Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

ЛД: Camozzi Group на изложението SPS IPC Drives 2019 с визия за иновации в света на IIoT

27.08.2019 г.


Camozzi Automation и Camozzi Digital са две подразделения на Camozzi Group, чиято обща визия за непрекъснати иновации дава резултати в идейни концепции и съвместни разработки на решения от най-ново поколение. Взаимодействието между двете подразделения се състои в синергичната им способност да споделят ноу-хау при създаването на пневматични и електрически компоненти и тяхната интеграция в интелигентните системи“, разказаха за Инженер.bg от фирма ЛД, дългогодишен партньор на Camozzi за България.

 

 

„Изложението SPS IPC Drives Italia 2019, което се проведе в Парма, е престижен форум, който даде възможност на Camozzi да представи отличните си резултати, постигнати благодарение на това плодотворно сътрудничество. Иновативната високотехнологична машина ATE (Automatic Test Equipment) бе един от акцентите на щанда на компанията. Това е станция за автоматични изпитания, проектирана да изпробва електромагнитните вентили на Camozzi, която представлява цялостна киберфизична система, включваща най-модерните интелигентни компоненти на производителя за работа в среда на IIoT“, допълниха от фирма ЛД.


 

„Тестовото оборудване, което използваме за нашите изделия, е резултат от натрупания от нас опит в реални условия през годините в този сектор, чрез предоставяне на услуги и поддръжка на производители на оригинално оборудване и на крайни потребители за разработване на пълни решения“, коментира г-н Людовико Камоци, председател и главен изпълнителен директор на Camozzi Group, като добави: „Тази машина е подходящ инструмент за директно тестване на ефективността на нашите решения с оглед на тяхното непрекъснато усъвършенстване. Това е сериозно доказателство, че Camozzi Group се развива от производител на компоненти към доставчик на все по-интегрирани системи, способни да дават полезна обратна връзка на клиентите с данни и информация, осигуряващи непрекъснат мониторинг на ефективността на производствените им процеси“.„Една от най-силните ни страни при разработването на интелигентни решения за работа в съответствие с философията Industry 4.0 е способността ни да трансформираме информация в реално време чрез сложни алгоритми, разработени от нас. Информацията е събрана в подробни отчети за диагностиката на базовите технологии“, допълни г-н Марко Камоци, управителен директор на Camozzi Automation. „С помощта на тези отчети клиентите ще могат непрекъснато да наблюдават резултатите от производствените процеси, да планират по-ефективно и ефикасно дейностите по поддръжката и значително да намалят престоите и експлоатационните разходи“, продължава Марко Камоци. „Всеки един показател, регистриран в нашите системи, се превръща в „живителна сила“, използвана за внедряване на MES (б.ред. Manufacturing Execution System = Система за управление на производството), компютъризирана система, която контролира и управлява производствените цикли и показатели на компанията. Внедряването на MES система има тройна цел – оптимизация на производствените процеси и качеството на продуктите на Camozzi, прилагане на все по-точни и надеждни изчислителни алгоритми и постигане на реална добавена стойност за клиентите при цифровизацията на техните вътрешнокорпоративни процеси“, допълни той.


Подразделението Camozzi Digital на Camozzi Group е доставчик на решения за персонализирани MES системи с висока степен на интеграция на машините, включително по-старите, които обикновено не предоставят голям обем данни за производствен контрол. Ръчното въвеждане на данни от операторите е съчетано със собствено разработени модули за директна връзка с машините (PLC/Scada), за да се предостави повече информация и да се добие цялостна представа за производствените отдели, ресурси и използвани материали, в тясна интеграция със системата за управление на предприятието или ERP.

 

На щанда на Camozzi по време на SPS IPC Drives 2019 бяха направени две демонстрации на този метод на взаимовръзка между компонентите, облака и прогнозната диагностика. И при двете бе използвано новото изпитателно оборудване ATE, чиято работа се основава на използването на иновативен софтуер, разработен от Camozzi Digital и демонстрационно устройство, използващо цифров панел. „Освен това голяма част от експозицията бе посветена на интелигентните компоненти на Camozzi, а именно изцяло дигиталните задвижвания от серия DRCS с интегрирана PLC функция за Industry 4.0; вентилни острови от серия D и пропорционални регулатори на налягане PRE. И двата вида устройства са с технология CoilVision – усъвършенствана система за диагностика, способна да открива не само явления, водещи до претоварване и блокиране, като къси съединения, прегряване, пренапрежение и т.н., но и регистрираща общото състояние на самия компонент“, заявиха в заключение от ЛД.


Повече информация за ЛД ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: ЛД, Camozzi

Още от КИП и А