Събития

 • Additive Days: Beyond the Hype – прераждане на концепцията и още по-впечатляващи мащаби с нови дати през 2020 г.

  Additive Days: Beyond the Hype – прераждане на концепцията и още по-впечатляващи мащаби с нови дати през 2020 г.

  Нови дати за форума Additive Days обявиха организаторите. Второто издание на конференцията ще се проведе от 20-ти до 23-ти февруари 2020 г. вместо през октомври т.г., както бе първоначално планирано. „Все по-нарастващият интерес към 3D технологиите и желанието ни да обхванем всички аспекти по темата, бяха част от факторите, определили вземането на това решение от наша страна“, съобщиха за Инженер.bg от компанията-организатор на събитието B2N.

 • SpaceCAD: Включете се в уебинар на тема „Как да отключите потенциала на многоосните обработки“

  SpaceCAD: Включете се в уебинар на тема „Как да отключите потенциала на многоосните обработки“

  „На 12 септември 2019 г. от 14:00 ч. ще се проведе уебинар на тема „Как да отключите потенциала на многоосните обработки“. Събитието се организира от Siemens Industry Software, част от инженерния лидер Siemens, и шведската инженерна компания Sandvik Coromant. Уебинарът е с продължителност от 1 час“, съобщиха за Инженер.bg от фирма SpaceCAD, утвърден доставчик на инженерни софтуери и партньор на Siemens у нас. Лектори в уебинара ще бъдат Майкъл Тееш и Том Фънк.

 • Съединението прави силата! Честит национален празник, скъпи колеги, читатели и приятели!

  Съединението прави силата! Честит национален празник, скъпи колеги, читатели и приятели!

  Често, улисани в ежедневните си дела, преминаваме покрай сградата на Народното събрание, без да забелязваме надписа върху фасадата „Съединението прави силата“! А той е израз на мечтата на нашите предци да видят обединена разпокъсаната следосвобожденска България. И е поставен там пет години преди акта на Съединение на Княжество България и Източна Румелия през вече далечната 1885 г.

 • Академична борса продължава да се разраства! И ПГТТ „Атанас Димитров“ – Нова Загора вече е сред партньорите ни

  Академична борса продължава да се разраства! И ПГТТ „Атанас Димитров“ – Нова Загора вече е сред партньорите ни

  Професионалната гимназия по техника и технологии (ПГТТ) „Атанас Димитров“ в гр. Нова Загора е поредното авторитетно среднотехническо училище, което се присъедини с микросайт към Академична борса на Борса.bg. Заедно с новите ни партньори, ще вдъхновяваме младежите от област Сливен да извървят пътя на успешната кариера и реализация в техническия бранш. Екипът ни благодари на ръководството на гимназията за възможността да си сътрудничим и желае ползотворни съвместни инициативи!

 • ЛД: Camozzi Group на изложението SPS IPC Drives 2019 с визия за иновации в света на IIoT

  ЛД: Camozzi Group на изложението SPS IPC Drives 2019 с визия за иновации в света на IIoT

  „Camozzi Automation и Camozzi Digital са две подразделения на Camozzi Group, чиято обща визия за непрекъснати иновации дава резултати в идейни концепции и съвместни разработки на решения от най-ново поколение. Взаимодействието между двете подразделения се състои в синергичната им способност да споделят ноу-хау при създаването на пневматични и електрически компоненти и тяхната интеграция в интелигентните системи“, разказаха за Инженер.bg от фирма ЛД.

 • Умни логистични системи помагат на JYSK да бъде синоним на уют по целия свят. Включете се в екипа на центърa у нас

  Умни логистични системи помагат на JYSK да бъде синоним на уют по целия свят. Включете се в екипа на центърa у нас

  Българският дистрибуционен център на скандинавската компания JYSK е разположен в гр. Божурище, а чрез него ще бъдат обслужвани повече от 200 търговски обекта на компанията, локализирани в 5 държави. Това е най-голямата логистична база на JYSK в Източна Европа. Разположена е на парцел от 303 000 кв.м., а самият център е построен на площ от 95 000 кв.м. Инвестицията в него, която достигна 107 млн. евро, донесе на компанията приза „Инвеститор на годината“ за 2018 г.“.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Дори в разгара на лятото образованието у нас търси своя път за развитие и сближаване с бизнеса. Пример за това са Технологичната професионална гимназия „Мария Кюри“, гр. Перник, и Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, гр. Монтана, които се присъединиха към нашата Академична борса. През изминалата седмица ви информирахме и за модернизирането на пречиствателната станция за питейни води в гр. Перник, изграждането на завод за пластмасови изделия в Скопие и др.

 • FANUC на EMO 2019: „Автоматизацията на производството с роботи никога не е била толкова лесна“

  FANUC на EMO 2019: „Автоматизацията на производството с роботи никога не е била толкова лесна“

  Японският пионер в производството на роботи FANUC е инсталирал повече от 590 000 промишлени робота по целия свят. На многофункционалните машини се възлагат важни задачи в производствените процеси. „По време на мащабния технически форум EMO 2019 FANUC ще демонстрира на своя щанд – A50 в зала 9 — многобройни практически приложения като обработка на детайли, зареждане и разтоварване на детайли, както и почистване на заусенъци“, информираха от ФАНУК България.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви запознахме с новите инвестиции у нас и на Балканите, както и за събитията в академичния свят. Информирахме ви за дългосрочната инвестиция на Софийска вода, високия потенциал за развитие на България в AI сектора, за соларното колело, изобретено от ученици от СПГЕ „Джон Атанасов“ и редица други новини. Още от акцентите в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Ка Матик: Компанията Schmalz демонстрира интелигентни вакуумни решения на Ligna 2019 в Хановер

  Ка Матик: Компанията Schmalz демонстрира интелигентни вакуумни решения на Ligna 2019 в Хановер

  По време на тазгодишното изложение Ligna 2019 в Хановер, компаниите демонстрираха как използват дигитализацията за внедряване на рентабилно индивидуално производство. „Използвайки своя опит в областта на вакуумните технологии за автоматизация, немската компания Schmalz също разработва интелигентни компоненти, които генерират ценни данни“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ка Матик, оторизиран дистрибутор на J. Schmalz за България.

Още от КИП и А