Събития

Ка Матик: Компанията Schmalz демонстрира интелигентни вакуумни решения на Ligna 2019 в Хановер

02.07.2019 г.

По време на тазгодишното изложение за машини, предназначени за мебелната и дървообработващата промишленост, Ligna 2019 в Хановер, компаниите демонстрираха как използват дигитализацията за внедряване на рентабилно индивидуално производство. „Използвайки своя опит в областта на вакуумните технологии за автоматизация, немската компания Schmalz също разработва интелигентни компоненти, които генерират данни и могат да изпълняват функции като енергиен мониторинг или прогнозна поддръжка. Например, компактният ежектор SCPMi може да увеличи производителността на един автоматизиран процес на захващане с до 10%. Следващата логическа стъпка бе да се внедрят интелигентни системи във вакуумните системи за захващане на дървообработващите машини“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ка Матик, оторизиран дистрибутор на J. Schmalz за България.


 

На Ligna 2019 стана известно, че в момента проектантите на Schmalz работят над интелигентен вакуумен блок. „На изложението ние за първи път представихме интелигентния вакуумен блок Smart-Block. В едно технологично проучване той беше свързан към системата и така помогнахме на производител да разработи ефективна и безопасна машина за дървообработка“, разказа д-р Курт Шмалц, управляващ директор на J. Schmalz.

 

Smart Block предава данни чрез Bluetooth интерфейс на контролер от по-високо ниво в реално време, което го прави видим в дигитална производствена среда. При това машината изчислява износването на основата на текущата стойност на вакуума. „По този начин потребителите могат да планират профилактичното обслужване, което води до значително по-малко непредвидени престои. Освен това, вакуумният блок разпознава всички серийни номера на своите компоненти, подлежащи на износване и ги показва при необходимост. Всичко описано  значително опростява снабдяването с резервни части“, поясниха от фирма Ка Матик.


 

Но каква добавена стойност произтича от директната връзка между машината и интелигентния блок, освен ползата за прогнозната поддръжка?

 

За да разберете повече, заповядайте в ДигиталнаИндустрия.bg ТУК.

 

Повече информация за Ка Матик ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Ка Матик, Schmalz

Още от КИП и А