Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Дискусии / Позиции

 • Таурус-93: Производството се развива и необходимостта от средни техници ще е все по-осезаема

  Таурус-93: Производството се развива и необходимостта от средни техници ще е все по-осезаема

  Просперитетът на всяко производствено предприятие е пряко свързан с квалификацията на неговите кадри. В момента се наблюдава положителна тенденция на развитие на българското производство. В същото време намирането на добри специалисти е съвсем реален проблем. За коментар по темата Инженер.bg се обърна към г-н Енчо Пондев, управител на фирма Таурус-93 ЕООД, занимаваща се с проектиране и производство на лицеви панели и клавиатури от поликарбонатно или полиестерно фолио.

 • Райхле и Де-Масари: Стажантската ни програма е пример за успешна реализация на младите специалисти в България

  Райхле и Де-Масари: Стажантската ни програма е пример за успешна реализация на младите специалисти в България

  През 2017 г. Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M) проведе второто издание на стажантската си програма „Ready & Motivated”. Днес, година по-късно, трима от стажантите вече заемат постоянни работни места в предприятието и са пълноценни членове на екипа. Компанията е лидер в производството на фиброоптични кабели, мрежови кабели и компоненти за изграждане на висококачествени комуникационни мрежи. А повече за възможностите за млади специалисти разказаха от R&M.

 • Костал: „Развиваме се динамично – през 2019 г. планираме да открием нов цех, имаме нужда от млади инженерни попълнения“

  Костал: „Развиваме се динамично – през 2019 г. планираме да открием нов цех, имаме нужда от млади инженерни попълнения“

  На 18 април 2018 г. в пловдивския филиал на Технически университет – София се проведе седмото поредно издание на кариерното изложение „Стажове“. Събитието събра на едно място работодатели, чиито производствени бази са позиционирани в района на гр. Пловдив. Във форума се включи и Костал България Аутомотив. Компанията се занимава с разработката и производството на електронни и мехатронни компоненти за автомобилната промишленост.

 • Ети, мениджър „Проектиране и развитие“ в IMI България: „В края на деня се увери, че си удовлетворен от това, което си свършил“

  Ети, мениджър „Проектиране и развитие“ в IMI България: „В края на деня се увери, че си удовлетворен от това, което си свършил“

  „Позволи си да растеш заедно с компанията“, са думи на Ети, мениджър „Проектиране и развитие“ в Интегрейтид Микро-Електроникс България, част от международния холдинг Integrated Micro-Electronics, Inc. Компанията е лидер в разработването и производството на електроника за бита, индустрията и автомобилната промишленост. Нейната тайна на успеха се крие в мотивираните ѝ служители, разказаха от българското дружество, запознавайки ни с историята на Ети.

 • Пневматичните системи на Festo – една конкурентна алтернатива на електрическите задвижвания

  Пневматичните системи на Festo – една конкурентна алтернатива на електрическите задвижвания

  При проектирането на общинските водопроводни системи основният фактор, който се взема под внимание, са разходите по поддръжката за целия експлоатационен цикъл, включително средствата за експлоатация, енергопотребление, поддръжка и ремонт. При пневматичните системи нещата не стоят по същия начин, както при електрическите системи. Това са здрави, рентабилни и надеждни системи, защото сгъстеният въздух се транспортира, съхранява и регулира лесно.

 • Сенсата Технолоджис започва новата година със старт на първата си стипендиантска програма у нас

  Сенсата Технолоджис започва новата година със старт на първата си стипендиантска програма у нас

  За първи път Сенсата Технолоджис ще проведе стипендиантска програма! Българското дружество на утвърдения международен производител на сензори за автомобилната промишленост предоставя редица възможности за развитие и обучение на технически специалисти. „В Сенсата се грижим за повишаване на квалификацията на служителите и всички млади бъдещи колеги са добре дошли при нас, за да потърсим заедно най-доброто професионално бъдеще за всеки от тях“, заявиха от компанията.

 • Интегрирани решения и услуги за дигиталното бъдеще на индустрията от Siemens

  Интегрирани решения и услуги за дигиталното бъдеще на индустрията от Siemens

  Какво превръща едно обикновено производство в дигитализирано? „Това са всички интегрирани хардуерни и софтуерни продукти и технологични услуги, които позволяват на промишлените предприятия да повишат гъвкавостта на производствения процес и да съкратят времето за пуск на продукцията на пазара“, коментираха от Siemens. Световният гигант предлага разнообразие от перспективни решения за напълно интегрирана автоматизация, сред които и платформата Product Lifecycle Management.

 • Ротек: А вие готови ли сте да влезете в света на IIoT и свързаните предприятия? С Rockwell Automation!

  Ротек: А вие готови ли сте да влезете в света на IIoT и свързаните предприятия? С Rockwell Automation!

  Умните производства с основание могат да се разглеждат като „врата“ към дигиталната трансформация. Все по-развитите върхови технологии позволяват свързаните предприятия да се развиват бързо, като всеки ден бял свят виждат нови и нови решения, базирани на концепцията за Индустриалния интернет на нещата (IIoT) – смарт устройства, индустриални системи и приложения. За много компании обаче подобна инвестиция все още е обвързана с несигурност, големи предизвикателства и множество рискове.

 • JUMO – предпочитан партньор за измервателни технологии при производството на безалкохолни напитки

  JUMO – предпочитан партньор за измервателни технологии при производството на безалкохолни напитки

  Употребата на напитки е от изключително значение за поддържане на оптималния воден баланс на тялото. Само производителите на напитки знаят доколко производството и преработката им зависят от ефективността и прецизността на технологиите за измерване. JUMO е един от водещите производители в областта на измервателните и контролни технологии. Решенията му съдействат за прилагането на концепцията HACCP за осигуряване на безопасността на храните при тяхното производство и дистрибуция.

 • Атикс: Нови капацитивни безконтактни сензори на Leuze electronic детектират дори и отразяващи повърхности

  Атикс: Нови капацитивни безконтактни сензори на Leuze electronic детектират дори и отразяващи повърхности

  Безконтактни капацитивни сензори са последната пазарна новост на немския производител на висококачествени фотоелектрически сензори, системи за идентификация и пренос на данни Leuze electronic. „Новите попълнения в семейството от измервателни сензорни уреди на компапията са устойчиви на електромагнитни влияния, смущения и замърсители във въздуха”, заявиха пред Инженер.bg от българското дружество Атикс, ексклузивен представител на Leuze electronic в България.

Още от КИП и А