Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Дискусии / Позиции

Мега Инженеринг: Имаме дългогодишен опит в изпълнението на проекти за мониторинг и отчетност на производствени газове

11.11.2019 г.

In Macedonian


Мега Инженеринг е утвърдена българска компания в промишлената и индустриалната автоматизация, както и в производството на ел. табла за управление и контрол на процеси. Фирмата предлага също цялостен инженеринг, проектиране и разработка на софтуер – PLC, HMI и SCADA. „Софтуерните ни решения са внедрени в редица индустриални области и в разнообразни приложения, сред които мониторинг и отчетност на газове, закаляващи линии и шахтови пещи, управление и мониторинг на мелници, термоконтрол на пещи за изпичане на керамика, контрол на температура и влажност, мониторинг и контрол на ПСОВ, управление на физико-химични процеси и мн.др.“, споделиха за Инженер.bg от българското дружество.

 

 

Една от областите, в които софтуерните разработки на Мега Инженеринг намират приложение, е мониторинг и отчетност на различни газове в индустрията. Например, в производството на стъкларски изделия за домакинството като чаши, купи, буркани и шишета, обикновено се използват пет типа газове. За оптимизиране на процесите и по-ефективно планиране на ресурсите е необходимо отчитане на потоците и събиране на данни в периодични записи.

 

„Чрез внедряването на специално разработен софтуер, газовите потоци могат да се онагледяват, а изменението на показателите им в течение на времето да се визуализира в трендове. Това прави възможно лесното, точно и бързо констатиране на събития, както и извършването на промени в налягането на определен газ към всяка поточна линия в предприятието“, обясниха от българската компанията.

 

 

Софтуерът, който Мега Инженеринг разработва, дава възможност за експорт на събраните данни към файлове на MS Excel, за да се направят нужните извадки чрез допълнително филтриране. Архивираните записи от изминали седмици, месеци и дори години се съхраняват в база данни, което позволява извършването на подробни анализи за разходните норми на всяка преса, охлаждаща и закаляваща линия.

 

За гарантиране на високо ниво на сигурност, SCADA приложението и базата от данни се записват и на резервни дискове. В допълнение, комуникацията между оборудването се подсигурява с допълнителен кабел (б.ред. т.нар. резервираност) в случай на отпадане на кабелно трасе.

 

Повече информация за Мега Инженеринг ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Мега Инженеринг, pixabay.com, pexels.com

Още от КИП и А