Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Акценти

 • ЮМО България ви очаква на своя годишен семинар от 16 до 18 май 2018 г. в хотел „Хисар”, гр. Хисаря

  ЮМО България ви очаква на своя годишен семинар от 16 до 18 май 2018 г. в хотел „Хисар”, гр. Хисаря

  ЮМО България, дъщерна фирма на доказания немски производител на индустриални сензори и техника за автоматизация JUMO, организира своя годишен семинар и кани всички професионалисти в областта на контролно-измервателните прибори и автоматизацията от цялата страна, за да ги запознае с последните новости от продуктовото портфолио на компанията. Събитието ще се проведе в периода от 16 до 18 май 2018 г., в хотел „Хисар”, гр. Хисаря, съобщиха от ЮМО България.

 • IMI на „Стажове“ 2018: Включете се в нашата стажантска кампания! Изпратете кандидатурата си до 31 май!

  IMI на „Стажове“ 2018: Включете се в нашата стажантска кампания! Изпратете кандидатурата си до 31 май!

  Интегрейтид Микро-Електроникс България представи тазгодишната си стажантска програма пред студентите от Технически университет – София, в рамките на кариерното изложение „Стажове“ 2018. „Предлагаме позиции в разнообразни направления, сред които: „Проекти“, „Качество“, „Автоматизация“, „Развой“, „Стегнато производство“ и „Инструментално производство“. Всички желаещи могат да изпратят CV до 31 май 2018 г.“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Райхле и Де-Масари България Пръдакшън взе участие в първия у нас форум, посветен на адитивното производство

  Райхле и Де-Масари България Пръдакшън взе участие в първия у нас форум, посветен на адитивното производство

  На 27 март 2018 г. за първи път у нас се проведе форум, посветен на технологиите за 3D принтиране – „Sofia Industrial 3D Printing Forum“. На него бяха демонстрирани възможностите на технологиите за 3D печат и бяха показани примери за успешното им прилагане в различни промишлени приложения. Сред фирмите, споделили своя опит бе и Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД, производствената база на швейцарската компания Reichle & De-Massari AG (R&M) у нас.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Точно преди най-светлите християнски празници академичният свят и бизнесът у нас и на Балканите отново ни показаха, че стремежът им към развитие не спира. Свидетелство за това са разнообразните инвестиции и събития, за които ви информирахме. Още новини за индустрията, образованието и човешките ресурси можете да намерите на www.борса.bg. А сега ви оставяме с най-важното от изминалата седмица, синтезирано в новинарския ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • TESY по пътя на ефективността с изцяло електрическата шприц машина ROBOSHOT на FANUC

  TESY по пътя на ефективността с изцяло електрическата шприц машина ROBOSHOT на FANUC

  TESY е най-големият български и водещ европейки производител на електрически бойлери, бойлери с индиректно нагряване и отоплителни уреди за дома. За своята производствена база в гр. Шумен компанията изгражда иновативно, високоефективно и екологично производство и на пластмасови детайли, благодарение на инвестиция в две шприц машини FANUC ROBOSHOT. Повече за амбициозния проект пред екипа на Инженер.bg разказаха от ФАНУК България и TESY.

 • Фесто: Индустрия 4.0 ще промени не само производството, но и живота на всеки човек на нашата планета

  Фесто: Индустрия 4.0 ще промени не само производството, но и живота на всеки човек на нашата планета

  На 5-ти април 2018 г., в присъствието на десетки изпълнителни директори и собственици на промишлени предприятия у нас, Фесто ЕООД бе домакин на семинар, посветен на „Индустрия 4.0“. Събитието задълбочено разгледа както основите на четвъртата индустриална революция и отражението ѝ върху съвременното производство, така и промените, които тя ще донесе за всеки човек върху земното кълбо. Специален гост на семинара бе и Президентът, г-н Росен Плевнелиев.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Новини

 • Райкос Тех: Операторските панели eSMART на Exor – функционалност и надеждност на достъпна цена

  Райкос Тех: Операторските панели eSMART на Exor – функционалност и надеждност на достъпна цена

  Когато през 2015 г. утвърденият италиански производител на HMI решения за индустрията Exor представя серията операторски панели eSMART, основното намерение на компанията е да преосмисли политиката си относно бюджетните изпълнения в този сектор. „Серията HMI интерфейси eSmart комбинира здрава и надеждна конструкция със силата на софтуера JMobile, който се използва в платформата X Platform на Exor за свързване с IIoT”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех.

