Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Събития

 • Мелексис България удвоява производствената си площ и разширява развойната дейност в София

  Мелексис България удвоява производствената си площ и разширява развойната дейност в София

  Мащабно развитие на производството си в София планира компанията Melexis, световен лидер в областта на микроелектрониката и полупроводниковите сензори в автомобилостроенето. „В следващите 5 години ще инвестираме 75 млн. евро в разширение на базата, дейността и човешкия капитал. По този начин ще ускорим глобалния растеж на компанията“, съобщиха за Инженер.bg от Мелексис България, част от структурата на международния технологичен холдинг.

 • „ДигиталнаИндустрия“ вече е готова да информира и вдъхновява

  „ДигиталнаИндустрия“ вече е готова да информира и вдъхновява

  Скъпи приятели и съмишленици,
  Светът е изправен пред предизвикателствата и огромните промени, които води със себе си Четвъртата индустриална революция! Трудно е дори да си представим всички аспекти на дигиталния свят. Никога до момента развитието на технологиите не е било толкова бурно, а светът – по-свързан! Едно е безспорно – в новата дигитална ера достъпът до информация е много по-лесен, но и също така експоненциално по-важен за всеки, който иска да яхне „гребена на промените“!

 • Фесто Производство: „Ние сме компанията на тези, които вдъхват живот на идеите, на младежкия ентусиазъм и вдъхновение“

  Фесто Производство: „Ние сме компанията на тези, които вдъхват живот на идеите, на младежкия ентусиазъм и вдъхновение“

  Неведнъж сме ви запознавали с дейностите и сериозните усилия, които Фесто Производство полага, за да подкрепя младите специалисти и да допринася за засилване на връзката между бизнес и образование. Компанията си сътрудничи активно както с висшите технически заведения, така и със специализирани средни училища. Поредната стъпка в помощ на бъдещите инженери е учебният стаж, който компанията организира за учениците от СПГЕ „Джон Атанасов“.

 • Да ни е честита новата 2018 година!

  Да ни е честита новата 2018 година!

  Скъпи приятели,
  Всяко ново начало води със себе си вяра и надежди. Нека срещнем 2018 година именно така – като истински мечтатели, откриватели и творци, готови да покорят целите си! И застанали с чисти сърца пред себе си и пред семействата си да посрещнем идните дни с нови идеи, предизвикателства, покорени професионални върхове и рицарско достойнство! Ние от Инженер.БГ ви пожелаваме здраве, вдъхновение, креативност и нестихващ устрем да ви водят в личните дела и в дълбоките инженерни дебри, които ни очакват през 2018 година!

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! И тази седмица ви информирахме за развитието на бизнеса у нас и на Балканите, за предстоящи конкурси, семинари и събития. Можем да обобщим, че през изминалата седмица се състояха срещи между представители на бизнеса от Шумен, Министерство на икономиката и Европейския център за икономическа, академична и културна дипломация (CIDIC). Инж. Юлиан Тюфекчиев бе отличен с приза „Инженер на годината 2017“, а в Румъния са намерени нови залежи на природен газ. Тези и още новини можете да намерите на www.борса.bg.

 • Фесто Производство: Дайте старт на вашата кариера в престижна, международно утвърдена компания

  Фесто Производство: Дайте старт на вашата кариера в престижна, международно утвърдена компания

  Вълна от интерес сред студентите и наскоро дипломиралите се специалисти предизвика тазгодишното издание на Дни на кариерата, което се проведе в Технически университет – София. Събитието даде шанс на 150 доказани компании на българския и международния пазар да потърсят нови, свежи попълнения за екипите си. Сред тях бе Фесто Производство ЕООД, част от структурата на технологичния гигант в областта на заводската и процесна автоматизация Festo.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Дойдоха студени и снежни дни. Това обаче не попречи на бизнеса да ни покаже, че дори в зимни условия, може да се развива стремглаво. Ако трябва да обобщим с едно изречение – предстоят интересни и смели стъпки за предприемачите у нас и на Балканите. Столицата ще се сдобие с дигитални карти на бизнеса, Телелинк ще трансформира бизнеса си в 4 нови компании, а у съседките ни предстоят изграждане на нови водноелектрически централи и модернизация на най-големия в Македония минно-енергиен комбинат „Bitola”.

 • Пътят към Индустрия 4.0 с решения на Universal Robots, Siemens PLM и DMG MORI във фокуса на „Вашата Фабрика 4.0“

  Пътят към Индустрия 4.0 с решения на Universal Robots, Siemens PLM и DMG MORI във фокуса на „Вашата Фабрика 4.0“

  На двудневната среща „Вашата Фабрика 4.0: Теорията на практика”, изцяло посветена на концепцията за Индустрия 4.0 и това, което носи със себе си, десетки гости и партньори на събитието обмениха опит и идеи с водещи специалисти от Солтех, Полимета-С и Siemens PLM. Сред обсъжданите теми бяха автоматизацията на процесите с Universal Robots, концепцията NX CAM2Part на Siemens PLM, бранда DMG MORI и пътят към дигитализацията, както и 3D печата със Siemens PLM.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за възможни мащабни инвестиции в България, за изграждането на нови фабрики и модернизирането на други. Скоро 16 бензиностанции у нас ще са оборудвани със системи за бързо зареждане на електромобили, а страната ни се нарежда на 29-то място по креативност в престижна международна класация. Можете да намерите тези и още новините за бизнеса у нас и на Балканите на www.борса.bg. А сега е време за традиционната ни рубрика „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • Над 450 фирми от хранително-вкусовия бранш представиха продукти и иновации в Интер Експо Център

  Над 450 фирми от хранително-вкусовия бранш представиха продукти и иновации в Интер Експо Център

  От 8 до 11 ноември в Интер Експо Център – София се проведоха най-големите в страната B2B изложения в областта на хранително-вкусовата промишленост и хорека сектора – Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и SIHRE. За поредна година Инженер.БГ бе сред основните медийни партньори на събитието, а за първи път тази година участвахме със собствен щанд. Как мина то през погледа на екипа ни, можете да прочетете в следващите редове.

Още от КИП и А