Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Внедрявания

 • 400-грамово пакетче кафе се произвежда за по-малко от секунда в завода на Jacobs в Костинброд с иновации на ЛогиСофт

  10.04.2020 г. КИП и А | 400-грамово пакетче кафе се произвежда за по-малко от секунда в завода на Jacobs в Костинброд с иновации на ЛогиСофт

  „При избора на качествена техника и надеждно управление производителите могат да получат бързи и сигурни решения, дори в условия на криза. ЛогиСофт разполага с богат опит в реализацията на подобни автоматични решения. Нека Ви разкажем за поредния успешно внедрен проект на фирмата във фабриката за кафе на Jacobs Douwe Egberts в гр. Костинброд“, споделиха за Инженер.bg от фирма ЛогиСофт, специализирана в разработването на автоматизирани системи за индустрията.

 • Yokogawa и ExRobotics в сътрудничество за внедряването на роботи за контрол на съоръжения в опасни среди

  08.04.2020 г. КИП и А | Yokogawa и ExRobotics в сътрудничество за внедряването на роботи за контрол на съоръжения в опасни среди

  Базираният в Холандия разработчик на роботи за работа в потенциално опасни среди ExRobotics и глобалният доставчик на решения за индустриална автоматизация, контрол и измервателни технологии Yokogawa Electric Corporation обявиха, че са подписали лицензионно споразумение. „Съгласно договора, Yokogawa ще може да продава и внедрява хардуерните и софтуерните платформи на ExRobotics по целия свят “, споделиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на японския производител у нас.

 • Полска компания произвежда свежи и здравословни продукти със система за дезинфекция на вода ProMinent Bello Zon

  03.04.2020 г. ВиК | Полска компания произвежда свежи и здравословни продукти със система за дезинфекция на вода ProMinent Bello Zon

  Купувайки готов сок, опакован в дизайнерска кутия, едва ли можем да си представим какви проблеми срещат производителите, за да ни предоставят свеж, качествен и здравословен натурален продукт. Ето защо, в днешния материал, с помощта на ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, Инженер.bg Ви разказва именно за оборудването, което полска компания, която предлага ябълков сок и пакетиран лук, инсталира. Целта е ефективно пречистване на водата, използвана за измиване на суровините.

 • Аквастарт: Артефакти от културната среща между Изтока и Запада се съхраняват надеждно с циркулационни помпи Lowara

  30.03.2020 г. ВиК | Аквастарт: Артефакти от културната среща между Изтока и Запада се съхраняват надеждно с циркулационни помпи Lowara

  Историческите и културните срещи между Запада и Изтока имат своя дом и това е Museu do Oriente в Лисабон, Португалия. Богатите му колекции съдържат артефакти от португалската и азиатската култура, а за тяхното съхранение роля играят помпите на италианския производител Lowara, които осигуряват нужния микроклимат, за да запазят ценните предмети за бъдещите поколения. Повече за проекта и технологичното решение пред Инженер.bg разказаха от Аквастарт.

 • Алмекс-БГ: Италианска винарна редуцира с 50% енергията за локалната си ПСОВ с оборудване на Xylem

  27.03.2020 г. ВиК | Алмекс-БГ: Италианска винарна редуцира с 50% енергията за локалната си ПСОВ с оборудване на Xylem

  Десет милиона бутилки вино годишно – толкова е капацитетът на Castello Banfi, италианска винарна, която произвежда прочутото вино Brunello di Montalcino. В сезона на реколтата съоръженията са максимално натоварени. Именно тогава значително се покачва и количеството отпадъчна вода, която винарната пречиства със собствена локална станция. А как енергията използвана за третиране на тези води е намалена с цели 50% благодарение на оборудване на Xylem, разказаха от фирма Алмекс-БГ.

 • B2N: 3D принтирането в помощ по време на COVID-19. Как адитивната технология спасява човешки животи в Италия?

  26.03.2020 г. КИП и А | B2N: 3D принтирането в помощ по време на COVID-19. Как адитивната технология спасява човешки животи в Италия?

  Когато става въпрос за спасяване на живот, особено в извънредни условия като днешните, сме готови да приемем всеки лъч надежда. При инфекции, причиняващи респираторни заболявания, какъвто е вирусът COVID-19, изправността на реанимационната апаратура е решаващо важна. В очакване на резервните части за респираторите си, италианска болница остава без необходимата животоспасяваща техника. Благодарение на възможностите, които 3D принтирането предоставя, кризата е преодоляна.

 • Освен спомени, Ретро музеят във Варна предоставя и несравним комфорт на гостите с климатични системи на Samsung

  25.03.2020 г. ОВК | Освен спомени, Ретро музеят във Варна предоставя и несравним комфорт на гостите с климатични системи на Samsung

  Музей в мол? Да, в България има такъв! Става дума за Ретро музея във Варна, който се помещава в сградата на един от най-големите търговски комплекси по родното Черноморие. „Инициативата е на варненския бизнесмен Цветан Атанасов, а експонатите са събирани в продължение на 10 години. Никой обаче не е предполагал огромния интерес, който ще предизвика музеят“, заявиха пред Инженер.bg от българския офис на Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE).

