Анализи / Техн. решения

 • Термографски камери с приложение в циментовата промишленост от Астел

  Термографски камери с приложение в циментовата промишленост от Астел

  Технологичният процес за производство на цимент включва няколко етапа, основен от които се явява производството на клинкер. Той се получава при изпичане на изходната суровина в специални пещи, най-често ротационни, чиято облицовка е изградена от тухли, устойчиви на висока температура. „Непрекъснатият мониторинг на състоянието на тези тухли и навременното откриване на настъпили промени в тях е от важно значение за безпроблемното и ефективно протичане на производството”, коментираха за Инженер.bg от фирма Астел.

 • Атикс: Лесна експлоатация и висока производителност с новия четец DCR 200i на Leuze electronic

  Атикс: Лесна експлоатация и висока производителност с новия четец DCR 200i на Leuze electronic

  Нов камера-базиран четец DCR 200i разработи водещият производител в областта на оптоелектрониката Leuze electronic, информираха за Инженер.bg от фирма Атикс, ексклузивен дистрибутор за България на немската компания. „Новият DCR 200i на Leuze electronic за бързо декодиране на 1D и 2D кодове е конструиран специално за нуждите на пакетиращата индустрия, автоматизацията, роботиката и производството“, уточниха още от българското дружество.

 • АС-ДС: Нов магнитен разходомер на АВВ, разработен за нуждите на нефтената и газовата индустрия

  АС-ДС: Нов магнитен разходомер на АВВ, разработен за нуждите на нефтената и газовата индустрия

  Водещият мултинационален производител на електротехническо оборудване и технологии за автоматизация АВВ обяви пазарния дебют на нов електромагнитен разходомер ProcessMaster, проектиран специално за нефтената и газовата промишленост, съобщиха за Инженер.bg от фирма АС-ДС. „Новият електромагнитен разходомер вече се предлага и у нас. Той е изработен изцяло от неръждаема стомана, тип 316, работи под високо налягане и е сертифициран за работа в опасни зони”.

 • Мари-Бентц: Иновативен сензорен индикатор за везни DD1010 от серията Diade на Bilanciai Group

  Мари-Бентц: Иновативен сензорен индикатор за везни DD1010 от серията Diade на Bilanciai Group

  Повече от 60 години Bilanciai Group заема водещо място в Италия и на европейския пазар в областта на промишленото оборудване за измерване на тегло и маркиране. Компанията предлага платформени везни, тензометрични датчици, електронни терминали, етикетиращи системи с функция за проверка на теглото и др. През 2002 г. Bilanciai Group се разширява с придобиването на немската марка Pfister Waagen.

 • АС-ДС: Компактен вибрационен датчик за ниво Vibrocont SCM от ACS-Control-System

  АС-ДС: Компактен вибрационен датчик за ниво Vibrocont SCM от ACS-Control-System

  Сензорът за ниво Vibrocont SCM на утвърдената немска компания за измервателни прибори ACS-Control-System представлява вибрационен двуелектроден датчик с интегриран контролен сигнализационен блок за гранични нива на всякакъв тип течности. Уредът може да бъде използван в резервоари, контейнери и тръбопроводи. Vibrocont SCM успешно се прилага като защита от преливане или като предпазно устройство на помпеното оборудване в системи за почистване и филтриране и в резервоари за охлаждащи и смазващи течности.

 • Видео: Астел представя серия тестери за качество на водата LAQUAtwin на Horiba Scientific

  Видео: Астел представя серия тестери за качество на водата LAQUAtwin на Horiba Scientific

  Водата е в основата на живота – от морската, речната и езерната вода, до тази в почвата, растенията и храната, която ядем. Затова нейното качество е от особена важност за поддържането на здравословна околна среда и начин на живот. „Уредите LAQUAtwin гарантират точност, лесна употреба и надеждност на резултатите за качеството на водата, която анализирате. Те са с компактни размери и включват електрод, дисплей и резервоар за проби.

 • Електромагнитни разходомери induQ на SIKA осигуряват висока точност и надеждност на измерванията

  Електромагнитни разходомери induQ на SIKA осигуряват висока точност и надеждност на измерванията

  Повече от 100 години немската компания SIKA е символ на високо качество и индивидуален подход при решаване на технически измервателни проблеми посредством своите прецизни уреди и устройства. „Интелигентните разходомери induQ на SIKA работят на индукционен принцип и гарантират висока точност и надеждност при измерване на дебит/обемен разход или при дозиране на електропроводими флуиди", съобщиха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех.

 • АС-ДС: Вихрови разходомери FV4000 на АВВ - измерват течности, газове и пара с висока точност

  АС-ДС: Вихрови разходомери FV4000 на АВВ - измерват течности, газове и пара с висока точност

  Вихровите разходомери FV4000 на водещия производител на продукти за автоматизация ABB осигуряват надеждно измерване на течности, газове и пара. Отличават се с изключително здрава конструкция, гарантираща висока надеждност на процеса. Интегрираният в разходомерите температурен сензор гарантира прецизно измерване на масов разход на наситена пара. Класът на точност на разходомерите е 0,75 % за течности и 1 % за газове и пари.

 • Иновативен модел програмируем контролер Samba на Unitronics от СЕМО

  Иновативен модел програмируем контролер Samba на Unitronics от СЕМО

  Фирма СЕМО предлага най-новата версия програмируем контролер Samba на водещия израелски производител Unitronics. „Новият модел на Samba, подобно на предходния, съчетава всички в едно, но вече е с 4,3 а не 3,5 инчов QVGA 16-битов сензорен екран, както и с USB порт”, коментираха от фирма СЕМО, която е изключителен представител на Unitronics за България.

 • Анализатори Cinac и Optigraph – отговор на специфичните изисквания на млечната промишленост

  Анализатори Cinac и Optigraph – отговор на специфичните изисквания на млечната промишленост

  Сред богатата гама от предлагани от фирма Астел решения в областта на хранително-вкусовата промишленост са два модела анализатори, разработени специално за нуждите на млекопреработвателната промишленост. „Благодарение на партньорството ни с водещата компания Alliance Instruments, можем да предложим на нашите клиенти апаратите Cinac и Optigraph, които се разпространяват от Alliance Instruments и са произведени от Ysebaert”, коментираха за Инженер.bg от Астел.

Още от КИП и А