Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Анализи / Техн. решения

 • Новата серия сензорна радиотехника Impulser на Steinel осигурява още по-голяма надеждност и експлоатационна гъвкавост

  Новата серия сензорна радиотехника Impulser на Steinel осигурява още по-голяма надеждност и експлоатационна гъвкавост

  Сензорната радиотехника на немската компания Steinel Professional, утвърден производител на висококачествени сензори, осигурява доказаните предимства на свободната безжична комуникация. „Устройствата от серията Impulser на Steinel съчетават съвременна сензорна техника, интелигентно процесорно управление и надеждна радио връзка с честота 868,3 MHz. Те представляват иновативно решение за отговорни приложения за наблюдение", съобщиха от фирма Ташев-Галвинг.

 • Термографски камери с приложение в циментовата промишленост от Астел

  Термографски камери с приложение в циментовата промишленост от Астел

  Технологичният процес за производство на цимент включва няколко етапа, основен от които се явява производството на клинкер. Той се получава при изпичане на изходната суровина в специални пещи, най-често ротационни, чиято облицовка е изградена от тухли, устойчиви на висока температура. „Непрекъснатият мониторинг на състоянието на тези тухли и навременното откриване на настъпили промени в тях е от важно значение за безпроблемното и ефективно протичане на производството”, коментираха за Инженер.bg от фирма Астел.

 • Атикс: Лесна експлоатация и висока производителност с новия четец DCR 200i на Leuze electronic

  Атикс: Лесна експлоатация и висока производителност с новия четец DCR 200i на Leuze electronic

  Нов камера-базиран четец DCR 200i разработи водещият производител в областта на оптоелектрониката Leuze electronic, информираха за Инженер.bg от фирма Атикс, ексклузивен дистрибутор за България на немската компания. „Новият DCR 200i на Leuze electronic за бързо декодиране на 1D и 2D кодове е конструиран специално за нуждите на пакетиращата индустрия, автоматизацията, роботиката и производството“, уточниха още от българското дружество.

 • АС-ДС: Нов магнитен разходомер на АВВ, разработен за нуждите на нефтената и газовата индустрия

  АС-ДС: Нов магнитен разходомер на АВВ, разработен за нуждите на нефтената и газовата индустрия

  Водещият мултинационален производител на електротехническо оборудване и технологии за автоматизация АВВ обяви пазарния дебют на нов електромагнитен разходомер ProcessMaster, проектиран специално за нефтената и газовата промишленост, съобщиха за Инженер.bg от фирма АС-ДС. „Новият електромагнитен разходомер вече се предлага и у нас. Той е изработен изцяло от неръждаема стомана, тип 316, работи под високо налягане и е сертифициран за работа в опасни зони”.

 • Мари-Бентц: Иновативен сензорен индикатор за везни DD1010 от серията Diade на Bilanciai Group

  Мари-Бентц: Иновативен сензорен индикатор за везни DD1010 от серията Diade на Bilanciai Group

  Повече от 60 години Bilanciai Group заема водещо място в Италия и на европейския пазар в областта на промишленото оборудване за измерване на тегло и маркиране. Компанията предлага платформени везни, тензометрични датчици, електронни терминали, етикетиращи системи с функция за проверка на теглото и др. През 2002 г. Bilanciai Group се разширява с придобиването на немската марка Pfister Waagen.

 • АС-ДС: Компактен вибрационен датчик за ниво Vibrocont SCM от ACS-Control-System

  АС-ДС: Компактен вибрационен датчик за ниво Vibrocont SCM от ACS-Control-System

  Сензорът за ниво Vibrocont SCM на утвърдената немска компания за измервателни прибори ACS-Control-System представлява вибрационен двуелектроден датчик с интегриран контролен сигнализационен блок за гранични нива на всякакъв тип течности. Уредът може да бъде използван в резервоари, контейнери и тръбопроводи. Vibrocont SCM успешно се прилага като защита от преливане или като предпазно устройство на помпеното оборудване в системи за почистване и филтриране и в резервоари за охлаждащи и смазващи течности.

 • Видео: Астел представя серия тестери за качество на водата LAQUAtwin на Horiba Scientific

  Видео: Астел представя серия тестери за качество на водата LAQUAtwin на Horiba Scientific

  Водата е в основата на живота – от морската, речната и езерната вода, до тази в почвата, растенията и храната, която ядем. Затова нейното качество е от особена важност за поддържането на здравословна околна среда и начин на живот. „Уредите LAQUAtwin гарантират точност, лесна употреба и надеждност на резултатите за качеството на водата, която анализирате. Те са с компактни размери и включват електрод, дисплей и резервоар за проби.

 • Електромагнитни разходомери induQ на SIKA осигуряват висока точност и надеждност на измерванията

  Електромагнитни разходомери induQ на SIKA осигуряват висока точност и надеждност на измерванията

  Повече от 100 години немската компания SIKA е символ на високо качество и индивидуален подход при решаване на технически измервателни проблеми посредством своите прецизни уреди и устройства. „Интелигентните разходомери induQ на SIKA работят на индукционен принцип и гарантират висока точност и надеждност при измерване на дебит/обемен разход или при дозиране на електропроводими флуиди", съобщиха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех.

 • АС-ДС: Вихрови разходомери FV4000 на АВВ - измерват течности, газове и пара с висока точност

  АС-ДС: Вихрови разходомери FV4000 на АВВ - измерват течности, газове и пара с висока точност

  Вихровите разходомери FV4000 на водещия производител на продукти за автоматизация ABB осигуряват надеждно измерване на течности, газове и пара. Отличават се с изключително здрава конструкция, гарантираща висока надеждност на процеса. Интегрираният в разходомерите температурен сензор гарантира прецизно измерване на масов разход на наситена пара. Класът на точност на разходомерите е 0,75 % за течности и 1 % за газове и пари.

 • Иновативен модел програмируем контролер Samba на Unitronics от СЕМО

  Иновативен модел програмируем контролер Samba на Unitronics от СЕМО

  Фирма СЕМО предлага най-новата версия програмируем контролер Samba на водещия израелски производител Unitronics. „Новият модел на Samba, подобно на предходния, съчетава всички в едно, но вече е с 4,3 а не 3,5 инчов QVGA 16-битов сензорен екран, както и с USB порт”, коментираха от фирма СЕМО, която е изключителен представител на Unitronics за България.

Още от КИП и А