Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

15.05.2018 г.

Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за новостите в академичния свят и бизнеса у нас и на Балканите. Запознахме ви и с обявените стажантски програми в рамките на кариерното изложение „Стажове”, в което участие взеха Сенсата Технолоджис и Киттнер Анлаген унд Машиненбау. Разказахме ви и за международната конференция в областта на металообработването Metal Days 2018, сред чиито организатори бе фирма Хенкел България, Лепилни технологии. Повече за акцентите в областта на индустрията, образованието и човешките ресурси можете да прочетете на www.борса.bg. Сега ви оставяме с най-важното от последните дни, събрано в новинарския ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.


 

Новините от България:

 

За трета поредна година лидерът в производството на медицинска техника и апаратура БТЛ Индъстрийз бе удостоен с престижното отличие на ICAP Bulgaria – True Leaders.

 

На 31 май 2018 г. БААИК организира практически курс за енергийните характеристики на сградите.

 

Πpoизвoдитeлят нa eлeĸтpичecĸи cиcтeми и ĸoмпoнeнти AK Eлeĸтpиĸ инвecтиpa 6 млн. eвpo в нoв цex във фaбpиĸaтa cи в гр. Paдoмиp.

 

Летище Варна е вече с подновено светлинно оборудване.

 

Канадската компания Telus International Europe планира в следващите 2 години да разшири екипа си в София и Пловдив с над 1 000 работни места.

 

Еднa oт вoдeщитe coфтyepни ĸoмпaнии y нac Mycaлa Coфт обяви плановете си за разрастване на екипа.

 

Мултивак България Продакшън разширява производството си и открива 50 нови работни места до края на 2018 г.


 

Академични новини:

 

Сенсата Технолоджис обяви тазгодишната си стажантска програма с отворени позиции в почти всички отдели на предприятието.

 

Технически университет – София, филиал Пловдив ще бъде домакин на кариерния форум Job & Karriere 2018 Plovdiv, организиран от Германо-българската индустриално-търговска камара.

 

През 2018 г. Киттнер Анлаген унд Машиненбау предлага на заинтересованите студенти и млади специалисти стаж в отделите „Технологичен“ и „Конструкторски“.

 

На 11 май 2018 г. фирма Оптикс отвори вратите на производствената си база в гр. Панагюрище за студенти и млади специалисти.

 

На 15 май 2018 г. в Аурубис България се проведе Ден на отворените врати за преподаватели и студенти.


 

BalkanEngineer.com информира:

 

България бе домакин на тазгодишното издание на утвърдената през годините международна конференция в областта на металообработването Metal Days Conference.

 

Водещият световен производител Хенкел откри нова фабрика „Сомат“ в гр. Крушевац, Сърбия.

 

Румънската компания за оптични мрежи Netcity Telecom бе финансирана със заем от 10 млн. евро за разширяване на подземната оптична мрежа на Букурещ.

 

През юни т.г. международната логистична компания Сargo-partner ще открие новия си логистичен център в София.

 

Не забравяйте да посетите и нашата „Инженерна борса” за свободни работни места, както и да търсите продукти и решения в „Инженеринговата борса”.

 

Актуална информация за вашето обучение, стаж и професионално развитие ще намерите в „Академична борса“.

 

Още много новини от света на техниката и бизнеса бихте могли да прочетете в Борса.bg.

 

Заповядайте!

 

Източник на снимковия материал: Борса.bg

Още от КИП и А