Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

 

Внедрявания

 • Алмекс-БГ: Интелигентната канализационна помпа Flygt Concertor вече работи в София, на метростанция Сливница

  23.04.2018 г. ВиК | Алмекс-БГ: Интелигентната канализационна помпа Flygt Concertor вече работи в София, на метростанция Сливница

  „Шведското качество в областта на модерното ВиК оборудване е вече в България! Две години след представянето си, Flygt Concertor, първата в света канализационна помпа с вградена интелигентност, заработи в София. Помпата е инсталирана на метростанция Сливница“, обяви за Инженер.bg инж. Григор Йорданов, управител на Алмекс-БГ. Aкцент в тазгодишното участие на компанията на Вода София бяха именно продуктите на шведския производител.

 • Бароково изящество и енергийна ефективност в стил Viessmann в двореца Шльос Хоф в Австрия

  20.04.2018 г. ОВК | Бароково изящество и енергийна ефективност в стил Viessmann в двореца Шльос Хоф в Австрия

  В източната част на Долна Австрия, на площ от 50 хектара, е разположен един от най-големите и красиви дворцово-паркови ансамбли в Европа – Шльос Хоф. Великолепният дворец, изграден в бароков стил, е заобиколен от прекрасни изкуствено създадени терасовидни градини, фонтани и земеделска земя. За да бъде магията пълна, а посетителите и служителите да се чувстват приятно, заслуга има и производителя на отоплителна и климатична техника Viessmann.

 • Новата складова база на Тех-ко е с триетажна стелажна система Conventional, реализирана изцяло от Стам Лтд

  20.04.2018 г. Машини, мех. системи | Новата складова база на Тех-ко е с триетажна стелажна система Conventional, реализирана изцяло от Стам Лтд

  Тех-ко е водещ доставчик на резервни части и смазочни материали за следпродажбено обслужване на автомобили в България. Като резултат от разширяването на собствената си дистрибуторската мрежа и модернизацията на логистичните процеси, компанията изгражда нова складова площ. За професионален съвет относно стелажната система в нея, от Тех-Ко се обръщат към специализираната в областта на складовите системи и решения компания Стам Лтд ООД.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Invertek Drives помага на американска фирма да създаде перфектната пица

  17.04.2018 г. Електротехника | ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Invertek Drives помага на американска фирма да създаде перфектната пица

  Производител на фурни за пици в САЩ е изправен пред проблеми, свързани с изискванията в много държави във веригите за електрозахранване на фурните да бъдат инсталирани индикатори за утечен ток от земно съединение (GFD) или дефектнотокови защити (RCD). В пицариите в различни държави често възниквали проблеми, причинени от задвижванията с честотно регулиране (VFD), които са монтирани във фурните. Честото ненужно изключване на тези устройства предизвиквало неудобства.

 • TESY по пътя на ефективността с изцяло електрическата шприц машина ROBOSHOT на FANUC

  12.04.2018 г. КИП и А | TESY по пътя на ефективността с изцяло електрическата шприц машина ROBOSHOT на FANUC

  TESY е най-големият български и водещ европейки производител на електрически бойлери, бойлери с индиректно нагряване и отоплителни уреди за дома. За своята производствена база в гр. Шумен компанията изгражда иновативно, високоефективно и екологично производство и на пластмасови детайли, благодарение на инвестиция в две шприц машини FANUC ROBOSHOT. Повече за амбициозния проект пред екипа на Инженер.bg разказаха от ФАНУК България и TESY.

 • Акватерм: Оборудване за вентилация на Kampmann в основата на високата енергийна ефективност на Emsland Arena

  02.04.2018 г. ОВК | Акватерм: Оборудване за вентилация на Kampmann в основата на високата енергийна ефективност на Emsland Arena

  Emsland Arena е многофункционална зала, която предлага чудесни възможности за провеждане на концерти, търговски панаири, спортни прояви и конференции - накратко събития от всякакъв вид и големина. Проектът за изграждане на залата се определя като един от най-мащабните в регион Емсланд (Emsland), Германия. Участие в него, с доставката на оборудване, взема и утвърденият производител на отоплителна и климатична техника Kampmann, чийто продукти у нас се предлагат от фирма Акватерм.

 • ТермоДизайнТотал: Caleffi достави термостатични и регулиращи вентили за най-високата жилищна сграда в Австралия

  30.03.2018 г. ОВК | ТермоДизайнТотал: Caleffi достави термостатични и регулиращи вентили за най-високата жилищна сграда в Австралия

  След своето окончателно завършване небостъргачът Skytower в Бризбейн ще бъде най-високата жилищна сграда в Австралия. Тя предлага спираща дъха гледка, удобства от световна класа и изключително добра локация. Разположена е в самото сърце на Бризбейн, в близост до известни ресторанти, центрове за изкуство и култура, луксозни магазини, както и до известните ботанически градини. В допълнение, при строежа на небостъргача се залага на висококачествени материали и оборудване.

 • Лентов транспортьор за Паломита е сред референтните проекти на Мултиинженеринг

  28.03.2018 г. Машини, мех. системи | Лентов транспортьор за Паломита е сред референтните проекти на Мултиинженеринг

  Мултиинженеринг е утвърден български производител в областта на машиностроенето. Едно от основните направления в дейността на фирмата е изграждането на лентови транспортьори. „Произвежданите машини и съоръжения са изцяло съобразени с изискванията и производствената технология на клиента. С тях се гарантира висока ефективност при преноса на продукция, оптимизиране на пространството в производствените помещения, както и по-висока производителност“, разказаха за Инженер.bg от Мултиинженеринг.

