Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Анализи / Техн. решения

 • Реоферментометър Rheo F4 измерва с един тест няколко параметъра

  Реоферментометър Rheo F4 измерва с един тест няколко параметъра

  Реоферментометърът Rheo F4 е най-новото попълнение в богатата гама продукти за контрол на качеството на зърнени култури, брашна и произведени от тях крайни продукти на водещия френски производител CHOPIN Technologies. „Rheo F4 е единственият апарат в света, способен да измери с един тест няколко ключови параметъра на тестото”, съобщиха за Инженер.bg от фирма АСТЕЛ, предлагаща продуктите на CHOPIN Technologies у нас.

 • Новият ICP оптичен спектрометър на Horiba - мощен инструмент за повишаване на ефективността

  Новият ICP оптичен спектрометър на Horiba - мощен инструмент за повишаване на ефективността

  Новият ICP оптичен спектрометър Ultima Expert на Horiba Scientific вече се предлага и на българския пазар, съобщиха за Инженер.bg от фирма Астел, партньор на утвърдения японски производител на аналитична апаратура у нас. „Спектрометърът Ultima Expert e уникална комбинация от оптимални технически характеристики, включително много ниски граници на откриваемост. Предлага се с широкa гама от аксесоари за облекчаване разработването на методи за анализ”, коментираха от Астел.

 • 3D измервателна система Octoplus на Endress+Hauser за сероочистващи инсталации

  3D измервателна система Octoplus на Endress+Hauser за сероочистващи инсталации

  Съвременните екологични норми изискват ограничаване на съдържанието на сяра в продуктите от нефтопреработвателната индустрия. Един от основните технически проблеми при широко използвания процес на каталитична десулфуризация е как да се осъществи многоточково измерване на температурата в различни каталитични слоеве. "Измервателната система Octoplus на Endress+Hauser представлява оптимизирано решение именно за подобни приложения“, съобщават от Интертех Аутомейшън.

 • Електромагнитният разходомер FSM4000 на ABB - универсално решение за електропроводими течности

  Електромагнитният разходомер FSM4000 на ABB - универсално решение за електропроводими течности

  Eлектромагнитният разходомер FSM4000 на ABB, водещ производител в областта на автоматизацията на технологичните процеси, е предназначен за точно измерване дебита на флуиди съдържащи твърди частици, нископроводими флуиди, както и други нехомогенни потоци. „Технологията, на базата на която е разработен, се базира на променливо-токово магнитно поле“, поясняват от фирма АС-ДС, официален партньор за България на обширната гама от продукти за автоматизация за АВВ.

 • HMI стартов кит с вграден контролер на Exor във фокуса на Райкос Тех

  HMI стартов кит с вграден контролер на Exor във фокуса на Райкос Тех

  От Райкос Тех съобщиха за пазарния дебют на нов продукт, разработен от утвърдената производствена компания Exor. "Предлагаме на вниманието на българските специалисти иновативен и надежден HMI стартов кит с вграден контролер и оптимални експлоатационни характеристики. Той се състои от стартов пакет, включващ чувствителен на допир екран с интегриран PLC контролер и входно/изходни модули", допълват от фирма Райкос Тех, която предлага изделията на Exor на пазара у нас.

 • Върху решения за химически анализ на бира на Alliance Instruments акцентира Астел

  Върху решения за химически анализ на бира на Alliance Instruments акцентира Астел

  Фирма Астел е сред основните доставчици на аналитична апаратура, контролно-измервателна техника и биотехнологично оборудване в страната. Анализаторите Futura и Proxima са сред предлаганите от фирмата решения на компанията Alliance Instruments, предназначени за хранително-вкусовата промишленост. Те са разработени специално за измерване на алфа-амино азот, горчивина, CO2, цвят, плътност, диастатична сила и общи редуцирани захари.

 • Моделиране и изследване на изделия и процеси в лаборатория „Виртуална реалност” към ТУ - София

  Моделиране и изследване на изделия и процеси в лаборатория „Виртуална реалност” към ТУ - София

  Виртуалната реалност дава възможност на потребителя да се потопи в средата, имайки усещането, че присъства в нея. Така може да изследва комплексните свойства и функционалността на проектираното изделие, преди то да бъде действително реализирано. В подобна високотехнологична среда могат да бъдат представяни и обсъждани идеи, които подпомагат взимането на оптимални решения.

 • Система за видеоконтрол на достъпа D45 VDE на BTicino

  Система за видеоконтрол на достъпа D45 VDE на BTicino

  Италианската компания BTicino представя новата си охранителна система D45 VDE, разработена за видеоконтрол на достъпа в големи жилищни комплекси. Изградена е на базата на цифровата технология, като използва микроконтролери, серийни шини и TCP/IP локални мрежи, съобщиха за Инженер.bg от Електро плюс, оторозиран дистрибутор на BTicino за България. Основно предимство на D45 е лесната инсталация в жилищни комплекси, изградени както от еднофамилни сгради, така и от сгради с голям брой апартаменти.

 • Sika Siebert&Kuehn разшири продуктовото си портфолио с калибратори за температура и налягане на корабно оборудване

  Sika Siebert&Kuehn разшири продуктовото си портфолио с калибратори за температура и налягане на корабно оборудване

  Високотехнологичната немска компания Sika Siebert&Kuehn обяви пазарен дебют на специализиран комплект от калибратори на средства за измерване на температура и налягане, предназначени за тестване на корабно оборудване, съобщиха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех, която предлага Sika Siebert&Kuehn на българския пазар.Точността на всяко измервателно корабно оборудване периодично следва да бъде проверявана – именно с тази цел са разработени новите калибратори на компанията.

 • Системи за пробовземане на емисии от Zambelli – Италия

  Системи за пробовземане на емисии от Zambelli – Италия

  Контролът на емисиите на замърсителите е един от основните инструменти за работещо и ефективно ограничаване на замърсяването на земната атмосфера. ”Италианският производител Zambelli е утвърден лидер в производството на апаратура за мониторинг на атмосферното замърсяване. Специален интерес в предлаганата продуктова гама представляват системите за пробовземане на емисионните замърсители – прах, газове пари, диоксини и аерозоли, присъстващи в газовия поток на източника на замърсяване”, коментират от Це Це Ес - България.

Още от КИП и А