 • Атикс: IPS 200i - най-малкият сензор за фино позициониране на трансманипулатори във високостелажни складове на Leuze electronic

  Атикс: IPS 200i - най-малкият сензор за фино позициониране на трансманипулатори във високостелажни складове на Leuze electronic

  Утвърденият немски производител на висококачествени фотоелектрически сензори, системи за идентификация и пренос на данни Leuze electronic представи своята най-нова разработка – сензор за фино позициониране на трансманипулатори във високостелажни складове – IPS 200i, информираха за Инженер.bg от фирма Атикс, ексклузивен дистрибутор на Leuze electronic у нас. „IPS 200i е камера-базиран сензор, който впечатлява със своите много малки размери“, допълниха от българската компания.

 • АС-ДС: Измервателни уреди CoriolisMaster от АВВ за точно измерване дебита на течности и газове

  АС-ДС: Измервателни уреди CoriolisMaster от АВВ за точно измерване дебита на течности и газове

  Висока точност на измерване, лесно инсталиране, компактен дизайн, безпроблемна експлоатация - това са основните критерии при избора на измервателен уред. Със своя широк обхват от размери, уредите за измерване дебита на течности и газове от серията CoriolisMaster на водещия производител АВВ осигуряват точно измерване на масов и обемен поток, плътност, температура и концентрация. Сега с добавените иновации те спестяват време и пари при инсталацията, пуска и поддръжката.

 • Лятната академия на Фесто Производство е насочена към млади специалисти с откривателски дух и нестандартно мислене

  Лятната академия на Фесто Производство е насочена към млади специалисти с откривателски дух и нестандартно мислене

  Ако сте ученици в професионално училище или студенти в технически университет и възприемате лятото като ново начало, то Лятната академия на Фесто Производство е именно вашата възможност за старт на кариерата. Българското дружество на световния лидер в областта на автоматизацията Festo провежда ежегодно своя стажантска програма, с която дава възможност на млади специалисти да се докоснат до вълнуващия свят на инженерните технологии.

Топ продуктови предложения

  • Контролери WCU на Weidmüller за процесна автоматизация в тежки условия

   Контролери WCU на Weidmüller за процесна автоматизация в тежки условия

   Световният лидер Weidmüller обяви пазарния дебют на нова серия контролери WCU за автоматизация на технологични процеси, характеризиращи се с тежки работни условия. Изделията на фирмата у нас предлага водещата компания в областта на електроинженерството и промишлената автоматизация Вайд-Бул ЕООД.

   фирма: Вайд-Бул ЕООД
   адрес: 1756 София, бул. „Св. Климент Охридски“ 13
   тел: 02/963 25 60; 02/963 10 25
  • Цифров ултразвуков разходомер Sitrans FS230 от Siemens

   Цифров ултразвуков разходомер Sitrans FS230 от Siemens

   Siemens разработи ново поколение цифрова технология за ултразвуково измерване на дебит, комбинирайки новия трансмитер Sitrans FST030 с надеждните сензори Sitrans FSS200. Новият разходомер е приложим за широк спектър измервания, включващи дебит на течности, в това число вода и отпадъчни води, енергия, напитки, фармацевтични и химически продукти.

   фирма: Siemens
   адрес: София 1309, ул. „Кукуш” 2
   тел: 02/811 55 84
  • Интерфейсни конвертори ISO485DR

   Интерфейсни конвертори ISO485DR

   Интерфейсните конвертори RS232 – RS485/RS422 с галванично разделяне и автоматично превключване на посоката на предаване ISO485DR са част от серията продукти за индустриална комуникация на утвърдената българска инженерингова фирма Комикон.

   фирма: Комикон ООД
   адрес: 1715 София, ж.к. "Младост 4", бул. "Роман Аврамов", Битов комбинат, ет. 2
   тел: 02/974 43 24; 02/974 51 96
  • Електро-пневматичен позиционер CMSX на Festo

   Електро-пневматичен позиционер CMSX на Festo

   Електро-пневматичният позиционер CMSX на Festo е бюджетно решение за плавно управление на пневматични задвижвания с големи технически възможности. Предлага измерване на ъгъла на завъртане при директен монтаж върху задвижването, както и възможност за въвеждане на сигнала за положение външно при разделен монтаж.

