Интервю

 • Димитър Карчев, софтуерен инженер в IBM България, за форума „Кариери“ на ТУ-София

  14.10.2016 г. КИП и А | Димитър Карчев, софтуерен инженер в IBM България, за форума „Кариери“ на ТУ-София

  В дните преди изложението за работодатели „Дни на кариерата“, което ще се проведе на 25 и 26 октомври за единадесета поредна година в ТУ-София, ще ви срещнем с още един възпитаник на учебното заведение. Вече ви запознахме с инж. Петя Паскова. В днешното интервю ще ви срещнем с инж. Димитър Карчев, служител в IBM България, който също отговори на нашите въпроси за форума „Кариери“. В материала ще прочетете и съветите на Димитър към по-младите му колеги от университета за летящ старт в кариерата.

 • Инж. Петя Паскова, асистент-дизайн инженер в Сенсата Технолоджис, за форума „Кариери“ на ТУ-София

  12.10.2016 г. Енергетика (ВЕИ) | Инж. Петя Паскова, асистент-дизайн инженер в Сенсата Технолоджис, за форума „Кариери“ на ТУ-София

  Уважаеми колеги, в края на месец октомври ще се проведе XI-то издание на изложението „Дни на кариерата“, което ще срещне студенти и работодатели. Инженер.bg е медиен партньор на събитието, което ще се състои на 25 и 26 октомври 2016 г. в ТУ-София. В тази връзка днес ще ви срещнем с една млада дама, възпитаничка на университета, която е намерила реализация в голяма международна компания. Случайно или не, „Кариери“ се оказва успешен трамплин за бъдещата ѝ реализация.

 • Мария Георгиева от BHTC България: „Мотивира ме динамиката, екипността и удовлетвореността на клиентите“

  05.10.2016 г. КИП и А | Мария Георгиева от BHTC България: „Мотивира ме динамиката, екипността и удовлетвореността на клиентите“

  Мария Георгиева е мениджър логистика в Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД (BHTC България) и работи в компанията от близо три години. Завършила е специалност „Френска филология“ във Великотърновския университет – магистър, след което „Финансов мениджмънт“ във Варна, магистърска степен. За личната си мотивация, за спецификата на работата, за предизвикателствата, пред които се изправя в процеса на работа, разказва г-жа Георгиева в интервю пред Инженер.bg.

 • Проф. Валери Младенов от ТУ-София: Оптимист съм, че нашите възпитаници ще останат в България

  13.05.2016 г. Енергетика (ВЕИ) | Проф. Валери Младенов от ТУ-София: Оптимист съм, че нашите възпитаници ще останат в България

  Eкипът ни се срещна с професор Валери Младенов, Директор на Дирекция ИВО на ТУ-София. Поводът - изложението за работодатели „Стажове”, което през 2016 г. учебното заведение организира за пета поредна година. За нагласите на бизнеса към подобни форуми, за плановете на ТУ-София за бъдещо развитие на „Стажове”, както и за много други интересни теми, ще прочетете в цялото интервю, което Проф. Младенов даде специално за Инженер.bg.

 • Omega Air: Впечатлени сме от отношението и техническите познания на българските специалисти за нашите продукти

  11.05.2016 г. Машини, мех. системи | Omega Air: Впечатлени сме от отношението и техническите познания на българските специалисти за нашите продукти

  По време на тазгодишното издание на изложенията МашТех, Вода София и Булконтрола се срещахме и разговаряхме с един от световно утвърдените производители на индустриални филтри и сепаратори – Omega Air, чиито продуктови решения на българския пазар предлага фирма ЛД. Представител на словенската компания – г-н Лука Тършар, мениджър „Продажби“ във фирмата, разказа пред Инженер.bg за партньорството си с ЛД, впечатленията от българския пазар, за техническите изделия и др.

 • Новият управител на Пъмп Систем Илия Саралиев за нагласите, очакванията, професионализма и развитието

  28.04.2016 г. ВиК | Новият управител на Пъмп Систем Илия Саралиев за нагласите, очакванията, професионализма и развитието

  Илия Саралиев, новият управител на Пъмп Систем разказва в ексклузивно интервю за Инженер.bg за професионалния си път; за личностните качества и умения, на които ще заложи при изпълнението на целите на фирмата и за вземането на решения; за състоянието на пазара на помпи и помнени системи у нас; за конкурентните преимущества на Пъмп Систем, както за и стратегиите за разширяване на бизнеса на фирмата.

 • Държим на високото качество и ефективността на предлаганото от нас оборудване

  14.01.2016 г. ВиК | Държим на високото качество и ефективността на предлаганото от нас оборудване

  Инж. Григор Йорданов, управител на Алмекс-БГ, пред Инженер.bg за успешно изпълнените проекти в областта на индустрията и ВиК сектора; за усилията, необходими да спечелиш дългогодишни клиенти; за качеството и надеждността на техниката като водещи критерии при избора на оборудване; за основните приоритети в развитието на Алмекс-БГ, както и на възможностите за разширяване на пазарните позиции на марките Flygt, Wedeco, Sanitaire, Godwin, Leoplod и др. на Xylem Water Solutions AB у нас.

