Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

 • Техническият бранш очаква COVID-19 да се превърне в „двигател“ на дигиталната трансформация на индустрията

  Техническият бранш очаква COVID-19 да се превърне в „двигател“ на дигиталната трансформация на индустрията

  COVID-19 се появи неочаквано и за много кратко промени начинът ни на живот и работа. Ситуацията вече започва да се подобрява и редица компании започват да възобновяват нормалния си работен процес, но едно вече е ясно – коронавирусът се превръща в „двигател“ за дигиталната трансформация на процесите в индустрията и строителството. Екипът ни се обърна към представители на техническия сектор с въпроси как реагират, за да се справят със ситуацията. И така, какво научихме? Да видим…

 • Инж. Атанасов от Фесто Производство: „Вярвам, че ще запазим нивото си на растеж от последните три години“

  Инж. Атанасов от Фесто Производство: „Вярвам, че ще запазим нивото си на растеж от последните три години“

  Няма съмнение – Четвъртата индустриална революция преминава под знака на интелигентните технологии и автоматизацията на производството. Но какво още е нужно на една технологична компания, за да запази своето развитие в устойчиви високи нива? Кои са неизвестните във формулата на успеха на Фесто Производство, Инженер.bg научи от инж. Георги Атанасов – управител на българското дъщерно дружество на международния концерн Festo.

 • БР Техника: За Bosch Rexroth задвижването без контролно табло е нов еволюционен процес във фабриката на бъдещето

  БР Техника: За Bosch Rexroth задвижването без контролно табло е нов еволюционен процес във фабриката на бъдещето

  Колко често си задавате въпроса: „Как да произвеждаме минимални количества по рентабилен и конкурентоспособен начин?“. Оказва се, че това няма да бъде проблем във фабриката на бъдещето - вие ще можете лесно да местите машините си в заводските халета или да извадите определени работни станции от производствената линия, да ги разположите на друго място и след това да продължите производството само с едно натискане на бутон. „Bosch Rexroth създаде технология за задвижване без контролно табло.

 • Лицевите панели на Таурус-93 намират широко приложение в разнообразни индустриални производства

  Лицевите панели на Таурус-93 намират широко приложение в разнообразни индустриални производства

  Таурус-93 ЕООД е утвърден български производител на лицеви панели и клавиатури от поликарбонатно или полиестерно фолио, които се използват за влагане в управлението на електронни изделия и машини. „В своята практика сме реализирали многобройни проекти и уникални поръчки за български и чуждестранни клиенти. Основен елемент в продуктовата ни политика е влагането на качествени материали във всички изделия на фирмата “, коментираха за Инженер.bg от Таурус-93.

 • Феникс Коучинг: В периода на криза хората във Вашата компания се нуждаят от лидер

  Феникс Коучинг: В периода на криза хората във Вашата компания се нуждаят от лидер

  В условия на критична и непозната ситуация служителите във всяка една фирма се нуждаят от уверен, видимо ангажиран лидер, който да ги преведе през трудностите и заедно с когото да достигнат до оцеляване на компанията. „Ако сте на лидерска позиция сега, във време на изпитание за Вас, за служителите и компанията Ви, изпълнете достойно ролята си, независимо дали сте директор на голяма компания, ръководител на отдел или проектен екип. Обърнете се към правилните хора, вслушайте се в най-надеждните гласове“, съветват от Феникс Коучинг.

 • Как Multivac помага за по-надеждни и прозрачни процеси в хранително-вкусовата промишленост чрез дигитални решения?

  Как Multivac помага за по-надеждни и прозрачни процеси в хранително-вкусовата промишленост чрез дигитални решения?

  Постепенно дигитализацията заема централно място в редица бизнес сектори, но хранително-вкусовата промишленост като че ли изостава от тази тенденция. Експертите са единодушни обаче, че дигиталните процеси могат да допринесат значително за по-голяма ефективност, надеждност и прозрачност в сектора, както и за по-високо качество на опаковките и продуктите. А една от иновативните и високотехнологични компании в хранително-вкусовия сектор е Multivac.

 • Алвекта: Постигането на производство от друго измерение не е Causa Perduta. С Vector е по-лесно и по-удобно от всякога

  Алвекта: Постигането на производство от друго измерение не е Causa Perduta. С Vector е по-лесно и по-удобно от всякога

  Темповете на технологично развитие днес са толкова бързи, иновациите – толкова много, а конкуренцията – по-безмилостна от всякога. Настъпва времето на фабриките на бъдещето. И, разбира се, като всичко ново възниква въпросът дали тази трансформация няма да е сложна, скъпа и трудна за изпълнение. Специалистите от Alvecta имат решение за дигитализиране на производствените процеси, наречено Vector, което изцяло обезпечава интегрираното информационно покритие на дейностите в предприятието.

 • Симлоджик: „Преминаването от контролери Simatic S5 към Simatic S7 намалява престоите и увеличава ефективността“

  Симлоджик: „Преминаването от контролери Simatic S5 към Simatic S7 намалява престоите и увеличава ефективността“

  Симлоджик ЕООД е българска компания с богат опит в проектирането и реализацията на инженерингови задачи с висока степен на автоматизация. Експертният ѝ екип притежава сериозни познания за системите и платформите за управление, реализирани на базата на промишлени програмируеми контролери, PC базирани контролери и DCS системи от най-висок клас. Те се стремят да бъдат гъвкави по отношение на постоянно променящите се производствени схеми на клиентите си.

 • С информационната система Vector от Алвекта процесите в индустриалното предприятие се управляват лесно

  С информационната система Vector от Алвекта процесите в индустриалното предприятие се управляват лесно

  Какви са предимствата на технологиите и в полза ли са на естествения интелект? Разговаряхме със специалистите от водещото българско дружество Алвекта, които споделиха как колаборацията между двете създава нова добавена стойност. „Нашето виждане за ефективността на една информационна система е именно способността ѝ да допринася за развитието на естествения интелект, който всъщност е водещ и стои в основата на всичко“, коментираха за Инженер.bg от Алвекта.

 • Мега Инженеринг: „Специализирани сме в цялостен инженеринг на широк кръг от индустриални приложения“

  Мега Инженеринг: „Специализирани сме в цялостен инженеринг на широк кръг от индустриални приложения“

  Мега Инженеринг е българска компания с повече от 20-годишен опит в областта на електрониката, микропроцесорната техника и автоматизацията. Решенията на дружеството намират приложение в предприятия, работещи в сектора на хранително-вкусовата, химическата, биотехнологичната, металообработващата и машиностроителната промишленост. Услугите ни по цялостен инженеринг започват с консултиране и предпроектни проучвания и приключват с внедряване, пуск и поддръжка на оборудването.

Още от КИП и А