Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви запознахме с новите инвестиции у нас и на Балканите, както и за събитията в академичния свят. Информирахме ви за дългосрочната инвестиция на Софийска вода, високия потенциал за развитие на България в AI сектора, за соларното колело, изобретено от ученици от СПГЕ „Джон Атанасов“ и редица други новини. Още от акцентите в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Ка Матик: Компанията Schmalz демонстрира интелигентни вакуумни решения на Ligna 2019 в Хановер

  Ка Матик: Компанията Schmalz демонстрира интелигентни вакуумни решения на Ligna 2019 в Хановер

  По време на тазгодишното изложение Ligna 2019 в Хановер, компаниите демонстрираха как използват дигитализацията за внедряване на рентабилно индивидуално производство. „Използвайки своя опит в областта на вакуумните технологии за автоматизация, немската компания Schmalz също разработва интелигентни компоненти, които генерират ценни данни“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ка Матик, оторизиран дистрибутор на J. Schmalz за България.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица приветствахме с „Добре дошли в семейството на Инженер.БГ!“ още едно специализирано учебно заведение – Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев”, гр. Русе. Информирахме ви и за новите инвестиции на няколко компании, за предоставените възможности на студентите за стажантски позиции и курсове. Още от новините на фокус в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор.

 • Фесто Производство: Лятната академия на Festo e за всеки студент, готов да покори високи професионални върхове

  Фесто Производство: Лятната академия на Festo e за всеки студент, готов да покори високи професионални върхове

  За поредна година Фесто Производство се включи в един от най-мащабните български кариерни форуми – „Стажове“, който се проведе в Технически университет – София и в ТУ-София, филиал Пловдив. Дъщерното дружество на лидера в развоя и производството на средства и цялостни решения за автоматизация Festo посрещаше с вълнение всеки студент, посетил щанда на компанията. За трети път Фесто Производство стартира своята Лятна академия за всички млади специалисти.

 • Филкаб съорганизатор на „Ден на Schneider Electric” с демонстрации на нови решения в индустриалната автоматизация

  Филкаб съорганизатор на „Ден на Schneider Electric” с демонстрации на нови решения в индустриалната автоматизация

  На 25 юни 2019 г., Филкаб – водеща българска производствена, инженерингова и търговска фирма от областта на електротехниката, автоматизацията и енергетиката, съвместно с Шнайдер Електрик България, организира „Ден на Schneider Electric”. „С удоволствие каним всички наши партньори, клиенти и заинтересовани специалисти на демонстрация на най-новите продукти и технологии от областта на индустриалната автоматизация“, отправиха своята покана от Филкаб.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Разбрахте ли вече кои са най-предпочитаните компании-работодатели от българските студенти? През изминалата седмица ви разказахме и за още любопитни новости от академичните среди, но и този път не пропуснахме важните инвестиции у нас и на Балканите. Разходихме се и до Пловдив за Дефиле „Вино и гурме“. Ако сте пропуснали някой от акцентите, можете да наваксате с традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Още новини четете на www.борса.bg.

 • Привилегията да бъдеш част от първата „Академия за инженери“ на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън

  Привилегията да бъдеш част от първата „Академия за инженери“ на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън

  На кариерното изложение „Стажове“ 2019 в Технически университет – София, българското дружество на швейцарската компания R&M, запозна студентите със своята нова образователна инициатива „Академия за инженери“. „Стажантската програма за бъдещи инженери осигурява възможност за придобиване на опит във водеща в бранша международна компания с осигурени ментори – топ специалисти в своята област“, съобщиха за Инженер.bg от Райхле и Де-Масари България Пръдакшън.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица отново ви направихме свидетели на най-новото от света на бизнеса и индустрията. Информирахме ви за инвестиционния проект на ВиК Бургас, изграждането на железопътната линия Нови Сад – Суботица в Сърбия, както и за строежа на новия завод в гр. Враца на Теклас. Съобщихме ви, че според Министерство на икономиката над 1 600 ученици са се включили в образователния проект „Домино“. Още от новините в областта на инвестициите, HR и образованието можете да научите от седмичния ни обзор.

 • Включете се в семинар, посветен на иновации в индустриалната автоматизация, организиран от Филкаб и Siemens

  Включете се в семинар, посветен на иновации в индустриалната автоматизация, организиран от Филкаб и Siemens

  Фирмите Филкаб и Siemens България, направление Дигитални индустрии, канят всички, които се интересуват от бъдещето на индустриалната автоматизация, да вземат участие в полудневния семинар на тема TIA Portal Innovation Tour 2019, посветен на ключови технологии и иновации в тази област. „Семинарът ще се проведе на 30 май т.г. в централната база на Филкаб в гр. Пловдив, ул. „Коматевско шосе“ №92“, съобщиха за Инженер.bg от Филкаб АД.

 • Атикс: Иновативният софтуер за интелигентен бизнес на Iconics бе отличен от Engineers’ Choice Awards 2019

  Атикс: Иновативният софтуер за интелигентен бизнес на Iconics бе отличен от Engineers’ Choice Awards 2019

  Iconics е международно утвърден доставчик на софтуерни решения за автоматизация. Компанията предоставя съвременни уеб-базирани OPC UA и BACnet сертифицирани софтуери за визуализация и анализ, намиращи приложение в производството на енергия, промишлената и сградната автоматизация. „Iconics е шесткратен носител на наградата „Microsoft Partner of the Year“, а тази година получи поредното си отличие от Engineers‘ Choice Awards за своя бизнес софтуер AnalytiX-BI“, информираха от Атикс.

Още от КИП и А