Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Събития

 • ЮМО България ви очаква на своя годишен семинар от 16 до 18 май 2018 г. в хотел „Хисар”, гр. Хисаря

  ЮМО България ви очаква на своя годишен семинар от 16 до 18 май 2018 г. в хотел „Хисар”, гр. Хисаря

  ЮМО България, дъщерна фирма на доказания немски производител на индустриални сензори и техника за автоматизация JUMO, организира своя годишен семинар и кани всички професионалисти в областта на контролно-измервателните прибори и автоматизацията от цялата страна, за да ги запознае с последните новости от продуктовото портфолио на компанията. Събитието ще се проведе в периода от 16 до 18 май 2018 г., в хотел „Хисар”, гр. Хисаря, съобщиха от ЮМО България.

 • IMI на „Стажове“ 2018: Включете се в нашата стажантска кампания! Изпратете кандидатурата си до 31 май!

  IMI на „Стажове“ 2018: Включете се в нашата стажантска кампания! Изпратете кандидатурата си до 31 май!

  Интегрейтид Микро-Електроникс България представи тазгодишната си стажантска програма пред студентите от Технически университет – София, в рамките на кариерното изложение „Стажове“ 2018. „Предлагаме позиции в разнообразни направления, сред които: „Проекти“, „Качество“, „Автоматизация“, „Развой“, „Стегнато производство“ и „Инструментално производство“. Всички желаещи могат да изпратят CV до 31 май 2018 г.“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Райхле и Де-Масари България Пръдакшън взе участие в първия у нас форум, посветен на адитивното производство

  Райхле и Де-Масари България Пръдакшън взе участие в първия у нас форум, посветен на адитивното производство

  На 27 март 2018 г. за първи път у нас се проведе форум, посветен на технологиите за 3D принтиране – „Sofia Industrial 3D Printing Forum“. На него бяха демонстрирани възможностите на технологиите за 3D печат и бяха показани примери за успешното им прилагане в различни промишлени приложения. Сред фирмите, споделили своя опит бе и Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД, производствената база на швейцарската компания Reichle & De-Massari AG (R&M) у нас.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Точно преди най-светлите християнски празници академичният свят и бизнесът у нас и на Балканите отново ни показаха, че стремежът им към развитие не спира. Свидетелство за това са разнообразните инвестиции и събития, за които ви информирахме. Още новини за индустрията, образованието и човешките ресурси можете да намерите на www.борса.bg. А сега ви оставяме с най-важното от изминалата седмица, синтезирано в новинарския ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • Фесто: Индустрия 4.0 ще промени не само производството, но и живота на всеки човек на нашата планета

  Фесто: Индустрия 4.0 ще промени не само производството, но и живота на всеки човек на нашата планета

  На 5-ти април 2018 г., в присъствието на десетки изпълнителни директори и собственици на промишлени предприятия у нас, Фесто ЕООД бе домакин на семинар, посветен на „Индустрия 4.0“. Събитието задълбочено разгледа както основите на четвъртата индустриална революция и отражението ѝ върху съвременното производство, така и промените, които тя ще донесе за всеки човек върху земното кълбо. Специален гост на семинара бе и Президентът, г-н Росен Плевнелиев.

 • Христос Воскресе!

  Христос Воскресе!

  Скъпи колеги и приятели,

  Нека този ярък християнски празник отвори сърцата и душите ни към доброта, смирение и любов! Бъдете здрави и нека сплотеност, разбирателство и топлина царят в семействата ви!

  С пожелание за светъл и благословен Великден!

 • Компанията Festo за трета поредна година бе избрана за „Глобален предпочитан доставчик” на Robert Bosch

  Компанията Festo за трета поредна година бе избрана за „Глобален предпочитан доставчик” на Robert Bosch

  За трети пореден път Bosch удостои Festo със званието „Глобален предпочитан доставчик”, оценявайки приноса на компанията в областта на цифровизацията на индустриални приложения. „Наградата бе присъдена в категорията „Стандартизирани пневматични устройства”. С това признание Bosch отличава своите важни доставчици за изключителни резултати в областта на иновациите, качеството и надеждността”, съобщиха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте колеги! Март месец предложи изобилие от вълнуващи събития и нови предизвикателства за любителите на модерните технологии. През изминалата седмица ви запознахме с най-интересните акценти от света на бизнеса и образованието. Редица предприятия планират да инвестират в модернизацията на производствената си база, като сред тях са Алуком АД, Центромет АД и Гудмилс България. Още от най-новото и интересното от света на образованието, бизнеса и високите технологии, можете да откриете на www.Борса.bg.

 • Либхер-Хаусгерете Марица: „Впечатлени сме от креативността на нашите състезатели на BEST Engineering Week“

  Либхер-Хаусгерете Марица: „Впечатлени сме от креативността на нашите състезатели на BEST Engineering Week“

  За поредна година Либхер-Хаусгерете Марица е част от кариерното събитие BEST Engineering Week, което стартира на 13 март 2018 г. „За нас бе удоволствие да се срещнем с мотивирани и ориентирани студенти, на които имахме какво да покажем и от които имахме какво да научим“, заявиха пред Инженер.bg от производственото дружество. Участниците в отбора на Либхер трябваше да намерят приложимо и рационално решение в рамките на няколко часа на зададения им теоретичен казус.

 • Дами от ТУ-София се събраха на празнична среща-коктейл по случай Международния ден на жената

  Дами от ТУ-София се събраха на празнична среща-коктейл по случай Международния ден на жената

  В навечерието на най-нежния празник – 8-ми март, за трета поредна година Център „Кариера и възпитаници (алумни)” към Технически университет – София проведе тържествена среща на студентки и възпитанички на учебното заведение, реализирали се в различни сфери. Събитието премина под наслов „С отпечатък на нежност, представяне на инженерна елегантност, от и за дамите на ТУ-София” и бе част от кампанията „Ако си дал, не си живял напразно”.

Още от КИП и А