Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Внедрявания

 • БР Техника: С технология за управление на Bosch Rexroth светлините на нощния град се отразяват в новите автомобили

  08.07.2020 г. Машини, мех. системи | БР Техника: С технология за управление на Bosch Rexroth светлините на нощния град се отразяват в новите автомобили

  Част от удоволствието да караш нова кола е да виждаш как в гланцовата ѝ повърхност се отразяват светлините на нощния град. За да се постигне тази безупречна повърхност на един автомобил или домакински уред, е необходимо основата да има грапава структура. Ефектът се постига чрез ролки, които използват силен натиск, за да предадат собствената си структура на ламарината. Най-използваният метод за финишна обработка на тези ролки е електроерозията (б.ред. Electrical Discharge Texturing = EDT).

 • АББ България: Как модернизация в старинните улици на Лондон премина „по ноти“. Вижте в новото видео на ABB

  07.07.2020 г. Електротехника | АББ България: Как модернизация в старинните улици на Лондон премина „по ноти“. Вижте в новото видео на ABB

  „Архитектурата е застинала музика“, казва Гьоте. Именно това твърдение на немския писател и философ вдъхновява новата видео поредица на технологичния гигант ABB. „Застинала музика“ разказва не само какво е общото между архитектурата и музиката, а и какъв е резултатът, когато към тях се добавят и новите технологии. Ако вече провокирахме Вашето любопитство, то вижте какво разказаха за Darcie‘s Mews – пилотния видеоклип, пред Инженер.bg от АББ България.

 • Алмекс-БГ: Специалните помпи Flygt помагат за отводняване на районите, засегнати от силна буря в Испания през 2019 г.

  07.07.2020 г. ВиК | Алмекс-БГ: Специалните помпи Flygt помагат за отводняване на районите, засегнати от силна буря в Испания през 2019 г.

  Метеорологичните условия у нас през изминалото денонощие ни накараха да обърнем поглед назад към 2019 г., когато на 12 септември изключително силна буря удари Югоизточния бряг на Испания. Изсипалите се дъждове тогава и щетите бяха далеч по-сериозни от ситуацията в София в момента, но решихме да Ви разкажем как засегнатите населени места успяват да отведат огромните обеми вода, а за целта ни помогнаха от доказаното българско дружество Алмекс-БГ.

 • Ротек: Управление на роботизирани процеси на Rockwell Automation увеличава производителността в LaserBond

  06.07.2020 г. КИП и А | Ротек: Управление на роботизирани процеси на Rockwell Automation увеличава производителността в LaserBond

  Индустриалните отрасли, изискващи големи капиталовложения, разчитат на съоръжения и оборудване, които работят с максимална ефективност, която обаче често намалява в резултат на износване или корозия на основните компоненти. Един от ефективните начини за подобряване на производителността и дълготрайността им включва нанасянето на лазерно покритие върху работните повърхности на оборудването, което е склонно към износване и корозия в индустриални условия.

 • Сухи терени и топли спортни настилки целогодишно – с инсталациите KAN-therm от ТермоДизайнТотал

  04.07.2020 г. ВиК | Сухи терени и топли спортни настилки целогодишно – с инсталациите KAN-therm от ТермоДизайнТотал

  Отдавна стадионите не са само игрище и трибуни. Съвременните спортни съоръжения включват и вип ложи, заведения, магазини, санитарни помещения и т.н. и всички те трябва да бъдат климатизирани и обезпечени с водопровод, канализация, битова гореща вода и вентилация. И не само – в последните години на преден план излиза поддръжката на терена, като вече е недопустимо задържането на сняг, вода или пък образуването на лед.

 • Шведският хлебопроизводител Dafgård регенерира 98% от излишната енергия с компресорно оборудване на Atlas Copco

  03.07.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Шведският хлебопроизводител Dafgård регенерира 98% от излишната енергия с компресорно оборудване на Atlas Copco

  През 2010 г. известният шведски хлебопроизводител Dafgård Family решава да разшири производството си, като построява нов завод, в който се приготвя прочутият хляб с квас на компанията. В резултат на инсталираното ново компресорно оборудване за безмаслен въздух и със системата за 98% рекуперация на енергията, компанията Dafgård Family успява да постигне сериозни икономии на енергия и да намали разходите и емисиите на въглероден диоксид.

 • Производителят на нидерландско сирене A-ware рационализира процеса на опаковане с помощта на роботи FANUC

  02.07.2020 г. Машини, мех. системи | Производителят на нидерландско сирене A-ware рационализира процеса на опаковане с помощта на роботи FANUC

  A-ware Food Group е специализирана в технологичните процеси по зреене, разфасоване, опаковане, съхранение и транспортиране на сирена и други хранителни продукти при контролирани санитарни условия. „За оптимизиране на процесите по вземане на хранителните продукти и опаковането им в производствените мощности в Зееволде, Нидерландия, компанията взема решение да използва роботи в процеса на пакетиране и палетизиране на разфасованото сирене“, разказаха от ФАНУК България.

