Интервю

 • Айше Ерел от Темпа Систем БГ: „15 години Tempa Pano предоставя висококачествените си решения на българския пазар”

  20.11.2017 г. Електротехника | Айше Ерел от Темпа Систем БГ: „15 години Tempa Pano предоставя висококачествените си решения на българския пазар”

  Вече 15 години на българския пазар активно присъства фирма Темпа Систем БГ. Компанията е представителство на турския производител на комплексни решения за индустриална автоматизация Tempa Pano и е утвърден лидер в областта на доставките на метални шкафове и кутии за ел. табла, както и асемблирането им. Повече за основните дейности на предприятието научихме от първо лице. Г-жа Айше Ерел разказа с какво превъзхождат конкуренцията.

 • Петя Сотирова от „Дни на кариерата“: „Подемкран работи с визия за дългосрочно развитие на младите специалисти“

  14.11.2017 г. Машини, мех. системи | Петя Сотирова от „Дни на кариерата“: „Подемкран работи с визия за дългосрочно развитие на младите специалисти“

  Имат ли място старите български машиностроителни компании на форуми като „Дни на кариерата“? Отговорът е „Да“, разбира се! Доказателство за това е участието на утвърдения през годините български производител на кранове, кранови системи и компоненти Подемкран. „На изложението виждам много интелигентни млади хора, каквито ще се радвам да работят при нас“, заяви пред Инженер.bg г-жа Петя Сотирова от българката компания.

 • Ариян Висер от Холанд Хайърс: Бизнесът изисква от инженерите да развиват добри комуникативни умения

  08.11.2017 г. КИП и А | Ариян Висер от Холанд Хайърс: Бизнесът изисква от инженерите да развиват добри комуникативни умения

  Свикнали сме да вярваме в стереотипа, че инженерната професия е вглъбено, изолирано занимание, което предполага пълно съсредоточаване върху работата. Каква е тенденцията обаче и можем ли вече да скъсаме с това възприятие в свят, движен от дигитализацията? Ариян Висер от българо-холандската компанията за човешки ресурси Холанд Хайърс, специализирана в областта на инженерните и технически кадри, коментира по темата пред Инженер.bg.

 • КуатроДжи с коментар пред Инженер.bg за успешно внедрена система за когенерация Termogamma в хотелиерската индустрия

  01.11.2017 г. Енергетика (ВЕИ) | КуатроДжи с коментар пред Инженер.bg за успешно внедрена система за когенерация Termogamma в хотелиерската индустрия

  КуатроДжи е доказана компания, оперираща в сферата на енергийните решения и автоматизацията, част от италианската група Termogamma и Termogamma Energy Solutions. Разработването и инсталирането на система за когенерация в италианския хотел Devero е поредният успешно реализиран проект на групата, съобщиха за Инженер.bg от българския екип. Мауро Де Нарди, един от директорите на хотел Devero, споделя своите впечатления от работата си с Termogamma в специално интервю.

 • Георги К. Първанов от CTeam с коментар пред Инженер.bg за квалифицираните инженерни кадри на възраст над 55 г.

  13.10.2017 г. Енергетика (ВЕИ) | Георги К. Първанов от CTeam с коментар пред Инженер.bg за квалифицираните инженерни кадри на възраст над 55 г.

  Българската компания CTeam предлага разнообразие от решения в областта на управлението и развитието на човешките ресурси, базирайки своята дейност на едни от най-добрите международни практики. Винаги с визия за непрекъснато разширяване на услугите си, дружеството работи върху свой нов проект – агенция за подбор на персонал на възраст над 55 г. За зараждането на тази идея, както и за предизвикателствата пред нейната реализация четете в специалното интервю пред Инженер.bg на г-н Георги К. Първанов.

 • Станка Стоянова от BHTC: „Търсим служители с нагласа за високи резултати”

  14.09.2017 г. ОВК | Станка Стоянова от BHTC: „Търсим служители с нагласа за високи резултати”

  „Ако остана с впечатлението, че даден кандидат за работа или стаж иска да се развива във фирмата дългосрочно и е ориентиран към постигане на добри резултати, той вече е една крачка пред другите”, споделя г-жа Станка Стоянова, мениджър „Човешки ресурси” в Бер-Хелла Термоконтрол. Българското дружество, подразделение на утвърдения немски производител Behr-Hella Thermocontrol (BHTC), е специализирано в развойна дейност и производство на електроника за климатични системи за автомобилния бранш.

 • Силвана Георгиева от Строително оборудване ЕООД: „Търсим мотивирани специалисти с желание за развитие“

  11.09.2017 г. Машини, мех. системи | Силвана Георгиева от Строително оборудване ЕООД: „Търсим мотивирани специалисти с желание за развитие“

  „Трудолюбие и желание да учат и да се развиват – това са качествата, които търсим приоритетно в кандидатите за работа или стаж”, заяви г-жа Силвана Георгиева, мениджър „Човешки ресурси” в русенската компания Строително оборудване ЕООД, част от Групата Атлас Копко. В интервю за Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ към ТУ – София, HR-специалистът споделя още, че що се касае до младите специалисти, очаква да види интерес към конкретната позиция, за която кандидатстват.

