Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

 • Висококачествени и надеждни пресостати и термостати на Baumer Bourdon Haenni от Софиана

  Висококачествени и надеждни пресостати и термостати на Baumer Bourdon Haenni от Софиана

  Софиана е българско търговско дружество, утвърдило се като надежден доставчик на разнообразие от пневматични цилиндри, пневматични и хидравлични съединители, съвременни технологии за проектиране и изграждане на пневматични и водни инсталации, както и на широк асортимент от уреди за измерване и контрол на налягане, температура, ниво и разход. В областта на измерването основен партньор на Софиана е компанията Baumer Bourdon Haenni, която е част от структурата на Baumer Group, Швейцария.

 • Брайт Инженеринг: Безжична сензорна система за вибрационен мониторинг на GE редуцира машинните аварии с 55%

  Брайт Инженеринг: Безжична сензорна система за вибрационен мониторинг на GE редуцира машинните аварии с 55%

  С нарастващите нужди на индустрията от намаляване на разходите, подобряване на ефективността и увеличаване на производителността, критична точка номер 1 за производителите са непланираните аварии и повреди на оборудването. Често поддръжката и ремонтът са свързани с прекъсвания и престои на производствения процес, водещо до ненужни оперативни разходи. Как обаче всичко това може да бъде избегнато? Отговорът дава утвърдената българска компания Брайт Инженеринг ООД.

 • Лекота, удобство и прецизност с индустриалните броячни везни от серия MB-IFS на KERN от Мари-Бентц

  Лекота, удобство и прецизност с индустриалните броячни везни от серия MB-IFS на KERN от Мари-Бентц

  Индустриалните броячни везни от серия MB-IFS на утвърдения немски лидер KERN осигуряват лекота и удобство при работа в промишлени приложения. „Решенията са разработени с двоен обхват на измерване – до 300 kg и до 60 000 бройки, като превключването в по-горен обхват и с по-висока точност е автоматично“, информираха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц, която предлага широка гама изделия на доказания производител на пазара у нас.

 • БИГ процес контрол: Günther с широко портфолио от термоелементи за стъкларската промишленост

  БИГ процес контрол: Günther с широко портфолио от термоелементи за стъкларската промишленост

  Немската компания Günther произвежда електрически сензори за температура от 1968 г. В началото фирмата се фокусира върху развоя на температурни датчици за промишлени пещи, но за кратък период от време успява да предложи продукти за почти всички други индустриални сектори. Днес Günther е водещ производител в областта на технологиите за измерване на температура, коментираха за Инженер.bg от фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на компанията.

 • АС-ДС: Капацитивна сонда FMI 51 на ACS-Control-System за измерване ниво на вода в кондензен резервоар

  АС-ДС: Капацитивна сонда FMI 51 на ACS-Control-System за измерване ниво на вода в кондензен резервоар

  Нивото на водата в кондензните резервоари на системите за пароснабдяване трябва да се поддържа в определени минимални и максимални граници. За целта често се използват кондуктивни измервателни сонди. Поради ниската проводимост на кондензата, този метод на измерване винаги създава проблеми. Интересен алтернативен вариант е капацитивната сонда FMI 51 на немската фирма ACS-Control-System, водещ производител и доставчик на оборудване в областта на измервателните технологии.

 • Астел: Amylab FN на Chopin Technologies осигурява бърз, лесен и надежден метод за определяне на амилазна активност

  Астел: Amylab FN на Chopin Technologies осигурява бърз, лесен и надежден метод за определяне на амилазна активност

  „Контролирането на амилазната активност е изключително важно за хранително-вкусовата промишленост, за да бъдат открити и да се изолират повредените партиди възможно най-бързо. Френската компания Chopin Technologies разработи апарата Amylab FN за измерване активността на ензимите, които разграждат нишестето (алфа-амилаза), чрез стандартния метод на Хагберг за определяне числото на падане или чрез новия уникален и много по-бърз метод Testogram“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Астел.

 • БИГ процес контрол: Прецизни сензори и уреди за измерване на температура в металургията от Günther

  БИГ процес контрол: Прецизни сензори и уреди за измерване на температура в металургията от Günther

  Основаната преди повече от 45 години немска компания Günther днес е сред най-утвърдените имена в областта на технологиите за измерване на температура в промишлени условия. „Портфолиото на компанията включва широк диапазон от термоелементи, съпротивителни термометри, компенсационни и термоелектрически кабели, сензори, сонди и инструменти за прецизно измерване и анализ на стопилки от метал в леярни и стоманодобивни предприятия”, информираха от фирма БИГ процес контрол ЕООД.

 • Хромсервис: Безопасни условия на труд в лабораторията с решенията на S.C.A.T. Europe

  Хромсервис: Безопасни условия на труд в лабораторията с решенията на S.C.A.T. Europe

  Хромсервис е утвърдена българска компания в областта на доставките и сервиза на системи, уреди и пособия за лабораторни анализи. Като официален дистрибутор за България на S.C.A.T. Europe дружеството представя продуктовата гама на немския производител за безопасна работа с химикали. „Асортиментът ни включва системи за подаване на разтворители, задържане на отработени течности, както и решения за управление на запълването на резервоари”, информираха от Хромсервис.

 • БР Техника: Свобода в творческите виждания с комплексните решения за сценично оборудване от Bosch Rexroth

  БР Техника: Свобода в творческите виждания с комплексните решения за сценично оборудване от Bosch Rexroth

  Немската компания Bosch Rexroth е световно признат експерт в решенията за преместване на различни обекти – без значение от размерите и пространството, в което то се извършва. Системите и механизмите на Bosch Rexroth са такива, че създават усещането за извънредно лесен процес, като с махване на вълшебна пръчица. Когато трябва да се избере техническо решение за спектакли или представления, вече не говорим само за задвижващи устройства, коментираха за Инженер.bg от фирма БР Техника.

 • Богатство от контролно-измервателна техника и автоматизация на производството от БИГ процес контрол

  Богатство от контролно-измервателна техника и автоматизация на производството от БИГ процес контрол

  БИГ процес контрол ЕООД е новосъздадена българска компания, специализирана в доставката на измервателна техника и в автоматизацията на производствени процеси. Тя е основана от доказани специалисти с дългогодишен опит в сферата на КИП и А. Фирмата е официален представител за България на световно утвърдения немски производител на температурни датчици Günther, както и на доказаната италианска компания за производство на техника за автоматизация Gefran.

Още от КИП и А