Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

БИГ процес контрол: Надеждно измерване на температура с кабелните термодвойки и съпротивителни термометри на Günther

21.05.2019 г.


Многогодишният опит и въвеждането на сертифицирана система за управление на качеството, както и модерната калибрираща лаборатория гарантират високото качество и съответствието с най-взискателните стандарти на продуктите от портфолиото на утвърдената немска компания Günther Temperaturmesstechnik. „Кабелните термодвойки са едни от най-разпространените промишлени сензори за температура. Важни техни предимства са гъвкавостта и херметичността им, както и радиационната им устойчивост. Кабелните термодвойки и съпротивителните термометри от гамата 71-KFT/72-KFW на Günther се използват предимно за измерване на температура в течни и газообразни среди“, съобщиха за Инженер.bg от фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на компанията Günther.


Широката гама от конструктивни възможности на кабелните термодвойки и съпротивителните термометри от серията 71-KFT/72-KFW позволява те да бъдат адаптирани за измерване практически към всяко приложение в температурния диапазон от -200 °C до + 400 °C.


Основните предимства на кабелните термодвойки и кабелните съпротивителни термометри са:


 - Надеждна и частично херметична конструкция;

 - Широк избор на опции за конфигуриране.

 

Сензорите могат да имат тефлоново покритие за защита от влага и/или пружини за защита срещу скъсване на проводника в мястото на съединяване на обвивката и проводника.


В зависимост от конструкцията и сферата на приложение температурните сензори се разделят на:


 - Повърхностни сензори;

 - Контактни сензори;

 - Тръбни сензори;

 - Сензори с резба;

 - Сензори за заваряване;

 - Възможни са варианти на киселиноустойчиви и маслоустойчиви сензори.

 

Съпротивителните кабелни термометри на Günther се предлагат и във взривозащитени ATEX изпълнения.

 

Области на приложение на кабелните термодвойки и кабелните съпротивителни термометри:

 

 - Тръбопроводи;

 - Машини и оборудване;

 - Отоплителни тела;

 - Фурни;

 - Хладилници;

 - Течности.

 

„Günther предлага и индивидуални решения, като например изработване от материали, процесни конектори, аксесоари и други, които не са упоменати в каталога, но в повечето случаи могат да бъдат изпълнени по поръчка“, коментираха в заключение от БИГ процес контрол.


Повече информация за БИГ процес контрол ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: БИГ процес контрол ЕООД, Günther

Още от КИП и А