 • Индустриални роботи: За ползите от роботизираната техника в различните й области на приложение

  24.08.2017 г. Машини, мех. системи | Индустриални роботи: За ползите от роботизираната техника в различните й области на приложение

  Индустриални Роботи ЕООД е сред фирмите, опериращи на българския пазар, които имат ясна визия и поглед по отношение на технологиите на бъдещето. Компанията предлага широка гама от напълно обслужени и рециклирани роботи втора употреба на световно утвърдени марки, при изключително достъпни условия. За ползите от използването на роботизирано оборудване в различни области на приложение, пред Инженер.bg коментира инж. Николай Георгиев, управител на българската компания.

 • Георги К. Първанов от CTeam за търсенето на инженерни кадри и перспективите пред младите специалисти у нас

  21.08.2017 г. КИП и А | Георги К. Първанов от CTeam за търсенето на инженерни кадри и перспективите пред младите специалисти у нас

  CTeam е водеща компания в областта на човешките ресурси в България и Източна Европа, предлагаща широка гама от услуги и персонализирани HR решения на местни и мултинационални клиенти. В специално интервю пред Инженер.bg управителят на компанията Георги К. Първанов разказва за тенденциите на пазара за инженерни кадри в страната, коментира образованието, споделя мнението си за производствения сектор и перспективите за реализация пред младите специалисти у нас.

 • Инж. Хаджийски: „Киттнер ме привлече с желанието си да инвестира в развитието на млади специалисти“

  25.07.2017 г. Машини, мех. системи | Инж. Хаджийски: „Киттнер ме привлече с желанието си да инвестира в развитието на млади специалисти“

  Утвърдената немска компания Киттнер Анлаген унд Машиненбау е дружество с над 20-годишна история, опит и традиции в областта на машиностроенето. Фирмата разполага с екип от доказани и висококвалифицирани специалисти в бранша, а повече за компанията, работната атмосфера, екипа от професионалисти, за предизвикателствата пред тях и за възможностите, които Киттнер предлага на младите инженери, пред Инженер.bg разказва инж. Костадин Хаджийски, инженер-конструктор във фирмата.

Статии

 • Атикс: Външно управление на мютинг процеси с новия контролер MSI-MD-FB на Leuze electronic

  Нов контролер с мютинг функции за външно управление на светлинни завеси и сензори за защита е сред най-новите продуктови предложения на немския производител Leuze electronic. Ексклузивен дистрибутор на утвърдената компания у нас е фирма Атикс. „Новият контролер MSI-MD-FB е предназначен за външно управление на мютинг процеси, а сред отличителните му характеристики е възможността за директен монтаж върху машината, допълниха от Атикс.

 • Лагери на NSK – предпочитан избор сред производителите на селскостопанска техника

  Когато в селскостопанска техника и прикачен инвентар се използват стандартни търкалящи лагери, вероятността те да имат дълъг експлоатационен живот е доста малка. Затова повечето производители на такава техника от висок клас разчитат на глобалната компания NSK и специално разработените от нея търкалящи лагери от ново поколение. „Лагер-главините от тип Agri Disc Hub и Large Hub се отличават със значително удължен срок на експлоатация при тежки работни условия, характерни за селското стопанство“, информираха за Инженер.bg от NSK.

Новини

 • Филкаб разраства дейността си във ВЕИ-сектора в Турция

  Филкаб разраства дейността си във ВЕИ-сектора в Турция

  Филкаб е утвърдена у нас производствена, инженерингова и търговска компания, която развива дейност в областта на електротехниката, автоматизацията и енергетиката. Опитът, натрупан с изпълнението на ВЕИ-проекти, води до трансформирането на направление „ВЕИ“ в самостоятелна компания – Филкаб Солар ООД. Фирмата оперира със собствени компании и в съседките ни Македония, Сърбия и Румъния, а последно учреденото дружество в рамките на групата носи името Filkab Solar Enerji A.S. и я представлява за територията на Турция.

 • Хромсервис представя нов модел високоскоростен TOF мас-спектрометър на фирма Dani Instruments

  Хромсервис представя нов модел високоскоростен TOF мас-спектрометър на фирма Dani Instruments

  В портфолиото на доказаното търговско дружество Хромсервис е включена пълна гама професионални хроматографски системи и компоненти за тях. Като официален партньор на италианския производител Dani Instruments, дружеството представя на българския пазар новия модел високоскоростен мас-спектрометър Master TOF (Time of Flight) Plus. „Това е уникално решение за бърз GC/MS анализ в сравнение с традиционните GC/MS системи с квадруполни анализатори“, коментираха за Инженер.bg от фирмата.

 • СР Абразиви & Инструменти предлага атрактивни промоционални комплекти с полираща машина FiniMaster

  СР Абразиви & Инструменти предлага атрактивни промоционални комплекти с полираща машина FiniMaster

  Доказаният български доставчик на електрически и пневматични машини, инструменти и консумативи за тях СР Абразиви & Инструменти ще зарадва всички свои клиенти с новото си атрактивно предложение. „Представяме ви високоефективната полираща машина FiniMaster Basic за професионално обработване на различни видове материали. В рамките на промоцията можете да закупите оборудването на специална цена както самостоятелно, така и в комплект с включени абразиви”, съобщиха от дружеството.