Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Симлоджик: „Преминаването от контролери Simatic S5 към Simatic S7 намалява престоите и увеличава ефективността“

07.02.2020 г.


Симлоджик е българска компания с богат опит в проектирането и реализацията на инженерингови задачи с висока степен на автоматизация. Експертният ѝ екип притежава сериозни познания за системите и платформите за управление, реализирани на базата на промишлени програмируеми контролери, PC базирани контролери и DCS системи от най-висок клас. „Освен познаването на системите за управление, ние се стремим да бъдем гъвкави по отношение на постоянно променящите се производствени схеми на клиентите. Старите системи за мониторинг, контрол и управление могат да доведат до увеличени разходи и престои, тъй като частите им са по-трудни за намиране и поддръжката им е по-скъпа“, коментираха за Инженер.bg от офиса на Симлоджик.Компанията е оторизиран сервиз на Siemens AG/A&D (Automation and Drive) за гаранционно и извън гаранционно обслужване на системите Simatic S5/S7 на територията на България. След процеса на внедряване тя осигурява гаранционна и извънгаранционна поддръжка на място при клиента. „Разполагаме с компетентен и мотивиран екип, осигуряващ цялостното реализиране на проектите, както и със собствен цех за производство на електрически табла и собствен транспорт за доставка на необходимото оборудване“, коментираха от Симлоджик.Инженерният екип на Симлоджик е в състояние да модернизира оборудване с по-стария модел контролери S5 на Siemens със S7, което води до намаляване на риска от престои и повишава ефективността на инсталацията. Преминаването към S7 би разширило функционалността и мащабируемостта на съоръженията, но изисква прилагане на експертен опит.


„Често по-голямата функционалност на S7 изисква нов потребителски интерфейс от типа човек-машина (HMI). По този начин отпадат старите операторски интерфейси с бутони, таймери и броячи и отстраняването на неизправности е много по-лесно“, допълниха от Симлоджик.Ползите за клиентите са многобройни. Надстройката от S5 до S7 елиминира нежеланите престои и понижава сериозно разходите, свързани с използването на остарялото оборудване. Резервните части са леснодостъпни, а работата с оборудването е по-ефективна. „Освен това модернизацията значително увеличава потенциала на системите. Например HMI интерфейсите намаляват времето за отстраняване на аварии, но също така могат да осигурят допълнителни функции за визуализация и контрол“, заявиха в заключение от Симлоджик.Повече информация за Симлоджик ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Симлоджик, Siemens

Още от КИП и А