Дискусии / Позиции

Таурус-93: Производството се развива и необходимостта от средни техници ще е все по-осезаема

09.07.2018 г.

In Serbian Просперитетът на всяко производствено предприятие е пряко свързан с квалификацията на неговите кадри. В момента се наблюдава положителна тенденция на развитие на българското производство. В същото време намирането на добри специалисти е съвсем реален проблем. За коментар по темата Инженер.bg се обърна към ръководителя на едно от успешните български предприятия – г-н Енчо Пондев, управител на фирма Таурус-93 ЕООД, занимаваща се с проектиране и производство на лицеви панели и клавиатури от поликарбонатно или полиестерно фолио.


В действителност в момента се наблюдава недостиг на квалифицирани кадри“, потвърди г-н Пондев. „Нашата производствена база се намира в гр. Пловдив, който се превърна в един от най-големите производствени центрове в страната. Бяха привлечени немалко инвестиции, построиха се и продължават да се строят производствени бази. Всичко това обаче изисква наличието на достатъчно добре подготвени специалисти и недостигът им вече започва да се усеща“, допълни той.


Управителят на Таурус-93 определи като най-трудно намирането на средни техници. „Имаме добри технически университети, които подготвят немалък брои инженери, поради което проблемът с тях не е толкова осезаем. За съжаление, при техническите кадри със средно образование не е така. Там вече има недостиг. Много от училищата, които подготвяха подобни специалисти, в момента са закрити или не предлагат подобна подготовка, а това предполага, че в бъдеще проблемът по-скоро ще расте, ако не се вземат своевременни мерки“, заяви уверено той.


В отговор на въпроса за състоянието на българското производство и може ли да се каже, че в момента то е в подем, управителят на Таурус-93 сподели: „Действително в момента има известно развитие. Мои колеги споделят за значително увеличаване, дори удвояване на производството. „Таурус-93 също отбелязва възход. Равносметката показва че 2017 г. определено бе по-добра в сравнение с 2016 г.“, категоричен е г-н Пондев.Информация за фирма Таурус-93 ЕООД – продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на компанията в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Таурус-93

Още от КИП и А