Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

 • Модернизация и изграждане на системи за оперативно (DC) напрежение с иновативни методи – от Индустриален сервиз

  Модернизация и изграждане на системи за оперативно (DC) напрежение с иновативни методи – от Индустриален сервиз

  Доказаното българско инженерингово дружество Индустриален сервиз е специализирано в консултиране, разработване, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация. Едно от направленията, в които дружеството развива своята дейност са системите за оперативно (DC) напрежение. „Предлагаме комплексни услуги като инженеринг и сервиз на токоизправители за стационарно приложение, ретрофит на зарядни станции и др.”

 • Алвекта: Как да повишим ефективното управление на производството със SaaS решението Vector?

  Алвекта: Как да повишим ефективното управление на производството със SaaS решението Vector?

  Организацията на производството и неговото управление е съществено важен аспект за гладкото протичане на работните процеси и за постигането на все по-високи бизнес резултати. Осъществяването на тази задача обаче ни изправя пред предизвикателството на какъв тип решение да се спрем? Българското дружество Алвекта предлага интернет базирани информационни услуги в тази област чрез платформата Vector. От фирмата разказаха как да оптимизирате производството си.

 • Техническият бранш очаква COVID-19 да се превърне в „двигател“ на дигиталната трансформация на индустрията

  Техническият бранш очаква COVID-19 да се превърне в „двигател“ на дигиталната трансформация на индустрията

  COVID-19 се появи неочаквано и за много кратко промени начинът ни на живот и работа. Ситуацията вече започва да се подобрява и редица компании започват да възобновяват нормалния си работен процес, но едно вече е ясно – коронавирусът се превръща в „двигател“ за дигиталната трансформация на процесите в индустрията и строителството. Екипът ни се обърна към представители на техническия сектор с въпроси как реагират, за да се справят със ситуацията. И така, какво научихме? Да видим…

 • Инж. Атанасов от Фесто Производство: „Вярвам, че ще запазим нивото си на растеж от последните три години“

  Инж. Атанасов от Фесто Производство: „Вярвам, че ще запазим нивото си на растеж от последните три години“

  Няма съмнение – Четвъртата индустриална революция преминава под знака на интелигентните технологии и автоматизацията на производството. Но какво още е нужно на една технологична компания, за да запази своето развитие в устойчиви високи нива? Кои са неизвестните във формулата на успеха на Фесто Производство, Инженер.bg научи от инж. Георги Атанасов – управител на българското дъщерно дружество на международния концерн Festo.

 • БР Техника: За Bosch Rexroth задвижването без контролно табло е нов еволюционен процес във фабриката на бъдещето

  БР Техника: За Bosch Rexroth задвижването без контролно табло е нов еволюционен процес във фабриката на бъдещето

  Колко често си задавате въпроса: „Как да произвеждаме минимални количества по рентабилен и конкурентоспособен начин?“. Оказва се, че това няма да бъде проблем във фабриката на бъдещето - вие ще можете лесно да местите машините си в заводските халета или да извадите определени работни станции от производствената линия, да ги разположите на друго място и след това да продължите производството само с едно натискане на бутон. „Bosch Rexroth създаде технология за задвижване без контролно табло.

 • Лицевите панели на Таурус-93 намират широко приложение в разнообразни индустриални производства

  Лицевите панели на Таурус-93 намират широко приложение в разнообразни индустриални производства

  Таурус-93 ЕООД е утвърден български производител на лицеви панели и клавиатури от поликарбонатно или полиестерно фолио, които се използват за влагане в управлението на електронни изделия и машини. „В своята практика сме реализирали многобройни проекти и уникални поръчки за български и чуждестранни клиенти. Основен елемент в продуктовата ни политика е влагането на качествени материали във всички изделия на фирмата “, коментираха за Инженер.bg от Таурус-93.

 • Феникс Коучинг: В периода на криза хората във Вашата компания се нуждаят от лидер

  Феникс Коучинг: В периода на криза хората във Вашата компания се нуждаят от лидер

  В условия на критична и непозната ситуация служителите във всяка една фирма се нуждаят от уверен, видимо ангажиран лидер, който да ги преведе през трудностите и заедно с когото да достигнат до оцеляване на компанията. „Ако сте на лидерска позиция сега, във време на изпитание за Вас, за служителите и компанията Ви, изпълнете достойно ролята си, независимо дали сте директор на голяма компания, ръководител на отдел или проектен екип. Обърнете се към правилните хора, вслушайте се в най-надеждните гласове“, съветват от Феникс Коучинг.

 • Как Multivac помага за по-надеждни и прозрачни процеси в хранително-вкусовата промишленост чрез дигитални решения?

  Как Multivac помага за по-надеждни и прозрачни процеси в хранително-вкусовата промишленост чрез дигитални решения?

  Постепенно дигитализацията заема централно място в редица бизнес сектори, но хранително-вкусовата промишленост като че ли изостава от тази тенденция. Експертите са единодушни обаче, че дигиталните процеси могат да допринесат значително за по-голяма ефективност, надеждност и прозрачност в сектора, както и за по-високо качество на опаковките и продуктите. А една от иновативните и високотехнологични компании в хранително-вкусовия сектор е Multivac.

 • Алвекта: Постигането на производство от друго измерение не е Causa Perduta. С Vector е по-лесно и по-удобно от всякога

  Алвекта: Постигането на производство от друго измерение не е Causa Perduta. С Vector е по-лесно и по-удобно от всякога

  Темповете на технологично развитие днес са толкова бързи, иновациите – толкова много, а конкуренцията – по-безмилостна от всякога. Настъпва времето на фабриките на бъдещето. И, разбира се, като всичко ново възниква въпросът дали тази трансформация няма да е сложна, скъпа и трудна за изпълнение. Специалистите от Alvecta имат решение за дигитализиране на производствените процеси, наречено Vector, което изцяло обезпечава интегрираното информационно покритие на дейностите в предприятието.

 • Симлоджик: „Преминаването от контролери Simatic S5 към Simatic S7 намалява престоите и увеличава ефективността“

  Симлоджик: „Преминаването от контролери Simatic S5 към Simatic S7 намалява престоите и увеличава ефективността“

  Симлоджик ЕООД е българска компания с богат опит в проектирането и реализацията на инженерингови задачи с висока степен на автоматизация. Експертният ѝ екип притежава сериозни познания за системите и платформите за управление, реализирани на базата на промишлени програмируеми контролери, PC базирани контролери и DCS системи от най-висок клас. Те се стремят да бъдат гъвкави по отношение на постоянно променящите се производствени схеми на клиентите си.

Още от КИП и А