 • Димитър Колев от Пъмп Систем: Предлагаме не просто продукти, а индивидуални решения за всеки клиент

  23.12.2015 г. ВиК | Димитър Колев от Пъмп Систем: Предлагаме не просто продукти, а индивидуални решения за всеки клиент

  Димитър Колев, мениджър „Продажби” в Пъмп Систем, за постигнатото през 2015 г. и визията за развитие на фирмата през 2016 г.; за факторите, водещи до успех и качествата, които са необходими, за да е конкурентна една компания; за положителните пазарни тенденции, даващи повод за оптимизъм, както и за ценността на спечеленото доверие от страна на клиента; за маркетинговите кампании, излизането на външни пазари и инициативите, в които Пъмп Систем ще се включи през 2016 г.

 • Инж. Борис Михайлов пред Инженер.bg: Не трябва да се прави компромис с качество, срок и честност

  16.12.2015 г. КИП и А | Инж. Борис Михайлов пред Инженер.bg: Не трябва да се прави компромис с качество, срок и честност

  Казват, че хората, които са открили своето призвание и са го превърнали в своя професия, са истински щастливци. По този критерий, основателят и управител на фирма Спектри, инж. Борис Михайлов, е един щастлив човек, успял да превърне студентското си увлечение по акустиката в своя професия и призвание. Затова и неслучайно темата за шума и вибрациите, които са навсякъде и отразяват нашия стил и качество на живот, е лайтмотив на настоящото интервю!

 • Много нови продукти в обновеното и разширено портфолио на Meusburger

  21.11.2015 г. Машини, мех. системи | Много нови продукти в обновеното и разширено портфолио на Meusburger

  “Meusburger е австрийска компания с над 50 годишен опит в производството на инструментална екипировка. Фирмата предлага богат асортимент от стандартни елементи, в комбинация с висококачествени продукти в сферата на сервизното оборудване“, коментира за Инженер.bg г-н Коста Стефанов, търговски директор за Югоизточна Европа в Meusburger. “На българския пазар компанията присъства вече 6 години“, допълни той.

Статии

 • Инженер.БГ оптимизира стратегията си за присъствие в социалните мрежи

  Добре разработената дигитална маркетингова стратегия е важна за всяка компания, която търси развитие, а социалните мрежи са изключително мощен инструмент за комуникация с потребителите и популяризиране на продуктите или услугите ѝ. Затова екипът ни обръща специално внимание на социалните мрежи и постоянно се стреми да оптимизира стратегията ни за присъствие в тях. Целта е органичен растеж и по-висока професионална ангажираност на аудиторията в каналите ни.
  А какво показват анализите? Да видим...

 • Инж. Христо Гилищаров от ФАНУК България: Творческият подход е най-важният фактор за успеха на индустриалната автоматизация

  Инж. Христо Гилищаров е завършил Технически университет – София и притежава магистърска степен по „Бизнес администрация“ от City University of Seattle. От 2014 г. той е управител на ФАНУК България, като отговаря също и за бизнес развитието на компанията в Гърция, Северна Македония, Кипър и Албания. Предлагаме ви коментарен материал на инж. Гилищаров за Инженер.bg, който обобщава интервюто му за предаването „Бизнес среща“ по Bloomberg TV Bulgaria с водещ г-жа Таня Кръстева.

Новини

 • Цифров тестер на изолационно съпротивление Testboy TV 430N на много по-добра цена! От Ритбул. Само през юни

  Цифров тестер на изолационно съпротивление Testboy TV 430N на много по-добра цена! От Ритбул. Само през юни

  „Най-важният аспект при измерването на изолационно съпротивление е да се елиминира ефектът от остатъчен капацитет. Това се постига при измервания с DC напрежение“, коментираха от фирма Ритбул. Компанията обяви промоционална цена на цифров тестер на изолационно съпротивление Testboy TV 430N през юни т.г. „Държим на качествените продукти и услуги и се стремим да предоставяме само доказани предложения от водещи европейски производители“, добавиха от компанията за Инженер.bg.

 • СР Абразиви & Инструменти обяви горещи летни цени за ъглошлайф Finit Easy в комплект с висококачествени абразиви

  СР Абразиви & Инструменти обяви горещи летни цени за ъглошлайф Finit Easy в комплект с висококачествени абразиви

  СР Абразиви & Инструменти ЕООД е утвърдена на българския пазар фирма, специализирана в предлагането на електрически и пневматични инструменти, машини и консумативи. От дружеството съобщиха за Инженер.bg, че ще зарадват своите клиенти от цялата страна с ново „горещо“ предложение. „Бихме искали да предоставим възможността на всички професионалисти да се възползват от промоционалните ни цени за ъглошлайф Finit Easy с мощност 1200 W и удължена глава“, допълниха от фирмата.

 • Строително оборудване: Ние сме компания с растеж, инвестираме и търсим колеги с хъс за реализация

  Строително оборудване: Ние сме компания с растеж, инвестираме и търсим колеги с хъс за реализация

  Производствената компания Строително оборудване отново успя да впечатли студентите по време на един от най-мащабните кариерни форуми у нас – „Стажове”, който се проведе в Технически университет – София. През 2018 г. международната компания Husqvarna придоби българското дружество. Какви новости предстоят в русенското производство след тази промяна и има ли нещо различно в стажантската програма на компанията ще прочетете в следващите редове.