Дискусии / Позиции

 • Фесто Производство с още една стъпка към безопасен труд – едновременен двубутонен старт за пневматичните устройства

  Фесто Производство с още една стъпка към безопасен труд – едновременен двубутонен старт за пневматичните устройства

  Фесто Производство, част от групата на Festo – международен лидер в областта на решенията за автоматизация, развива и поддържа производствена политика, насочена изключително към безопасността на работното място. Доказателство за това са многобройните инициативи на българското дружество, с които се цели максимално обезопасяване на служителите по отношение на всички видове дейности. Днес обръщаме специално внимание на безопасността в пневматиката.

 • АББ България: „Всяка работна позиция, която предлагаме, крие уникални предизвикателства“

  АББ България: „Всяка работна позиция, която предлагаме, крие уникални предизвикателства“

  Възможно ли е технологична компания да предложи позиция за технически специалист без опит? А задължително ли е инженер да се развива в областта на инженеринга, ако иска да стартира професионалния си път в голяма международна компания? Отговор на тези въпроси дадоха за Инженер.bg от АББ България, компания, в която развиват и предлагат многобройни възможности за млади специалисти. Дружеството у нас произвежда решения за електрическо оборудване и автоматизация на процеси.

 • Таурус-93: Производството се развива и необходимостта от средни техници ще е все по-осезаема

  Таурус-93: Производството се развива и необходимостта от средни техници ще е все по-осезаема

  Просперитетът на всяко производствено предприятие е пряко свързан с квалификацията на неговите кадри. В момента се наблюдава положителна тенденция на развитие на българското производство. В същото време намирането на добри специалисти е съвсем реален проблем. За коментар по темата Инженер.bg се обърна към г-н Енчо Пондев, управител на фирма Таурус-93 ЕООД, занимаваща се с проектиране и производство на лицеви панели и клавиатури от поликарбонатно или полиестерно фолио.

 • Райхле и Де-Масари: Стажантската ни програма е пример за успешна реализация на младите специалисти в България

  Райхле и Де-Масари: Стажантската ни програма е пример за успешна реализация на младите специалисти в България

  През 2017 г. Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M) проведе второто издание на стажантската си програма „Ready & Motivated”. Днес, година по-късно, трима от стажантите вече заемат постоянни работни места в предприятието и са пълноценни членове на екипа. Компанията е лидер в производството на фиброоптични кабели, мрежови кабели и компоненти за изграждане на висококачествени комуникационни мрежи. А повече за възможностите за млади специалисти разказаха от R&M.

 • Костал: „Развиваме се динамично – през 2019 г. планираме да открием нов цех, имаме нужда от млади инженерни попълнения“

  Костал: „Развиваме се динамично – през 2019 г. планираме да открием нов цех, имаме нужда от млади инженерни попълнения“

  На 18 април 2018 г. в пловдивския филиал на Технически университет – София се проведе седмото поредно издание на кариерното изложение „Стажове“. Събитието събра на едно място работодатели, чиито производствени бази са позиционирани в района на гр. Пловдив. Във форума се включи и Костал България Аутомотив. Компанията се занимава с разработката и производството на електронни и мехатронни компоненти за автомобилната промишленост.

 • Ети, мениджър „Проектиране и развитие“ в IMI България: „В края на деня се увери, че си удовлетворен от това, което си свършил“

  Ети, мениджър „Проектиране и развитие“ в IMI България: „В края на деня се увери, че си удовлетворен от това, което си свършил“

  „Позволи си да растеш заедно с компанията“, са думи на Ети, мениджър „Проектиране и развитие“ в Интегрейтид Микро-Електроникс България, част от международния холдинг Integrated Micro-Electronics, Inc. Компанията е лидер в разработването и производството на електроника за бита, индустрията и автомобилната промишленост. Нейната тайна на успеха се крие в мотивираните ѝ служители, разказаха от българското дружество, запознавайки ни с историята на Ети.

 • Пневматичните системи на Festo – една конкурентна алтернатива на електрическите задвижвания

  Пневматичните системи на Festo – една конкурентна алтернатива на електрическите задвижвания

  При проектирането на общинските водопроводни системи основният фактор, който се взема под внимание, са разходите по поддръжката за целия експлоатационен цикъл, включително средствата за експлоатация, енергопотребление, поддръжка и ремонт. При пневматичните системи нещата не стоят по същия начин, както при електрическите системи. Това са здрави, рентабилни и надеждни системи, защото сгъстеният въздух се транспортира, съхранява и регулира лесно.

 • Сенсата Технолоджис започва новата година със старт на първата си стипендиантска програма у нас

  Сенсата Технолоджис започва новата година със старт на първата си стипендиантска програма у нас

  За първи път Сенсата Технолоджис ще проведе стипендиантска програма! Българското дружество на утвърдения международен производител на сензори за автомобилната промишленост предоставя редица възможности за развитие и обучение на технически специалисти. „В Сенсата се грижим за повишаване на квалификацията на служителите и всички млади бъдещи колеги са добре дошли при нас, за да потърсим заедно най-доброто професионално бъдеще за всеки от тях“, заявиха от компанията.

 • Интегрирани решения и услуги за дигиталното бъдеще на индустрията от Siemens

  Интегрирани решения и услуги за дигиталното бъдеще на индустрията от Siemens

  Какво превръща едно обикновено производство в дигитализирано? „Това са всички интегрирани хардуерни и софтуерни продукти и технологични услуги, които позволяват на промишлените предприятия да повишат гъвкавостта на производствения процес и да съкратят времето за пуск на продукцията на пазара“, коментираха от Siemens. Световният гигант предлага разнообразие от перспективни решения за напълно интегрирана автоматизация, сред които и платформата Product Lifecycle Management.

 • Ротек: А вие готови ли сте да влезете в света на IIoT и свързаните предприятия? С Rockwell Automation!

  Ротек: А вие готови ли сте да влезете в света на IIoT и свързаните предприятия? С Rockwell Automation!

  Умните производства с основание могат да се разглеждат като „врата“ към дигиталната трансформация. Все по-развитите върхови технологии позволяват свързаните предприятия да се развиват бързо, като всеки ден бял свят виждат нови и нови решения, базирани на концепцията за Индустриалния интернет на нещата (IIoT) – смарт устройства, индустриални системи и приложения. За много компании обаче подобна инвестиция все още е обвързана с несигурност, големи предизвикателства и множество рискове.

Още от КИП и А