Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

Разходомер за масов разход CF300F от одобрен тип от фирма Унисист Инженеринг

16.08.2019 г.


Унисист Инженеринг е доказана българска компания в разработката и производството на уреди и системи за автоматизация, отговарящи на високите технически изисквания на съвременната индустрия. Производствената програма на дружеството включва разнообразие от продукти с приложение в газоразпределението, като преобразуватели за разход, устройства за непрекъснат контрол, калибратори, контролно-измервателни уреди и мн.др. „В областта на отчитането и натрупването разходи на течности ви представяме разходомер модел CF300F. Уредът е включен в регистъра на одобрените за използване типове средства за измерване от Българския институт по метрология“, информираха за Инженер.bg от Унисист Инженеринг.


Модел CF300F представлява преобразувател, предназначен за отчитане и натрупване на разхода на течности, които се измерват посредством сензори и трансмитери за масов разход на Micro Motion, тип RFT9712/9739. Устройството намира приложение и при работа с други датчици за разход, които притежават честотен изход. Преобразувателят се отличава с високата си точност на измерване, с приведена грешка по-малка от ± 0.1 %при измерване на температура и плътност.

 

Технически характеристики на разходомер CF300F

 

Разходомерът разполага с два галванично разделени аналогови входа 4-20 mA, с възможност за вътрешно захранване при двупроводни преобразуватели с 24 V DC. „Устройството е снабдено и с 2 галванично разделени честотни входа с максимална честота от 13 kHz с коефициент на запълване, по-голям от 0.2. Вътрешното захранване е 24 VDC с максимален ток 25 mA“, обясниха от българското дружество.


 

Разходомерът CF300F е снабден с два галванично разделени аналогови изходни канала 0(4)-20 mA при товарно съпротивление Rт < 500 W и релейни изходи за броячи и аларма. Устройството работи със сериен интерфейс RS232 и скорост на обмен от реда – 150, 300, 600, 1200, 2400, 4800 и 9600 bps. „Преобразувателят е с размери 96 х 96 х 180 mm и тегло 2 kg, а максималната му консумирана мощност е 10 VA. Измервателните обхвати на устройствoтo се определят при неговото конфигуриране за нуждите на потребителите“, добавиха още от Унисист Инженеринг“.


 

Условия на работа на разходомера:


 - Температура: 5 – 40 °С.

 - Атмосферно налягане: 86 – 106 kPa;

 - Относителна влажност: до 80%/25 °С;

 - Захранващо напрежение: 220 V +10%, 220 V -15%; 50 ± 1 Hz;

 - Време за начално установяване: 30 min.

 

Повече информация за Унисист Инженеринг, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Унисист Инженеринг, pixabay.com

Още от КИП и А