Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

08.02.2017 г.

Здравейте! В средата на работната седмица продължаваме с традиционната рубрика „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Сред акцентите, които бяха в полезрението ни на страниците на единствената специализирана търсачка за инженерни кадри, технически решения и инженерингови услуги – Борса.bg, бе предстоящото изложение за работодатели „Стажове“ в ТУ-София, както и за престижна награда, получена от Мултивак България Продакшън. За повече новини от индустрията и строителството у нас и в чужбина, посетете ни на адрес www.борса.bg! Очакваме ви!

 


Германо-Българската търговско индустриална камара (ГБИТК) връчи своите ежегодни награди на германската икономика за тринадесети пореден път, научи Борса.bg. Отличията се връчват на компании, допринесли през последните 12 месеца за развитието на икономическите отношения между България и Германия. Сред наградените попадна и водещата фирма Мултивак България Продакшън, която грабна почетния приз в категория „Малки и средни предприятия“.

 

За шеста поредна година изложението за работодатели „Стажове“ ще се проведе в учебните корпуси на ТУ-София и ТУ-София, филиал Пловдив, съобщиха за Борса.bg от Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ към университета. Датите, определени за провеждането на форума са 4 и 5 април, съответно в София и Пловдив.

 

Австрийската компания за обработка на дървен материал Кроношпан ще разшири производствената си база във Велико Търново, научи Борса.bg от информация на BloombergTV.

 

Британската класация What Car обяви румънските автомобили Dacia Sandero за най-добър малък автомобил с цена под 12 000 паунда, съобщи за Борса.bg Инженерният портал на Балканите BalkanEngineer.com.

 


IGB AutomotiveComp, подразделение на немския производител на подгряващи системи за автомобилни седалки IG Bauerhin, откри своята втора фабрика за автомобилни части в град Инджия в северната част на Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Инвестицията е на стойност 4.5 млн. евро.

 

Японската компания Yaskawa Electric Corporation ще изгради завод за производство на индустриални роботи на стойност 25 милиона евро в южната словенска провинция Коцевие, информира BalkanEngineer.com за Борса.bg.

 

От Министерството на икономиката (МИ) връчиха три сертификата за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), съобщиха за Борса.bg от Българска агенция за инвестиции (БАИ).

 


Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), като официално представителство на Лайпцигски панаир в България, организира общ български щанд на панаира Z 2017 – Subcontracting Fair, информираха за Борса.bg от ГБИТК. „От 7 до 10 март 2017 г. град Лайпциг за пореден път ще се превърне в център за металообработващата и металопреработващата промишленост в Европа“, споделиха от българските организатори.

 

Компанията „Захарни заводи“ АД подписа договор с Министерството на икономиката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект: „Внедряване на иновативен продукт – лечебни карамелажни бонбони с определен състав от етерични масла и антимикробен ефект в производството на „Захарни заводи“ АД“, научи Борса.bg от дружеството.

 

International Power Supply (IPS), производител на токозахранващи системи и технологии за автономно производство и съхранение на електроенергия, ще открие нова производствена мощност край Кърджали, научи Борса.bg.

 

Община Бургас придоби управлението върху терена на старото летище в Равнец, научи Борса.bg от публикация на в. 24 часа. Земята ще се използва за развиване на зона за бизнес и привличане на инвеститори.

 

Не забравяйте да посетите и нашата „Инженерна борса” за свободни работни места, както и да търсите продукти и решения в „Инженеринговата борса”.

 

Още много новини от света на техниката и бизнеса бихте могли да прочетете в Борса.bg.

 

Заповядайте!     

 

Източник на снимковия материал: Борса.bg 

Още от КИП и А