Събития

 • Sensata Technologies представя модерни сензорни технологии на Международното автомобилно изложение във Франкфурт

  Sensata Technologies представя модерни сензорни технологии на Международното автомобилно изложение във Франкфурт

  Sensata Technologies e утвърден световен производител на сензори и системи за контрол, електрическа защита и решения зa управление на захранването. Американската компания ще демонстрира някои от най-новите си сензорни технологии за свързаност, електрифициране на превозните средства и автономно шофиране на Международното автомобилно изложение (IAA) през септември в гр. Франкфурт, Германия, съобщиха за Инженер.bg от българското дъщерно дружество Сенсата Технолоджис.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Бизнесът и индустрията не спират своето развитие нито за миг, било то с бавна или ултразвукова скорост. И това е така, защото са плод на вдъхновение, на нестандартни идеи и на смелост. Борса.bg се постара и през изминалата седмица да ви представи най-впечатляващите примери за иновативен подход и умни инвестиции. Всяка от нашите новини обаче би била невъзможна без подходящия човешки ресурс. Затова не пропускаме и актуалните събития в HR-света и образованието. За повече подробности, посетете ни на www.борса.bg!

 • Форумът „Кариера в България. Защо не?” помага на търсещите професионална реализация у нас за десета поредна година

  Форумът „Кариера в България. Защо не?” помага на търсещите професионална реализация у нас за десета поредна година

  „Кариера в България. Защо не?” – реторичен въпрос, но и името на едно от най-мащабните и интересни кариерни събития у нас през последните години. Форумът ще се проведе за десета поредна година и отново участие ще вземат водещи компании в ролята си на работодатели. На 5 септември 2017 г. в хале 3 на Интер Експо Център гостите и участниците на кариерното изложение ще могат да се включат в лекции и дискусии, работилници, фирмени презентации и кариерни консултации.

 • ТУ - София: „Дни на кариерата” е събитие с мисия да засили връзката между образование и бизнес

  ТУ - София: „Дни на кариерата” е събитие с мисия да засили връзката между образование и бизнес

  Технически университет – София и неговият Център „Кариера и възпитаници (Алумни)" отново ще бъдат организатори и домакини на едно от най-големите HR изложения у нас – „Дни на кариерата”. Тази година събитието ще се състои на 17 и 18 октомври в ТУ – София и на 19 октомври в пловдивския филиал на университета. „Това е дванадесетото поредно издание на професионалния форум. Радваме се, че отново ще можем да срещнем нашите възпитаници с водещи компании, които са техни потенциални работодатели. Приемаме засилването на връзката между образованието и бизнеса като наша мисия”, коментираха за Инженер.bg организаторите на форума.

 • Ротек: Rockwell Automation е предпочитан доставчик на индустриални решения за 2017 г. според списание Control Design

  Ротек: Rockwell Automation е предпочитан доставчик на индустриални решения за 2017 г. според списание Control Design

  Световният пазарен лидер в областта на индустриалната автоматизация Rockwell Automation спечели наградата „Избор на читателите 2017“ в 22 продуктови категории на списание Control Design, обявиха за Инженер.bg от фирма Ротек, която предлага изделията на компанията у нас. И тази година Rockwell Automation бе излъчен за безспорен победител сред номинираните в категориите „Управление“, „Хардуер“, „Задвижвания“, „Мрежови технологии“, „Сигурност“ и „Софтуер“.

 • Атикс: Златно отличие за специалистите в областта на оптичните сензори Leuze electronic от German Brand Award

  Атикс: Златно отличие за специалистите в областта на оптичните сензори Leuze electronic от German Brand Award

  И тази година Институтът на германските брандове и Съветът за немски дизайн раздадоха наградите в конкурса German Brand Award. Втората церемония на престижното събитие се проведе през лятото на настоящата година в Немския исторически музей в гр. Берлин. „Златото в категорията „Excellence in Branding – Connectivity“ бе завоювано от производителя на оптични сензори и доставчик на решения в областта на автоматизацията Leuze еlectronic“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Атикс.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Усетихте ли първите намеци за идващата есен? Всяка смяна на сезоните е повод за нови начинания! Фирма Язаки България вече се възползва от тази възможност и се готви да отвори нов завод у нас през есента, докато Областна администрация Кърджали и Национална компания Индустриални зони ЕАД подписаха меморандум за сътрудничество в изграждането на Индустриална зона Кърджали. За още новини и възможности за реализация в света на индустрията и бизнеса у нас, посетете ни на www.борса.bg. Сега ви предлагаме да научите всички акценти от изминалата седмица, събрани в 60-те секунди на нашия традиционен седмичен обзор.

 • Спектри ще презентира иновации в aкустичните и вибрационни измервания на „Метрология 2017“

  Спектри ще презентира иновации в aкустичните и вибрационни измервания на „Метрология 2017“

  Доказаната българска компания Спектри, специализирана в доставката, професионалния инженеринг и сервизирането в областта на шума и вибрациите, обяви пред Инженер.bg своето участие в най-новия Международен научен симпозиум по „Метрология и метрологично осигуряване 2017“ (МНС „ММО 2017“). Събитието ще се състои в дните от 8 до 12 септември по традиция в Учебната спортно-оздравителна база (УСОБ) на ТУ – София в гр. Созопол.

 • Yokogawa придоби норвежка компания, оперираща в нефтената и газовата индустрия

  Yokogawa придоби норвежка компания, оперираща в нефтената и газовата индустрия

  Японската компания Yokogawa Electric Corporation съобщи за придобиването на норвежкия производител TechInvent2 AS, който притежава правата върху технологията FluidCom™, предназначена за инжектиране на химикали. „FluidCom предотвратява блокиране и корозия в нефтени кладенци, тръбопроводи и други съоръжения. Работата му е базирана на патентована технология за термичен контрол, включваща функциите на масов дебитомер, регулиращ вентил и контролер“, коментираха от Йокогава България.

 • Астел: Hiden Analytical празнува 35 години успешна работа в областта на мас-спектрометрията

  Астел: Hiden Analytical празнува 35 години успешна работа в областта на мас-спектрометрията

  През 2017 г. компанията Hiden Analytical отбелязва 35 години непрекъсната и упорита работа в областта на мас-спектроскопията и газовите сорбционни процеси. В България продуктите на производителя предлага фирма Астел – водещ доставчик на аналитична апаратура и контролно-измервателна техника. „Днес фирмата притежава изключително разнообразно оборудване, включително високотехнологични системи за анализ, като SIMS и CATLAB, които предлагаме на пазара“, съобщиха от Астел.

Още от КИП и А