Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Летящ кариерен старт в автоматизацията! Стартира четвъртото издание на Лятна академия на Фесто Производство

01.07.2020 г.


С първите юлски слънчеви лъчи Фесто Производство отвори врати за своите над 25 стажанти. Непосредствено след финала на учебната година, на 1 юли 2020 г. поставихме началото на четвъртото издание на Лятната академия на Фесто Производство. Официалното откриване на Академията проведохме при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки“, разказаха пред Инженер.bg от производственото дружество на немския технологичен лидер Festo. Как премина първият ден на стажантите на Фесто Производство, ще Ви разкажем в следващите редове.

 

 

Участниците в Лятната академия бяха разпределени в няколко зали. Те имаха възможност да комуникират помежду си чрез конферентна връзка. Специално привествие към стажантите отправиха г-жа Деница Борисова, ръководител отдел „Човешки ресурси и правен“, и г-н Борис Венков, ръководител отдел „Позиционни сензори и кабели“. „Добре дошли в голямото семейство на Festo, където ще станате част от близо 100-годишната ни фирмена култура, ще усетите атмосферата и традициите на нашето успешно производство и ще попаднете в света на индустриалната автоматизация“, приветстваха младите хора от екипа на компанията и не скриха и радостта си от възможността да споделят заедно с участниците времето за обучение, развитие и непрестанно усъвършенстване.


 

Лятната образователна инициатива на Фесто Производство е насочена към младежи над 18-годишна възраст. Тя е с продължителност от 1 до 3 месеца, а дейностите в нея са организирани в двусменен режим. Също така, стажантите имат възможност да се включат в различни групи по интереси и да вземат участие във фирмените ни обучения, едно от които е основата на лийн производството. Компанията предоставя срочен трудов договор и атрактивно заплащане“, допълниха от производственото дружество.

 


Академията съчетава теоретични и практически обучения, които са свързани пряко с производствената дейност на Festo. Отделяме специално внимание и върху техническите способности и т.нар. „меки умения“ (бел. ред – „Soft Skills“) на младежите, които култивират и развиват личностните им качества и подобряват ефективността им на работа. Също така всяка година се фокусираме и върху това да надграждаме и обогатяваме програмата на лятната ни инициатива“, коментираха в заключение от Фесто Производство.

 

Повече информация за Фесто Производство ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Фесто Производство, Festo

Още от КИП и А