Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Фесто Производство: Сплотеният екип е двигателят в развитието на дейността ни в глобален и локален мащаб

05.12.2019 г.

 

 

По време на тазгодишното издание на изложението „Дни на кариерата“ в Технически университет – София екипът ни се срещна с представители на Фесто Производство, за да научи как преминават срещите им с бъдещите инженери по време на форума, какви са актуалните работни позиции, както и какво предлага дружеството на младите хора, които избират да развият своите професионални компетенции в компанията. А ето и какво разказаха от екипа на Фесто Производство пред Инженер.bg.


 

„Радваме се, че на това работодателско изложение имаме възможност да разговаряме с толкова много бъдещи инженери от различни специалности. Това, което забелязваме като тенденция, е, че студентите развиват все по-висока култура по отношение на кариерното си развитие. Проявяват засилен интерес към свободните позиции за работа и стаж и често отправят конкретни и целенасочени въпроси, свързани с тяхното бъдеще в компания като нашата“, коментираха от Фесто Производство.

 

От Фесто Производство посочиха, че традиционно продължава търсенето на кадри, специализирани в областите автоматика, мехатроника, електроника и управление на качеството.

 

В момента обаче, активно се набират и софтуерни специалисти за новооткрития Технически инженерен център към Фесто Производство. „Те ще подпомагат научно-изследователската дейност в центъра и ще участват в разработките на колегите ни от Германия в областта на медицинската апаратура и роботиката. Надяваме се, че съвсем скоро експертите от България ще реализират и свои иновативни технологични решения“, заявиха от дружеството.


 

„За да бъдем ефективни в привличането на бъдещите инженери, за нас е важно да знаем какви са нагласите и очакванията им към техните работодатели. По време на организираните от нас Дни на отворените врати, ние активно събираме обратна връзка от младите хора. Интересуваме се от тяхното мнение, защото това ни помага да ставаме по-добри с всеки изминал ден“, споделиха от Фесто Производство.

 

„За положителните резултати от нашите ежедневни усилия помагат и корпоративните ценности и култура, в които се припознава екипът на компанията на глобално ниво. Именно те са сред факторите, които обединяват представителите на подразделенията на немския концерн. Защото вярваме, че сплотеният екип е двигателят в развитието на дейността ни в глобален и локален мащаб“, допълниха от дружеството.

 

Като още една стъпка към създаването на оптимална работна среда, от Фесто Производство посочиха и извънработните занимания, в които служителите имат възможност да участват. Такива са например разнообразните клубове по интереси, любителите на спорта могат да се включат към футболните отбори на компанията, а тези с музикален талант - да станат членове на рок групата на Фесто Производство. „Организирахме и седмица без автомобили – инициатива, която бе посрещната много радушно от нашите колеги, а велопаркингът на завода бе изпълнен с велосипеди“, заключиха от Фесто Производство.

 

Повече информация за Фесто Производство ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от КИП и А