Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Внедрявания

 • Аквастарт: Артефакти от културната среща между Изтока и Запада се съхраняват надеждно с циркулационни помпи Lowara

  30.03.2020 г. ВиК | Аквастарт: Артефакти от културната среща между Изтока и Запада се съхраняват надеждно с циркулационни помпи Lowara

  Историческите и културните срещи между Запада и Изтока имат своя дом и това е Museu do Oriente в Лисабон, Португалия. Богатите му колекции съдържат артефакти от португалската и азиатската култура, а за тяхното съхранение роля играят помпите на италианския производител Lowara, които осигуряват нужния микроклимат, за да запазят ценните предмети за бъдещите поколения. Повече за проекта и технологичното решение пред Инженер.bg разказаха от Аквастарт.

 • Алмекс-БГ: Италианска винарна редуцира с 50% енергията за локалната си ПСОВ с оборудване на Xylem

  27.03.2020 г. ВиК | Алмекс-БГ: Италианска винарна редуцира с 50% енергията за локалната си ПСОВ с оборудване на Xylem

  Десет милиона бутилки вино годишно – толкова е капацитетът на Castello Banfi, италианска винарна, която произвежда прочутото вино Brunello di Montalcino. В сезона на реколтата съоръженията са максимално натоварени. Именно тогава значително се покачва и количеството отпадъчна вода, която винарната пречиства със собствена локална станция. А как енергията използвана за третиране на тези води е намалена с цели 50% благодарение на оборудване на Xylem, разказаха от фирма Алмекс-БГ.

 • B2N: 3D принтирането в помощ по време на COVID-19. Как адитивната технология спасява човешки животи в Италия?

  26.03.2020 г. КИП и А | B2N: 3D принтирането в помощ по време на COVID-19. Как адитивната технология спасява човешки животи в Италия?

  Когато става въпрос за спасяване на живот, особено в извънредни условия като днешните, сме готови да приемем всеки лъч надежда. При инфекции, причиняващи респираторни заболявания, какъвто е вирусът COVID-19, изправността на реанимационната апаратура е решаващо важна. В очакване на резервните части за респираторите си, италианска болница остава без необходимата животоспасяваща техника. Благодарение на възможностите, които 3D принтирането предоставя, кризата е преодоляна.

 • Освен спомени, Ретро музеят във Варна предоставя и несравним комфорт на гостите с климатични системи на Samsung

  25.03.2020 г. ОВК | Освен спомени, Ретро музеят във Варна предоставя и несравним комфорт на гостите с климатични системи на Samsung

  Музей в мол? Да, в България има такъв! Става дума за Ретро музея във Варна, който се помещава в сградата на един от най-големите търговски комплекси по родното Черноморие. „Инициативата е на варненския бизнесмен Цветан Атанасов, а експонатите са събирани в продължение на 10 години. Никой обаче не е предполагал огромния интерес, който ще предизвика музеят“, заявиха пред Инженер.bg от българския офис на Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE).

 • Решения за автоматизация на Festo гарантират безопасност на ястията в китайските „хот пот“ ресторанти

  25.03.2020 г. КИП и А | Решения за автоматизация на Festo гарантират безопасност на ястията в китайските „хот пот“ ресторанти

  Блюдото „хот пот“, или на китайски „хуо гуо“ (б.ред. „врящо котле“), е едно от най-популярните ястия с хилядолетна традиция в Китай. Както при фондюто, то по-скоро е начин на приготвяне, отколкото ястие с точно определени съставки. Блюдото се приготвя с добавяне на различни продукти в метален съд директно на трапезата и се консумира с потапяне на сварените продукти в гъсти сосове. Гладките повърхности гарантират лесно почистване срещу замърсяване с микроби и вируси.

 • П и М Груп: Нова пътна връзка между Майсен и Дрезден е защитена срещу наводнения с помпите Homa

  17.03.2020 г. ВиК | П и М Груп: Нова пътна връзка между Майсен и Дрезден е защитена срещу наводнения с помпите Homa

  Едно от предизвикателствата при изграждането на голям инфраструктурен проект в провинция Саксония, Германия, е да се заложат помпи, подходящи както за отводняване на пътища, така и за защита от наводнение. „Помпената система трябва да е такава, че да може в пикови натоварвания да отвежда по 600 l/s. За целта са избрани помпите на нашия партньор Homa“, разказаха за Инженер.bg от утвърдената българска фирма П и М Груп, специализирана в доставката и монтажа на ВиК и ОВК инсталации.

 • Оборудване от Мултиинженеринг помага за устойчивото производство на керамични изделия във Винербергер, Луковит

  13.03.2020 г. Машини, мех. системи | Оборудване от Мултиинженеринг помага за устойчивото производство на керамични изделия във Винербергер, Луковит

  Разнообразието от технологично оборудване, което доказаното българско дружество Мултиинженеринг разработва и произвежда, е огромно. Проектите на компанията се внедряват в най-различни сектори на промишлеността, а една от успешно изпълнените им поръчки е предназначена за Винербергер – водещ производител на висококачествени керамични строителни продукти, част от Wienerberger Group. Ето какво научи Инженер.bg за интересния проект.

