Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Мега Инженеринг разработи специализаран софтуер за контрол и управление на процесите в мелници

24.04.2019 г.

In Macedonian


Мега Инженеринг е дружество, чиято дейност е съсредоточена в областта на промишлената и индустриалната автоматизация на широко разнообразие от производствени процеси. „Наблюдението, контролът, събирането и анализът на данни за работата на всички важни машинни компоненти и процеси са от все по-голямо значение за индустрията в днешни дни“, коментираха пред Инженер.bg от утвърдената българска инженерингова компания. А днес ви представяме софтуера Codesys HMI – специално решение на Мега Инженеринг за спецификата на мелници.


 

При мониторинга на изправното функциониране на мелници, интерфейсът „човек-машина“ е от изключително важно значение. В случая, той дава възможност за локално събиране на данни от работата на двигателите, като визуализира състоянието на оборудването и възникналите повреди.

 

Софтуерът Codesys HMI обхваща мащаба на инсталираното оборудване и апаратура в панорамни сцени с анимации. По този начин той визуализира технологичните процеси на операторски панели, персонални компютри или компютри със сензорни екрани. Приложението има възможност да пресмята в процентно съотношение ефективността на производствени процеси, като използва информацията за постъпилите суровини в мелницата и изходния продукт (рандеман). То намира приложение при управлението на слънчогледов шрот и гранули като добавки към фуража.


 

Компонентите, които могат да се автоматизират и визуализират чрез софтуера Codesys HMI, са:

чупач, пневматични валци и планзихтер, грисмашина, вентилатори за пневмотранспорт и аспирация, транспортни машини – шнекове, елеватори и бловер помпи. Комуникацията в топологията се осъществява чрез Modbus TCP и CANOpen.


 

Част от услугите, в които фирма Мега Инженеринг е специализирана, включват: проектиране и внедряване на системи за контрол и управление; модернизиране на съществуващи системи; мониторинг – визуализация и архив; проектиране на комуникационни системи и топология. Освен разработка на софтуер, фирмата покрива цялостно инженеринговия спектър от дейности, започвайки от консултиране и проучване до внедряване и пуск.

 

Компанията е установила дългогодишно партньорство с доказани фирми в бранша и е реализирала многобройни проекти, съобразени с европейските норми и изискванията, във връзка със стандартите на Добра производствена практика (GMP).

 

Повече информация за Мега Инженеринг ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Мега Инженеринг

Още от КИП и А