Анализи / Техн. решения

Операторски HMI панели и PLC контролери на Wecon – висококачествени продукти със съвременен дизайн и компоненти

28.03.2018 г.


Wecon Technology е високотехнологична компания, специализирана в развоя, производството и продажбата на продукти за промишлена автоматизация. „Богатото портфолио на Wecon включва основно HMI операторски панели и PLC контролери, които намират приложение при създаването на инженерни проекти, в сградната автоматизация, при разработването на индустриални мрежи и нови източници на енергия. Всички нейни продукти са сертифицирани по CE/FCC”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Белима Аутомейшън, официален дистрибутор на компанията за България.


Wecon непрекъснато усъвършенства и надгражда своите продукти, за да удовлетвори все по-взискателното потребителско търсене.Продуктовата линия HMI операторски панели обхваща 4 серии:

 

 - Серия LEVI за автоматизация в машиностроенето

Това е първото поколение HMI интерфейси на WECON, които намират широко приложение за автоматизация в машиностроенето. „Осигуряват изключителни възможности, като опции за дистанционен достъп, контрол на достъпа, управление през мобилно приложение и свързаност с всички широко използвани PLC контролери на пазара“, поясниха от Белима Аутомейшън.


Предлагат се с размери на екрана 3,5”, 4,3”, 7,0” и 10,2”, които отговарят на всякакви нужди - от леки проекти до тежки приложения.


 - Серия PI3000 с мощен процесор Cortex A8

Серията включва високотехнологични HMI интерфейси с размер на екрана 7.0” и 10.2”. Те се отличават с мощен процесор Cortex A8, който позволява стандартен SQL синтаксис, надежден backup на данни, както и ODBC достъп.


Предвидена е и възможност за допълнителна памет до 32 GB чрез USB или SD карта.- Серия PI8000 с възможност за дистанционен достъп

Операторските панели от тази серия се предлагат с размери на екрана 7.0”, 10.2” и 10.4”. Те се характеризират с мощен процесор Cortex A8 и електронна памет от 4 GB. Възможна е реализацията на дистанционен достъп и сваляне на програми чрез приложение за iOS или Android.


 - Серия PI9000 с панели с големи размери на екрана

Серията включва операторски панели с големи размери на екрана: 12” и 15.6”. HMI интерфейсите се отличават с процесор Cortex A9 и резолюция 1920*1080.


Продуктовата линия от PLC контролери включва четири серии:

 

 •  - LX3V - серия стандартни PLC контролери;

 •  - LX3VP - високоскоростни PLC контролери с характеристиките на LX3V, но с по-бързи изходни функции;

 •  - LX3VE - пълна функционалност като на LX3V с включен и контрол на преместването;

 •  - LX3VM - съчетава функционалностите на серията LX3VE с възможност за кръгова интерполация.Контролерите на Wecon са с Modbus 485 комуникация и възможност за добавяне на още до два 485, един CAN и един Ethernet порт (за Modbus TCP). „Те се отличават с четириканален високоскоростен импулсен изход, N:N вътрешнокомуникационна система, електронна CAM система и високопрецизен тегловен модул с голяма чувствителност. Разширителният модул за импулсния изход поддържа S-образна крива на ускоряване/забавяне и двускоростно позициониране“, коментираха от фирма Белима Аутомейшън.Продуктите на Wecon намират приложение в:

 •  - Системи за ограничаване на скоростта на камиони;
   - Разплащателни системи с принтер за бензиностанции;

 •  - Машини за винопроизводство;

 •  - Системи за нанасяне на покритие с открит HMI панел;

 •  - Корабни системи за контрол на достъпа;

 •  - Домашни системи за автоматизация;

 •  - Машини за рязане;

 •  - Озонатори;

 •  - Текстилно оборудване;

 •  - Машини за опаковане и мн.др.Повече информация за Белима Аутомейшън ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Белима Аутомейшън, Wecon

Още от КИП и А