Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Внедрявания

 • Ритбул: С гъвкава и мощна комбинация от системи на EPLAN, електротехническите проекти на Aggreko са по-бързи и по-точни

  10.07.2020 г. Електротехника | Ритбул: С гъвкава и мощна комбинация от системи на EPLAN, електротехническите проекти на Aggreko са по-бързи и по-точни

  Компанията Aggreko е един от водещите доставчици на решения за временно електрозахранване, отопление и климатизация за индустриално и битово приложение. „Основно предизвикателство пред Aggreko се е състояло в осигуряването на ефективен и безпроблемен обмен на данни. Решението е намерено с използването на платформата EPLAN, и по-специално на системите EPLAN Electric P8, EPLAN Pro Panel, EPLAN Harness proD, EPLAN Smart Wiring и EPLAN Data Portal“, информираха от фирма Ритбул.

 • Райкос Тех: Автоматизирана инкубация на всякакви видове птици и дори на пингвини с решения на Ascon Tecnologic

  11.07.2020 г. КИП и А | Райкос Тех: Автоматизирана инкубация на всякакви видове птици и дори на пингвини с решения на Ascon Tecnologic

  „Увеличаване на процента излюпени яйца се постига с устройства за обръщане на яйцата и с контролиране на влажността в люпилнята. Компанията Ascon Tecnologic, благодарение на своя опит и сътрудничество с учени в този бранш, е разработила различни решения за контрол на професионалните инкубатори – от най-простите до най-сложните“, информираха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех, която предлага техниката и техническите решения на Ascon Tecnologic у нас.

 • „Острието на Варшава“ се климатизира екологично и ефективно с термопомпа вода-вода DVM S Water на Samsung

  09.07.2020 г. ОВК | „Острието на Варшава“ се климатизира екологично и ефективно с термопомпа вода-вода DVM S Water на Samsung

  През 2016 г. врати отваря втората по височина сграда във Варшава, а и в цяла Полша, която е носител и на престижното отличие за най-добър офис и бизнес проект по време на Международния панаир на имотите MIPIM в Кан, Франция. В допълнение, проектът е изпълнен съгласно стандартите за устойчивост BREEAM*, за което допринася внедрената система за централизирана климатизация DVM S Water, комбинирана с решение за контрол и оптимизация на VRF системи на Samsung.

 • Луда надпревара за истински „хищници" – предизвикателство за тялото, духа… и инструментите на Bosch

  08.07.2020 г. Електротехника | Луда надпревара за истински „хищници" – предизвикателство за тялото, духа… и инструментите на Bosch

  Екстремни условия, смайваща природа и лудо надбягване, подправено с находчиви препятствия. Състезание, което преминава граници. Това е „Надпревара за хищници" (Predator Race). Бягането с екстремни препятствия поставя на изпитание хората и електроинструментите Bosch в живописните чешки планини. Създателят на тези състезателни писти е Михал Длоухил и днес заедно с българското дружество Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти ще Ви покажем неговата невероятна империя.

 • БР Техника: С технология за управление на Bosch Rexroth светлините на нощния град се отразяват в новите автомобили

  08.07.2020 г. Машини, мех. системи | БР Техника: С технология за управление на Bosch Rexroth светлините на нощния град се отразяват в новите автомобили

  Част от удоволствието да караш нова кола е да виждаш как в гланцовата ѝ повърхност се отразяват светлините на нощния град. За да се постигне тази безупречна повърхност на един автомобил или домакински уред, е необходимо основата да има грапава структура. Ефектът се постига чрез ролки, които използват силен натиск, за да предадат собствената си структура на ламарината. Най-използваният метод за финишна обработка на тези ролки е електроерозията (б.ред. Electrical Discharge Texturing = EDT).

 • АББ България: Как модернизация в старинните улици на Лондон премина „по ноти“. Вижте в новото видео на ABB

  07.07.2020 г. Електротехника | АББ България: Как модернизация в старинните улици на Лондон премина „по ноти“. Вижте в новото видео на ABB

  „Архитектурата е застинала музика“, казва Гьоте. Именно това твърдение на немския писател и философ вдъхновява новата видео поредица на технологичния гигант ABB. „Застинала музика“ разказва не само какво е общото между архитектурата и музиката, а и какъв е резултатът, когато към тях се добавят и новите технологии. Ако вече провокирахме Вашето любопитство, то вижте какво разказаха за Darcie‘s Mews – пилотния видеоклип, пред Инженер.bg от АББ България.

 • Алмекс-БГ: Специалните помпи Flygt помагат за отводняване на районите, засегнати от силна буря в Испания през 2019 г.

  07.07.2020 г. ВиК | Алмекс-БГ: Специалните помпи Flygt помагат за отводняване на районите, засегнати от силна буря в Испания през 2019 г.

  Метеорологичните условия у нас през изминалото денонощие ни накараха да обърнем поглед назад към 2019 г., когато на 12 септември изключително силна буря удари Югоизточния бряг на Испания. Изсипалите се дъждове тогава и щетите бяха далеч по-сериозни от ситуацията в София в момента, но решихме да Ви разкажем как засегнатите населени места успяват да отведат огромните обеми вода, а за целта ни помогнаха от доказаното българско дружество Алмекс-БГ.