 • SpaceCAD: Производство на оборудване за CNC машини и дизайнерски компоненти с 3D печат в метал

  30.06.2020 г. Машини, мех. системи | SpaceCAD: Производство на оборудване за CNC машини и дизайнерски компоненти с 3D печат в метал

  Директният 3D печат в метал е сред най-съвременните тенденции в бързо развиващатата се адитивна индустрия, а утвърдената българска фирма SpaceCAD е сред пионерите у нас в тази област. Технологията прави възможно производството на висококачествени, комплексни метални детайли директно от 3D CAD модел. Компанията работи съвместно с редица производствени предприятия, като им предлага работещи решения, които съкращават времето за производство на крайни продукти.

 • АкваКом Електроникс достави и монтира система за дезинфекция на утайките с варно мляко в ПСОВ „Златни пясъци“

  30.06.2020 г. ВиК | АкваКом Електроникс достави и монтира система за дезинфекция на утайките с варно мляко в ПСОВ „Златни пясъци“

  Добри новини за Северното Черноморие! След реконструкцията й, Пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) „Златни пясъци“ ще бъде с капацитет 67 000 души, като ще поема водите не само на к.к. „Златни пясъци“, но и от местностите „Ривиера“, „Чайка“ и „Ален мак“. Повече за проекта пред Инженер.bg разказаха от утвърдената българска компания АкваКом Електроникс, която достави и монтира ключови елементи от оборудването за съоръжението.

 • 3D принтерите на Trumpf покриват най-високите изисквания при производството на компоненти за автомобили в CES

  30.06.2020 г. Машини, мех. системи | 3D принтерите на Trumpf покриват най-високите изисквания при производството на компоненти за автомобили в CES

  Глобалният доставчик на компоненти за автомобилната индустрия Continental Engineering Services (CES) вече максимално се възползва от преимуществата на адитивното производство. Благодарение на високотехнологичния лидер Trumpf и 3D принтерите на компанията, които CES сполучливо интегрира в своето производство. Частите, произведени на нововъведеното оборудване, се отличават с по-добро качество на повърхността и отлични резултати при изпитванe на различни натоварвания.

Дискусии / позиции

 • Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“: „Плюсове“ и „минуси“ на търговската марка в България и Европа

  Имате бизнес в България и искате Вашите стоки и услуги да се отличават на пазара? Създавате бранд, който да Ви представлява в очите на потребителите. Проучили сте, че най-добрият начин да осигурите правна защита за него е чрез регистрация на търговска марка, и че марките имат определен териториален обхват. И българската, и европейската марка предоставят закрила на територията на България – коя е по-подходяща за Вас? Тази статия ще ви помогне да прецените.

 • ДМ Арматурен: Решения като системата за дистанционно отчитане на Kamstrup спасяват ВиК дружествата във времена на криза

  През последните месеци научихме нещо важно от пандемията от COVID-19, и то е, че се налага да използваме оптимално ресурсите на цифровите решения. Физическата изолация доведе до предизвикателства за комуналните услуги, които зависят от ръчно снемане на показания от измервателните уреди. Но дистанционното отчитане е начинът този проблем да бъде преодолян. Ето защо днес ще Ви запознаем с READy – уникално решение за дистанционно отчитане на измервателни уреди.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Трейс Ипома: Как едновременно се създават иновативни опаковки и се оптимизира производството на пластмасови изделия?

  Един от съвременните материали, без аналог в редица области, са различните видове пластмаси. Разбира се, те не се срещат естествено в природата и това често води до полемика в употребата им. В много случаи обаче, нищо друго не може да замести пластмасовите изделия. Съвременните предприятия непрекъснато инвестират в производствени оптимизации и в същото време удовлетворяват нуждите на потребителите, работейки максимално щадящо към околната среда.

 • Софиана: Фитинги и аксесоари LIQUIfit на Parker Legris осигуряват гъвкавост и хигиенен дизайн в ХВП

  „Parker Legris е компания, ангажирана с разработването на широка продуктова гама от здрави и надеждни пневматични компоненти, които са химически устойчиви и са лесни за почистване. Херметичните и компактни фитинги LIQUIfit намират отлично приложение при производството на хранителни продукти, в дозиращите устройства за напитки и в инсталациите за битово и индустриално пречистване на вода, като отговарят на изискванията на стандартите 3A и EN 1672-2“, съобщиха от фирма Софиана.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • Джи Ойл Експерт: Интелигентно филтриране на охлаждащи течности с барабанна система Spring на Losma

  Losma е водещ производител на системи за филтриране на въздух и охлаждащи течности. „Сред нейната широка гама от филтриращи решения е иновативната самопочистваща се система от барабанен тип Spring за филтриране на охлаждащи течности с постоянен филтър от метална мрежа. Тя не използва консумативи и е подходяща за отстраняване на магнитни и немагнитни частици от използваните масла и емулсии в машините за механична обработка“, информираха от фирма Джи Ойл Експерт.

 • Мари-Бентц: Платформени везни IFT Easy-Touch на KERN с интуитивен начин за претегляне

  Платформените везни IFT, предлагани под търговската марка KERN, са производство на доказания немски производител на прецизни везни Kern & Sohn. Те се отличават с иновативна концепция със сензорен екран и възможност за многоезично опериране. „За професионалистите везните осигуряват удобни функции, които позволяват висока степен на индивидуализация, и по този начин правят операциите по претегляне значително по-лесни и по-бързи“, коментираха от фирма Мари-Бентц.