Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

Във времето на цъфтящите вишни сакура, АкваКом Електроникс представя помпите Iwaki – самураите в помпеното оборудване

03.04.2020 г.


Япония е страна, която привлича със своята различност. Но отдавна ни е симппатична не само заради цъфтящите вишни и мистичния образ на самураите. Японските технологии са се наложили като едни от най-иновативните и качествените. Ето защо, днес ще поговорим именно за един японски производител на помпени решения и ще Ви представим класен модел на дозираща помпа. Повече за продуктите на Iwaki за Инженер.bg споделиха от АкваКом Електроникс – доказано българско дружество в областта на инженеринга за третиране на води.„Историята на Iwaki започва през 1956 г. като дистрибутор на лабораторно оборудване в Токио, където до ден днешен се намира централата на компанията. Неин основател е инж. Йошиаки Фуджинака. През 1959 г. е произведена първата дозираща помпа на бранда. Оттогава следва път на постоянно внедряване на иновации и подобрения на съществуващите серии помпи, което превръща Iwaki в един от водещите производители на помпи в световен мащаб“, разказаха от АкваКом Електроникс.


Всички части на помпите Iwaki, включително подходящите аксесоари и резервни части, се произвеждат в Япония.


Със създаването на Iwaki Europe (Германия) японският производител навлиза решително и на европейския пазар. „В повечето страни компанията присъства чрез местни филиали и фирми-партньори. А за нас е удоволствие, че можем да представим помпите Iwaki като част от портфолиото ни“, заявиха от българското дружество.В днешния материал избрахме да Ви покажем едно надеждно и прецизно решение за дозиране – електромагнитната помпа от висок клас EWN-Y. Тя е комбинирана с EFS сензор за дебит и  осигурява точен контрол и мониторинг в реално време на процеса по дозиране. Необходимият дебит просто се въвежда. Чрез обратна връзка към EFS сензора, помпата постоянно регулира скоростта си, за да поддържа зададената доза – дори при промяна на температурата, вискозитета или стойностите на налягане при всмукване или изпускане.


„Скоростта на хода може да бъде настроена с нарастване със стъпка от 1 spm между 1 и 360 spm. Възможността за регулиране на дължината на хода допълнително подпомага фината настройка, която корекцията на скоростта не може да постигне“, поясниха от АкваКом.


EWN-Y се предлага изработена от PVC, GFRPP, PVDF или SUS316. Ето и основните характеристики на модела:

- Максимален дебит: 25.2 l/h;

- Максимално налягане: 1.4 Mpa;

- Температурни граници на течността: от -10 до 60 °C.


Повече информация за АкваКом Електроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: pixabay.com, АкваКом ЕлектрониксIwaki

Още от КИП и А