Събития

Солтех събра специалисти от цялата страна на Ден на отворените врати, посветен на дигитализацията на производството

09.10.2018 г.

За поредна година утвърденият доставчик на решения в областта на автоматизацията и дигитализацията – фирма Солтех, съвместно с компаниите Полимета-С и Blaser, организира мащабно събитие, посветено на възможностите за дигитализация на производството. Проявата се проведе на 28 септември 2018 г. в завода на Шети България, намиращ се в с. Костиево, Пловдив, а водещата тема бе „Ден на дигитализация на индустрията 2018: Вашата компания по пътя на възхода“. Тя привлече интереса на многобройни специалисти, сред които инженери, конструктори, мениджъри, представители на водещи компании, медии и др. Всички те имаха възможност да чуят презентации и да видят демонстрации на конкретни решения, приложени в реална работна среда, от представители на водещите световни разработчици Siemens PLM Software, Universal Robots, Mobile Industrial Robots, Hoffmann Group и DMG Mori.

 

Събитието бе открито от г-н Йозеф Шети, основател на Солтех, който представи концепцията за Индустрия 4.0. Разглеждайки отделните етапи на развитие на обществото, лекторът насочи вниманието към необходимостта от трансформиране и дегитализиране на бизнеса. „Навлизайки в ерата на Четвъртата индустриална революция, ние сме изправени пред едно сериозно предизвикателство - да научим един нов език – този на дигитализацията“, заяви г-н Шети. Лекторът разгледа подробно деветте основни сфери, свързани с дигитализацията на производството – използването на автоматизирани роботи, симулация, хоризонтална и вертикална интеграция на системите, Индустриален интернет на нещата (IIot), данни и анализи, киберсигурност, облачни услуги, адитивно производство и разширена (добавена) реалност. „Солтех разполага с богато портфолио, което ни дава възможност да ви предложим подходящо решение за всяка една от тези сфери“, допълни г-н Шети.


Господин Джон Сатклиф (Jon Sutcliffe), гост-лектор от Siemens PLM, представи възможностите за дигитализация на производството чрез софтуерните решения на компанията. „Siemens е производствен гигант, който работи в различни сфери на индустрията. Освен производител на продукти, компанията ни е и водещ разработчик на софтуер, нареждайки се сред десетте най-добри софтуерни компании в света“, информира г-н Сатклиф. „Ние помагаме на нашите клиенти да трансформират бизнеса си и да развиват иновативни продукти и услуги, за да бъдат добре подготвени за предизвикателствата на дигитализацията“, допълни той. В рамките на своята презентация г-н Сатклиф запозна присъстващите с предимствата и новостите в 3D CAD системата Solid Edge 2019.„Solid Edge 2019 е мощно, интегрирано CAD/CAM/CAE решение от следващо поколение. Системата предлага редица нови специализирани приложения, сред които Mentor, CFD симулация, NX CAM софтуер и др.“, информира лекторът.


Сериозен интерес сред присъстващите предизвика презентацията на г-н Георги Стоянов от Солтех, посветена на възможностите за достигане на максимална ефективност на производството на изделия от листов материал с помощта на Solid Edge.


Сред основните акценти в семинарната програма бе и решението Garant Tool24 на Hoffmann Group. Гост-лекторът от компанията, г-н Матиас Шобер (Matthias Schober), разказа за нейния принцип на работа, функционални възможности и предимства. „Това е решение за складова дейност, което обхваща снабдяването, съхранението и предаването на инструменти“, поясни той. Лекторът обърна сериозно внимание и най-новия модел на системата PickOne, както и на електронният магазин на Hoffmann Group.


Гостите на събитието с интерес проследиха и презентацията, посветена на Индустрия 4.0 и операционната система на DMG Mori - CELOS, както и темата за възможностите за автоматизация на производството с роботите на Universal Robots (UR) и Mobile Industrial Robots (MiR).


Програмата на семинара включваше и демонстрационна част, по време на която гостите наблюдаваха работата на представените решения в завода на Шети България.Повече информация за Солтех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК.Източник на снимковия материал: Солтех

Още от КИП и А