 • Ултразвукови водомери Kamstrup помагат за рентабилното управление на старинен жилищен комплекс в Будапеща

  13.03.2020 г. ВиК | Ултразвукови водомери Kamstrup помагат за рентабилното управление на старинен жилищен комплекс в Будапеща

  Неотдавна четири красиви старинни сгради на емблематичния булевард „Андраши“ в Будапеща, Унгария, са реконструирани и превърнати в луксозен жилищен комплекс. За да отговарят на високите изисквания на бъдещите обитатели, предоставяйки точно отчитане на водопотреблението и надеждни услуги, изпълнителите на проекта залагат на модерните ултразвукови водомери Kamstrup, заявиха пред Инженер.bg от фирма ДМ Арматурен – представител на датския производител у нас.

 • 3500 робота на FANUC ще произвеждат новите модели на немския символ на скоростните коли и свободния дух BMW

  13.03.2020 г. Машини, мех. системи | 3500 робота на FANUC ще произвеждат новите модели на немския символ на скоростните коли и свободния дух BMW

  Лидерът в производството на индустриални роботи FANUC и немският автомобилен гигант BMW подписаха рамково споразумение за доставката на 3500 робота за новите производствени линии и заводи на компанията. Роботите на FANUC ще бъдат внедрени в производството на актуални и бъдещи модели BMW. Първите роботи бяха инсталирани в края на 2019 г., а останалите ще бъдат използвани в производствените мощности на BMW Group както в Германия, така и в други страни по света.

 • Защо българската винарна Едоардо Миролио се довери на противопожарна система Rapidrop? Разказват от Интерметал

  12.03.2020 г. ВиК | Защо българската винарна Едоардо Миролио се довери на противопожарна система Rapidrop? Разказват от Интерметал

  В месеца на жените е подходящо да поговорим и за вино. От времето на траките един от основните поминъци в Тракийската низина е отглеждането на грозде и производството на вино. Днес, благодарениe на съвременните технологии, след задълбочен анализ се оказва, че тероарът в района на с. Еленово (Нова Загора) е уникален за България и е еднакво подходящ за отглеждане както на червени, така и на бели сортове грозде. Така, именно там, през 2002 г. е създадена винарската изба Едоардо Миролио.

Дискусии / позиции

 • Максимално използване на съхранената енергия – с Vacon® NXP с DC/DC конвертор на Danfoss Drives от Бандени

  Хибридните системи за захранване с енергия навлизат все повече в употреба. Vacon® NXP с DC/DC конвертор на Danfoss Drives е система за преобразуване на енергия, която предлага възможност за включване към различни източници на енергия, например батерии, кондензатори, соларни панели и др. Поради голямото разнообразие на напрежения от външни източници, системата Vacon® NXP с DC/DC конвертор предлага максимално използване на съхранената енергия.

 • Как Multivac помага за по-надеждни и прозрачни процеси в хранително-вкусовата промишленост чрез дигитални решения?

  Постепенно дигитализацията заема централно място в редица бизнес сектори, но хранително-вкусовата промишленост като че ли изостава от тази тенденция. Експертите са единодушни обаче, че дигиталните процеси могат да допринесат значително за по-голяма ефективност, надеждност и прозрачност в сектора, както и за по-високо качество на опаковките и продуктите. А една от иновативните и високотехнологични компании в хранително-вкусовия сектор е Multivac.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Заводът на Schneider Electric в Пловдив с отличие Smart Factory – най-високото ниво на технологично развитие в компанията

  Дигитална трансформация е терминът, който стои в основата на дейността на международната технологична група Schneider Electric. А когато подобно „преобразяване“ настъпи и на мястото, в което се създават иновативните решения на компанията, ефектът може да е наистина изумителен. Ние от Инженер.bg решихме да се убедим в това, като посетим виртуално завода на Schneider Electric в гр. Пловдив, който в края на 2019 г. бе отличен с престижния сертификат Smart Factory.

 • Искар България: Интелигентните фабрики ще използват металорежещи инструменти, съответстващи на ISO 13399

  Концепцията за Четвъртата индустриална революция предефинира производствените методи, а металообработващата промишленост не прави изключение от тези промени. Съвременните производствени условия засегнаха и повлияха на почти всяка технология – от схемите за мрежово планиране и комуникация до машиностроенето и производството на металорежещи инструменти. Производството на металообработващи инструменти е може би най-консервативният елемент в цялата производствена система.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • DTS – „Цифрови преносни системи“: Решения на Socomec за осигуряване безопасността на пациентите

  Socomec, доказан производител на продукти и решения за експлоатационна готовност, контрол и безопасност на електрически мрежи ниско напрежение, както и решения за непрекъснато електрозахранване, разработва в партньорство с Philips Medical UPS устройства за защита на оборудване за образна диагностика (ядрено-магнитни резонатори (ЯМР), рентгенови апарати и томографски скенери). UPS решенията на Socomec могат да се адаптират към експлоатационните ограничения.

 • Термокамери и термодетектори на Bosch осигуряват качествено термично изображение за всяка индустрия

  Яснота с един поглед. Това осигуряват термокамерите и термодетекторите на немския производствен лидер Bosch. С тяхна помощ температурните разлики могат да бъдат визуализирани за секунди, а резултатите лесно документирани. Уредите осигуряват висококачествено термично изображение, което позволява професионално измерване, както и точен и лесен анализ на температурата и влажността и бързо отчитане на резултатите, благодарение на вградената камера.