Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Анализи / Техн. решения

Райкос Тех: Операторските панели на Exor с клас на защита IP69 – последна дума на техниката при производството на храни

14.03.2019 г.


Когато законовите норми поставят изключително високи хигиенни изисквания по отношение на обработката, приготвянето, преработката и опаковането на храни, операторските панели на Exor с размери 7“ и 15″ за хранително-вкусовата промишленост (ХВП) представляват оптимален избор както за производителя, така и за крайния потребител. „Ние произвеждаме специализирани решения, изцяло съобразени с проблемите, пред които е изправен секторът за производство на храни и напитки, и по-специално секторът за месопреработка. Exor предлага три специално адаптирани модела за ХВП, а именно 7-инчовите eTOP507MFB и eX707FB и 15-инчовия eX715FB“, заявиха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех, която е партньор на Exor в България.


 

Хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост се различават от другите индустриални сектори. На пръв поглед изграждането на производствените мощности може да изглежда сходно, но съществуват редица законодателни изисквания и норми, които са драстично по-тежки. „За да отговори на тези предизвикателства, италианската компания Exor успя да адаптира своите изключително успешни модели операторски панели eTOP507, eX707 и eX715. Те бяха модифицирани в няколко насоки, за да отговарят на изискванията на CEI EN 60529. Особено внимание бе отделено, за да бъде предотвратено натрупването на храни, мазнини и прахови частици върху тях“, допълниха от Райкос Тех.


Здравите предни страни от неръждаема стомана са силно полирани, за да не задържат частици. Корпусът има оптимален ъгъл на контакт с повърхността на машината, което позволява измивните емулсии да се оттекат и да не се допусне задържането на бактерии и микроби.

 

„Всички тези характеристики превръщат панелите на Exor в продукти с висок клас на защита IP69. Те са устойчиви срещу агресивни и корозивни почистващи вещества, както и на често миене под високо налягане и с висока температура“, допълниха от Райкос Тех.


Използвайки панелите на Exor, не се налага поставянето им в скъпоструващ защитен корпус, както често може да бъде видяно в подобни производства. Промишлените отрасли, за които са предназначени тези HMI панели, са ХВП, фармацевтиката и химическата индустрия, както и навсякъде, където изключителното внимание върху хигиената е задължение и норма.


Основни характеристики на операторски панели на Exor с клас на защита IP69:

  •  - Удължена гаранция на устройствата, дори без наличието на защитен корпус;

  •  - Лесно почистване;

  •  - Действителен клас на защита: IP69;

  •  - Стъкло с висока якост и полиестерно покритие;

  •  - Водонепроницаем при високо налягане и температури до 80°C;

  •  - Перфектен дизайн и рамка от неръждаема стомана;

  •  - Устойчивост срещу агресивни химикали;

  •  - Уплътнение, отговарящо на изискванията за производството на храни;

  •  - Предният панел и уплътнението отговарят на изискванията на DIN EN1672-2 и EHEDG/FDA 21 CFR 177.2006.


 

Повече информация за Райкос Тех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Райкос Тех, Exor

Още от КИП и А