Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Анализи / Техн. решения

Вайд-Бул: Датчици от последно поколение на Carlo Gavazzi обслужват високотехнологични процеси

19.09.2018 г.


Като  новатор в промишлената електроапаратура и автоматизация, Вайд-Бул отделя специално внимание на своето портфолио от датчици. „Ние предлагаме на нашите клиенти високочувствителни фотоелектрически, ултразвукови и индуктивни датчици, магнитни сензори и датчици за околна среда“, информираха за Инженер.bg от фирмата. Всички те са производство на доказаната международната компания за електрическо и електронно оборудване Carlo Gavazzi. 

 

 Фотоелектрически датчици

 

Carlo Gavazzi предлага широк обхват от фотоелектрически сензори, които са доказано решение в пакетиращата индустрия, при автоматичните системи за врати и в различни индустриални приложения. „Сензорите на Carlo Gavazzi работят с дифузно отразена светлина, с отразени и поляризирани светлинни снопове, подтискат фоновите отблясъци, осигурявайки надеждно откриване на обектите и цветово разпознаване. Компанията произвежда и фиброоптични сензори за приложения, в които конвенционалните сензори не могат да бъдат използвани“ коментираха от Вайд-Бул. Фотоелектрическите датчици се изработват с корпуси от различни материали, което ги прави подходящи за приложение при различни решения за индустриално почистване.

 

Високочувствителни магнитни сензори

 

Широк е измервателният обхват на магнитните сензори, предлагани от Carlo Gavazzi. Те са високочувствителни сензори, които отчитат много малки разстояния.  „Магнитните датчици най-често намират приложение в асансьорни уредби, подемни устройства, както и за откриване на ниво и за контрол на достъп”, обясниха от Вайд-Бул.


Ултразвукови датчици за работа в тежки условия

 

Трудните условия на околната среда в редица производства правят приложението на ултразвуковите сензори наложително. „Ултразвуковите датчици на Carlo Gavazzi поддържат едновременно две функции – засичат наличието на обекти и измерват разстояния. Те се използват за измерване на различни целеви обекти, като например откриване ниво на течност в резервоари“, заявиха от българското дружество. Ултразвуковите датчици са налични с два размера на корпуса – M18 и M30. Аналоговите модели от тази група сензори са с изходи от 01 - 10 VDC или 4 - 20 mА.


Сензори за околна среда, устойчиви на прах и замръзване

 

Тази широка група сензори на Carlo Gavazzi измерва концентрацията на СО2, относителната влажност (RH), температурата на околната среда, както и скоростта на движение на въздуха. „Сензорите за околна среда са предназначени за откриване нивата на различни параметри на средата и за предаване информацията на контролер или система за сградна автоматизация. Обикновено намират приложение в офиси, учебни заведения, т.нар. „зелени“ къщи, музеи и др.“, посочиха от Вайд-Бул.

  

Анемометрите и сензорите за посока на вятъра от тази група датчици имат импулсен изход, свързан с контролер. Предназначени са за измерване скоростта на вятъра във вятърни ферми, мостове, чешми и соларни инсталации. „Високата им степен на приложимост в различни среди е следствие на добрата им защита срещу прах и вградения в тях нагревател, който предпазва ротационните части от замръзване“, коментираха специалистите от компанията. 

 

Индуктивни датчици откриват лесно метални части и обекти

 

Разнообразие от индуктивни датчици и крайни превключватели на Carlo Gavazzi предоставя на своите клиенти  фирма Вайд-Бул. Предназначението на този вид сензори е да откриват метални части и обекти. Те се използват в машини за производство на пластмасови опаковки, поточни линии и транспортни системи.


„Индуктивните сензори и крайните превключватели разполагат с цифрови (SCR, транзистор) и аналогови изходи. Моделите от тази група се произвеждат в два варианта – с плосък корпус или с цилиндричен корпус, със стандартен и разширен обхват“, разясниха в заключение от българската фирма.

  

Повече информация за Вайд-Бул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Вайд-Бул

Още от КИП и А