Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

AC-DC: Смарт трансмитер за измерване на диференциално налягане на газове, пари и течности от Аplisens

10.05.2019 г.


Aplisens е полска компания, която се нарежда сред водещите световни производители на висококачествени измервателни и контролни уреди. Като официален партньор на международното дружество у нас, доказаната българска търговска и инженерингова фирма АС-ДС представя смарт трансмитера за диференциално налягане, модел APR-2000 ALW. „Устройството е подходящо за редица приложения в индустрията, изискващи измерване на налягане на газове, пари и течности с висока точност. Трансмитерът е изработен от висококачествени и устойчиви материали и отговаря на европейските изисквания за безопасност, което гарантира неговия дълъг експлоатационен живот“, информираха за Инженер.bg специалистите от АС-ДС.

 

 

Активният елемент на трансмитер APR-2000ALW представлява пиезорезистивен силициев сензор, който е отделен от средата посредством диафрагми и специален тип флуид. Дизайнът на активния сензорен елемент гарантира, че той е в състояние да издържа на пренапрежения и претоварвания до 250/320/413 bar. Приборът е проектиран за максимално статично налягане за уреда до 700 bar.

 

Технически характеристики на трансмитер APR-2000 ALW:

 

 - Приборът е проектиран за максимално статично налягане за уреда до 700 bar;

 - Изходен сигнал: 4...20 mA, 0...20 mA или 0...5 mA + протокол HART;

 - Точност на измерване: 0.075% (0.05%);

 - Дисплей с подсветка;

 - SIL 2 сертификат;

 - Сертификат за вътрешна безопасност ATEX, IECEx;

 - Сертификат за взривобезопасност ATEX, IECEx;

 - Морски сертификат DNV, BV;

 - Съответствие с PED (97/23 / ЕО);

 - Програмиране чрез локални бутони на панела;

 - Позлатени диафрагми;

 - Материал на мокри части: сплав Hastelloy C276 (никел-хром-молибден).

 

Със своето високо съдържание на хром и молибден, сплавта, от която са изработени мокрите части на трансмитер APR-2000 ALW, е в състояние да издържа както на оксидиращи, така и на неоксидиращи киселини. Освен това, материалът показва изключителна устойчивост на хлориди и други халогениди, сулфиди, а също и на корозия в кисела среда.


 

1. Свързване тип P; 2. Свързване тип PN; 3. Директно или отдалечено свързване чрез диафрагма

 

„Корпусът е изработен от алуминиева отливка или 316SS стоманасъс степен на защита IP66/IP67. Неговата конструкция улеснява потребителите с наличния въртящ се локален дисплей и избора на посока на окабеляването, както и с възможността за завъртане на самия корпус межу 0 и 340° спрямо сензора“, допълниха в заключение от фирма АС-ДС.

 

Повече информация за АС-ДС ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: АС-ДС, Aplisens

Още от КИП и А