Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Анализи / Техн. решения

 • БИГ процес контрол: Günther с широко портфолио от термоелементи за стъкларската промишленост

  БИГ процес контрол: Günther с широко портфолио от термоелементи за стъкларската промишленост

  Немската компания Günther произвежда електрически сензори за температура от 1968 г. В началото фирмата се фокусира върху развоя на температурни датчици за промишлени пещи, но за кратък период от време успява да предложи продукти за почти всички други индустриални сектори. Днес Günther е водещ производител в областта на технологиите за измерване на температура, коментираха за Инженер.bg от фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на компанията.

 • АС-ДС: Капацитивна сонда FMI 51 на ACS-Control-System за измерване ниво на вода в кондензен резервоар

  АС-ДС: Капацитивна сонда FMI 51 на ACS-Control-System за измерване ниво на вода в кондензен резервоар

  Нивото на водата в кондензните резервоари на системите за пароснабдяване трябва да се поддържа в определени минимални и максимални граници. За целта често се използват кондуктивни измервателни сонди. Поради ниската проводимост на кондензата, този метод на измерване винаги създава проблеми. Интересен алтернативен вариант е капацитивната сонда FMI 51 на немската фирма ACS-Control-System, водещ производител и доставчик на оборудване в областта на измервателните технологии.

 • Астел: Amylab FN на Chopin Technologies осигурява бърз, лесен и надежден метод за определяне на амилазна активност

  Астел: Amylab FN на Chopin Technologies осигурява бърз, лесен и надежден метод за определяне на амилазна активност

  „Контролирането на амилазната активност е изключително важно за хранително-вкусовата промишленост, за да бъдат открити и да се изолират повредените партиди възможно най-бързо. Френската компания Chopin Technologies разработи апарата Amylab FN за измерване активността на ензимите, които разграждат нишестето (алфа-амилаза), чрез стандартния метод на Хагберг за определяне числото на падане или чрез новия уникален и много по-бърз метод Testogram“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Астел.

 • БИГ процес контрол: Прецизни сензори и уреди за измерване на температура в металургията от Günther

  БИГ процес контрол: Прецизни сензори и уреди за измерване на температура в металургията от Günther

  Основаната преди повече от 45 години немска компания Günther днес е сред най-утвърдените имена в областта на технологиите за измерване на температура в промишлени условия. „Портфолиото на компанията включва широк диапазон от термоелементи, съпротивителни термометри, компенсационни и термоелектрически кабели, сензори, сонди и инструменти за прецизно измерване и анализ на стопилки от метал в леярни и стоманодобивни предприятия”, информираха от фирма БИГ процес контрол ЕООД.

 • Хромсервис: Безопасни условия на труд в лабораторията с решенията на S.C.A.T. Europe

  Хромсервис: Безопасни условия на труд в лабораторията с решенията на S.C.A.T. Europe

  Хромсервис е утвърдена българска компания в областта на доставките и сервиза на системи, уреди и пособия за лабораторни анализи. Като официален дистрибутор за България на S.C.A.T. Europe дружеството представя продуктовата гама на немския производител за безопасна работа с химикали. „Асортиментът ни включва системи за подаване на разтворители, задържане на отработени течности, както и решения за управление на запълването на резервоари”, информираха от Хромсервис.

 • БР Техника: Свобода в творческите виждания с комплексните решения за сценично оборудване от Bosch Rexroth

  БР Техника: Свобода в творческите виждания с комплексните решения за сценично оборудване от Bosch Rexroth

  Немската компания Bosch Rexroth е световно признат експерт в решенията за преместване на различни обекти – без значение от размерите и пространството, в което то се извършва. Системите и механизмите на Bosch Rexroth са такива, че създават усещането за извънредно лесен процес, като с махване на вълшебна пръчица. Когато трябва да се избере техническо решение за спектакли или представления, вече не говорим само за задвижващи устройства, коментираха за Инженер.bg от фирма БР Техника.

 • Богатство от контролно-измервателна техника и автоматизация на производството от БИГ процес контрол

  Богатство от контролно-измервателна техника и автоматизация на производството от БИГ процес контрол

  БИГ процес контрол ЕООД е новосъздадена българска компания, специализирана в доставката на измервателна техника и в автоматизацията на производствени процеси. Тя е основана от доказани специалисти с дългогодишен опит в сферата на КИП и А. Фирмата е официален представител за България на световно утвърдения немски производител на температурни датчици Günther, както и на доказаната италианска компания за производство на техника за автоматизация Gefran.

 • Астел: Преносими рентгенови анализатори S-Mobile от Xenemetrix с висока чувствителност

  Астел: Преносими рентгенови анализатори S-Mobile от Xenemetrix с висока чувствителност

  С повече от 30 години опит, компанията Xenemetrix е специализирана в проектиране, разработване, производство и маркетинг на енергийно-дисперсионни рентгенови флуоресцентни (EDXRF) системи. За да отговори на необходимостта от иновативни технологии и решения, подходящи за днешните все по-нарастващите аналитични нужди, компанията разработва и предлага на пазара малкия компактен рентгено-флуоресцентен спектрометър S-Mobile, информираха от фирма Астел.

 • Темпа Систем: Контролни табла от неръждаема стомана на Tempa Pano за приложения с високи изисквания

  Темпа Систем: Контролни табла от неръждаема стомана на Tempa Pano за приложения с високи изисквания

  В производствата, в които има високи изисквания към хигиената и корозионната устойчивост, е задължително използването на контролни табла от неръждаема стомана. Темпа Систем предлага три серии табла от неръждаема стомана на утвърдения производител Tempa Pano: разклонителни кутии серия SSJB, табла за стенен монтаж SSETS и табла за подов монтаж SSAS. Те намират приложение в хранително-вкусовата, химическата, фармацевтичната и други индустрии с повишени изисквания.

 • Автоматизирана система за мониторинг на енергопотреблението от Комикон

  Автоматизирана система за мониторинг на енергопотреблението от Комикон

  Водещият разработчик на решения за енергиен мениджмънт и сградна автоматизация Комикон представя на българския пазар автоматизирана система за мониторинг на енергопотреблението. От фирмата поясниха пред Инженер.bg, че тя е предназначена за работа в промишлени предприятия, хотели, МОЛ-ове и други обекти с много енергийни консуматори. Решението обхваща всички енергоносители в една фабрика – електричество, газ, вода, пара, температура, токове, напрежения и др., както и определени технологични параметри.

Още от КИП и А