Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Внедрявания

 • Филкаб Солар изгради трифазна фотоволтаична система за фамилна къща с надеждни инвертори SMA Sunny Island 6.0H

  15.05.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Филкаб Солар изгради трифазна фотоволтаична система за фамилна къща с надеждни инвертори SMA Sunny Island 6.0H

  Внедряването на комплексни решения в областта на възобновяемите енергийни източници е основна дейност на Филкаб Солар. Използвайки продукти само на утвърдени международни производители, компанията вече разполага с богато портфолио от референтни проекти. „Сред тях е инсталирането на трифазна фотоволтаична (PV) система в еднофамилна къща за собствена консумация с 11.04 kWp мощност и възможност за резервиране на захранването“, информираха от Филкаб Солар.

 • Аквастарт: „Меката“ на плуването в Будапеща е защитена от високите води на Дунав с помпи Lowara

  14.05.2020 г. ВиК | Аквастарт: „Меката“ на плуването в Будапеща е защитена от високите води на Дунав с помпи Lowara

  Знаете ли, че остров Маргарет, разположен в р. Дунав, в централната част на Будапеща, е наричан „Меката“ на плуването? А причината за това е плувният комплекс „Алфред Хайос“, който освен че е домакин на големи международни състезания, предлага и огромно разнообразие от водни съоръжения, включително за гмуркане. Локацията му обаче води до висок риск от наводнения. Ето защо управителите на комплекса решават да си гарантират 100% защита от високите води на Дунав.

 • Атлас Техник: С профилните направляващи на Schneeberger вихровите машини на Burgsmüller са с нова модулна структура

  08.05.2020 г. Машини, мех. системи | Атлас Техник: С профилните направляващи на Schneeberger вихровите машини на Burgsmüller са с нова модулна структура

  Работните винтове, които се използват в ексцентричните шнекови помпи, са изложени на изключително сериозни натоварвания. За да се гарантира висока издръжливост, производството им следва да бъде изключително прецизно. „Германският машинопроизводител Burgsmüller е решил задачата в машините си с вихрова технология, като използва иновативните профилни направляващи от серията Monorail на доказаната немска компания за линейни технологии Schneeberger“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Атлас Техник.

 • FANUC: Роботи помагат на медицинските специалисти, автоматизирайки тестването и съхранението на пробите за COVID-19

  08.05.2020 г. Машини, мех. системи | FANUC: Роботи помагат на медицинските специалисти, автоматизирайки тестването и съхранението на пробите за COVID-19

  През последните месеци все повече медицински специалисти са заети със създаване и изпълнение на процедури за тестване наличието на коронавирус. Немската компания BoKa Automatisierung разработи ново решение за изследване, при което между изследвания човек и медицинския персонал няма контакт. Прототипът използва видеосистема и робот на FANUC, за да провежда безконтактно тестване и да съхранява пробите.

 • Авариите и сервизните грешки вече са в миналото за Airbus с индустриални климатици Blue e+ на Rittal

  07.05.2020 г. Електротехника | Авариите и сервизните грешки вече са в миналото за Airbus с индустриални климатици Blue e+ на Rittal

  Във фабриката на самолетостроителната компания Airbus за окончателно сглобяване на самолетите A320 в Хамбург, Германия, са изградени 28 изпитателни станции, като всички те разполагат с еднакво оборудване. Тяхната най-важна задача е да осигурят надеждността на летателните средства. За целта мощните сървъри и хардуерните компоненти, намиращи се в комуникационните контролни шкафове, трябва да бъдат надеждно охлаждани, за да се гарантира, че няма да прегреят и да се повредят.

 • Мехатроникс: Delta Electronics дари 10 500 вентилатора за разработване на оборудване, защитаващо медиците в Тайланд

  04.05.2020 г. КИП и А | Мехатроникс: Delta Electronics дари 10 500 вентилатора за разработване на оборудване, защитаващо медиците в Тайланд

  В дните на световна пандемия, причинена от COVID-19, всички страни по света са впрегнали своите ресурси в помощ и подкрепа на медицинския персонал и осигуряване на необходимото им оборудване. Компанията Delta Electronics е дарила 10 500 от своите оригинални високоефективни безчеткови вентилатори на постоянен ток на Съвета за инвестиции (BOI) и на правителството на Тайланд за разработването и производството на респиратор с принудително подаване и филтриране на въздуха.

 • Защо заводът на Leoni в Плевен се довери на централна климатизация от Samsung Electronics Air Conditioning Europe?

  04.05.2020 г. ОВК | Защо заводът на Leoni в Плевен се довери на централна климатизация от Samsung Electronics Air Conditioning Europe?

  През септември 2018 г. е направена първата копка на новия завод, който международната група за производство на окабеляване за автомобили Leoni разкрива у нас. Днес, след инвестиция от 32 млн. евро, съоръжението вече работи, като в него са внедрени последно поколение машини, отговарящи на концепцията за Индустрия 4.0. Компромиси не се правят нито с производственото оборудване, нито със сградния фонд. И неслучайно Леони България инсталира климатична система от Samsung.

