Събития

Райхле и Де-Масари обяви старта на своята Инженерна академия, в която ще включи трима бъдещи инженери

27.03.2019 г.

Водещият производител на фиброоптични кабели, мрежови кабели и компоненти за изграждане на висококачествени комуникационни мрежи Райхле и Де-Масари България Пръдакшън, част от швейцарската семейна група Reichle & De-Massari (R&M) AG, стартира пилотното издание на своя проект Инженерна академия. Програмата ще започне да функционира през юли т.г., като ще обхване трима студенти, които ще преминат индивидуално обучение в компанията. „Неведнъж сме показвали, че младите специалисти играят ключова роля в развитието на компанията и тази инициатива е поредното доказателство за това“, заявиха за Инженер.bg от българското дружество.

 

 

Трима късметлии, избрали пътя на инженери, ще имат възможността да станат част от семейството на компанията у нас. Инженерната академия на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ще бъде с продължителност една година, а участниците ще работят на пълен работен ден. 

 

 

„За да опознае максимално добре работата в R&M, всеки от участниците ще премине през 5 модула. Първият от тях стартира с въвеждаща програма и запознаване с компанията и производството в рамките на 1 месец“, разясниха от дружеството. След това, на ротационен принцип, студените ще преминат през отделите с инженерна дейност, а именно: Развойна дейност“; „Качество“; „Локален инженеринг и оперативно подпомагане“ и „Глобален инженеринг и оперативно подпомагане“. Всеки от тези 4 модула ще бъде с продължителност 11 седмици, като идеята е да бъдат представени основните цели и ролята на съответния отдел в стратегическото развитие на компанията. Участниците в Инженерната академия ще работят по реален проект, подкрепяни и напътствани от персонален ментор, а в края на програмата ще подготвят презентация на определена тема и ще разработят задание.

 

 

„На база отлично представяне и според отворените позиции ще предложим на младежите постоянен трудов договор на позицията Младши инженер. Разбира се, ще се съобразим и с техните индивидуални интереси”, посочиха от Райхле и Де-Масари България Пръдакшън.

 

Всеки, желаещ да се включи в инициативата на производствената компания, трябва да знае, че през април стартира предварителната селекция на кандидатите. През май и юни от компанията ще провеждат интервюта с първоначално одобрените, а през юни ще бъдат определени и печелившите”.

 

 

Ако си завършил трети курс в инженерна специалност и желаеш да си един от тримата най-подходящи за Академията на Райхле, не се колебай да подадеш своята кандидатура.

 

На 15 и 16 март 2019 г. Райхле и Де-Масари България Пръдакшън взе участие в кариерния форум „Образование и кариера“ в НДК. Ако не си успял да ги посетиш там, можеш да го направиш в Технически университет – София на 16 април, когато ще се състои традиционното изложението Стажове”. Съвсем скоро от Райхле и Де-Масари ще организират и самостоятелна проява в ТУ-София, за да презентират своята програма.

 

Повече информация за Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД, марките, продуктите и услугите, бихте могли да намерите на сайта на дружеството www.rdm.com!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg, Райхле и Де-Масари България Пръдакшън

Още от КИП и А