Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

 • Астел: Преносими рентгенови анализатори S-Mobile от Xenemetrix с висока чувствителност

  Астел: Преносими рентгенови анализатори S-Mobile от Xenemetrix с висока чувствителност

  С повече от 30 години опит, компанията Xenemetrix е специализирана в проектиране, разработване, производство и маркетинг на енергийно-дисперсионни рентгенови флуоресцентни (EDXRF) системи. За да отговори на необходимостта от иновативни технологии и решения, подходящи за днешните все по-нарастващите аналитични нужди, компанията разработва и предлага на пазара малкия компактен рентгено-флуоресцентен спектрометър S-Mobile, информираха от фирма Астел.

 • Темпа Систем: Контролни табла от неръждаема стомана на Tempa Pano за приложения с високи изисквания

  Темпа Систем: Контролни табла от неръждаема стомана на Tempa Pano за приложения с високи изисквания

  В производствата, в които има високи изисквания към хигиената и корозионната устойчивост, е задължително използването на контролни табла от неръждаема стомана. Темпа Систем предлага три серии табла от неръждаема стомана на утвърдения производител Tempa Pano: разклонителни кутии серия SSJB, табла за стенен монтаж SSETS и табла за подов монтаж SSAS. Те намират приложение в хранително-вкусовата, химическата, фармацевтичната и други индустрии с повишени изисквания.

 • Автоматизирана система за мониторинг на енергопотреблението от Комикон

  Автоматизирана система за мониторинг на енергопотреблението от Комикон

  Водещият разработчик на решения за енергиен мениджмънт и сградна автоматизация Комикон представя на българския пазар автоматизирана система за мониторинг на енергопотреблението. От фирмата поясниха пред Инженер.bg, че тя е предназначена за работа в промишлени предприятия, хотели, МОЛ-ове и други обекти с много енергийни консуматори. Решението обхваща всички енергоносители в една фабрика – електричество, газ, вода, пара, температура, токове, напрежения и др., както и определени технологични параметри.

 • Новата серия сензорна радиотехника Impulser на Steinel осигурява още по-голяма надеждност и експлоатационна гъвкавост

  Новата серия сензорна радиотехника Impulser на Steinel осигурява още по-голяма надеждност и експлоатационна гъвкавост

  Сензорната радиотехника на немската компания Steinel Professional, утвърден производител на висококачествени сензори, осигурява доказаните предимства на свободната безжична комуникация. „Устройствата от серията Impulser на Steinel съчетават съвременна сензорна техника, интелигентно процесорно управление и надеждна радио връзка с честота 868,3 MHz. Те представляват иновативно решение за отговорни приложения за наблюдение", съобщиха от фирма Ташев-Галвинг.

 • Термографски камери с приложение в циментовата промишленост от Астел

  Термографски камери с приложение в циментовата промишленост от Астел

  Технологичният процес за производство на цимент включва няколко етапа, основен от които се явява производството на клинкер. Той се получава при изпичане на изходната суровина в специални пещи, най-често ротационни, чиято облицовка е изградена от тухли, устойчиви на висока температура. „Непрекъснатият мониторинг на състоянието на тези тухли и навременното откриване на настъпили промени в тях е от важно значение за безпроблемното и ефективно протичане на производството”, коментираха за Инженер.bg от фирма Астел.

 • Атикс: Лесна експлоатация и висока производителност с новия четец DCR 200i на Leuze electronic

  Атикс: Лесна експлоатация и висока производителност с новия четец DCR 200i на Leuze electronic

  Нов камера-базиран четец DCR 200i разработи водещият производител в областта на оптоелектрониката Leuze electronic, информираха за Инженер.bg от фирма Атикс, ексклузивен дистрибутор за България на немската компания. „Новият DCR 200i на Leuze electronic за бързо декодиране на 1D и 2D кодове е конструиран специално за нуждите на пакетиращата индустрия, автоматизацията, роботиката и производството“, уточниха още от българското дружество.

 • АС-ДС: Нов магнитен разходомер на АВВ, разработен за нуждите на нефтената и газовата индустрия

  АС-ДС: Нов магнитен разходомер на АВВ, разработен за нуждите на нефтената и газовата индустрия

  Водещият мултинационален производител на електротехническо оборудване и технологии за автоматизация АВВ обяви пазарния дебют на нов електромагнитен разходомер ProcessMaster, проектиран специално за нефтената и газовата промишленост, съобщиха за Инженер.bg от фирма АС-ДС. „Новият електромагнитен разходомер вече се предлага и у нас. Той е изработен изцяло от неръждаема стомана, тип 316, работи под високо налягане и е сертифициран за работа в опасни зони”.

 • Мари-Бентц: Иновативен сензорен индикатор за везни DD1010 от серията Diade на Bilanciai Group

  Мари-Бентц: Иновативен сензорен индикатор за везни DD1010 от серията Diade на Bilanciai Group

  Повече от 60 години Bilanciai Group заема водещо място в Италия и на европейския пазар в областта на промишленото оборудване за измерване на тегло и маркиране. Компанията предлага платформени везни, тензометрични датчици, електронни терминали, етикетиращи системи с функция за проверка на теглото и др. През 2002 г. Bilanciai Group се разширява с придобиването на немската марка Pfister Waagen.

 • АС-ДС: Компактен вибрационен датчик за ниво Vibrocont SCM от ACS-Control-System

  АС-ДС: Компактен вибрационен датчик за ниво Vibrocont SCM от ACS-Control-System

  Сензорът за ниво Vibrocont SCM на утвърдената немска компания за измервателни прибори ACS-Control-System представлява вибрационен двуелектроден датчик с интегриран контролен сигнализационен блок за гранични нива на всякакъв тип течности. Уредът може да бъде използван в резервоари, контейнери и тръбопроводи. Vibrocont SCM успешно се прилага като защита от преливане или като предпазно устройство на помпеното оборудване в системи за почистване и филтриране и в резервоари за охлаждащи и смазващи течности.

 • Видео: Астел представя серия тестери за качество на водата LAQUAtwin на Horiba Scientific

  Видео: Астел представя серия тестери за качество на водата LAQUAtwin на Horiba Scientific

  Водата е в основата на живота – от морската, речната и езерната вода, до тази в почвата, растенията и храната, която ядем. Затова нейното качество е от особена важност за поддържането на здравословна околна среда и начин на живот. „Уредите LAQUAtwin гарантират точност, лесна употреба и надеждност на резултатите за качеството на водата, която анализирате. Те са с компактни размери и включват електрод, дисплей и резервоар за проби.

Още от КИП и А