Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Внедрявания

 • Yokogawa и ExRobotics в сътрудничество за внедряването на роботи за контрол на съоръжения в опасни среди

  08.04.2020 г. КИП и А | Yokogawa и ExRobotics в сътрудничество за внедряването на роботи за контрол на съоръжения в опасни среди

  Базираният в Холандия разработчик на роботи за работа в потенциално опасни среди ExRobotics и глобалният доставчик на решения за индустриална автоматизация, контрол и измервателни технологии Yokogawa Electric Corporation обявиха, че са подписали лицензионно споразумение. „Съгласно договора, Yokogawa ще може да продава и внедрява хардуерните и софтуерните платформи на ExRobotics по целия свят “, споделиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на японския производител у нас.

 • Полска компания произвежда свежи и здравословни продукти със система за дезинфекция на вода ProMinent Bello Zon

  03.04.2020 г. ВиК | Полска компания произвежда свежи и здравословни продукти със система за дезинфекция на вода ProMinent Bello Zon

  Купувайки готов сок, опакован в дизайнерска кутия, едва ли можем да си представим какви проблеми срещат производителите, за да ни предоставят свеж, качествен и здравословен натурален продукт. Ето защо, в днешния материал, с помощта на ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, Инженер.bg Ви разказва именно за оборудването, което полска компания, която предлага ябълков сок и пакетиран лук, инсталира. Целта е ефективно пречистване на водата, използвана за измиване на суровините.

 • Аквастарт: Артефакти от културната среща между Изтока и Запада се съхраняват надеждно с циркулационни помпи Lowara

  30.03.2020 г. ВиК | Аквастарт: Артефакти от културната среща между Изтока и Запада се съхраняват надеждно с циркулационни помпи Lowara

  Историческите и културните срещи между Запада и Изтока имат своя дом и това е Museu do Oriente в Лисабон, Португалия. Богатите му колекции съдържат артефакти от португалската и азиатската култура, а за тяхното съхранение роля играят помпите на италианския производител Lowara, които осигуряват нужния микроклимат, за да запазят ценните предмети за бъдещите поколения. Повече за проекта и технологичното решение пред Инженер.bg разказаха от Аквастарт.

 • Алмекс-БГ: Италианска винарна редуцира с 50% енергията за локалната си ПСОВ с оборудване на Xylem

  27.03.2020 г. ВиК | Алмекс-БГ: Италианска винарна редуцира с 50% енергията за локалната си ПСОВ с оборудване на Xylem

  Десет милиона бутилки вино годишно – толкова е капацитетът на Castello Banfi, италианска винарна, която произвежда прочутото вино Brunello di Montalcino. В сезона на реколтата съоръженията са максимално натоварени. Именно тогава значително се покачва и количеството отпадъчна вода, която винарната пречиства със собствена локална станция. А как енергията използвана за третиране на тези води е намалена с цели 50% благодарение на оборудване на Xylem, разказаха от фирма Алмекс-БГ.

 • B2N: 3D принтирането в помощ по време на COVID-19. Как адитивната технология спасява човешки животи в Италия?

  26.03.2020 г. КИП и А | B2N: 3D принтирането в помощ по време на COVID-19. Как адитивната технология спасява човешки животи в Италия?

  Когато става въпрос за спасяване на живот, особено в извънредни условия като днешните, сме готови да приемем всеки лъч надежда. При инфекции, причиняващи респираторни заболявания, какъвто е вирусът COVID-19, изправността на реанимационната апаратура е решаващо важна. В очакване на резервните части за респираторите си, италианска болница остава без необходимата животоспасяваща техника. Благодарение на възможностите, които 3D принтирането предоставя, кризата е преодоляна.

 • Освен спомени, Ретро музеят във Варна предоставя и несравним комфорт на гостите с климатични системи на Samsung

  25.03.2020 г. ОВК | Освен спомени, Ретро музеят във Варна предоставя и несравним комфорт на гостите с климатични системи на Samsung

  Музей в мол? Да, в България има такъв! Става дума за Ретро музея във Варна, който се помещава в сградата на един от най-големите търговски комплекси по родното Черноморие. „Инициативата е на варненския бизнесмен Цветан Атанасов, а експонатите са събирани в продължение на 10 години. Никой обаче не е предполагал огромния интерес, който ще предизвика музеят“, заявиха пред Инженер.bg от българския офис на Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE).

 • Решения за автоматизация на Festo гарантират безопасност на ястията в китайските „хот пот“ ресторанти

  25.03.2020 г. КИП и А | Решения за автоматизация на Festo гарантират безопасност на ястията в китайските „хот пот“ ресторанти

  Блюдото „хот пот“, или на китайски „хуо гуо“ (б.ред. „врящо котле“), е едно от най-популярните ястия с хилядолетна традиция в Китай. Както при фондюто, то по-скоро е начин на приготвяне, отколкото ястие с точно определени съставки. Блюдото се приготвя с добавяне на различни продукти в метален съд директно на трапезата и се консумира с потапяне на сварените продукти в гъсти сосове. Гладките повърхности гарантират лесно почистване срещу замърсяване с микроби и вируси.

