Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Анализи / Техн. решения

 • Вайд-Бул: Датчици от последно поколение на Carlo Gavazzi обслужват високотехнологични процеси

  Вайд-Бул: Датчици от последно поколение на Carlo Gavazzi обслужват високотехнологични процеси

  Като новатор в промишлената електроапаратура и автоматизация, Вайд-Бул отделя специално внимание на своето портфолио от датчици. „Ние предлагаме на нашите клиенти високочувствителни фотоелектрически, ултразвукови и индуктивни датчици, магнитни сензори и датчици за околна среда“, информираха за Инженер.bg от фирмата. Всички те са производство на доказаната международната компания за електрическо и електронно оборудване Carlo Gavazzi.

 • БИГ процес контрол: Mантелни термодвойки без защитна арматура на Günther гарантират прецизни и бързи резултати

  БИГ процес контрол: Mантелни термодвойки без защитна арматура на Günther гарантират прецизни и бързи резултати

  За годините, в които оперира, компанията Günther се е превърнала в символ на най-съвременните решения в областта на температурното измерване. Използването на иновативни технологии и индивидуалният подход са движещата сила, която поддържа високо качество на продуктите. Термодвойките без защитна арматура с минерална изолация се използват в почти всички отрасли на промишлеността, в които е необходимо измерване на температури до 1100 °C.

 • Астел: Автоматизиран качествен контрол на зърното с Gestar от Chopin Technologies

  Астел: Автоматизиран качествен контрол на зърното с Gestar от Chopin Technologies

  За утвърдения френски производител на аналитична апаратура Chopin Technologies идеята за автоматизиран качествен контрол на постъпващото зърно възниква преди около 10 години. Клиенти на компанията, които се занимават със съхранение и смилане на зърнени храни, се оплакват от загубата на време при входящия контрол на качеството на зърното. „В началото Chopin Technologies започва работа над системи за автоматизация, които анализират само проби в каросериите на камионите с постъпващото зърно“, коментираха за Инженер.bg от фирма Астел.

 • Акредитирани лаборатории Унисист: Прилагаме съвременни, валидирани методики за калибриране

  Акредитирани лаборатории Унисист: Прилагаме съвременни, валидирани методики за калибриране

  Унисист е доказана българска компания – нотифициран орган за оценяване на съответствието на средства за измерване по Директива 2004/22/ЕС. В структурата на фирмата са включени три акредитирани лаборатории – за проверка, калибриране и оценка на средства за измерване. „Лабораторията за калибриране на средства за измерване е създадена през 1996 г. и разполага с високотехнологично еталонно оборудване“, информираха за Инженер.bg от фирма Унисист.

 • Операторски HMI панели и PLC контролери на Wecon – висококачествени продукти със съвременен дизайн и компоненти

  Операторски HMI панели и PLC контролери на Wecon – висококачествени продукти със съвременен дизайн и компоненти

  Wecon Technology е високотехнологична компания, специализирана в развоя, производството и продажбата на продукти за промишлена автоматизация. „Богатото портфолио на Wecon включва основно HMI операторски панели и PLC контролери, които намират приложение при създаването на инженерни проекти, в сградната автоматизация, при разработването на индустриални мрежи и нови източници на енергия. Всички нейни продукти са сертифицирани по CE/FCC”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Белима Аутомейшън.

 • Температурни сензори за взривоопасни среди на Günther от БИГ процес контрол

  Температурни сензори за взривоопасни среди на Günther от БИГ процес контрол

  Пълна гама от взривозащитени температурни сензори, съгласно директива ATEX 94/9/EG, предлага в своето обширно портфолио немският производител Günther. „В началото на 2012 г. компанията започва да разработва устойчиви на експлозия термодвойки и термометри за приложения в промишлеността, в които се използват лесно запалими субстанции в газообразна или прахова форма. Те са налични в разнообразни модели и конструктивни изпълнения“, информираха за Инженер.bg от фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на Günther.

 • Сканиращи електронни микроскопи Hitachi High-Technologies за високо качество на изображенията от фирма Астел

  Сканиращи електронни микроскопи Hitachi High-Technologies за високо качество на изображенията от фирма Астел

  Hitachi High-Technologies е специалист в предоставянето на разнообразни високотехнологични решения – от компютри и периферни устройства до научни инструменти и системи, електронни и индустриални машини и материали. У нас продуктите на японския гигант предлага водещата българска фирма Астел, доставчик на аналитична апаратура, контролно-измервателна техника и биотехнологично оборудване.

 • Висококачествени и надеждни пресостати и термостати на Baumer Bourdon Haenni от Софиана

  Висококачествени и надеждни пресостати и термостати на Baumer Bourdon Haenni от Софиана

  Софиана е българско търговско дружество, утвърдило се като надежден доставчик на разнообразие от пневматични цилиндри, пневматични и хидравлични съединители, съвременни технологии за проектиране и изграждане на пневматични и водни инсталации, както и на широк асортимент от уреди за измерване и контрол на налягане, температура, ниво и разход. В областта на измерването основен партньор на Софиана е компанията Baumer Bourdon Haenni, която е част от структурата на Baumer Group, Швейцария.

 • Брайт Инженеринг: Безжична сензорна система за вибрационен мониторинг на GE редуцира машинните аварии с 55%

  Брайт Инженеринг: Безжична сензорна система за вибрационен мониторинг на GE редуцира машинните аварии с 55%

  С нарастващите нужди на индустрията от намаляване на разходите, подобряване на ефективността и увеличаване на производителността, критична точка номер 1 за производителите са непланираните аварии и повреди на оборудването. Често поддръжката и ремонтът са свързани с прекъсвания и престои на производствения процес, водещо до ненужни оперативни разходи. Как обаче всичко това може да бъде избегнато? Отговорът дава утвърдената българска компания Брайт Инженеринг ООД.

 • Лекота, удобство и прецизност с индустриалните броячни везни от серия MB-IFS на KERN от Мари-Бентц

  Лекота, удобство и прецизност с индустриалните броячни везни от серия MB-IFS на KERN от Мари-Бентц

  Индустриалните броячни везни от серия MB-IFS на утвърдения немски лидер KERN осигуряват лекота и удобство при работа в промишлени приложения. „Решенията са разработени с двоен обхват на измерване – до 300 kg и до 60 000 бройки, като превключването в по-горен обхват и с по-висока точност е автоматично“, информираха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц, която предлага широка гама изделия на доказания производител на пазара у нас.

Още от КИП и А