Дискусии / Позиции

 • Сенсата Технолоджис помага на млади инженери да проектират своето бъдеще в света на прецизните технологии

  Сенсата Технолоджис помага на млади инженери да проектират своето бъдеще в света на прецизните технологии

  Design Your Future, или Проектирай бъдещето си, е наречена новата стипендиантска програма на Сенсата Технолоджис, водещ производител на сензори и системи за контрол, електрическа защита и решения за управление на захранването. Инициативата е насочена към студенти от Технически университет – София и филиала му в Пловдив. „Гледайки към бъдещето, ние знаем, че намирането и развиването на следващото поколение инженери е от ключово значение,” заяви пред Инженер.bg Серж Гроенхюйзен.

 • Мехатроникс: Delta получи отличие за високи постижения в сградната автоматизация на ACREX 2017

  Мехатроникс: Delta получи отличие за високи постижения в сградната автоматизация на ACREX 2017

  Световният лидер в решенията за автоматизация и енергийно управление Delta, бе отличен с престижна награда за високи постижения ACREX 2017, информираха за Инженер.bg от фирма Мехатроникс, която предлага продуктите на Delta Electronics у нас. Компанията бе наградена в категорията „Иновация в сградната автоматизация“ за решенията на бранда LOYTEC от групата на Delta, който се нарежда сред водещите европейски доставчици на високо иновативни решения за управление и контрол на сгради.

 • АС-ДС: Дигитален трансмитер за налягане MS13 от Fisher покрива най-високите индустриални стандарти

  АС-ДС: Дигитален трансмитер за налягане MS13 от Fisher покрива най-високите индустриални стандарти

  Утвърденият немски производител на метрологично и контролно оборудване Fisher Mess- und Regeltechnik представя нов надежден уред за измерване на налягане. Дигиталният трансмитер за налягане MS13, който работи и като превключвател, се предлага и у нас от фирмаАС-ДС, които разказаха повече за него пред Инженер.bg. MS13 е серия трансмитери/превключватели за налягане с най-съвременни функции, предназначени да отговорят и на най-високите индустриални стандарти и изисквания.

 • Мобилен мониторинг през смартфон или таблет с приложението JUMO Device App

  Мобилен мониторинг през смартфон или таблет с приложението JUMO Device App

  С развитието на концепцията за Industry 4.0 мобилните комуникации придобиват все по-важна роля. „Приложението JUMO Device App за смартфони и таблети с операционна система Android и iOS осъществява комуникация с различни JUMO устройства. То може да бъде изтеглено безплатно от Apple iTunes-Store или Google Play”, съобщиха за Инженер.bg от ЮМО България. Приложението е в състояние да извършва визуализация и мониторинг на новите електронни регистратори на данни Logoscreen 600, както и да актуализира софтуера.

 • Мари-Бентц: Компактни хидравлични захранващи блокове HKA от EMG – надеждност, дори при най-сурови условия

  Мари-Бентц: Компактни хидравлични захранващи блокове HKA от EMG – надеждност, дори при най-сурови условия

  Компактен хидравличен захранващ блок, производство на водещата немска компания EMG, предлага на пазара у нас доказаната българска фирма в областта на индустриалната тегло-измервателна техника Мари-Бентц. Компактните хидравлични блокове HKA се отличават с висока надеждност, малки габарити и успешно приложение, дори в най-суровите условия на околната среда. Освен двигателя и хидравличната помпа, задвижването включва също всички останали компоненти на системата.

 • Мега Инженеринг: Създаваме индивидуални програми за автоматизация на процеси

  Мега Инженеринг: Създаваме индивидуални програми за автоматизация на процеси

  Мега Инженеринг, доказана българска инженерингова фирма в областта на индустриалната автоматизация, предлага на своите клиенти разработване на индивидуални програми за автоматизация на индустриални процеси, информираха за Инженер.bg от фирмата. „Разработваме програмите съобразно действащите световни стандарти за създаване на програми за контролери и софтуерни приложения за мониторинг, контрол и управление”, уточниха от Мега Инженеринг. Програмите следят постъпващите материали и произведената продукция.

 • ЛД: Незабавен мониторинг и актуална информация с приложението B-App на Bauer Kompressoren

  ЛД: Незабавен мониторинг и актуална информация с приложението B-App на Bauer Kompressoren

  Компанията Bauer Kompressoren е доказано име в областта на компресорната техника, благодарение на използваните иновативни технологии и високото качество на произвежданите продукти. „Новото приложение Bauer Kompressoren App (B-App) комуникира с компресорните системи на Bauer чрез WiFi. То осигурява лесен и директен достъп до функциите на компресорната система за управление B-Control Micro“, съобщиха за Инженер.bg от фирма ЛД, партньор на Bauer Kompressoren в България.

 • Унисист Инженеринг: Предлагаме температурно и влаго-картиране за икономия на енергия в производствени помещения

  Унисист Инженеринг: Предлагаме температурно и влаго-картиране за икономия на енергия в производствени помещения

  Унисист Инженеринг е утвърдена българска фирма, разработваща уреди и системи за автоматизация. Дружеството предлага и услуги, сред които е температурното и влаго-картиране на помещения. „Картирането е необходимо, където се осъществява съхранене или производство на вещества, чувствителни към физическите параметри на средата. Чрез него се онагледяват топлинните потоци и колебанията в помещенията, на основата на които се извършва оптимизиране на условията“, разказаха от компанията.

 • ЛабЕксперт: ACS 200 на Beneq – революционна система за нанасяне на аерозолни покрития от течни материали

  ЛабЕксперт: ACS 200 на Beneq – революционна система за нанасяне на аерозолни покрития от течни материали

  Финландската компания Beneq, водещ производител и доставчик на оборудване за отлагане на фини филми чрез нанотехнологии, предлага система за нанасяне на течни филми чрез уникален метод на аерозолно покритие. „ACS 200 е оборудване с компактна форма и може да бъде използвано както в лабораторни, така и в индустриални приложения. Използването му гарантира пълно повторение на резултатите от лабораторните тестове в промишлени условия“, информираха от фирма ЛабЕксперт.

 • Индустриален сервиз: Изграждаме системи за индустриална автоматизация с продукти от водещи производители

  Индустриален сервиз: Изграждаме системи за индустриална автоматизация с продукти от водещи производители

  Индустриален сервиз е сред българските фирми, утвърдили се като надежден инженерингов партньор при внедряване на решения в областта на индустриалната автоматизация. „Съчетанието на висококвалифицирани кадри с богат опит и използването на продукти от утвърдени производители ни позволява да предложим на нашите клиенти комплексни решения за автоматизация, отговарящи напълно на техните нужди”, коментираха за Инженер.bg от фирмата.

Още от КИП и А