Дискусии / Позиции

 • Сенсата Технолоджис започва новата година със старт на първата си стипендиантска програма у нас

  Сенсата Технолоджис започва новата година със старт на първата си стипендиантска програма у нас

  За първи път Сенсата Технолоджис ще проведе стипендиантска програма! Българското дружество на утвърдения международен производител на сензори за автомобилната промишленост предоставя редица възможности за развитие и обучение на технически специалисти. „В Сенсата се грижим за повишаване на квалификацията на служителите и всички млади бъдещи колеги са добре дошли при нас, за да потърсим заедно най-доброто професионално бъдеще за всеки от тях“, заявиха от компанията.

 • Интегрирани решения и услуги за дигиталното бъдеще на индустрията от Siemens

  Интегрирани решения и услуги за дигиталното бъдеще на индустрията от Siemens

  Какво превръща едно обикновено производство в дигитализирано? „Това са всички интегрирани хардуерни и софтуерни продукти и технологични услуги, които позволяват на промишлените предприятия да повишат гъвкавостта на производствения процес и да съкратят времето за пуск на продукцията на пазара“, коментираха от Siemens. Световният гигант предлага разнообразие от перспективни решения за напълно интегрирана автоматизация, сред които и платформата Product Lifecycle Management.

 • Ротек: А вие готови ли сте да влезете в света на IIoT и свързаните предприятия? С Rockwell Automation!

  Ротек: А вие готови ли сте да влезете в света на IIoT и свързаните предприятия? С Rockwell Automation!

  Умните производства с основание могат да се разглеждат като „врата“ към дигиталната трансформация. Все по-развитите върхови технологии позволяват свързаните предприятия да се развиват бързо, като всеки ден бял свят виждат нови и нови решения, базирани на концепцията за Индустриалния интернет на нещата (IIoT) – смарт устройства, индустриални системи и приложения. За много компании обаче подобна инвестиция все още е обвързана с несигурност, големи предизвикателства и множество рискове.

 • JUMO – предпочитан партньор за измервателни технологии при производството на безалкохолни напитки

  JUMO – предпочитан партньор за измервателни технологии при производството на безалкохолни напитки

  Употребата на напитки е от изключително значение за поддържане на оптималния воден баланс на тялото. Само производителите на напитки знаят доколко производството и преработката им зависят от ефективността и прецизността на технологиите за измерване. JUMO е един от водещите производители в областта на измервателните и контролни технологии. Решенията му съдействат за прилагането на концепцията HACCP за осигуряване на безопасността на храните при тяхното производство и дистрибуция.

 • Атикс: Нови капацитивни безконтактни сензори на Leuze electronic детектират дори и отразяващи повърхности

  Атикс: Нови капацитивни безконтактни сензори на Leuze electronic детектират дори и отразяващи повърхности

  Безконтактни капацитивни сензори са последната пазарна новост на немския производител на висококачествени фотоелектрически сензори, системи за идентификация и пренос на данни Leuze electronic. „Новите попълнения в семейството от измервателни сензорни уреди на компапията са устойчиви на електромагнитни влияния, смущения и замърсители във въздуха”, заявиха пред Инженер.bg от българското дружество Атикс, ексклузивен представител на Leuze electronic в България.

 • Астел: Превърнете невъзможното във възможно с миниатюрните спектрометри Ocean Optics

  Астел: Превърнете невъзможното във възможно с миниатюрните спектрометри Ocean Optics

  Астел, утвърден български доставчик на аналитична апаратура, контролно-измервателна техника и биотехнологично оборудване, е официален представител на Ocean Optics. Дружеството, което т.г. чества 25-годишния си юбилей, е специалист в разработването на спектрометри и е създател на най-малкия спектрометър в света. „Предлагаме надеждни решения за почти всяко приложение. От мощните до миниатюрните оптични спектрометри и ултра компактния сензор Spark на Ocean Optics“, споделиха от Астел.

 • Таурус-93: Производството на клавиатури и лицеви панели изисква познания и сериозна първоначална инвестиция

  Таурус-93: Производството на клавиатури и лицеви панели изисква познания и сериозна първоначална инвестиция

  Не е тайна, че създаването и развитието на производствено предприятие е трудно и отговорно начинание. Спецификите, с които се сблъскват ентусиастите, тръгнали по този път, не са малко и естествено съвсем не се изчерпват с финансовото обезпечаване на проекта. За да разкаже за своя път, за успехите и предизвикателствата, за ентусиазма и приемствеността, Инженер.bg покани основателя на едно успешно българско предприятия – инж. Енчо Пондев, управител на Таурус-93.

 • Сенсата Технолоджис помага на млади инженери да проектират своето бъдеще в света на прецизните технологии

  Сенсата Технолоджис помага на млади инженери да проектират своето бъдеще в света на прецизните технологии

  Design Your Future, или Проектирай бъдещето си, е наречена новата стипендиантска програма на Сенсата Технолоджис, водещ производител на сензори и системи за контрол, електрическа защита и решения за управление на захранването. Инициативата е насочена към студенти от Технически университет – София и филиала му в Пловдив. „Гледайки към бъдещето, ние знаем, че намирането и развиването на следващото поколение инженери е от ключово значение,” заяви пред Инженер.bg Серж Гроенхюйзен.

 • Мехатроникс: Delta получи отличие за високи постижения в сградната автоматизация на ACREX 2017

  Мехатроникс: Delta получи отличие за високи постижения в сградната автоматизация на ACREX 2017

  Световният лидер в решенията за автоматизация и енергийно управление Delta, бе отличен с престижна награда за високи постижения ACREX 2017, информираха за Инженер.bg от фирма Мехатроникс, която предлага продуктите на Delta Electronics у нас. Компанията бе наградена в категорията „Иновация в сградната автоматизация“ за решенията на бранда LOYTEC от групата на Delta, който се нарежда сред водещите европейски доставчици на високо иновативни решения за управление и контрол на сгради.

 • АС-ДС: Дигитален трансмитер за налягане MS13 от Fisher покрива най-високите индустриални стандарти

  АС-ДС: Дигитален трансмитер за налягане MS13 от Fisher покрива най-високите индустриални стандарти

  Утвърденият немски производител на метрологично и контролно оборудване Fisher Mess- und Regeltechnik представя нов надежден уред за измерване на налягане. Дигиталният трансмитер за налягане MS13, който работи и като превключвател, се предлага и у нас от фирмаАС-ДС, които разказаха повече за него пред Инженер.bg. MS13 е серия трансмитери/превключватели за налягане с най-съвременни функции, предназначени да отговорят и на най-високите индустриални стандарти и изисквания.

Още от КИП и А