 • ЛД: Магическите съставки в шоколадовите вълшебства на Libeert са антивибрационни опори АСЕ

  13.03.2018 г. Машини, мех. системи | ЛД: Магическите съставки в шоколадовите вълшебства на Libeert са антивибрационни опори АСЕ

  Има една основна съставка, използвана при производството на шоколад, която няма нищо общо с какао, млечни продукти или захар. Досетихте ли се? Това са вибрациите! Формите, пълни с течен шоколад, се подлагат на вибрации, за да се получи необходимата консистенция в познатата плоска форма, преди шоколадът да се втвърди. По време на тази фаза от технологичния процес вибрациите могат да повлияят върху други аспекти от производството и дори да окажат влияние върху околните сгради.

 • Нови лагери на NSK за помпи спестяват 28 970 евро годишно на ТЕЦ в Румъния

  09.03.2018 г. Машини, мех. системи | Нови лагери на NSK за помпи спестяват 28 970 евро годишно на ТЕЦ в Румъния

  След като голяма топлоелектрическа централа (ТЕЦ) с комбинирано производство на топло- и електроенергия в Румъния е изправена пред чести повреди на центробежните помпи, тя се обръща към NSK и нейния местен дистрибутор със задачата да бъдат проверени лагерите за помпи на място. Резултатът от тази проверка показва лошо смазване на лагерите, което е и причината за честите повреди на помпите. „NSK предлага решение с използване на капсуловани лагери с двустранни контактни уплътнения DDU и високотемпературна грес“, съобщиха от NSK.

Дискусии / позиции

 • Атлас Копко България „облече“ офиса си у нас с модерна и стилна визия от XXI век

  Атлас Копко България, дъщерно дружество на утвърдения шведски производител на индустриални решения Atlas Copco, изцяло преобрази офиса си у нас в отговор на нарастващите нужди на бизнеса от 21 век. Трансформацията бе част от бизнес стратегията на компанията за устойчива производителност, подчинена на принципите на ABW. По този повод българската фирма бе домакин на тържествено събитие, което бе уважено от множество гости, служители и директори на компанията на международно ниво. Сред тях бяха г-н Джон Хорт и г-н Атанасиос Маркакис.

 • Индустриални роботи: Предлагаме роботи втора употреба на технологичните пионери KUKA Robotics

  Съвсем скоро ще бъде почти невъзможно да си представим производство без индустриални роботи. От друга страна, вече не са едно и две местата по света, в които симпатични механизирани човечета с изкуствен интелект се използват за различни цели. За един от пионерите в развоя на роботиката и как стартира дейността му разказват от българската фирма Индустриални роботи. Вижте с какви любопитни факти ни запознаха от Индустриални роботи за историята на новаторите в областта KUKA Robotics.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Забележителни нива на ефективност, комфорт и производителност при климатизацията на търговски обекти

  Toshiba представя ново външно тяло Super Digital Inverter, работещо с фреон R32, и с клас на енергийна ефективност A +++, съобщиха за Инженер.bg от фирма АХИ Кериър HVAC България ЕООД, която има права за продажба и сервизна поддръжка на продуктите за климатизация с марка Carrier и Toshiba в България. “Новото поколение инверторни климатици Super Digital Inverter (SDI) на Toshiba са предназначени за климатизация на малки и средни по големина обекти“, допълниха от фирмата.

 • Прецизна 3D лазерна машина за заваряване TruLaser Cell 3000 за пръв път представи у нас Трумпф България

  Утвърдената у нас компания Трумпф България обяви пазарния дебют на компактна и прецизна 3D лазерна машина за заваряване на Trumpf – TruLaser Cell 3000 по време на тазгодишното издание на MachTech & InnoTech. „За първи път представяме в България този уникален модел. TruLaser Cell 3000 е универсална 5-осна лазерна машина, която позволява както двуизмерно, така и триизмерно заваряване и рязане“, обясни за Инженер.bg екипът на Трумпф България.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • Операторски HMI панели и PLC контролери на Wecon – висококачествени продукти със съвременен дизайн и компоненти

  Wecon Technology е високотехнологична компания, специализирана в развоя, производството и продажбата на продукти за промишлена автоматизация. „Богатото портфолио на Wecon включва основно HMI операторски панели и PLC контролери, които намират приложение при създаването на инженерни проекти, в сградната автоматизация, при разработването на индустриални мрежи и нови източници на енергия. Всички нейни продукти са сертифицирани по CE/FCC”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Белима Аутомейшън.

 • Цялостни решения за вентилация на автотранспортни тунели от Systemair

  Броят на движещите се по пътищата пътнотранспортни средства непрекъснато нараства. Това значително натоварва трафика, затруднява придвижването и увеличава времето за пътуване. Едно от възможните решения за неговото облекчаване е изграждане на повече подземни автотранспортни тунели. Безопасната експлоатация на тези съоръжения обаче, изисква осигуряването на надеждна вентилация. Systemair е в състояние да предостави техническа помощ, да достави продукти, както и да осигури помощен персонал за инсталиране и пускане в експлоатация.