Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

 • Кастива: EtherCAT P – бърза комуникация и електрозахранване в един кабел от Beckhoff

  Кастива: EtherCAT P – бърза комуникация и електрозахранване в един кабел от Beckhoff

  Компанията Beckhoff е утвърден немски производител на системи за промишлена автоматизация. „Новото еднокабелно решение EtherCAT P на Beckhoff обединява технологията за пренос на данни EtherCAT и електрозахранване за всички периферни устройства. Комбинацията от високопроизводителната EtherCAT комуникация и гъвкавата, неограничавана мрежова топология превръща EtherCAT P в оптимална системна шина за сензори, изпълнителни механизми и измервателни устройства“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кастива, официален представител на Beckhoff у нас.

 • От индустриалния „Интернет на нещата“ към „Свързано предприятие“. Част II

  От индустриалния „Интернет на нещата“ към „Свързано предприятие“. Част II

  В първата част на статията ви разказахме как „Internet of Things” обединява най-доброто от света на физическите обекти и света на компютрите. А „Connected Enterprise” на Rockwell Automation кара „Internet of Things” да работи ефективно за хората. В този материал фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation за България, повдига „завесата“ за един от най-амбициозните проекти на компанията, превръщащ индустриалните предприятия в концепция за интелигентен организъм, способен да комуникира с хората с цел постигане на по-ефективно производство.

 • Интертех-Аутомейшън: Оптимизирано използване на горивни инсталации чрез кориолисови разходомери

  Интертех-Аутомейшън: Оптимизирано използване на горивни инсталации чрез кориолисови разходомери

  Комбинираните горелки за въглища и мазут намират широко приложение в котелните инсталации. В процеса на запалване и за поддържане на горенето на въглищата, мазутът се използва за бустер, както и за захранване на спомагателните горелки. За съвременно решение на тези предизвикателства, разработено от немската компания Endress+Hauser, разказват за Инженер.bg от фирма Интертех-Аутомейшън, която предлага техниката и техническите решения на Endress+Hauser у нас.

 • Конзолните системи от висок клас на Темпа Систем могат да задоволят и най-високите индустриални изисквания

  Конзолните системи от висок клас на Темпа Систем могат да задоволят и най-високите индустриални изисквания

  Утвърденият доставчик на техническо оборудване и решения в проектирането и изграждането на системи за управление и електроразпределение Ниско Напрежение Темпа Систем БГ предлага на вниманието на българските специалисти широка гама от конзолни системи, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Портфолиото обхваща сериите командни пултове PTE, PТ и PY, които се предлагат както като стандартни варианти, така и като индивидуални изпълнения по поръчка на клиента.

 • Новият Simatic Energy Suite от Siemens превръща прозрачното използване на енергията в производителност

  Новият Simatic Energy Suite от Siemens превръща прозрачното използване на енергията в производителност

  Siemens, направления Дигитализирано производство & Процесни индустрии обявиха пазарния дебют на инженерния си инструмент Simatic Energy Suite, чието предназначение е да управлява енергопотреблението в системите за автоматизация. „Чрез новия пакет за енергиен мениджмънт компаниите могат да записват данните за консумацията на енергия на производствено ниво, да я следят в реално време, както и да я анализират и съпоставят с производствените данни.

 • Астел: LabSys Evo на Setaram - един инструмент за термичен анализ в шест версии

  Астел: LabSys Evo на Setaram - един инструмент за термичен анализ в шест версии

  Френската компания Setaram Instrumentation предлага оборудване за термичен анализ от най-висок клас. Серията синхронни термични анализатори LabSys Evo дава възможност за едновременното извършване на гравиметрия и диференциална сканираща калориметрия. Уредите се характеризират с изключителна чувствителност и точност на анализа. „На базата на тази серия компанията Setaram разработи 6 продукта с различни характеристики и предимства“.

 • Фесто Производство инвестира в създаването на собствени кадри чрез дуално обучение

  Фесто Производство инвестира в създаването на собствени кадри чрез дуално обучение

  Госпожа Валя Георгиева, зам. ръководител в отдел „Човешки ресурси” на Фесто Производство коментира пред Инженер.bg участието на компанията в проект за дуално обучение в България, съвместно с ПГМЕ „Н.Й.Вапцаров”. Проектът стартира в рамките на Българо-швейцарска програма за сътрудничество с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на икономиката и Българо-швейцарската търговска камара.

 • ИКОМА: Flux обнови своето портфолио с нови разходомери FMO за течности с различен вискозитет

  ИКОМА: Flux обнови своето портфолио с нови разходомери FMO за течности с различен вискозитет

  Новите разходомери тип FMO на Flux представляват измервателни прибори с обемно регулиране. В конструктивно отношение, те са решени с овален ротор. Предназначени са за измерване разхода на течности както с малък, така и с голям вискозитет. Компанията предлага шест различни модела, работещи в диапазона от 0,09 до 380 l/min. Конструктивните елементи на разходомерите са от PPS (полифениленов сулфид), алуминий и неръждаема стомана, като осигуряват висока точност на измерванията от порядъка на ± 0.5 %.

 • Годо Сензор: Иновационна система за монтаж на светлинна завеса deTec4 Core от Sick гарантира бърз монтаж

  Годо Сензор: Иновационна система за монтаж на светлинна завеса deTec4 Core от Sick гарантира бърз монтаж

  Защитните светлинни завеси са предназначени да осигуряват безопасността на хора и обекти от движещите се части на машини и машинно оборудване. „Чрез новите крепежни скоби FlexFix, използвани при монтажа на светлинните завеси deTec4 Core на Sick, се гарантира отсъствието на т.нар. „слепи зони“ и се увеличава височината на защитения периметър", съобщиха за Инженер.bg от фирма Годо Сензор, която предлага продуктите на Sick на българския пазар.

 • Нов програмируем сензор хигиенно изпълнение за определяне на ниво от ifm electronic

  Нов програмируем сензор хигиенно изпълнение за определяне на ниво от ifm electronic

  Водещият немски производител на сензори, технически средства и системи в областта на процесната автоматизацията, ifm electronic разработи нов програмируем сензор за точково измерване на ниво, съобщиха за Инженер.bg от българското търговско дружество ИФМ Електроник. „Новият сензор от серията LMT е подходящ за използване в хигиенни среди като успешно игнорира пяната и отлаганията върху сензорната си повърхност”, поясниха от ИФМ Електроник.

Още от КИП и А