Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Анализи / Техн. решения

 • Операторски HMI панели и PLC контролери на Wecon – висококачествени продукти със съвременен дизайн и компоненти

  Операторски HMI панели и PLC контролери на Wecon – висококачествени продукти със съвременен дизайн и компоненти

  Wecon Technology е високотехнологична компания, специализирана в развоя, производството и продажбата на продукти за промишлена автоматизация. „Богатото портфолио на Wecon включва основно HMI операторски панели и PLC контролери, които намират приложение при създаването на инженерни проекти, в сградната автоматизация, при разработването на индустриални мрежи и нови източници на енергия. Всички нейни продукти са сертифицирани по CE/FCC”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Белима Аутомейшън.

 • Температурни сензори за взривоопасни среди на Günther от БИГ процес контрол

  Температурни сензори за взривоопасни среди на Günther от БИГ процес контрол

  Пълна гама от взривозащитени температурни сензори, съгласно директива ATEX 94/9/EG, предлага в своето обширно портфолио немският производител Günther. „В началото на 2012 г. компанията започва да разработва устойчиви на експлозия термодвойки и термометри за приложения в промишлеността, в които се използват лесно запалими субстанции в газообразна или прахова форма. Те са налични в разнообразни модели и конструктивни изпълнения“, информираха за Инженер.bg от фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на Günther.

 • Сканиращи електронни микроскопи Hitachi High-Technologies за високо качество на изображенията от фирма Астел

  Сканиращи електронни микроскопи Hitachi High-Technologies за високо качество на изображенията от фирма Астел

  Hitachi High-Technologies е специалист в предоставянето на разнообразни високотехнологични решения – от компютри и периферни устройства до научни инструменти и системи, електронни и индустриални машини и материали. У нас продуктите на японския гигант предлага водещата българска фирма Астел, доставчик на аналитична апаратура, контролно-измервателна техника и биотехнологично оборудване.

 • Висококачествени и надеждни пресостати и термостати на Baumer Bourdon Haenni от Софиана

  Висококачествени и надеждни пресостати и термостати на Baumer Bourdon Haenni от Софиана

  Софиана е българско търговско дружество, утвърдило се като надежден доставчик на разнообразие от пневматични цилиндри, пневматични и хидравлични съединители, съвременни технологии за проектиране и изграждане на пневматични и водни инсталации, както и на широк асортимент от уреди за измерване и контрол на налягане, температура, ниво и разход. В областта на измерването основен партньор на Софиана е компанията Baumer Bourdon Haenni, която е част от структурата на Baumer Group, Швейцария.

 • Брайт Инженеринг: Безжична сензорна система за вибрационен мониторинг на GE редуцира машинните аварии с 55%

  Брайт Инженеринг: Безжична сензорна система за вибрационен мониторинг на GE редуцира машинните аварии с 55%

  С нарастващите нужди на индустрията от намаляване на разходите, подобряване на ефективността и увеличаване на производителността, критична точка номер 1 за производителите са непланираните аварии и повреди на оборудването. Често поддръжката и ремонтът са свързани с прекъсвания и престои на производствения процес, водещо до ненужни оперативни разходи. Как обаче всичко това може да бъде избегнато? Отговорът дава утвърдената българска компания Брайт Инженеринг ООД.

 • Лекота, удобство и прецизност с индустриалните броячни везни от серия MB-IFS на KERN от Мари-Бентц

  Лекота, удобство и прецизност с индустриалните броячни везни от серия MB-IFS на KERN от Мари-Бентц

  Индустриалните броячни везни от серия MB-IFS на утвърдения немски лидер KERN осигуряват лекота и удобство при работа в промишлени приложения. „Решенията са разработени с двоен обхват на измерване – до 300 kg и до 60 000 бройки, като превключването в по-горен обхват и с по-висока точност е автоматично“, информираха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц, която предлага широка гама изделия на доказания производител на пазара у нас.

 • БИГ процес контрол: Günther с широко портфолио от термоелементи за стъкларската промишленост

  БИГ процес контрол: Günther с широко портфолио от термоелементи за стъкларската промишленост

  Немската компания Günther произвежда електрически сензори за температура от 1968 г. В началото фирмата се фокусира върху развоя на температурни датчици за промишлени пещи, но за кратък период от време успява да предложи продукти за почти всички други индустриални сектори. Днес Günther е водещ производител в областта на технологиите за измерване на температура, коментираха за Инженер.bg от фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на компанията.

 • АС-ДС: Капацитивна сонда FMI 51 на ACS-Control-System за измерване ниво на вода в кондензен резервоар

  АС-ДС: Капацитивна сонда FMI 51 на ACS-Control-System за измерване ниво на вода в кондензен резервоар

  Нивото на водата в кондензните резервоари на системите за пароснабдяване трябва да се поддържа в определени минимални и максимални граници. За целта често се използват кондуктивни измервателни сонди. Поради ниската проводимост на кондензата, този метод на измерване винаги създава проблеми. Интересен алтернативен вариант е капацитивната сонда FMI 51 на немската фирма ACS-Control-System, водещ производител и доставчик на оборудване в областта на измервателните технологии.

 • Астел: Amylab FN на Chopin Technologies осигурява бърз, лесен и надежден метод за определяне на амилазна активност

  Астел: Amylab FN на Chopin Technologies осигурява бърз, лесен и надежден метод за определяне на амилазна активност

  „Контролирането на амилазната активност е изключително важно за хранително-вкусовата промишленост, за да бъдат открити и да се изолират повредените партиди възможно най-бързо. Френската компания Chopin Technologies разработи апарата Amylab FN за измерване активността на ензимите, които разграждат нишестето (алфа-амилаза), чрез стандартния метод на Хагберг за определяне числото на падане или чрез новия уникален и много по-бърз метод Testogram“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Астел.

 • БИГ процес контрол: Прецизни сензори и уреди за измерване на температура в металургията от Günther

  БИГ процес контрол: Прецизни сензори и уреди за измерване на температура в металургията от Günther

  Основаната преди повече от 45 години немска компания Günther днес е сред най-утвърдените имена в областта на технологиите за измерване на температура в промишлени условия. „Портфолиото на компанията включва широк диапазон от термоелементи, съпротивителни термометри, компенсационни и термоелектрически кабели, сензори, сонди и инструменти за прецизно измерване и анализ на стопилки от метал в леярни и стоманодобивни предприятия”, информираха от фирма БИГ процес контрол ЕООД.

Още от КИП и А