Дискусии / Позиции

 • Годо Сензор: Иновационна система за монтаж на светлинна завеса deTec4 Core от Sick гарантира бърз монтаж

  Годо Сензор: Иновационна система за монтаж на светлинна завеса deTec4 Core от Sick гарантира бърз монтаж

  Защитните светлинни завеси са предназначени да осигуряват безопасността на хора и обекти от движещите се части на машини и машинно оборудване. „Чрез новите крепежни скоби FlexFix, използвани при монтажа на светлинните завеси deTec4 Core на Sick, се гарантира отсъствието на т.нар. „слепи зони“ и се увеличава височината на защитения периметър", съобщиха за Инженер.bg от фирма Годо Сензор, която предлага продуктите на Sick на българския пазар.

 • Нов програмируем сензор хигиенно изпълнение за определяне на ниво от ifm electronic

  Нов програмируем сензор хигиенно изпълнение за определяне на ниво от ifm electronic

  Водещият немски производител на сензори, технически средства и системи в областта на процесната автоматизацията, ifm electronic разработи нов програмируем сензор за точково измерване на ниво, съобщиха за Инженер.bg от българското търговско дружество ИФМ Електроник. „Новият сензор от серията LMT е подходящ за използване в хигиенни среди като успешно игнорира пяната и отлаганията върху сензорната си повърхност”, поясниха от ИФМ Електроник.

 • Нова концепция на Danfoss за децентрализирано управление на двигатели с VLT DriveMotor FCP 106

  Нова концепция на Danfoss за децентрализирано управление на двигатели с VLT DriveMotor FCP 106

  Специалистите от утвърдената датска компания Danfoss разработиха ново оригинално решение за задвижване с честотно регулиране VLT DriveMotor FCP 106. То е предназначено за директен монтаж върху всеки стандартен асинхронен или синхронен двигател, без значение от производителя, с мощност от 0,55 до 22 kW, съобщиха за Инженер.bg от офиса на фирма Бандени, партньор и оторизиран сервиз на Danfoss Drives за България.

 • Новите контролери Simatic S7-1511C и S7-1512C на Siemens - компактни размери и висока производителност

  Новите контролери Simatic S7-1511C и S7-1512C на Siemens - компактни размери и висока производителност

  След като през 2012 г. Siemens обяви пазарния дебют на ново поколение контролери Simatic S7-1500, утвърденият немски производител следва политика на постоянно разширяване на серията. Днес портфолиото на Simatic S7-1500 предлага на потребителите 14 CPU-устройства за широк диапазон от приложения – от машини за серийно производство до големи комплексни инсталации, съобщиха за Инженер.bg от Siemens, направление Дигитализирано производство.

 • Атрактивни ценови условия за закупуване на трифазни честотни инвертори на Allen-Bradley от Ротек

  Атрактивни ценови условия за закупуване на трифазни честотни инвертори на Allen-Bradley от Ротек

  Фирма Ротек обяви началото на промоционална кампания, в рамките на която честотните регулатори PowerFlex 523 и PowerFlex 525 на доказания производител Allen-Bradley, се предлагат при много атрактивни ценови условия, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Регулаторите PowerFlex 523 и PowerFlex 525 са икономически ефективно решение за управление на самостоятелни машини и малки технологични линии”, допълниха от Ротек.

 • Видео: Нов пресостат PAC50 от Sick с цветен мониторинг на налягането

  Видео: Нов пресостат PAC50 от Sick с цветен мониторинг на налягането

  Електронният пресостат PAC50 на Sick предлага усъвършенстван мониторинг на налягането чрез голям двуцветен дисплей, който осигурява контрол върху текущите показатели от разстояние. Три големи функционални бутона и интуитивна навигация правят управлението изключително лесно и удобно. „PAC50 съчетава два дигитални и опционално аналогов изход в едно устройство “, коментираха от фирма Годо Сензор.

 • Модерен дизайн, висока издръжливост и качество със стандартните NAMUR разпределители на Festo

  Модерен дизайн, висока издръжливост и качество със стандартните NAMUR разпределители на Festo

  Водещият немски производител Festo разработи нова серия стандартни NAMUR разпределители, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. „Разпределители от серията VSNC са сертифицирани в цял свят в съответствие със стандартите за експлозивна защита. Това ги прави подходящи за широк кръг от индустриални сегменти и приложения”, коментираха от Фесто България.

 • Видео: Нова серия компактни и икономични индустриални суичове Ha-VIS eCon на Harting

  Видео: Нова серия компактни и икономични индустриални суичове Ha-VIS eCon на Harting

  Водещата немска компания Harting, водеща на пазара за електронни и индустриални съединители и различни видове мрежови и активни компоненти и технологии, обяви пазарния дебют на най-новите си модели суичове от серията Ha-VIS eCon 2000 и 3000. „Разширяването на продуктовата ни гама с най-новите модели суичове ни дава възможност да предложим на клиентите ни обновена и разширена серия промишлени суичове, подходящи за разнообразни приложения”, съобщиха от Ритбул.

 • Видео: Контрастни мини сензори KTM за прецизно разпознаване на цветни маркери от Sick

  Видео: Контрастни мини сензори KTM за прецизно разпознаване на цветни маркери от Sick

  Рязане, щанцоване, подравняване - това са неотменни технологични процеси в най-различни производства. Сензорната продуктова линия KTM на Sick осигурява цялостни решения за контрол на опаковъчни процеси и разпознаване на цветни маркери при позициониране на кутии, опаковки, туби, етикети или бланки. Мини сензорите KTM на Sick разпознават надеждно и най-малките контрасти, дори при високи скорости, например, при маркери върху фолио и други видове опаковъчни материали.

 • Реле Guardmaster 440C-CR30 на Rockwell Automation осигурява гъвкава и лесна защита

  Реле Guardmaster 440C-CR30 на Rockwell Automation осигурява гъвкава и лесна защита

  Новото защитно реле Guardmaster 440C-CR30 от утвърдената търговска марка Allen–Bradley на Rockwell Automation представлява гъвкаво, достъпно и лесно за използване решение за приложения, които изискват от 4 до 10 кръга на защита и контрол на до 5 зони. Релето се конфигурира с безплатния програмен продукт Connected Components Workbench (CCW), с който се програмира и цялата линия контролери Micro800, HIM-интерфейса PanelView Component и задвижванията PowerFlex.

Още от КИП и А