   фирма: Фесто ЕООД
   адрес: 1592 София бул. "Христофор Колумб" № 9
   тел: 02/960 07 12; 02/960 07 13
  • Акустичен калибратор тип 4231

   Акустичен калибратор тип 4231

   Акустичен калибратор тип 4231 на датската компания Bruel & Kjaer предлага на българския пазар утвъденият доставчик на решения в областта на измерването на шум и вибрации - фирма Спектри. Калибраторът работи с батерии тип 1.5 V IEC LR6. Подходящ е за калибриране на шумомери и друго акустично измервателно оборудване.

   фирма: Спектри ЕООД
   адрес: София 1421 п.к. 39, кв. Лозенец, ул. „Св. Теодосий Търновски” 30
   тел: 02/963 04 64, 02/963 26 38
  • Ротационни разходомери RABO

   Ротационни разходомери RABO

   Разходомерите RABO на водещия немски производител на средства за измерване и контрол Elster-Instromet са произведени в съответствие с директивата MID. Корпусите им са от алуминий или стомана, а лагерите се смазват с масло. Снабдени са с един нискочестотен импулсен датчик (LF), а обслужването и проверката им се извършват от предната страна на уреда.

   фирма: Газтехника ЕООД
   адрес: 1606 София, бул. "Тотлебен" № 63
   тел: 02/951 60 44
  • Дигитален преобразувател на налягане TI-1

   Дигитален преобразувател на налягане TI-1

   Дигиталният преобразувател TI-1 е сред най-новите модели трансдуктори за налягане с цифрова обработка на сигнала за OEM клиенти, производство на един от лидерите в областта на измервателните решения за налягане и температура - компанията WIKA. Той представлява бързо и прецизно измервателно средство, предназначено за интегриране в различни видове устройства. На българския пазар бихте могли да го закупите от фирма ЛД, партньор на WIKA.

   фирма: ЛД ООД
   адрес: 1202 София, ул. „Цар Самуил“ № 116
   тел: 02/931 97 30; 02/926 90 11
  • Инвертори Optidrive Elevator за подемни системи

   Инвертори Optidrive Elevator за подемни системи

   Утвърдената в областта на разработването на електронни инвертори английска компания Invertek Drives, представя второ поколение инвертори Optidrive Elevator, проектирани специално за подемни уредби. Инверторите Optidrive Elevator са предназначени да осигурят плавен и надежден контрол във всички асансьорни приложения. На българския пазар се предлагат от фирма Атикс.

   фирма: Атикс ООД
   адрес: София 1700, ж.к. Студентски град, ул. "Проф. д-р Димитър Добрев" 8, вх. А ет. 2
   тел: 02/465 33 40; 0899 161 414
  • Разходомер за вихров поток SwirlMaster

   Разходомер за вихров поток SwirlMaster

   SwirlMaster са ново поколение разходомери за вихрови потоци на АВВ, които могат да измерват обемен, масов и енергиен поток с едно устройство. Благодарение на използваната иновативна технология на ABB за измерване на вихрови потоци, те осигуряват висока точност и надеждност, както и се отличават с лесно инсталиране. На българския пазар разходомерите се предлагат от фирма АС-ДС, официален партньор на ABB Automation Products за България.

   фирма: АС-ДС ООД
   адрес: 5800 Плевен, бул. Русе №19, ет. 2
   тел: 064/802 350; 064/807 675
  • Контролери Samba от Unitronics

   Контролери Samba от Unitronics

   Системните интегратори и производители често се сблъскват с приложения, които изискват PLC контрол със сравнително ограничена конфигурация, дисплей и бюджет. Контролерите, модел Samba, на водещия израелски производител Unitronics, са проектирани именно за подобни ситуации, предлагайки всичко в едно.

   фирма: СЕМО ООД
   адрес: 1517 София, бул. "Ботевградско шосе" № 247, сградата на Транскапитал, сграда 2, офис 2506
   тел: 02/942 47 62; 0889 28 80 21
  • Турбинен дебитомер VTR на SIKA

   Турбинен дебитомер VTR на SIKA

   Турбинен дебитомер - серия VTR, на водещия немски производител на измервателни и регулиращи прибори SIKA Dr. Siebert & Kuehn, е сред най-новите попълнения в обширната продуктова гама на Райкос Тех. Дебитомерът е оборудван с локален електронен дисплей, отличава се с компактни размери и е подходящ за измерване на дебита и температурата на течен флуид.