 • Решения за автоматизация на Festo гарантират безопасност на ястията в китайските „хот пот“ ресторанти

  25.03.2020 г. КИП и А | Решения за автоматизация на Festo гарантират безопасност на ястията в китайските „хот пот“ ресторанти

  Блюдото „хот пот“, или на китайски „хуо гуо“ (б.ред. „врящо котле“), е едно от най-популярните ястия с хилядолетна традиция в Китай. Както при фондюто, то по-скоро е начин на приготвяне, отколкото ястие с точно определени съставки. Блюдото се приготвя с добавяне на различни продукти в метален съд директно на трапезата и се консумира с потапяне на сварените продукти в гъсти сосове. Гладките повърхности гарантират лесно почистване срещу замърсяване с микроби и вируси.

 • П и М Груп: Нова пътна връзка между Майсен и Дрезден е защитена срещу наводнения с помпите Homa

  17.03.2020 г. ВиК | П и М Груп: Нова пътна връзка между Майсен и Дрезден е защитена срещу наводнения с помпите Homa

  Едно от предизвикателствата при изграждането на голям инфраструктурен проект в провинция Саксония, Германия, е да се заложат помпи, подходящи както за отводняване на пътища, така и за защита от наводнение. „Помпената система трябва да е такава, че да може в пикови натоварвания да отвежда по 600 l/s. За целта са избрани помпите на нашия партньор Homa“, разказаха за Инженер.bg от утвърдената българска фирма П и М Груп, специализирана в доставката и монтажа на ВиК и ОВК инсталации.

 • Оборудване от Мултиинженеринг помага за устойчивото производство на керамични изделия във Винербергер, Луковит

  13.03.2020 г. Машини, мех. системи | Оборудване от Мултиинженеринг помага за устойчивото производство на керамични изделия във Винербергер, Луковит

  Разнообразието от технологично оборудване, което доказаното българско дружество Мултиинженеринг разработва и произвежда, е огромно. Проектите на компанията се внедряват в най-различни сектори на промишлеността, а една от успешно изпълнените им поръчки е предназначена за Винербергер – водещ производител на висококачествени керамични строителни продукти, част от Wienerberger Group. Ето какво научи Инженер.bg за интересния проект.

Дискусии / позиции

 • ДМ Арматурен: Решения като системата за дистанционно отчитане на Kamstrup спасяват ВиК дружествата във времена на криза

  През последните месеци научихме нещо важно от пандемията от COVID-19, и то е, че се налага да използваме оптимално ресурсите на цифровите решения. Физическата изолация доведе до предизвикателства за комуналните услуги, които зависят от ръчно снемане на показания от измервателните уреди. Но дистанционното отчитане е начинът този проблем да бъде преодолян. Ето защо днес ще Ви запознаем с READy – уникално решение за дистанционно отчитане на измервателни уреди.

 • Вентех: Как се преработва водата, за да се използва многократно в хранително-вкусовата промишленост?

  Водата – като количество, качество и състав, е от решаващо значение за много и различни индустрии, но най-голямо влияние може би оказва върху хранително-вкусовата промишленост (ХВП). Там тя е необходима както като неизменна съставка, така и за технологичните процеси, свързани с измиване на продукцията, хигиена на машините, охлаждане и др. Но какво могат да направят производителите на храни и напитки, за да оптимизират употребата на вода, а оттам и цялостната си дейност?

Пазарни акценти / Прегледи

 • Софиана: Фитинги и аксесоари LIQUIfit на Parker Legris осигуряват гъвкавост и хигиенен дизайн в ХВП

  „Parker Legris е компания, ангажирана с разработването на широка продуктова гама от здрави и надеждни пневматични компоненти, които са химически устойчиви и са лесни за почистване. Херметичните и компактни фитинги LIQUIfit намират отлично приложение при производството на хранителни продукти, в дозиращите устройства за напитки и в инсталациите за битово и индустриално пречистване на вода, като отговарят на изискванията на стандартите 3A и EN 1672-2“, съобщиха от фирма Софиана.

 • Проследимостта в ХВП дава огромни пазарни предимства. Постигнете ги с индустриалните принтери на Бетелгиус

  През последните години производствените компании в хранително-вкусовата промишленост са изправени пред сериозни предизвикателства във връзка с колебанията в търсенето, променящата се култура и доверието на съвременния потребител. Ето защо въвеждането на по-голяма прозрачност в индустрията е жизненоважно за спечелването на нови клиенти и за създаване на дългосрочни отношения със съществуващите. Тези тенденции продължават да определят технологичното развитие.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • Джи Ойл Експерт: Интелигентно филтриране на охлаждащи течности с барабанна система Spring на Losma

  Losma е водещ производител на системи за филтриране на въздух и охлаждащи течности. „Сред нейната широка гама от филтриращи решения е иновативната самопочистваща се система от барабанен тип Spring за филтриране на охлаждащи течности с постоянен филтър от метална мрежа. Тя не използва консумативи и е подходяща за отстраняване на магнитни и немагнитни частици от използваните масла и емулсии в машините за механична обработка“, информираха от фирма Джи Ойл Експерт.

 • Мари-Бентц: Платформени везни IFT Easy-Touch на KERN с интуитивен начин за претегляне

  Платформените везни IFT, предлагани под търговската марка KERN, са производство на доказания немски производител на прецизни везни Kern & Sohn. Те се отличават с иновативна концепция със сензорен екран и възможност за многоезично опериране. „За професионалистите везните осигуряват удобни функции, които позволяват висока степен на индивидуализация, и по този начин правят операциите по претегляне значително по-лесни и по-бързи“, коментираха от фирма Мари-Бентц.