Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Дискусии / Позиции

 • ЛабЕксперт: ACS 200 на Beneq – революционна система за нанасяне на аерозолни покрития от течни материали

  ЛабЕксперт: ACS 200 на Beneq – революционна система за нанасяне на аерозолни покрития от течни материали

  Финландската компания Beneq, водещ производител и доставчик на оборудване за отлагане на фини филми чрез нанотехнологии, предлага система за нанасяне на течни филми чрез уникален метод на аерозолно покритие. „ACS 200 е оборудване с компактна форма и може да бъде използвано както в лабораторни, така и в индустриални приложения. Използването му гарантира пълно повторение на резултатите от лабораторните тестове в промишлени условия“, информираха от фирма ЛабЕксперт.

 • Индустриален сервиз: Изграждаме системи за индустриална автоматизация с продукти от водещи производители

  Индустриален сервиз: Изграждаме системи за индустриална автоматизация с продукти от водещи производители

  Индустриален сервиз е сред българските фирми, утвърдили се като надежден инженерингов партньор при внедряване на решения в областта на индустриалната автоматизация. „Съчетанието на висококвалифицирани кадри с богат опит и използването на продукти от утвърдени производители ни позволява да предложим на нашите клиенти комплексни решения за автоматизация, отговарящи напълно на техните нужди”, коментираха за Инженер.bg от фирмата.

 • Бандени: Честотни регулатори VLT Midi Drive FC 280 на Danfoss съчетават гъвкавост и лекота при работа

  Бандени: Честотни регулатори VLT Midi Drive FC 280 на Danfoss съчетават гъвкавост и лекота при работа

  Утвърденият глобален производител на инженерни решения за индустрията Danfoss представя най-новото попълнение в продуктовата си гама – честотни регулатори VLT, съобщиха за Инженер.bg от българската компания Бандени ООД, специализирана в доставката и обслужването на електрозадвижвания, честотни преобразуватели и софт стартери VLT на Danfoss. Новият VLT Midi Drive FC 280 е гъвкав, комуникативен и се отличава с невероятна лекота при работа.

 • Новите честотни регулатори Altivar Machine 320 на Schneider Electric създават високи стандарти на машинна производителност

  Новите честотни регулатори Altivar Machine 320 на Schneider Electric създават високи стандарти на машинна производителност

  Глобалният лидер в областта на енергетиката, автоматизацията и електротехниката Schneider Electric разшири гамата Altivar Process с нова серия Altivar Machine, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на фирмата. Altivar Machine е допълнение към Altivar Process с модели както за елементарни приложения, така и за високопроизводителни машини. На пазара се предлага и регулаторът Altivar Machine 320, който е подходящ за вграждане в сложни ел. табла с голям брой и висока гъстота на елементите.

 • Кастива: EtherCAT P – бърза комуникация и електрозахранване в един кабел от Beckhoff

  Кастива: EtherCAT P – бърза комуникация и електрозахранване в един кабел от Beckhoff

  Компанията Beckhoff е утвърден немски производител на системи за промишлена автоматизация. „Новото еднокабелно решение EtherCAT P на Beckhoff обединява технологията за пренос на данни EtherCAT и електрозахранване за всички периферни устройства. Комбинацията от високопроизводителната EtherCAT комуникация и гъвкавата, неограничавана мрежова топология превръща EtherCAT P в оптимална системна шина за сензори, изпълнителни механизми и измервателни устройства“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кастива, официален представител на Beckhoff у нас.

 • От индустриалния „Интернет на нещата“ към „Свързано предприятие“. Част II

  От индустриалния „Интернет на нещата“ към „Свързано предприятие“. Част II

  В първата част на статията ви разказахме как „Internet of Things” обединява най-доброто от света на физическите обекти и света на компютрите. А „Connected Enterprise” на Rockwell Automation кара „Internet of Things” да работи ефективно за хората. В този материал фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation за България, повдига „завесата“ за един от най-амбициозните проекти на компанията, превръщащ индустриалните предприятия в концепция за интелигентен организъм, способен да комуникира с хората с цел постигане на по-ефективно производство.

 • Интертех-Аутомейшън: Оптимизирано използване на горивни инсталации чрез кориолисови разходомери

  Интертех-Аутомейшън: Оптимизирано използване на горивни инсталации чрез кориолисови разходомери

  Комбинираните горелки за въглища и мазут намират широко приложение в котелните инсталации. В процеса на запалване и за поддържане на горенето на въглищата, мазутът се използва за бустер, както и за захранване на спомагателните горелки. За съвременно решение на тези предизвикателства, разработено от немската компания Endress+Hauser, разказват за Инженер.bg от фирма Интертех-Аутомейшън, която предлага техниката и техническите решения на Endress+Hauser у нас.

 • Конзолните системи от висок клас на Темпа Систем могат да задоволят и най-високите индустриални изисквания

  Конзолните системи от висок клас на Темпа Систем могат да задоволят и най-високите индустриални изисквания

  Утвърденият доставчик на техническо оборудване и решения в проектирането и изграждането на системи за управление и електроразпределение Ниско Напрежение Темпа Систем БГ предлага на вниманието на българските специалисти широка гама от конзолни системи, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Портфолиото обхваща сериите командни пултове PTE, PТ и PY, които се предлагат както като стандартни варианти, така и като индивидуални изпълнения по поръчка на клиента.

 • Новият Simatic Energy Suite от Siemens превръща прозрачното използване на енергията в производителност

  Новият Simatic Energy Suite от Siemens превръща прозрачното използване на енергията в производителност

  Siemens, направления Дигитализирано производство & Процесни индустрии обявиха пазарния дебют на инженерния си инструмент Simatic Energy Suite, чието предназначение е да управлява енергопотреблението в системите за автоматизация. „Чрез новия пакет за енергиен мениджмънт компаниите могат да записват данните за консумацията на енергия на производствено ниво, да я следят в реално време, както и да я анализират и съпоставят с производствените данни.

 • Астел: LabSys Evo на Setaram - един инструмент за термичен анализ в шест версии

  Астел: LabSys Evo на Setaram - един инструмент за термичен анализ в шест версии

  Френската компания Setaram Instrumentation предлага оборудване за термичен анализ от най-висок клас. Серията синхронни термични анализатори LabSys Evo дава възможност за едновременното извършване на гравиметрия и диференциална сканираща калориметрия. Уредите се характеризират с изключителна чувствителност и точност на анализа. „На базата на тази серия компанията Setaram разработи 6 продукта с различни характеристики и предимства“.

Още от КИП и А