Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Вече и врачанска гимназия сред партньорите ни! Приветстваме ПТГ „Никола Йонков Вапцаров“

14.01.2020 г.

Разположен в подножието на Врачанския Балкан, Враца е най-големият град в Северозападна България. В далечното минало градът е бил част от Римската империя, а през Възраждането той бележи забележителен възход и се превръща в голям занаятчийски център. В наши дни освен красива природа и интересни забележителности, градът има потенциал да предложи и бизнес възможности. Щастливи сме, че вече и врачанско техническо училище е част от партньорите ни в Академична борса! С удоволствие ви представяме Професионална техническа гимназия (ПТГ) „Никола Йонков Вапцаров“! Повече за гимназията можете да прочетете в следващите редове...


 

ПТГ „Никола Йонков Вапцаров“ е създадена през далечната 1925 г. Училището търпи различни трансформации през годините, а днес в него се обучават висококвалифицирани технически специалисти за нуждите на региона. Патрон на учебното заведение е бележитият български поет Никола Вапцаров.

 

Какви възможности за обучение предлага гимназията?

 

Учениците могат да се обучават по специалностите „Системно програмиране“, „Компютърна техника и технологии“, „Автомобилна мехатроника“, както и в дуално обучение по специалностите „Промишлена електроника“ и „Машини и системи с ЦПУ“.


 

Ръководството на гимназията се стреми да развива уменията на своите възпитаници. Ежегодно те имат възможността да участват в международни проекти, както и да изкарат практика в реална работна среда в утвърдени високотехнологични компании – партньори на учебното заведение.

 

Училището притежава добра учебно-материална база, а също така осигурява безплатен транспорт за ученици от други населени места.

 

Друго предимство за младежите, учещи в гимназията е, че тя предлага безплатно обучение за водачи на МПС категория „B” и притежава нов автомобил, на който учениците могат да провеждат часове по кормуване.


 

Екипът ни сърдечно благодари на ръководството на учебното заведение за възможността да си сътрудничим и пожелава щастлива нова 2020 година и успешни съвместни инициативи в бъдеще!

 

Повече информация за Професионална техническа гимназия (ПТГ) „Никола Йонков Вапцаров“, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПТГ „Никола Йонков Вапцаров“ – Враца

Още от КИП и А