Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Внедрявания

 • П и М Груп: Нова пътна връзка между Майсен и Дрезден е защитена срещу наводнения с помпите Homa

  17.03.2020 г. ВиК | П и М Груп: Нова пътна връзка между Майсен и Дрезден е защитена срещу наводнения с помпите Homa

  Едно от предизвикателствата при изграждането на голям инфраструктурен проект в провинция Саксония, Германия, е да се заложат помпи, подходящи както за отводняване на пътища, така и за защита от наводнение. „Помпената система трябва да е такава, че да може в пикови натоварвания да отвежда по 600 l/s. За целта са избрани помпите на нашия партньор Homa“, разказаха за Инженер.bg от утвърдената българска фирма П и М Груп, специализирана в доставката и монтажа на ВиК и ОВК инсталации.

 • Оборудване от Мултиинженеринг помага за устойчивото производство на керамични изделия във Винербергер, Луковит

  13.03.2020 г. Машини, мех. системи | Оборудване от Мултиинженеринг помага за устойчивото производство на керамични изделия във Винербергер, Луковит

  Разнообразието от технологично оборудване, което доказаното българско дружество Мултиинженеринг разработва и произвежда, е огромно. Проектите на компанията се внедряват в най-различни сектори на промишлеността, а една от успешно изпълнените им поръчки е предназначена за Винербергер – водещ производител на висококачествени керамични строителни продукти, част от Wienerberger Group. Ето какво научи Инженер.bg за интересния проект.

 • Ултразвукови водомери Kamstrup помагат за рентабилното управление на старинен жилищен комплекс в Будапеща

  13.03.2020 г. ВиК | Ултразвукови водомери Kamstrup помагат за рентабилното управление на старинен жилищен комплекс в Будапеща

  Неотдавна четири красиви старинни сгради на емблематичния булевард „Андраши“ в Будапеща, Унгария, са реконструирани и превърнати в луксозен жилищен комплекс. За да отговарят на високите изисквания на бъдещите обитатели, предоставяйки точно отчитане на водопотреблението и надеждни услуги, изпълнителите на проекта залагат на модерните ултразвукови водомери Kamstrup, заявиха пред Инженер.bg от фирма ДМ Арматурен – представител на датския производител у нас.

 • 3500 робота на FANUC ще произвеждат новите модели на немския символ на скоростните коли и свободния дух BMW

  13.03.2020 г. Машини, мех. системи | 3500 робота на FANUC ще произвеждат новите модели на немския символ на скоростните коли и свободния дух BMW

  Лидерът в производството на индустриални роботи FANUC и немският автомобилен гигант BMW подписаха рамково споразумение за доставката на 3500 робота за новите производствени линии и заводи на компанията. Роботите на FANUC ще бъдат внедрени в производството на актуални и бъдещи модели BMW. Първите роботи бяха инсталирани в края на 2019 г., а останалите ще бъдат използвани в производствените мощности на BMW Group както в Германия, така и в други страни по света.

 • Защо българската винарна Едоардо Миролио се довери на противопожарна система Rapidrop? Разказват от Интерметал

  12.03.2020 г. ВиК | Защо българската винарна Едоардо Миролио се довери на противопожарна система Rapidrop? Разказват от Интерметал

  В месеца на жените е подходящо да поговорим и за вино. От времето на траките един от основните поминъци в Тракийската низина е отглеждането на грозде и производството на вино. Днес, благодарениe на съвременните технологии, след задълбочен анализ се оказва, че тероарът в района на с. Еленово (Нова Загора) е уникален за България и е еднакво подходящ за отглеждане както на червени, така и на бели сортове грозде. Така, именно там, през 2002 г. е създадена винарската изба Едоардо Миролио.

 • Топлина и уют на височина от 2500 m? Връх Сентис в Швейцария се довери на котлите Hoval Uno-3

  12.03.2020 г. ОВК | Топлина и уют на височина от 2500 m? Връх Сентис в Швейцария се довери на котлите Hoval Uno-3

  Има планински връх в сърцето на Европа, от който можете да видите цели 6 държави! Точно на 2501.9 m над морското равнище се издига вр. Сентис, част от масива Алпщайн, и от него при ясно време погледът Ви може да обхване Швейцария, Австрия, Германия, Лихтенщайн, Франция и Италия. Пак там 123-метрова антена се врязва в небето, предавайки радио, телевизия, телефон и мобилни мрежови сигнали, а близкият хан „Стария Сентис“ приема гостите на планината.

 • Хотел на „Златни пясъци“ внедри климатична система DVM S на Samsung – луксозно изпълнение за максимална ефективност

  11.03.2020 г. ОВК | Хотел на „Златни пясъци“ внедри климатична система DVM S на Samsung – луксозно изпълнение за максимална ефективност

  Устойчивостта като концепция e изключително важна и за туристическия бранш. Прилагането на добри практики и съвременни методи, които намаляват влиянието върху околната среда, е вече почти задължително за хотелиерите, а изключение не прави и българският бранд Грифид. Това е и една от причините хотел Вистамар, част от веригата, да се довери на енергийно-ефективните системи VRF DVM S от Samsung, комбинирани с 360° кръгла касета и хидромодули за битова гореща вода.

