Анализи / Техн. решения

Сканиращи електронни микроскопи Hitachi High-Technologies за високо качество на изображенията от фирма Астел

09.02.2018 г.

Hitachi High-Technologies е специалист в предоставянето на разнообразни високотехнологични решения – от компютри и периферни устройства до научни инструменти и системи, електронни и индустриални машини и материали. У нас продуктите на японския гигант предлага водещата българска фирма Астел, доставчик на аналитична апаратура, контролно-измервателна техника и биотехнологично оборудване. „Hitachi High-Technologies произвежда широка гама от електронни микроскопи, сред които сканиращи електронни микроскопи (SEM), осигуряващи на потребителите набор от мощни автоматизирани функции за постигане на изображения с ненадминато качество“, информираха за Инженер.bg от Астел.


 

Сканиращ електронен микроскоп FlexSEM 1000

 

Този вид електронен микроскоп се отличава с компактна конструкция,  като същевременно предлага пълната функционалност на един конвенционален SEM и изисква само един стандартен контакт за захранване. „Моделът FlexSEM 1000 съчетава в себе си иновативни технически характеристики с интуитивен интерфейс, за да осигури адаптивност и гъвкавост в едно мощно и автоматизирано лабораторно решение. С апаратурата се постига ненадминато изпълнение на изображенията с най-висока резолюция за класа на компактните сканиращи електронни микроскопи“, споделиха от българската компания.

 

В конструкцията на FlexSEM 1000 са заложени новоразработена електронно-оптичната система и доказани детектори с висока чувствителност, което позволява постигане на резолюция на изображенията от 4 nm. Друго предимство на микроскопа е възможността за наблюдение на непроводими образци без предварителна пробоподготовка, благодарение на новите вакуумни технологии.


 

Начинът на работа и управлението на модела FlexSEM 1000 са изключително удобни, дори и за начинаещите потребители. Висококачественото и бързо събиране на данни се извършва посредством разнообразието от налични автоматизирани функции. „Електронният микроскоп има нова и мощна функция за навигация със СEM карта, което означава по-бързо намиране на областите на интерес и постигане на точни и корелирани оптични и СEM изображения, само с един клик“, допълниха от Астел.


Сканиращи електронни микроскопи SU3500, S-3700N и SU1510

 

Сканиращ електронен микроскоп SU3500, както и моделите S-3700N и SU1510 с волфрамови катоди, се отличават с възможността за работа в различни режими, изключителната си стабилност и надеждност, а също и с високата резолюция на изображенията. „Потребителите могат да избират между конвенционален висок вакуум при променливо налягане в камерата, VP режим на работа за влажни или непроводими проби, както и режим на „ниско напрежение“. Всичко това без необходимост от допълнителни оптимизации при преминаване от един в друг режим“, разясниха българските специалисти.


 

 

Микроскопът SU3500 е разработен за широка гама приложения, включващи анализ на биологични проби и различни видове високотехнологични материали. Моделът е снабден с изцяло нова електронно-оптична система, осигуряваща най-доброто качество на изображенията за този клас апаратура – 7 nm SE разделителна способност на изображението при 3 kV и 10 nm BSE разделителна способност при 5 kV. „Микроскопът S-3700N е оборудван с по-голяма камера за изследване на по-обемни образци, като например машинни детайли и археологични артефакти. Ако пък се нуждаете от по-нискобюджетно решение, то моделът SU1510 е най-подходящият апарат за вас, съчетавайки основните технически характеристики на микроскопите от серията, но с по-опростена система на управление“, коментираха в заключение то Астел.

 

Повече информация за Астел ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Астел, Hitachi High-Technologies

Още от КИП и А