   фирма: Райкос Тех ЕООД
   адрес: 4004 Пловдив, бул. ”Никола Вапцаров” №3-А
   тел: 032/596 972, 896 796 340
  • Изпълнителни механизми Belimo LMQ..A

   Изпълнителни механизми Belimo LMQ..A

   Аналоговите изпълнителни механизми от категория LMQ..A (4 Nm) на водещия швейцарски производител Belimo, са подходящи за клапи с размер до 0,8 m². Те са много бързи, с универсален захват и ъгъл на въртене до 95°. На българския пазар се предлагат от Белимо България.

   фирма: Белимо България ООД
   адрес: 1612 София, ж.к. "Лагера", ул "Балчик" 6 (ъгъла с ул. "Балканджи Йово")
   тел: 02/952 34 70; 02/952 34 71
  • Софтстартер VLT MCD500

   Софтстартер VLT MCD500

   Софтстартерите VLT MCD 500 на водещия датски производител Danfoss разполагат с четириредов графичен дисплей и панел за управление с вградена логика, която прави програмирането им изключително лесно. Възможна е и допълнителна прецизна настройка чрез показване на работното състояние. На българския пазар софтстартери VLT MCD 500 предлага фирма Бандени, оторизиран партньор на Danfoss.

   фирма: Бандени ООД
   адрес: 1324 София, Ж.К. Люлин бл. 778, Партер
   тел: 02/925 18 34
  • Скенери за детекция и измервания ROD на Leuze electronic

   Скенери за детекция и измервания ROD на Leuze electronic

   Лазерните сензори ROD4 и ROD4 plus на немската компания Leuze electronic са разработени специално с цел безконтактно сканиране за наличие на предмети и измервания, съобщиха за Инженер.bg от фирма Атикс, която предлага изделията на Leuze electronic на българския пазар. "Отличителни техни специфики са бързина и прецизност на работа, ниско тегло и лесен монтаж. Благодарение на вграденото в конструкцията им въртящо се огледало, лазерите имат зрително поле до 190º и разстояние на детекция до 65м", поясниха от фирма Атикс.

   фирма: Атикс ООД
   адрес: 1700 София, ул. „Проф. д-р Димитър Добрев”, № 8, вх. А, ет.2
   тел: 02/465 33 40
  • Миниатюрни съпротивителни термометри TR33

   Миниатюрни съпротивителни термометри TR33

   Нов модел миниатюрен съпротивителен термометър TR33 с изключително компактен дизайн и висока устойчивост на вибрации разработи WIKA. Уредът е подходящ за използване в широк спектър индустриални приложения. Термометрите TR33 бихте могли да закупите от фирма ЛД, партньор на българския офис на WIKA.

   фирма: ЛД ООД
   адрес: 1202 София, ул. „Цар Самуил“ № 116
   тел: 02/931 97 30; 02/926 90 11
  • Високоскоростна XY позиционираща система EXCH

   Високоскоростна XY позиционираща система EXCH

   Високоскоростна XY позиционираща система тип EXCH с роботизирана функционалност е сред най-новите разработки на водещата немска компания Festo. Тя представлява готово за инсталиране решение с динамична реакция до 70 точки за минута. Сред характеристиките й е възможността за лесно адаптиране към дадено приложение.

   фирма: Фесто ЕООД
   адрес: 1592 София бул. "Христофор Колумб" № 9
   тел: 02/960 07 12; 02/960 07 13
  • Компактни ултразвукови сензори Leuze

   Компактни ултразвукови сензори Leuze

   Ултразвуковите сензори на Leuze Electronic се отличават с компактни размери, висока точност и изключително кратко време за реакция. Сензорите могат да открият дори и най-малките обекти или реакции на сензора за много кратко време – 10ms. На българския пазар техниката и техническите решения на Leuze Electronic се предлагат от официалния им дистрибутор - фирма Атикс.

   фирма: Атикс ООД
   адрес: 1700 София, ул. „Проф. д-р Димитър Добрев”, № 8, вх. А, ет.2
   тел: 02/465 33 40
  • Електромагнитен разходомер FSM4000

   Електромагнитен разходомер FSM4000

   Електромагнитния разходомер FSM4000 на АВВ е предназначен за измерване дебита на флуиди с ниска електропроводимост. Той e универсално решение за измерване на дебит, както за конвенционални, така и за специфични приложения. Той е разработен специално за приложение в хранително-вкусовата, целулозно-хартиената и минната промишлености. На българския пазар продуктът се предлага от фирма АС-ДС, партньор на ABB Product Automation за България.

