Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Дискусии / Позиции

iNELS отговаря на динамично развиващите се IoT мрежи и модерни безжични комуникации

20.11.2019 г.

      www.inels.bg


Усвояването на пространството около нас се осъществява все по-оптимално. Постепенно обаче започваме да изпитваме потребност всичко в една урбанизирана среда да е лесно и бързо да си предава информация. Е, такава възможност има. Сензорите и активиращите устройства за Интернет на нещата, които предлага iNELS, успешно създават връзката между отделните компоненти на пространството в един умен град. Ето какво научи Инженер.bg за модерния начин на общуване не между хората, а между нещата.


 

Какво е iNELS Air и как кара компонентите, уредите и системите да си „говорят“?

 

Безжичните комуникации и IoT се характеризират с потреблението на ниска мощност в широко пространство (Low Power Wide Area – LPWA). Концепцията iNELS Air на бранда на Елко ЕП за умни технологии – iNELS, е проектирана в отговор на динамично развиващите се мрежи за IoT (Интернет на нещата) и интелигентното управление на градска среда. Тази технология е създадена, за да осигурява пълно покритие в сградите с енергоспестяващи и ценово ефективни устройства.

 

Групата продукти включва сензори и задействащи устройства за комуникация по протоколите на комуникационните мрежи Sigfox, LoRa и NarrowBand-IoT, като отделните продукти имат инициалите „S“, „L“ или „NB“ в своето наименование спрямо типа на свързване, който превръща всяка обикновена територия в така наречените smart city.


 

Да свържем всичко в едно с iNELS Air

 

Данните от сензори и устройства се изпращат чрез предаватели (BTS станции) до сървър за управление, откъдето постъпват към главния сървър. В зависимост от изискванията на потребителя, могат да се изпращат данни и към приложение за смартфон.

 

Инсталирането на отделни сензори и детектори е много просто. Устройствата се поставят в обхвата на мрежата, а активирането на сензора се постига с помощта на QR код, който се поставя върху всеки компонент. За работата на отделни уреди е необходимо да има сигурна връзка с доставчика на мрежата. Тази свързаност позволява да бъдат избрани индивидуални интервали за изпращане на информация според конкретни изисквания “, разясниха от iNELS.


 

Как се използват и управляват устройствата iNELS Air?

 

За да използвате устройствата от серията iNELS Air е необходима регистрация в облака на ELKO, където ще се събира текущите данни и ще се съхранява историята и настройките. На един акаунт могат да бъдат зададени неограничен брой устройства, а ELKO Cloud е защитен с SSL протокол.

 

„Данните от iNELS Air устройствата могат да бъдат визуализирани в няколко варианта и комбинирани помежду си. Важен носител на цялата информация и общата история на всеки уред е ELKO Backend. От това хранилище всички операции могат след това да се показват в приложение за смартфон, както и бързо и лесно да се разбере по всяко време текущото състояние на сензорите и задействащите устройства“, посочиха в заключение от българското дружество. 


 

Повече информация за продуктите, които Елко ЕП предлага, можете да намерите ТУК.


Източник на снимковия материал: iNELS

Още от КИП и А