 • П и М Груп: Нова пътна връзка между Майсен и Дрезден е защитена срещу наводнения с помпите Homa

  17.03.2020 г. ВиК | П и М Груп: Нова пътна връзка между Майсен и Дрезден е защитена срещу наводнения с помпите Homa

  Едно от предизвикателствата при изграждането на голям инфраструктурен проект в провинция Саксония, Германия, е да се заложат помпи, подходящи както за отводняване на пътища, така и за защита от наводнение. „Помпената система трябва да е такава, че да може в пикови натоварвания да отвежда по 600 l/s. За целта са избрани помпите на нашия партньор Homa“, разказаха за Инженер.bg от утвърдената българска фирма П и М Груп, специализирана в доставката и монтажа на ВиК и ОВК инсталации.

 • Оборудване от Мултиинженеринг помага за устойчивото производство на керамични изделия във Винербергер, Луковит

  13.03.2020 г. Машини, мех. системи | Оборудване от Мултиинженеринг помага за устойчивото производство на керамични изделия във Винербергер, Луковит

  Разнообразието от технологично оборудване, което доказаното българско дружество Мултиинженеринг разработва и произвежда, е огромно. Проектите на компанията се внедряват в най-различни сектори на промишлеността, а една от успешно изпълнените им поръчки е предназначена за Винербергер – водещ производител на висококачествени керамични строителни продукти, част от Wienerberger Group. Ето какво научи Инженер.bg за интересния проект.

 • Ултразвукови водомери Kamstrup помагат за рентабилното управление на старинен жилищен комплекс в Будапеща

  13.03.2020 г. ВиК | Ултразвукови водомери Kamstrup помагат за рентабилното управление на старинен жилищен комплекс в Будапеща

  Неотдавна четири красиви старинни сгради на емблематичния булевард „Андраши“ в Будапеща, Унгария, са реконструирани и превърнати в луксозен жилищен комплекс. За да отговарят на високите изисквания на бъдещите обитатели, предоставяйки точно отчитане на водопотреблението и надеждни услуги, изпълнителите на проекта залагат на модерните ултразвукови водомери Kamstrup, заявиха пред Инженер.bg от фирма ДМ Арматурен – представител на датския производител у нас.

Дискусии / позиции

 • Алвекта: Как да повишим ефективното управление на производството със SaaS решението Vector?

  Организацията на производството и неговото управление е съществено важен аспект за гладкото протичане на работните процеси и за постигането на все по-високи бизнес резултати. Осъществяването на тази задача обаче, ни изправя пред предизвикателството на какъв тип решение да се спрем? Българското дружество Алвекта предлага интернет-базирани информационни услуги в тази област чрез платформата Vector. От фирмата разказаха как да оптимизирате производството си.

 • Тихерт: Електроерозийните машини предлагат ефективен и рентабилен метод за обработка на твърди материали

  Един от най-ефективните начини за обработка на твърди материали и детайли със сложен контур е електроерозийната обработка. „При механичната от най-голямо значение е износването на инструмента. Електроерозийната обработка е по-евтина в сравнение с традиционната механична, тъй като в качеството на инструмент се използва тънка метална нишка“, информираха от фирма Тихерт, която предлага изработване на пресформи, щанци и друга инструментална екипировка чрез нишкова и обемна ерозия.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Юроком 2000: Медта се нарежда сред най-добрите материали за топлообмен, използва се от близо 5000 г.

  В последните години термопомпите се наложиха като едни от най-енергийно ефективните решения, затова именно тук идва въпросът какво се случва по пътя на енергията след уреда. „За да запазим оптимално добре топлината в дома, трябва да предвидим изграждането на ефективна инсталация. А един от доказаните методи са медните тръби“, коментираха за Инженер.bg от доказаното българско дружество Юроком 2000, специализирано в оборудването за ОВК и ВиК системи.

 • Айгер Инженеринг: „Искаме да приобщим към екипа ни специалисти, за които създаването на иновации е вдъхновение“

  Да развива мащаба си на дейност и да създаде силен работодателски бранд са сред основните параметри във формулата за успех на всяка компания. Но как успява да ги приложи в действие зависи от индивидуалната идентичност на организацията. „Култивираната от компанията култура ни помага да очертаем ясно стратегическите ни цели и да работим органично за тяхната реализация“, разказаха от българското дружество Айгер Инженеринг.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • Вертикалният карусел Kardex Remstar Megamat RS от Стам Лтд автоматизира логистиката на товари със средно тегло

  Автоматизираният вертикален карусел Kardex Remstar Megamat RS функционира като патерностер и работи на принципа „Стоката до човека“. Пригоден е за стоки с висока честота на достъпа и е оптимално решение за товари със средно тегло. Megamat RS е сред решенията ни, които осигуряват бърз и прецизен достъп до съхраняваните стоки, и е особено подходящ за честодостъпни артикули. Той автоматично пренася правилната тава до отвора за достъп по най-краткия възможен път.

 • Индуматик: Решенията Dustex на VSR ефективно потискат праховите емисии и осигуряват здравословна работна среда

  Фактът, че водата е подходяща за намаляване на праховите емисии, отдавна е добре познат. Всички знаем колко лесно се диша след всеки силен дъжд. „Компанията VSR Industrietechnik, Германия, предлага надеждни и рентабилни решения за обработка на насипни материали, включени в продуктовата гама Dustex,
  които намират успешно практическо приложение в цялия свят“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова и търговска фирма Индуматик.