Дискусии / Позиции

Симлоджик: Влагаме контролери Simatic, защото те са интелигентен избор за системи за автоматизация

26.07.2019 г.

In RomanianМодулните програмируеми контролери Simatic на Siemens са предназначени за изпълнение на системи за автоматизация с различна степен на сложност. Днес те работят в милиони приложения навсякъде по света. „Универсалните контролери Simatic пестят място за монтаж и се отличават с гъвкав модулен дизайн. Благодарение на доказаното си качество, те са утвърдено техническо решение. Широката гама от модули може да се използва за централно разширяване на системи за автоматизация или за създаване на децентрализирани структури в зависимост от конкретната задача, като оптимизира запаса от резервни части“, информираха за Инженер.bg от фирма Симлоджик, сертифициран партньор и оторизиран сервиз за гаранционно и извънгаранционно обслужване на системите Simatic S5/S7 на територията на България от 1996 г.


Модулната конструкция, естественото охлаждане, възможността за използване в локални и разпределени I/O структури, големите комуникационни възможности, множеството поддържани функции на ниво операционна система, удобната експлоатация и обслужване осигуряват възможност за създаване на рентабилни решения за изграждане на системи за автоматизация в различни области на промишленото производство.„Напълно развитите и доказани контролери S7-300/ET 200M са част от утвърдената продуктова гама на Siemens и ще бъдат на разположение до 2023 г. След публикуването на съобщението за постепенно преустановяване на производството им, съответният продукт ще бъде наличен като резервна част за период от още десет години“, поясниха от Симлоджик.Базовите контролери Simatic S7-1200 са оптимален избор, когато става въпрос за гъвкаво и ефективно изпълнение на задачи за автоматизация в системи с по-ниска до средна производителност. Те разполагат с широка гама от технологични функции и интегрирани Входове/Изходи, както и с изключително компактния си и пестящ място дизайн.„Много от новите изисквания по отношение на управлението и работните характеристики вече не могат да бъдат напълно удовлетворени от традиционната архитектура. Това доведе до разработването на следващото поколение контролери S7-1500 с подобрени системни свойства. При тях основните свойства на Simatic са запазени, за да се гарантира съвместимостта на устройствата“, коментираха от Симлоджик.„За да останат конкурентоспособни, машините и съоръженията трябва непрекъснато да се адаптират към най-новите изисквания. Ако вашата система за автоматизация вече не е актуална, това означава, че е време за модернизация“, допълниха от доказаната българска инженерингова компания Симлоджик.

 

Модернизации и усъвършенстване на системите със Simatic

 

Процесът на всяка модернизация има свои собствени предизвикателства. Каква е конкретната индивидуална цел – по-бърза възвръщаемост на инвестициите (ROI), по-ниска обща цена на придобиване (TCO), по-висока експлоатационна готовност или по-кратки престои? „Без значение от началното състояние на системите – предстояща смяна на съществуващото решение за автоматизация с подобна система от по-ново поколение, частична модернизация, също и на системи, които не са на Siemens, или модернизация на цялата инсталация – ние от Симлоджик можем да ви помогнем за обновяване на системите за автоматизация и за постигане на индивидуално заложените от вас цели“, продължават с коментара си специалистите от Симлоджик.

 


Защо Симлоджик използва контролери Simatic в реализираните от компанията проекти?


  •  - По-висока производителност, обща ефективност и използваемост. Всичко в едно решение, конфигурирано в TIA портал, в който контролерите Simatic, интерфейсите Simatic HMI и задвижванията Sinamics Drives работят заедно по оптимален начин;

  •  - Съответствие с най-новите производствени стандарти, изисквания за безопасност на машината и индустриална сигурност. Неограничено използване на технологични иновации;

  •  - Минимизирани престои. Интегрирана диагностика на неизправности и подробна информация за съобщението за грешка;

  •  - Повишена рентабилност. Достъпност на всички компоненти на Siemens в световен мащаб за дълъг период от време;

  •  - Повишена конкурентоспособност.


Повече информация за Симлоджик ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Симлоджик, Siemens

Още от КИП и А