Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

 • Моделиране и изследване на изделия и процеси в лаборатория „Виртуална реалност” към ТУ - София

  Моделиране и изследване на изделия и процеси в лаборатория „Виртуална реалност” към ТУ - София

  Виртуалната реалност дава възможност на потребителя да се потопи в средата, имайки усещането, че присъства в нея. Така може да изследва комплексните свойства и функционалността на проектираното изделие, преди то да бъде действително реализирано. В подобна високотехнологична среда могат да бъдат представяни и обсъждани идеи, които подпомагат взимането на оптимални решения.

 • Система за видеоконтрол на достъпа D45 VDE на BTicino

  Система за видеоконтрол на достъпа D45 VDE на BTicino

  Италианската компания BTicino представя новата си охранителна система D45 VDE, разработена за видеоконтрол на достъпа в големи жилищни комплекси. Изградена е на базата на цифровата технология, като използва микроконтролери, серийни шини и TCP/IP локални мрежи, съобщиха за Инженер.bg от Електро плюс, оторозиран дистрибутор на BTicino за България. Основно предимство на D45 е лесната инсталация в жилищни комплекси, изградени както от еднофамилни сгради, така и от сгради с голям брой апартаменти.

 • Sika Siebert&Kuehn разшири продуктовото си портфолио с калибратори за температура и налягане на корабно оборудване

  Sika Siebert&Kuehn разшири продуктовото си портфолио с калибратори за температура и налягане на корабно оборудване

  Високотехнологичната немска компания Sika Siebert&Kuehn обяви пазарен дебют на специализиран комплект от калибратори на средства за измерване на температура и налягане, предназначени за тестване на корабно оборудване, съобщиха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех, която предлага Sika Siebert&Kuehn на българския пазар.Точността на всяко измервателно корабно оборудване периодично следва да бъде проверявана – именно с тази цел са разработени новите калибратори на компанията.

 • Системи за пробовземане на емисии от Zambelli – Италия

  Системи за пробовземане на емисии от Zambelli – Италия

  Контролът на емисиите на замърсителите е един от основните инструменти за работещо и ефективно ограничаване на замърсяването на земната атмосфера. ”Италианският производител Zambelli е утвърден лидер в производството на апаратура за мониторинг на атмосферното замърсяване. Специален интерес в предлаганата продуктова гама представляват системите за пробовземане на емисионните замърсители – прах, газове пари, диоксини и аерозоли, присъстващи в газовия поток на източника на замърсяване”, коментират от Це Це Ес - България.

 • Пазарен дебют на контролерите Simatic S7-1500

  Пазарен дебют на контролерите Simatic S7-1500

  С интегрирани функции за контрол на движението, сигурност и безопасност, новият контролер от семейството Simatic S7-1500 на Siemens е лесен за програмиране и подръжка с Siemens TIA Portal инженерингов софтуер, съобщиха за Инженер.bg от фирма Филкаб. Иновативните контролери, предлагани за пръв път в България, разполагат с удобен дисплей за пълна прозрачност на управляваните процеси. „Семейството контролери S7-1500 разполага с бърза дънна магистрала за данни с висока скорост на предаване и ефикасен протокол“, допълват от фирма Филкаб.

 • ВИДЕО: Най-големият робот в света, който може да работи на всякакви терени, от Bosch Rexroth

  ВИДЕО: Най-големият робот в света, който може да работи на всякакви терени, от Bosch Rexroth

  Bosch Rexroth разработи най-големия в света робот, предназначен за работа на всякакъв вид терени. Наречен е „Богомолката”, заради гъвкавостта му. Иновативният робот бе представен на световната изложба за горско стопанство Elmia Wood 2013 в Швеция. Инженерите на Bosch Rexroth са конструирали робота в продължение на четири години. Роботът може да се използва във филмовата индустрия, за подводни изследвания, както и в много други екстремни приложения.

 • Децентрализираната система SLIO на VIPA вече е разширена до самостоятелно функционираща система за управление

  Децентрализираната система SLIO на VIPA вече е разширена до самостоятелно функционираща система за управление

  От 2013 г. два нови процесора разширяват създадената и вече утвърдена на пазара децентрализирана система SLIO на VIPA. "За нас въвеждането на процесорите е логично следствие от успешното разработване на SLIO входно-изходната система. С нея, също така, отговоряме на желанието на клиентите, които са приели SLIO като „единствената“ I/O система и сега изискват еднa комплексно функционираща система за управление", коментира Волфганг Сил, главен изпълнителен директор на VIPA.

 • Bosch предлага нова версия софтуер за проектиране на пожароизвестителни системи

  Bosch предлага нова версия софтуер за проектиране на пожароизвестителни системи

  Павел Петров, продуктов мениджър „Пожароизвестителни системи” във Bosch Системи за сигурност, коментира пред Инженер.bg спецификите при използване на софтуера във фазите на идейно и работно проектиране, съответствието на проектираните системи със стандартите EN54 и VdS, автоматичното изготвяне на тръжна документация и възможността за проверка на функционалността на системата.

 • Роботът-птица СмартБърд

  Роботът-птица СмартБърд

  Как инженерите от XXI-век реализираха мечтата на най-великите умове на древността да възпроизведат птичи полет? Научете само в Инженер.bg какви са жизненоважните „органи“ в тялото на инженерната чайка, тежаща 450 g, която е свидетелство за безкрайността на човешкото въображение!

 • Изпълнява се проект за изграждане на сероочистващи инсталации на блокове 5 и 6 на ТЕЦ Марица Изток 2

  Проект за изграждане на сероочистващи инсталации на бл. 5 и 6 се изпълнява в ТЕЦ Марица Изток 2. Главен изпълнител на проекта е италианско-китайският консорциум "Idreco-Insigma".

Още от КИП и А