Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • „Наръчник за вирусоборци“ на Festo спечели първо място в конкурса „Дайте дъх“ в подкрепа на борбата с COVID-19

  „Наръчник за вирусоборци“ на Festo спечели първо място в конкурса „Дайте дъх“ в подкрепа на борбата с COVID-19

  Светът е изправен пред огромното предизвикателство да овладее пандемията от COVID-19, а редица блестящи умове от най-различни географски ширини впрегнаха ума и знанията си в мисията да облекчат най-тежко засегнатите страни. В резултат екип на Festo и група учени от института Фраунхофер за производство, инженерство и автоматизация (Fraunhofer IPA) получиха признание за своята иновативна разработка – дигиталното приложение „Наръчник за вирусоборци“.

 • IMI, Inc. е сред най-добрите производители в сферата на електрониката. Вижте възможностите за работа в компанията у нас

  IMI, Inc. е сред най-добрите производители в сферата на електрониката. Вижте възможностите за работа в компанията у нас

  За поредна година Integrated Micro-Electronics, Inc. (IMI) е сред най-добрите производители в областта на автомобилната електроника, заемайки 6-о място в класацията на изследователската компания New Venture Research, която отличава технологичните компании на база приходите от продажби, реализирани през изминалата 2019 г. Резултатите сочат и 8.7 % по-висок темп на растеж на IMI, Inc. спрямо средния за 50-те най-добри компании в автомобилната индустрия“,информираха за Инженер.bg от IMI България.

 • АББ България: Заповядайте на предстоящия ни уебинар „Десет причини да инвестирате в индустриален робот“

  АББ България: Заповядайте на предстоящия ни уебинар „Десет причини да инвестирате в индустриален робот“

  Какви са най-новите тенденции в сферата на индустриалните роботи? Каква е тяхната роля в различните отрасли на промишлеността? Отговори на тези и много други въпроси ще откриете на предстоящия уебинар, организиран от АББ България, на тема „Десет причини да инвестирате в индустриален робот“. Виртуалната среща ще се проведе на 23 юли 2020 г. от 11:00 ч. Лектор ще бъде г-н Васил Такев, ръководител бизнес направление „Роботика и дискретна автоматизация“ в АББ България.

 • Най-големият частен университет в България се присъедини към партньорите ни! Да приветстваме НБУ!

  Най-големият частен университет в България се присъедини към партньорите ни! Да приветстваме НБУ!

  „Да не се боим от разнообразието!“. Това е девизът, дълбоко заложен в образователната мисия и политика, изследователската дейност и във всеки един детайл от академичния живот на Нов български университет. Той е следващото висше учебно заведение, което се присъедини към Академична борса. Заедно с него ще продължим да популяризираме техническото образование сред младежите, стремейки се да бъдем ефективен медиатор между академичните среди, бизнеса и техническите специалисти.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! В началото на новата работна седмица отново е време да обърнем внимание на новините и събитията от предходните седем дни. Какви бяха акцентите в сферата на индустрията и техническото средно и висше образование в България и страните на Балканите, ще научите от нашата традиционна обзорна рубрика „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Още редица любопитни новинарски заглавия бихте могли да откриете и на www.борса.bg. Желаем Ви приятно четене!

 • Включете се в първото виртуално изложение на Festo под мотото „Интелигентни. Гъвкави. Дигитални“

  Включете се в първото виртуално изложение на Festo под мотото „Интелигентни. Гъвкави. Дигитални“

  На 15 и 16 юли ще се проведе първият виртуален форум на Festo, който ще премине под надслов: „Интелигентни. Гъвкави. Дигитални“ („Smart. Flexible. Digital“). Онлайн посетителите ще могат да разгледат истински изложбени щандове с продуктите на Festo. „Нашата компания е аранжирала в съответствие с мотото не само щандовете, но и иновативния начин, по който ще представим експонатите на потребителите“, съобщиха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.

 • Специална покана от Фесто: Заповядайте на предстоящия уебинар „Работа с Online каталог на Festo“

  Специална покана от Фесто: Заповядайте на предстоящия уебинар „Работа с Online каталог на Festo“

  Преоткрийте света на иновациите в света на Festo! Сега имате тази възможност, като станете гост на предстоящото онлайн събитие, което от Фесто, дъщерно дружество на международния лидер в автоматизацията, са подготвили за Вас. „Имаме удоволствието да поканим всички наши клиенти, колеги и специалисти от бранша да се присъединят към нашия първи уебинар на тема „Работа с Online каталог на Festo“, който ще се проведе на 9 юли 2020 г. от 14:00 ч.“,анонсираха пред Инженер.bg от Фесто.

 • ПГЛПЕХТ в гр. Ямбол – модерен облик, преплетен с богата история и традиции в обучението

  ПГЛПЕХТ в гр. Ямбол – модерен облик, преплетен с богата история и традиции в обучението

  Всички помним голямата черна дъска, пред която тръпнехме в очакване да бъдем изпитани, надрасканите с химикал зелени дървени чинове, на които седяхме всеки ден и час до любимото другарче, и емоцията, която изпитвахме всеки път, щом звънецът удари… Днес отново ще Ви върнем в класните стаи, за да Ви разкажем за едно различно съвременно училище, в което всеки кабинет носи своя индивидуалност. Представяме Ви ПГ по лека промишленост, екология и химични технологии в гр. Ямбол.

 • Летящ кариерен старт в автоматизацията! Стартира четвъртото издание на Лятна академия на Фесто Производство

  Летящ кариерен старт в автоматизацията! Стартира четвъртото издание на Лятна академия на Фесто Производство

  „С първите юлски слънчеви лъчи Фесто Производство отвори врати за своите над 25 стажанти. Непосредствено след финала на учебната година, на 1 юли 2020 г. поставихме началото на четвъртото издание на Лятната академия на Фесто Производство. Официалното откриване на Академията проведохме при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки“, разказаха пред Инженер.bg от производственото дружество на немския технологичен лидер Festo.

 • Солтех: „Вдъхнете живот на идеите си с CAM решения на Siemens! Включете се в безплатните ни уебинари“

  Солтех: „Вдъхнете живот на идеите си с CAM решения на Siemens! Включете се в безплатните ни уебинари“

  Открехнете вратата към нови пазарни възможности! Ускорете производствените процеси до достигане на максимална ефективност и спечелете лидерски позиции. Научете как с безплатните уебинари на Солтех през юни и юли, посветени на CAM програмирането с решения на Siemens Digital Industries Software. „Визуализирайте и валидирайте идеите си с последно поколение в технологиите – от добавена реалност, до дефиниране на база на модела (MBD)“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

Още от КИП и А