Дискусии / Позиции

 • Портативни газ-детектори на Industrial Scientific за кислород, токсични и експлозивни газове

  Портативни газ-детектори на Industrial Scientific за кислород, токсични и експлозивни газове

  Портативните газ-детектори на Industrial Scientific са част от богата продуктова гама от контролно-измервателна апаратура, предлагана от Астел. „Industrial Scientific е водещ производител на широка гама портативни газ-детектори за мониторинг на кислород, токсични и експлозивни газове. Уредите, които предлагаме, включват преносими уреди за детекция на няколко газа, детектори за един газ, както и детектори за мониторинг на периметър”, съобщиха от Астел.

 • Фотоелектричен сензор без рефлектор TranspaTect MultiTask на Sick разпознава надеждно прозрачни обекти

  Фотоелектричен сензор без рефлектор TranspaTect MultiTask на Sick разпознава надеждно прозрачни обекти

  Немският производител Sick, водещ в развоя на сензорни системи, разработи нов модел фотоелектричен сензор TranspaTect MultiTask. Благодарение на иновативните технологии, вградени в него, сензорът е в състояние да регистрира прозрачни или полупрозрачни опаковки или бутилки. Той представлява надеждно и икономически изгодно решение за хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

 • Газанализаторите GMS800 на Sick измерват над 60 газови компонента

  Газанализаторите GMS800 на Sick измерват над 60 газови компонента

  Немската компания Sick, водещ производител на сензори, разработи иновативна серия екстракционни газанализатори GMS800, които могат да измерят повече от 60 различни газови компонента едновременно или поотделно. GMS800 са предназначени за мониторинг и измерване на ниски концентрации вредни газове в емисиите, изхвърляни в атмосферата, от електростанции, от заводи на циментовата промишленост, предприятия за преработка на отпадъци и др.

 • Ново поколение фотодатчици за прозрачни обекти на Leuze electronic

  Ново поколение фотодатчици за прозрачни обекти на Leuze electronic

  „Новото поколение сензори 18B на Leuze electronic се отличава с много добри технически характеристики. Те са с изключително здрав корпус, характеризират се с по-компактни размери и по-кратко време за реакция. Новата система за подобряване на видимостта на лазерния лъч и LED екрана, стъкленото покритие на лещата, температурната компенсация и прецизната настройка гарантират надеждна работа, дори и в тежки експлоатационни условия“, коментират за Инженер.bg от Атикс, официален дистрибутор на Leuze electronic за България.

 • Преносим уред за измерване на вибрации и балансиране в работни условия SmartBalancer 3

  Преносим уред за измерване на вибрации и балансиране в работни условия SmartBalancer 3

  Водещият немски производител Schenck RoTec разработи следващо поколение нов преносим уред за бързо, надеждно и прецизно измерване и балансиране SmartBalancer 3. „С новия SmartBalancer ротори с всякакви размери и тегло могат да се балансират, в реални условия, без да е необходимо демонтирането или разглобяването на машината. Благодарение на обширните си диагностични способности, балансиращият уред спомага за проследяването на вибрационното състояние на машините.

 • Уникален цифров температурен контролер - изцяло нова разработка на Omron, представя Гемамекс

  Уникален цифров температурен контролер - изцяло нова разработка на Omron, представя Гемамекс

  Утвърдената българска търговска и инженерингова компания Гемамекс представя на българския пазар уникален цифров температурен контролер, модел E5DC, на водещия производител на средства и системи за автоматизация Omron, съобщи за Инженер.bg инж. Георги Генчев, президент на Гемамекс. „Контролерът е изцяло нова разработка и е с уникалната широчина от 22.5 mm ”, коментират за Инженер.bg от фирма Гемамекс, дистрибутор на Omron за България.

 • Съвременен и надежден метод за онлайн диагностика на предпазни вентили от Metso Automation

  Съвременен и надежден метод за онлайн диагностика на предпазни вентили от Metso Automation

  Първите предпазни вентили са разработени и се използват в широк спектър от индустриални приложения от много години. Водещата американска компания Metso Automation предлага съвременен подход за онлайн диагностика на предпазни вентили, осигуряващ информация в реално време за състоянието им. Спецификите на метода коментират от фирма Герион, която предлага техниката и техническите решения на Metso Automation на българския пазар.

 • Системите за сградна автоматизация - децентрализирани и базирани на KNX протокол

  Системите за сградна автоматизация - децентрализирани и базирани на KNX протокол

  Инж. Радослав Кошков, директор Направление LifeSpace в Шнайдер Електрик България пред Инженер.bg за структурата и елементната база на съвременните системи за сградна автоматизация, осигуряващи енергийна ефективност и комфорт в административни и обществени сгради, в апартаменти и еднофамилни къщи.

 • Методика за проверка на нивомерни измервателни системи

  Разработена бе методика за проверка на нивомерни измервателни системи (МП-Н-18/НИС/2012), която регламентира първоначалната и последващата проверка на системи за измерване на обема течност в резервоари. Тя е приложима за течности с вискозитет, по-малък или равен на 20 MPa.s.

 • Как да изберем електромагнитен разходомер?

  Как да изберем електромагнитен разходомер?

  Инж. Милен Славов, специалист поддръжка - метролог в Солвей Соди АД, коментира пред Инженер.bg основните критерии за избор на електромагнитен електромер (ЕМР). За точността, размера, начина на монтаж, използваните материали и поддържаните изходни сигнали четете в следващите редове.

Още от КИП и А