Анализи / Техн. решения

 • АС-ДС: Капацитивна сонда FMI 51 на ACS-Control-System за измерване ниво на вода в кондензен резервоар

  АС-ДС: Капацитивна сонда FMI 51 на ACS-Control-System за измерване ниво на вода в кондензен резервоар

  Нивото на водата в кондензните резервоари на системите за пароснабдяване трябва да се поддържа в определени минимални и максимални граници. За целта често се използват кондуктивни измервателни сонди. Поради ниската проводимост на кондензата, този метод на измерване винаги създава проблеми. Интересен алтернативен вариант е капацитивната сонда FMI 51 на немската фирма ACS-Control-System, водещ производител и доставчик на оборудване в областта на измервателните технологии.

 • Астел: Amylab FN на Chopin Technologies осигурява бърз, лесен и надежден метод за определяне на амилазна активност

  Астел: Amylab FN на Chopin Technologies осигурява бърз, лесен и надежден метод за определяне на амилазна активност

  „Контролирането на амилазната активност е изключително важно за хранително-вкусовата промишленост, за да бъдат открити и да се изолират повредените партиди възможно най-бързо. Френската компания Chopin Technologies разработи апарата Amylab FN за измерване активността на ензимите, които разграждат нишестето (алфа-амилаза), чрез стандартния метод на Хагберг за определяне числото на падане или чрез новия уникален и много по-бърз метод Testogram“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Астел.

 • БИГ процес контрол: Прецизни сензори и уреди за измерване на температура в металургията от Günther

  БИГ процес контрол: Прецизни сензори и уреди за измерване на температура в металургията от Günther

  Основаната преди повече от 45 години немска компания Günther днес е сред най-утвърдените имена в областта на технологиите за измерване на температура в промишлени условия. „Портфолиото на компанията включва широк диапазон от термоелементи, съпротивителни термометри, компенсационни и термоелектрически кабели, сензори, сонди и инструменти за прецизно измерване и анализ на стопилки от метал в леярни и стоманодобивни предприятия”, информираха от фирма БИГ процес контрол ЕООД.

 • Хромсервис: Безопасни условия на труд в лабораторията с решенията на S.C.A.T. Europe

  Хромсервис: Безопасни условия на труд в лабораторията с решенията на S.C.A.T. Europe

  Хромсервис е утвърдена българска компания в областта на доставките и сервиза на системи, уреди и пособия за лабораторни анализи. Като официален дистрибутор за България на S.C.A.T. Europe дружеството представя продуктовата гама на немския производител за безопасна работа с химикали. „Асортиментът ни включва системи за подаване на разтворители, задържане на отработени течности, както и решения за управление на запълването на резервоари”, информираха от Хромсервис.

 • БР Техника: Свобода в творческите виждания с комплексните решения за сценично оборудване от Bosch Rexroth

  БР Техника: Свобода в творческите виждания с комплексните решения за сценично оборудване от Bosch Rexroth

  Немската компания Bosch Rexroth е световно признат експерт в решенията за преместване на различни обекти – без значение от размерите и пространството, в което то се извършва. Системите и механизмите на Bosch Rexroth са такива, че създават усещането за извънредно лесен процес, като с махване на вълшебна пръчица. Когато трябва да се избере техническо решение за спектакли или представления, вече не говорим само за задвижващи устройства, коментираха за Инженер.bg от фирма БР Техника.

 • Богатство от контролно-измервателна техника и автоматизация на производството от БИГ процес контрол

  Богатство от контролно-измервателна техника и автоматизация на производството от БИГ процес контрол

  БИГ процес контрол ЕООД е новосъздадена българска компания, специализирана в доставката на измервателна техника и в автоматизацията на производствени процеси. Тя е основана от доказани специалисти с дългогодишен опит в сферата на КИП и А. Фирмата е официален представител за България на световно утвърдения немски производител на температурни датчици Günther, както и на доказаната италианска компания за производство на техника за автоматизация Gefran.

 • Астел: Преносими рентгенови анализатори S-Mobile от Xenemetrix с висока чувствителност

  Астел: Преносими рентгенови анализатори S-Mobile от Xenemetrix с висока чувствителност

  С повече от 30 години опит, компанията Xenemetrix е специализирана в проектиране, разработване, производство и маркетинг на енергийно-дисперсионни рентгенови флуоресцентни (EDXRF) системи. За да отговори на необходимостта от иновативни технологии и решения, подходящи за днешните все по-нарастващите аналитични нужди, компанията разработва и предлага на пазара малкия компактен рентгено-флуоресцентен спектрометър S-Mobile, информираха от фирма Астел.

 • Темпа Систем: Контролни табла от неръждаема стомана на Tempa Pano за приложения с високи изисквания

  Темпа Систем: Контролни табла от неръждаема стомана на Tempa Pano за приложения с високи изисквания

  В производствата, в които има високи изисквания към хигиената и корозионната устойчивост, е задължително използването на контролни табла от неръждаема стомана. Темпа Систем предлага три серии табла от неръждаема стомана на утвърдения производител Tempa Pano: разклонителни кутии серия SSJB, табла за стенен монтаж SSETS и табла за подов монтаж SSAS. Те намират приложение в хранително-вкусовата, химическата, фармацевтичната и други индустрии с повишени изисквания.

 • Автоматизирана система за мониторинг на енергопотреблението от Комикон

  Автоматизирана система за мониторинг на енергопотреблението от Комикон

  Водещият разработчик на решения за енергиен мениджмънт и сградна автоматизация Комикон представя на българския пазар автоматизирана система за мониторинг на енергопотреблението. От фирмата поясниха пред Инженер.bg, че тя е предназначена за работа в промишлени предприятия, хотели, МОЛ-ове и други обекти с много енергийни консуматори. Решението обхваща всички енергоносители в една фабрика – електричество, газ, вода, пара, температура, токове, напрежения и др., както и определени технологични параметри.

 • Новата серия сензорна радиотехника Impulser на Steinel осигурява още по-голяма надеждност и експлоатационна гъвкавост

  Новата серия сензорна радиотехника Impulser на Steinel осигурява още по-голяма надеждност и експлоатационна гъвкавост

  Сензорната радиотехника на немската компания Steinel Professional, утвърден производител на висококачествени сензори, осигурява доказаните предимства на свободната безжична комуникация. „Устройствата от серията Impulser на Steinel съчетават съвременна сензорна техника, интелигентно процесорно управление и надеждна радио връзка с честота 868,3 MHz. Те представляват иновативно решение за отговорни приложения за наблюдение", съобщиха от фирма Ташев-Галвинг.

Още от КИП и А