   фирма: АС-ДС ООД
   адрес: 5800 Плевен, бул. Русе №19, ет. 2
   тел: 064/802 350; 064/807 675
  • Електрически цилиндър ESBF

   Електрически цилиндър ESBF

   Позиционирането с електрическия цилиндър тип ESBF със сачмено-винтова двойка на Festo предлага много широки възможности. Този мощен, бърз, прецизен и с голям диапазон от сили и ходове електрически цилиндър е оптимално решение за позициониращи системи, приложими във всички сфери на автоматизацията. Той се отличава с изчистен дизайн, натоварвания до 17 kN, ход до 1500 mm и скорости до 1,35 m/s.

   фирма: Фесто ЕООД
   адрес: 1592 София бул. "Христофор Колумб" № 9
   тел: 02/960 07 12; 02/960 07 13
  • Модулни честотни преобразуватели Powerdrive MD2

   Модулни честотни преобразуватели Powerdrive MD2

   Водещият производител на електромеханични и електронни задвижващи системи Leroy-Somer, част от структурата на Emerson Industrial Automation, представя последно поколение модулен честотен преобразувател Powerdrive MD2. Устройството осигурява векторно управление на асинхронни и синхронни двигатели с мощност до 2800 kW, използвани в различни промишлени съоръжения.

   фирма: БЛС Автоматизация ООД
   адрес: 4004 гр. Пловдив, бул."Източен” № 48
   тел: 03/263 07 07; 0878 80 02 25 (главен офис); 0878 83 05 26 (7/24 обслужване)
  • Баркод позициониращи системи BPS 300i на Leuze electronic

   Баркод позициониращи системи BPS 300i на Leuze electronic

   Ново поколение баркор позициониращи системи BPS 300i представи водещият немски производител Leuze electronic в началото на месец март. На българския пазар широката продуктова гама на компанията се предлага от фирма Атикс. "Новата система дава възможност на специалистите да спестяват време и пари, благодарение на иновативните технологии, на базата на които е разработена. Тя е подходяща за всякакъв вид приложение, чрез лесен и бърз монтаж", поясняват от фирма Атикс.

   фирма: Атикс ООД
   адрес: 1700 София, ул. „Проф. д-р Димитър Добрев”, № 8, вх. А, ет.2
   тел: 02/465 33 40
  • Електропневматичен позиционен контролер CMSX

   Електропневматичен позиционен контролер CMSX

   Водещият немски производител Festo представя нов електропневматичен позиционен контролер CMSX, които осигурява плавно управление и големи технически възможности. Контролерите CMSX са бюджетно ориентирано решение, характеристиките на което осигуряват надеждно управление на процеса, както и възможност за дефиниране на безопасни позиции.

   фирма: Фесто ЕООД
   адрес: 1592 София, бул. "Христофор Колумб" № 9
   тел: 02/960 07 12; 02/960 07 13
  • Сензор за прозрачни обекти PRK 18B

   Сензор за прозрачни обекти PRK 18B

   Фирма Aтикс, официален дистрибутор на Leuze за България, представя последно поколение фотодатчици за прозрачни обекти от серията 18 на Leuze Electronic. „PRK 18B са високопроизводителни сензори за разпознаване на прозрачни обекти от обикновено и цветно стъкло, полиетилен и други прозрачни материали. Те се отличават с изключително малко време за реакция, имат компактни размери и здрав противоударен никелиран корпус“, съобщават за Инженер.bg от Атикс.

   фирма: Атикс ООД
   адрес: 1700 София, ул. „Проф. д-р Димитър Добрев”, № 8, вх. А, ет.2
   тел: 02/465 33 40
  • Контролери серия UniStream

   Контролери серия UniStream

   Ново поколение контролери - серия UniStream, на утвърдения израелски производител Unitronics, предлага на българския пазар фирма СЕМО. Отличителни характеристики на контролерите са висока производителност, саморегулиращо PID управление, както и до 48 независими контура. Контролерите са оборудвани с LCD или TFT цветен сензорен дисплей, разполагат с богата библиотека със снимки и изображения с висока резолюция и др.

   фирма: СЕМО ООД
   адрес: 1715 София, бул. "Ботевградско шосе" №247, сградата на Транскапитал, сграда 2, офис 2506
   тел: 02/942 47 62; 0889 28 80 21
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6