Събития

Фесто Производство от „Дни на безопасността“: Сигурността на нашите служители е на първо място

16.05.2018 г.

От 15 до 17 май 2018 г. Фесто Производство провежда „Дни на безопасността“. „Това е наша ежегодна инициатива, но за първи път я организираме в подобен мащаб. Радваме се, че имахме възможността да съберем колеги, партньори и приятели на Фесто, с които да обменим опит по важните въпроси за безопасната и здравословна работна среда“, обявиха пред Инженер.bg от производственото предприятие по време на официалното откриване на събитието, което се състоя на 15 май от 10 часа в базата на компанията в гр. София.„От дълги години се занимавам с безопасността на работните процеси във Фесто, където се опитваме да променим самосъзнанието на хората. Инициативата, която провеждаме всяка година, е част от ефективния път в тази посока“, заяви г-н Людмил Кючуков, експерт Здравословни и безопасни условия на труд (ЗБУТ) в дружеството.В обръщението си към гостите управителят на на Фесто Производство г-н Георги Атанасов посочи, че сигурността на служителите е изнесена на първо място в дружеството. „Наша цел е да постигнем толкова високо качество на живот и безопасност за нашите служители и сътрудници, колкото е високо и качеството на продуктите ни“, изтъкна той. По думите му всеки, работещ в предприятието носи отговорност както за себе си, така и за своите колеги и посетители на работното място.В тридневната програма на „Дни на безопасността“ са включени различни обучения, презентации и демонстрации.


Първият акцент на събитието бе темата за пожарната безопасност. Господин Атанас Боев коментира, че в завода на Фесто Производство има изправни пожароизвестителни и пожарогасителни системи, придружени от евакуационни схеми и лампи, както и вентилационни системи. „Предназначението на вентилацията всъщност е да пази човешкия живот в случай на пожар, а не продукцията“, обясни той.„Фесто Производство е лидер в превенцията на злополуки и оказването на първа помощ с едни от най-дългите и задълбочени обучения в сферата. 75 човека от компанията са обучени да оказват първа долекарска помощ“, заяви г-н Слави Пачалов от Български червен кръст. Той демонстрира пред присъстващите основни техники за спиране на кръвоизлив, както и за възстановяване на дишане и сърдечна дейност на пострадал.Програмата продължи с презентация на лични предпазни средства (ЛПС), която проведе г-н Анатоли Грудев от фирма 3М. Удивителна бе поставена върху защитата на слуха, който може да бъде трайно увреден от производствения шум, в случай че не се вземат адекватни предпазни мерки. Аудиторията бе запозната с правилното поставяне на антифони, а г-н Грудев демонстрира специализирана апаратура от 3М, която измерва ефекта от поставянето на ЛПС и помага за точен избор на най-подходящата разновидност антифони.„Фесто Производство обръща изключително внимание на защитата на слуха. Оценяваме важността на този проблем и в тази връзка в момента развиваме проект за намаляване на фоновия шум в цеховете“, съобщиха от компанията.Организаторите бяха подготвили още една атракция. Всички желаещи можеха да сложат специални очила, които симулират зрението такова, каквото би било под въздействието на алкохол и наркотични вещества, след което да се опитат да карат колело. „С тази демонстрация наблягаме на отговорността, която всеки носи за собствените си действия и какво влияние оказват те върху околните“, обясниха от Фесто Производство.


Освен сътрудници от различните отдели на компанията, гости на събитието на 15 май бяха и представители на BHTC, Луфтханза Техник София, Виваком, Нестле България и др. „Поддържаме близки взаимоотношения със звената по ЗБУТ на много производствени компании, за да обменяме добри практики. Само така можем да бъдем максимално ефективни в работата си и да гарантираме най-високото ниво на безопасност за нас и нашите колеги. Добрите решения се раждат единствено чрез споделяне на опит“, подчерта г-н Кючуков.На 17 май Фесто ще посрещне колеги от Мелексис България, както и ученици от Национална професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов“, с която българското дружество си партнира в редица инициативи по сближаване на бизнеса и образованието.


„Надяваме се „Дни на безопасността“ да се превръща във все по-всеобхватна инициатива. Планираме през следващата година в концепцията на мероприятието да включим и въпросите за екологията в производствените процеси“, обобщиха от Фесто Производство.


Повече информация за Фесто Производство ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от КИП и А