Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

 • Влагоанализатор dew.IQ е сред новите продукти на GE Measurement&Control

  Влагоанализатор dew.IQ е сред новите продукти на GE Measurement&Control

  Водещият разработчик на сензорни технологии за измерване и контрол - компанията GE Measurement&Control, допълни серията си IQ анализатори с още един модел влагоанализатор - dew.IQ, съобщиха за Инженер.bg от фирма Брайт Инженеринг. „Тази гама анализатори са проектирани за процеси, в които контролът на съдържанието на влага е от важно значение за ефективността на работния процес”, заявиха от Брайт Инженеринг.

 • Иновативен акустичен анализатор 2270 на Bruel & Kjaer от Спектри

  Иновативен акустичен анализатор 2270 на Bruel & Kjaer от Спектри

  Новият модел акустичен анализатор 2270 на Bruel&Kjaer е проектиран и разработен като усъвършенствано изпълнение на модел 2250. Той е предназначен за измерване, анализ и запис на шум и вибрации. „Комбинацията от софтуерни модули и иновативен хардуер превръща инструмента в оптимално решение за прецизно измерване на шум и вибрации както на открито, така и в закрити обществени и индустриални зони“, съобщиха за Инженер.bg от офиса на фирма Спектри.

 • Sick разшири портфолиото си със скенер за щрих кодове и маркировки Lector 65x

  Sick разшири портфолиото си със скенер за щрих кодове и маркировки Lector 65x

  Съвременната логистика е изправена пред все по-големи предизвикателства, например сортиране на 200 000 пакета на час. Нарастват и изискванията по отношение надеждността на сортиране. „Серията Lector 65x на Sick обхваща скенери за четене на маркировки с видеокамера, които осигуряват максимална производителност при автоматизация на логистични и производствени дейности“, съобщават от фирма Годо Сензор.

 • Реоферментометър Rheo F4 измерва с един тест няколко параметъра

  Реоферментометър Rheo F4 измерва с един тест няколко параметъра

  Реоферментометърът Rheo F4 е най-новото попълнение в богатата гама продукти за контрол на качеството на зърнени култури, брашна и произведени от тях крайни продукти на водещия френски производител CHOPIN Technologies. „Rheo F4 е единственият апарат в света, способен да измери с един тест няколко ключови параметъра на тестото”, съобщиха за Инженер.bg от фирма АСТЕЛ, предлагаща продуктите на CHOPIN Technologies у нас.

 • Новият ICP оптичен спектрометър на Horiba - мощен инструмент за повишаване на ефективността

  Новият ICP оптичен спектрометър на Horiba - мощен инструмент за повишаване на ефективността

  Новият ICP оптичен спектрометър Ultima Expert на Horiba Scientific вече се предлага и на българския пазар, съобщиха за Инженер.bg от фирма Астел, партньор на утвърдения японски производител на аналитична апаратура у нас. „Спектрометърът Ultima Expert e уникална комбинация от оптимални технически характеристики, включително много ниски граници на откриваемост. Предлага се с широкa гама от аксесоари за облекчаване разработването на методи за анализ”, коментираха от Астел.

 • 3D измервателна система Octoplus на Endress+Hauser за сероочистващи инсталации

  3D измервателна система Octoplus на Endress+Hauser за сероочистващи инсталации

  Съвременните екологични норми изискват ограничаване на съдържанието на сяра в продуктите от нефтопреработвателната индустрия. Един от основните технически проблеми при широко използвания процес на каталитична десулфуризация е как да се осъществи многоточково измерване на температурата в различни каталитични слоеве. "Измервателната система Octoplus на Endress+Hauser представлява оптимизирано решение именно за подобни приложения“, съобщават от Интертех Аутомейшън.

 • Електромагнитният разходомер FSM4000 на ABB - универсално решение за електропроводими течности

  Електромагнитният разходомер FSM4000 на ABB - универсално решение за електропроводими течности

  Eлектромагнитният разходомер FSM4000 на ABB, водещ производител в областта на автоматизацията на технологичните процеси, е предназначен за точно измерване дебита на флуиди съдържащи твърди частици, нископроводими флуиди, както и други нехомогенни потоци. „Технологията, на базата на която е разработен, се базира на променливо-токово магнитно поле“, поясняват от фирма АС-ДС, официален партньор за България на обширната гама от продукти за автоматизация за АВВ.

 • HMI стартов кит с вграден контролер на Exor във фокуса на Райкос Тех

  HMI стартов кит с вграден контролер на Exor във фокуса на Райкос Тех

  От Райкос Тех съобщиха за пазарния дебют на нов продукт, разработен от утвърдената производствена компания Exor. "Предлагаме на вниманието на българските специалисти иновативен и надежден HMI стартов кит с вграден контролер и оптимални експлоатационни характеристики. Той се състои от стартов пакет, включващ чувствителен на допир екран с интегриран PLC контролер и входно/изходни модули", допълват от фирма Райкос Тех, която предлага изделията на Exor на пазара у нас.

 • Върху решения за химически анализ на бира на Alliance Instruments акцентира Астел

  Върху решения за химически анализ на бира на Alliance Instruments акцентира Астел

  Фирма Астел е сред основните доставчици на аналитична апаратура, контролно-измервателна техника и биотехнологично оборудване в страната. Анализаторите Futura и Proxima са сред предлаганите от фирмата решения на компанията Alliance Instruments, предназначени за хранително-вкусовата промишленост. Те са разработени специално за измерване на алфа-амино азот, горчивина, CO2, цвят, плътност, диастатична сила и общи редуцирани захари.

 • Моделиране и изследване на изделия и процеси в лаборатория „Виртуална реалност” към ТУ - София

  Моделиране и изследване на изделия и процеси в лаборатория „Виртуална реалност” към ТУ - София

  Виртуалната реалност дава възможност на потребителя да се потопи в средата, имайки усещането, че присъства в нея. Така може да изследва комплексните свойства и функционалността на проектираното изделие, преди то да бъде действително реализирано. В подобна високотехнологична среда могат да бъдат представяни и обсъждани идеи, които подпомагат взимането на оптимални решения.

Още от КИП и А