Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за възможни мащабни инвестиции в България, за изграждането на нови фабрики и модернизирането на други. Скоро 16 бензиностанции у нас ще са оборудвани със системи за бързо зареждане на електромобили, а страната ни се нарежда на 29-то място по креативност в престижна международна класация. Можете да намерите тези и още новините за бизнеса у нас и на Балканите на www.борса.bg. А сега е време за традиционната ни рубрика „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • Над 450 фирми от хранително-вкусовия бранш представиха продукти и иновации в Интер Експо Център

  Над 450 фирми от хранително-вкусовия бранш представиха продукти и иновации в Интер Експо Център

  От 8 до 11 ноември в Интер Експо Център – София се проведоха най-големите в страната B2B изложения в областта на хранително-вкусовата промишленост и хорека сектора – Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и SIHRE. За поредна година Инженер.БГ бе сред основните медийни партньори на събитието, а за първи път тази година участвахме със собствен щанд. Как мина то през погледа на екипа ни, можете да прочетете в следващите редове.

 • Мелексис представи своите летни практики и програма за наскоро дипломирали се инженери по време на Дни на кариерата

  Мелексис представи своите летни практики и програма за наскоро дипломирали се инженери по време на Дни на кариерата

  Ако вие сте студент – мотивиран, амбициозен и възпитаник на технически ВУЗ, или младеж, който иска да даде начало на своя кариерен път и желае да приложи теорията на практика, то със сигурност вече сте чули, а може би и посетили есенното издание на университетския форум Дни на кариерата. Събитието по традиция се проведе в ТУ-София, където среща си дадоха стотици жадни за предизвикателства студенти и десетки водещи компании. Място сред тях намери и Мелексис България.

 • Управляващият директор на Интегрейтид Микро-Електроникс България е финалист за приза „Мениджър на годината“

  Управляващият директор на Интегрейтид Микро-Електроникс България е финалист за приза „Мениджър на годината“

  Тази вечер, 10 ноември 2017 г., ще се проведе десетата официална церемония по връчване на призовете „Мениджър на годината“. Конкурсът отличава висшите мениджъри в България, показали най-високи постижения през изминалата година. За 2017 г. един от десетте финалисти е Ерик де Кандидо, който стои начело на високотехнологичния производител Интегрейтид Микро-Електроникс България. Дружеството у нас е част от структурата на Integrated Micro-Electronics, Inc.

 • Сенсата Технолоджис с участие в престижната конференция за управление на проекти „PM Day Bulgaria”

  Сенсата Технолоджис с участие в престижната конференция за управление на проекти „PM Day Bulgaria”

  Водещият производител и доставчик на сензори за автомобилната промишленост Сенсата Технолоджис за поредна година се включи в престижното събитие „PM Day Bulgaria”, при това като диамантен спонсор. Конференцията е една от най-големите срещи в България и на Балканите, която събира професионалисти от областта на управлението на проекти от различни индустрии. Тазгодишното издание, организирано от PMI Bulgaria Chapter, се провежда днес, 3 ноември, в Sofia Event Center.

 • Умни решения за процесна автоматизация в хранително-вкусовата индустрия демонстрира Festo на drinktec 2017

  Умни решения за процесна автоматизация в хранително-вкусовата индустрия демонстрира Festo на drinktec 2017

  Глобалният специалист в сферата на индустриалната автоматизация Festo представи „умни“ решения за автоматизация в хранително-вкусовата промишленост по време на тазгодишното издание на утвърдения форум, насочен към техника и технологии за производство на течни храни и напитки drinktec, обявиха от Фесто ЕООД. Събитието се проведе през септември в баварската столица Мюнхен и посрещна рекордните за изложението над 76 000 гости от повече от 170 държави от целия свят.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Винаги сме обръщали специално внимание на човешкия ресурс като един от важните фактори за развитието на всяка организация. Но какво привлича и задържа качествените специалисти – постарахме се да открием отговора на този въпрос в специалния анализ на Инженер.bg. Още новини, събития и факти в помощ на бизнеса, можете да откриете на www.борса.bg. А сега ви оставяме да се потопите в традиционния ни седмичен обзор и вашия информационен източник – За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди.

 • Последно поколение компресори, пневматика, както и много други технически решения от ЛД на МТП 2017

  Последно поколение компресори, пневматика, както и много други технически решения от ЛД на МТП 2017

  Доказаната търговска и инженерингова фирма ЛД и тази година бе сред традиционните участници на Международния технически панаир в Пловдив. От компанията впечатлиха с богато портфолио, включващо пневматични и хидравлични компоненти за машини, универсални вентили, ротационни съединения, топлообменна техника, измервателни средства, компресори и др. Гостите на щанда на ЛД се запознаха и с най-новите решения на световни производители, сред които ACE, BOGE Kompressoren и Camozzi.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! България и Балканите кипят от динамични събития в бизнеса и индустрията. Тази седмица новините за нови инвестиции в производствени предприятия преобладават, но не липсват и събития, свързани с развитието на човешките ресурси. Сенсата Технолоджис например обяви старт на приема за тазгодишната си стипендиантска програма, а в УАСГ предстоят есенни професионални курсове. МИ пък ще стартира ваучерна схема, по която малки и средни предприятия ще могат да се възползват от информационни услуги за развитие на дейността си.

 • Сенсата Технолоджис сбъдва професионални мечти със стипендиантската си програма Design your future

  Сенсата Технолоджис сбъдва професионални мечти със стипендиантската си програма Design your future

  Страхотни новини от Сенсата Технолоджис! Водещият производител на сензори за автомобилната индустрия обяви старта на стипендиантската си програма Design your future 2017-2018. „Очакваме при нас да дойдат студенти, за които инженерството е страст, а ние ще им предложим изключителни възможности за развитие", заявиха пред Инженер.bg от офиса на компанията у нас. Design your future сбъдва мечти - тези на бъдещи инженери, които искат да изградят кариера в една от водещите световни компании.

Още от КИП и А