 • Система за производство на натриев хипохлорит ProMinent Chlorinsitu помага за ограничаване на коронавируса в Италия

  04.05.2020 г. ВиК | Система за производство на натриев хипохлорит ProMinent Chlorinsitu помага за ограничаване на коронавируса в Италия

  От няколко месеца светът се бори с разпространението на коронавирусната инфекция. Наред с физическата дистанция, дезинфекцията на повърхности е друг важен елемент от личната превенция срещу заразяване. Днес избрахме да Ви разкажем за Chlorinsitu – системите за електролиза, които произвеждат на място дезинфектант с оптимална концентрация, разработени от ProMinent. Международният производител вече е дарил няколко от тях на Община Киери, провинция Торино, Северна Италия.

 • Технологичните партньорства раждат креативни решения – вижте повече за проекта на Мултиинженеринг за Ремко

  30.04.2020 г. Машини, мех. системи | Технологичните партньорства раждат креативни решения – вижте повече за проекта на Мултиинженеринг за Ремко

  Рядко успехът се постига самостоятелно – особено, ако говорим за технически решения, които изискват нестандартен подход и разнопосочна инженерна гледна точка. Ето защо добрите партньорства раждат истински креативните решения. Доказателство за това е един от проектите на Мултиинженеринг, който е предназначен за нуждите на друга българска машиностроителна компания – Ремко ООД. Повече за разработката разказаха за Инженер.bg от фирма Мултиинженеринг.

 • INTRAMA внедри индустриалните роботи на FANUC в свои опаковъчни решения за хранително-вкусовата промишленост

  28.04.2020 г. Машини, мех. системи | INTRAMA внедри индустриалните роботи на FANUC в свои опаковъчни решения за хранително-вкусовата промишленост

  Продукция с по-ниска себестойност, постоянно високо качество, повишена ефективност и прогнозируеми срокове за изпълнение – към това се стреми индустрията днес. Тези цели важат с особена сила за хранително-вкусовата промишленост (ХВП). Ето защо към опаковъчните си линии за ХВП специалистите от фирма INTRAMA интегрират индустриални роботи на FANUC. Така роботизираните им решения за ХВП комбинират висока производителност, понижени разходи и отсъствие на ръчно обработване.

Дискусии / позиции

 • ДМ Арматурен: Решения като системата за дистанционно отчитане на Kamstrup спасяват ВиК дружествата във времена на криза

  През последните месеци научихме нещо важно от пандемията от COVID-19, и то е, че се налага да използваме оптимално ресурсите на цифровите решения. Физическата изолация доведе до предизвикателства за комуналните услуги, които зависят от ръчно снемане на показания от измервателните уреди. Но дистанционното отчитане е начинът този проблем да бъде преодолян. Ето защо днес ще Ви запознаем с READy – уникално решение за дистанционно отчитане на измервателни уреди.

 • Вентех: Как се преработва водата, за да се използва многократно в хранително-вкусовата промишленост?

  Водата – като количество, качество и състав, е от решаващо значение за много и различни индустрии, но най-голямо влияние може би оказва върху хранително-вкусовата промишленост (ХВП). Там тя е необходима както като неизменна съставка, така и за технологичните процеси, свързани с измиване на продукцията, хигиена на машините, охлаждане и др. Но какво могат да направят производителите на храни и напитки, за да оптимизират употребата на вода, а оттам и цялостната си дейност?

Пазарни акценти / Прегледи

 • Софиана: Фитинги и аксесоари LIQUIfit на Parker Legris осигуряват гъвкавост и хигиенен дизайн в ХВП

  „Parker Legris е компания, ангажирана с разработването на широка продуктова гама от здрави и надеждни пневматични компоненти, които са химически устойчиви и са лесни за почистване. Херметичните и компактни фитинги LIQUIfit намират отлично приложение при производството на хранителни продукти, в дозиращите устройства за напитки и в инсталациите за битово и индустриално пречистване на вода, като отговарят на изискванията на стандартите 3A и EN 1672-2“, съобщиха от фирма Софиана.

 • Проследимостта в ХВП дава огромни пазарни предимства. Постигнете ги с индустриалните принтери на Бетелгиус

  През последните години производствените компании в хранително-вкусовата промишленост са изправени пред сериозни предизвикателства във връзка с колебанията в търсенето, променящата се култура и доверието на съвременния потребител. Ето защо въвеждането на по-голяма прозрачност в индустрията е жизненоважно за спечелването на нови клиенти и за създаване на дългосрочни отношения със съществуващите. Тези тенденции продължават да определят технологичното развитие.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • Джи Ойл Експерт: Интелигентно филтриране на охлаждащи течности с барабанна система Spring на Losma

  Losma е водещ производител на системи за филтриране на въздух и охлаждащи течности. „Сред нейната широка гама от филтриращи решения е иновативната самопочистваща се система от барабанен тип Spring за филтриране на охлаждащи течности с постоянен филтър от метална мрежа. Тя не използва консумативи и е подходяща за отстраняване на магнитни и немагнитни частици от използваните масла и емулсии в машините за механична обработка“, информираха от фирма Джи Ойл Експерт.

 • Мари-Бентц: Платформени везни IFT Easy-Touch на KERN с интуитивен начин за претегляне

  Платформените везни IFT, предлагани под търговската марка KERN, са производство на доказания немски производител на прецизни везни Kern & Sohn. Те се отличават с иновативна концепция със сензорен екран и възможност за многоезично опериране. „За професионалистите везните осигуряват удобни функции, които позволяват висока степен на индивидуализация, и по този начин правят операциите по претегляне значително по-лесни и по-бързи“, коментираха от фирма Мари-Бентц.