 • Ротек: Чрез автоматизация с техника на Rockwell Automation мандра повишава икономическата си ефективност

  11.03.2020 г. КИП и А | Ротек: Чрез автоматизация с техника на Rockwell Automation мандра повишава икономическата си ефективност

  Безпрецедентният интерес към фермерски и занаятчийски млечни продукти кара мандрите и производителите на млечни изделия да проучват възможностите за нови технологични процеси. Когато даден продукт стане популярен, млекопреработвателите често трябва да инсталират нови технологични линии в кратки срокове. Много от производителите се обръщат към доставчиците на оборудване, търсейки по-ефективни начини за управление на производството.

 • „Riu Pravets Resort“ и „Щастливеца“ избраха космополитния шик на гамата Unica от Schneider Electric

  10.03.2020 г. Електротехника | „Riu Pravets Resort“ и „Щастливеца“ избраха космополитния шик на гамата Unica от Schneider Electric

  Пролетта започна да се подава зад ъгъла, а този сезон обикновено свързваме с обновяване. А какво по-хубаво от това, паралелно с кръговрата на природата, и в домовете, офисите, ресторантите и хотелите да нахлуе свежестта. Schneider Electric има предложение за това как да промените интериора, а хотел „Riu Pravets Resort“ и ресторант „Щастливеца“ са партньори на фирмата в това начинание. „Уникална извънградска атмосфера или космополитен шик – в случая и двете са завършени с продуктите от гамата Unica. Тя поставя акцент върху усещането за модерен и комфортен живот, независимо дали в забързания ритъм на града или в спокойствието на природата“, споделиха от фирмата за Инженер.bg

 • Откъде идва питейната вода на богатия Люксембург и защо се пречиства с помощта на дозираща помпа ProMinent?

  05.03.2020 г. ВиК | Откъде идва питейната вода на богатия Люксембург и защо се пречиства с помощта на дозираща помпа ProMinent?

  С площ от само 2586.4 кв. км и население 613 894 човека, Великото херцогство Люксембург се нарежда сред най-малките суверенни държави в Европа. Затова пък е наричано „малката Швейцария“ и днес играе важна роля в структурата на Европейския съюз. В днешния материал ще обърнем внимание на това как се третира и пречиства питейната вода в една държава с изключително висок жизнен стандарт, а повече за това ни разказаха от ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ.

Дискусии / позиции

 • Алвекта: Как да повишим ефективното управление на производството със SaaS решението Vector?

  Организацията на производството и неговото управление е съществено важен аспект за гладкото протичане на работните процеси и за постигането на все по-високи бизнес резултати. Осъществяването на тази задача обаче, ни изправя пред предизвикателството на какъв тип решение да се спрем? Българското дружество Алвекта предлага интернет-базирани информационни услуги в тази област чрез платформата Vector. От фирмата разказаха как да оптимизирате производството си.

 • Тихерт: Електроерозийните машини предлагат ефективен и рентабилен метод за обработка на твърди материали

  Един от най-ефективните начини за обработка на твърди материали и детайли със сложен контур е електроерозийната обработка. „При механичната от най-голямо значение е износването на инструмента. Електроерозийната обработка е по-евтина в сравнение с традиционната механична, тъй като в качеството на инструмент се използва тънка метална нишка“, информираха от фирма Тихерт, която предлага изработване на пресформи, щанци и друга инструментална екипировка чрез нишкова и обемна ерозия.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Райкос Тех: Иновативни устройства за контрол на процеси и автоматизация на производството от Ascon Tecnologic

  Италианската компания Ascon Tecnologic проектира и произвежда иновативни устройства и решения за управление на машини и за автоматизация на производството. „Широката ѝ продуктова гама включва от устройства за контрол на температурата, до програмируеми контролери, които отговарят на нуждите на различни индустриални приложения“, информираха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех, която вече предлага техниката и техническите решения на Ascon Tecnologic у нас.

 • Юроком 2000: Медта се нарежда сред най-добрите материали за топлообмен, използва се от близо 5000 г.

  В последните години термопомпите се наложиха като едни от най-енергийно ефективните решения, затова именно тук идва въпросът какво се случва по пътя на енергията след уреда. „За да запазим оптимално добре топлината в дома, трябва да предвидим изграждането на ефективна инсталация. А един от доказаните методи са медните тръби“, коментираха за Инженер.bg от доказаното българско дружество Юроком 2000, специализирано в оборудването за ОВК и ВиК системи.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • ДМ Арматурен: Ултразвукови водомери на Kamstrup са пътят към прецизно фактуриране и оптимизация на мрежите

  В края на април т.г. Министерството на енергетиката предложи за обществено обсъждане проект за промени в Закона за енергийната ефективност, според които след 25 октомври 2020 г. всички нови топломери и водомери за битова гореща вода трябва да могат да се отчитат дистанционно, а до 1 януари 2027 г. такава възможност следва да предлагат абсолютно всички уреди за отчитане на топлинна енергия. За да разберем защо това е наистина важно се обърнахме към специалистите от ДМ Арматурен.

 • Вертикалният карусел Kardex Remstar Megamat RS от Стам Лтд автоматизира логистиката на товари със средно тегло

  Автоматизираният вертикален карусел Kardex Remstar Megamat RS функционира като патерностер и работи на принципа „Стоката до човека“. Пригоден е за стоки с висока честота на достъпа и е оптимално решение за товари със средно тегло. Megamat RS е сред решенията ни, които осигуряват бърз и прецизен достъп до съхраняваните стоки, и е особено подходящ за честодостъпни артикули. Той автоматично пренася правилната тава до отвора за достъп по най-краткия възможен път.