Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Вайд-Бул: Като част от т.нар. „прозрачни фабрики“, Weidmüller предлага поглед в бъдещето на енергийния мониторинг

11.12.2018 г.


В среда на Industry 4.0 класическата схема с централизирана система за автоматизация вече няма да съществува. Тя ще бъде заменена от мрежи от интелигентни устройства, които взаимодействат помежду си, за да се осигури максимална гъвкавост на производствените мощности. „Ето защо Weidmüller създава индустриални решения за свързване въз основа на най-новите информационни и комуникационни технологии, които да се използват в бъдещите интелигентни фабрики“, информираха за Инженер.bg от фирма Вайд-Бул, която предлага висококачествените решения на Weidmüller у нас.


 

Бъдещите интелигентни фабрики ще разчитат на мрежовите преобразуватели ACT20C на Weidmüller, които конвертират аналоговите данни в цифрови и ги предоставят в мрежата. По този начин те действат като гъвкави доставчици на информация в контекста на производствените процеси. Друго такова решение е една от най-новите разработки на компанията – първата станция за непрекъснат контрол на стойностите на тока с възможност за комуникация. „Следващата стъпка включва подходящи софтуерни решения за поддръжка, които осигуряват измерването и контрола на консумацията на електроенергия, ефективността или качеството на процеса. Weidmüller ще пусне на пазара и устройства за автоматизация на мрежовите структури, за да се разширят възможностите за мониторинг на състоянието и диагностиката“, поясниха от Вайд-Бул.


Днес все повече потребители от всякакъв мащаб и от различни промишлени области разчитат на ранния мониторинг на състоянието. Това важи както за отделна производствена клетка, така и за мрежови структури.„Намирането на решения за Industry 4.0 изисква прозорливост. Разработките на Weidmüller се правят въз основа на конкретни изисквания от потребителите, тъй като в крайна сметка концепцията Industry 4.0 трябва да доведе до ползи за крайния потребител. Специално предимство е, че Weidmüller също е производствена компания, която се стреми към все по-гъвкаво и ефективно производство“, поясниха от Вайд-Бул.


Целия материал по темата бихте могли да прочетете в ДигиталнаИндустрия.bg от ТУК!

 

Повече информация за Вайд-Бул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Вайд-Бул, Weidmüller

Още от КИП и А