 • Ротек: Управление на роботизирани процеси на Rockwell Automation увеличава производителността в LaserBond

  06.07.2020 г. КИП и А | Ротек: Управление на роботизирани процеси на Rockwell Automation увеличава производителността в LaserBond

  Индустриалните отрасли, изискващи големи капиталовложения, разчитат на съоръжения и оборудване, които работят с максимална ефективност, която обаче често намалява в резултат на износване или корозия на основните компоненти. Един от ефективните начини за подобряване на производителността и дълготрайността им включва нанасянето на лазерно покритие върху работните повърхности на оборудването, което е склонно към износване и корозия в индустриални условия.

 • Сухи терени и топли спортни настилки целогодишно – с инсталациите KAN-therm от ТермоДизайнТотал

  04.07.2020 г. ВиК | Сухи терени и топли спортни настилки целогодишно – с инсталациите KAN-therm от ТермоДизайнТотал

  Отдавна стадионите не са само игрище и трибуни. Съвременните спортни съоръжения включват и вип ложи, заведения, магазини, санитарни помещения и т.н. и всички те трябва да бъдат климатизирани и обезпечени с водопровод, канализация, битова гореща вода и вентилация. И не само – в последните години на преден план излиза поддръжката на терена, като вече е недопустимо задържането на сняг, вода или пък образуването на лед.

 • Шведският хлебопроизводител Dafgård регенерира 98% от излишната енергия с компресорно оборудване на Atlas Copco

  03.07.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Шведският хлебопроизводител Dafgård регенерира 98% от излишната енергия с компресорно оборудване на Atlas Copco

  През 2010 г. известният шведски хлебопроизводител Dafgård Family решава да разшири производството си, като построява нов завод, в който се приготвя прочутият хляб с квас на компанията. В резултат на инсталираното ново компресорно оборудване за безмаслен въздух и със системата за 98% рекуперация на енергията, компанията Dafgård Family успява да постигне сериозни икономии на енергия и да намали разходите и емисиите на въглероден диоксид.

Дискусии / позиции

 • Химкомплект-Инженеринг – комплексни услуги за индустрията, основани на традиции и професионализъм

  Химкомплект-Инженеринг АД е частна компания, специализирана в инженеринг, управление и надзор в сферата на проектирането, строителството и монтажa на сгради и съоръжения за индустрията. Почти 60 години дружеството следва установени традиции и същевременно отговаря на съвременните изисквания към инвестиционното проектиране в сътрудничество с български и чуджестранни клиенти и технологични компании. Вижте повече за проектните услуги, които компанията предлага.

 • За спецификите при международна защита на бранд в коментара на Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“

  Вече Ви разказахме какви са „тънкостите“ при регистрацията на търговска марка в България и в Европейския съюз. Също така разгледахме плюсовете и минусите при избора на единия или на другия вариант. Но светът е голям и много български бизнеси имат глобални амбиции. Затова днес, заедно със специалистите от Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“, ще Ви разясним как да защитите бранда си в международен план. Вижте какво споделиха от фирмата пред Инженер.bg.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Rotomax 3.5 на Suhner – звездата в отбора от шлайфмашини на СР Абразиви & Инструменти

  Основни приложения на машините с гъвкав вал са съдостроенето на цистерни и контейнери за хранително-вкусовата промишленост. „В тези области от ключово значение е ниското тегло и използването на различни ръкохватки, чиято смяна да е лесна и бърза, за да се постигне оптимална работа в труднодостъпни места. Именно такава е машината Rotomax 3.5 на Suhner – звездата в отбора шлайфмашини с гъвкави валове“, съобщиха от СР Абразиви & Инструменти.

 • Управление на финансовите потоци в индустриални предприятия с иновативното софтуерно решение Vector от Алвекта

  „Разработваме собствено SaaS решение, което представлява иновативна организационна дигитална технология за пресъздаване на процесите в единна платформа. Vector изцяло обезпечава интегрираното информационно покритие на управлението на всички дейности в индустриалното предприятие, включително и на финансовите потоци“, коментираха специалистите от Алвекта за Инженер.bg. Управлението на финансовите потоци в компанията може да се извършва изцяло чрез платформата Vector.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • Атлас Техник: Кабеловодещи системи за чисти помещения на Tsubaki Kabelschlepp – по-ниски разходи и по-дълъг живот

  Компанията Tsubaki Kabelschlepp има дългогодишен опит и е реализирала стотици проекти в различни индустриални отрасли. „Решенията на компанията удовлетворяват и най-строгите изисквания към кабеловодещите системи в чисти помещения, като могат да бъдат внедрени и в нови и специфични потребителски приложения“, информираха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова и търговска фирма Атлас Техник, която предлага изделията на Kabelschlepp в България.

 • Пазарен дебют на резбови фрези MTMH3-Z за пробиване и нарязване на резба в материали с твърдост до 66 HRC на Gühring

  Новите спирални резбови фрези за нарязване на резба в закалени стомани с висока якост и твърдост до 66 HRC комбинират пробиването на отвор и нарязване на резба в един инструмент. „Резбовите фрези от серията MTMH3-Z гарантират надеждност на процеса и резби, които отговарят на изискванията при измерване с калибър“, коментираха за Инженер.bg от Гюринг България. Двата канала за подаване на охлаждащ агент в опашката на резбовите фрези осигуряват оптимално охлаждане с емулсия или въздух.