Събития

Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

12.09.2017 г.

Здравейте, колеги! Бизнесът и индустрията не спират своето развитие нито за миг, било то с бавна или ултразвукова скорост. И това е така, защото са плод на вдъхновение, на нестандартни идеи и на смелост. Борса.bg се постара и през изминалата седмица да ви представи най-впечатляващите примери за иновативен подход и умни инвестиции. Всяка от нашите новини обаче би била невъзможна без подходящия човешки ресурс. Затова не пропускаме и актуалните събития в HR-света и образованието. За повече подробности, посетете ни на www.борса.bg!


По света…


IBM ще работи с компании от хранително-вкусовата промишленост, за да проучи как блоковите технологии могат да помогнат на тази индустрия, обявиха от американската софтуерна компания.


…и у нас…

 

Първите 100 най-бързо растящи компании у нас бележат среден ръст от 146% на приходите от продажби през 2016 г. в сравнение с 2015 г., информираха за Борса.bg от Българската търговско-промишлена палата (БТПП).


Технически университет – София разкрива свой колеж в Казанлък. 230 студенти ще се обучават в професионално направление „Машинно инженерство”, съобщиха за Борса.bg от ВУЗ-а.


Форумът „Кариера в България. Защо не?” ще се проведе за десета поредна година и отново участие ще вземат водещи компании в ролята си на работодатели.… и още за Балканите:


Европейската комисия (ЕК) обяви, че предоставя 201 млн. евро на Румъния за проект за модернизация на железопътната инфраструктура на страната, информираха от BalkanEngineer.com за Борса.bg.


Испанската строителна компания Azvi планира да завърши строителството на моста Zezelj над река Дунав на 21 ноември тази година, научихме отново от BalkanEngineer.com.


Интересът на доставчиците прави Македония основен играч в автомобилната индустрия. В момента македонската магистрална инфраструктура е в процес на модернизация на стойност 800 млн. евро, което ще добави 170 km нов път, съобщава още BalkanEngineer.com.


Не забравяйте да посетите и нашата „Инженерна борса” за свободни работни места, както и да търсите продукти и решения в „Инженеринговата борса”.


Още много новини от света на техниката и бизнеса бихте могли да прочетете в Борса.bg.


Заповядайте!


Източник на снимковия материал: Борса.bg

Още от КИП и А