина ALC400G на Sodick

  Прецизната нишкова ерозийна машина ALC400G е модел от новата серия линейни електроерозийни машини ALC на Sodick. „Цифровите иновации в технологията на генераторите за ALC машини увеличиха скоростта на рязане и подобриха прецизността и финишната обработка. Новите отличителни характеристики като компактният напълно затворен корпус, ЦПУ със SPW контролер от ново поколение за интелигентния импулсен генератор Smart Pulse Generator и други използвани технологии значително увеличаха производителността на този тип машини“, съобщиха от Содибул.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • БИГ процес контрол: Надеждно измерване на температура с кабелните термодвойки и съпротивителни термометри на Günther

  Многогодишният опит и въвеждането на сертифицирана система за управление на качеството, както и модерната калибрираща лаборатория гарантират високото качество и съответствието с най-взискателните стандарти на продуктите от портфолиото на утвърдената немска компания Günther Temperaturmesstechnik. „Кабелните термодвойки са едни от най-разпространените промишлени сензори за температура“, съобщиха от фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на Günther.

 • AC-DC: Смарт трансмитер за измерване на диференциално налягане на газове, пари и течности от Аplisens

  Aplisens е полска компания, която се нарежда сред водещите световни производители на висококачествени измервателни и контролни уреди. Като официален партньор на международното дружество у нас, доказаната българска търговска и инженерингова фирма АС-ДС представя смарт трансмитера за диференциално налягане, модел APR-2000 ALW. Устройството е подходящо за редица приложения в индустрията, изискващи измерване на налягане на газове, пари и течности с висока точност.